icon

Hlava verzus srdce

jednicka1111
22. aug 2017

Rozum jednoznačne káže ukončiť to, nemá to zmysel, srdce nepustí. Aké s tým máte skúsenosti? Ako ste samy seba dotlačili k rozchodu? Ako ste to prekonali? Ďakujem.

jeennyv
22. aug 2017

@jednicka1111 nepocuvaj , neries jeho nazor, ty chces rozchod, odchadzas...

jednicka1111
autor
22. aug 2017

@jeennyv môj rozum chce rozchod. viem, že to vyznie, akoby som bola nesvojprávna, ale s mojimi citmi zatiaľ dokáže perfektne manipulovať a ja sa neviem dostať z kola von 😕

unctadorg
23. aug 2017

@jednicka1111 zbalit sa odist, zablokovat ho a nekomznikovat. .

mischelin89
23. aug 2017

@jednicka1111 tiez som mala vztah s manipulatorom a hlava hovorila vypadni a nikdy s nim neprehovor a srdce na nom zufalo liplo. Najskor som si povedala, ze kym nie je hlava a srdce v sulade, este sa nemam rozhodnut, ze mam pockat, kym to dozreje....ale zostat v tom vztahu a odist...ved to bolo za jedno, stale to bolelo. Tiez som parkrat odisla akoze, na vystrahu, dufajuc, ze sa spamata...ale hovno 🙂 nikdy sa to nestane, len mubdas najavo, ze nic.nemusi menit, ved ty prilezies. A ja som stracala svoj drahocenny cas.

U mna bola pointa naozaj odist...nie vratit sa k rodicom, nie prespat u kamaratky...podpisala som proste najomnu zmluvu na byt, lebo az to ma donutilo naozaj odist - externy zavazok, hoci sme boli od seba v skutocnosti len 200 metrov. Hodinu pred prebratim bytu som zufalo revala kamoske do telefonu, ze to nespravim, ze nemozem, ze ho milujem.
Ona sa ma len spytala...si stastna?
Nie. Tak je to dobre rozhodnutie.
Byt som si prebrala, aj ked som na stretko meskala...
Bol to prvy krok, este styri mesiace sa to tahalo, obojstranne vyznania lasky, aka je to skoda, ZE JA SOM TO POKAZILA :D, nocne navstevy, spolocne vecere, 1000x som revala....ale vedela som, ze som sa rozhodla dobre...postupne som sa odpajala...az jedneho dna som povedala, ze nie, nemoze prist, ze uz nema nikdy chodit. A konecne som to myslela vazne a uz nepustila.

Zasadny bod bol, ze ja som neverila, ze niekoho este budem tak lubit....kazdy vztah je jedinecny. Lubim znova a naozaj lubim inak...je to cista, zdrava laska a moj muz je skvely clovek.

Doteraz ma ex sporadicky kontaktuje, hlavne ked sa niekde nahodou stretneme. A pritom vie, ze som vydata. Co ti poviem, je to curak... 🙂

Len nieco urob, zacni sa chranit...aj keby si to neodrezala uplne hned...ten pocit je na nezaplatenie, ked ho konecne raz vyfakujes :D

A teraz sa tak spokojne smejem...posledne, co som mu napisala, je to uz dlho, ale urobilo mi to tak dobre, ze si to pamatam...bola reakcia na jeho srdcervuce vyznanie lasky: POSRAL SI TO, TAK SI S TYM ZI. A MNA UZ NEOTRAVUJ.

Vzhuru k lepsim zitrkum! 🙂

jednicka1111
autor
23. aug 2017

@mischelin89 ďakujem za odpoveď. kopec veci, akoby som videla nás... ako môžem, večer napíšem IP. predpokladám, že aj mňa z jeho strany bude po ukončení čakať niečo podobné...

jednicka1111
autor
23. aug 2017

@unctadorg áno, len sa to snažím dať do praxe.

mandala77
23. aug 2017

@jednicka1111 pokým si neuvedomíš svoj podiel zodpovednosti, nie, že veď on manipulátor, to všetko on a ja som čistá ako ľalia, tak sa v tom budeš máchať. Či už s týmto, alebo podobným. Nemysli si, že po ňom Ti život prihrá úplne iného. Zaručene nie. Pokým nepochopíš a nezmeníš svoju rolu obete, môže byť tento scenár dookola s rôznymi mužmi. Ty sa manipulovať nechávaš, aj keď vidíš, že nie si šťastná. Nejednáš vôbec zo srdca, to by si s ním už dávno, nebola. Lebo by si si nenechala ubližovať. Toto vôbec nie je o ňom, ale o Tebe. Pokým to budeš hádzať na neho, len budeš prešľapovať na mieste.

rakuskorakusko
23. aug 2017

Ak mozem, napisem ti svoj pribeh...s priatelom som 13 rokov...najprv vyzeral byt fajn...vtipny , prijemny....kym sme byvali u nasich...potom sa nam narodilo dieta a prestahovali sa do svojho..a uz to zacalo...so vsetkym mal problem, vsetci okolo neho boli debili..iba on ten najmudrejsi..v pohode mi nadaval..do piii a ku...komunikacia nula bodov..ked nemal argumenty..tak opat nadavky..alebo ma zacal presviedcat...ze on nepovedal to a to...ze si vymyslam...ze sa mam ist dat liecit....jasnacka, ze sa to stupnovalo....kludne nadaval aj deckam....ked nieco pokazili....ze su prijebane..atd...vzdy muselo byt navarene..upratane..ked som nirkedy nestihla navarit, zacal trieskat dverami od chladnicky,, ze ..do p... co ma on teraz akoze zrat.....raz sme isli autom domov a samozrejme, vsetci vodici okolo boli je...y buze..i, leno isli prilis pomaly. Za mestom pridal plyn...som ho poprosila, nech ide pomalsie..ale jejo dzingel....viem , co robim....to len zase tebe vsetko vadi....tak reku ok....nejdem sa s nim vadit....o dve minuty..sme vyleteli z cesty...naraz do zeme..salto vo vzduchu...drb na zem ...niekolko otociek a ticho....len dcera nie plac..ale rev....sa vo mne v ten moment nieco zlomilo...som mu nadala...jak nikdy....a to mi uz ostalo....uz neznesiem....aby so mnou niekto robil ako s handrou...nastastie sa nam nic nestalo..iba on mal dolamane stavce....aspon mal o com premyslat....trochu sa zmenil....ale stale...su tam take tahy....agresivita a pod...Urcite ale viem, ze s nim nechcem ostat....uvidime, co bude....

libawet
24. aug 2017

@jednicka1111 Ty žiješ s tým manipulátorom, že ? Čítala som aj príspevky z tej témy.
" Nezarmucuj srdce, ak nedostávaš, čo ono chce ". Manipulátor, ako sama aj vieš, má presný strategický plán ako zničiť iného. Bojíš sa. Ako jeho reakcie, tak budúcnosti. Je to pochopiteľné. Tu je však len jedna cesta - navždy mu dať zbohom, kým ešte rozmýšľaš ako rozmýšľaš, lebo aj to dokáže on zlikvidovať.

libawet
24. aug 2017

@rakuskorakusko zadusila by som ho v spánku poduškou a uviedla to ako, že sa zadusil.

lienqa
24. aug 2017

@rakuskorakusko To si po tom všetkom s ním ešte ostala? 😵 no tak to ťa obdivujem, viem, že sa nedá odísť zo dňa na deň, ale 13 rokov je veľmi dlhá doba, mala som podobný vzťah , ale po troch rokoch manželstva, náhle ako som si našla prácu sme sa rozviedli, bude to znieť asi sebecky, ale našťastie iba jedno dieťa sme mali spolu. Krpatá mala iba tri roky vtedy, takže si moc z toho čo sa dialo za dverami nášho bytu nepamätá.

marytesss
24. aug 2017

@jednicka1111 neviem o čom je celá diskusia, ale poviem ti to za seba- ak s ním nie si šťastná, odíď a pošli ho do hája. bodka. srdiečko sa zahojí, zíde z očí zíde z mysle.

svojho ex som milovala, boli sme spolu 4 roky. ale urobil hlúposť, začal ma citovo vydierať, manipulovať mnou, vždy ma dostal tam kam chcel, obťažoval ma a všetko, keď som sa rozhodla ísť ďalej bez neho, lebo mi s ním už nebolo dobre a trápila som sa. takže daj tomu koniec a začni niekde odznovu, bude to síce ťažké, ale stojí to za to. život máme predsa iba jeden, škoda ho zabiť trápením sa.

marytesss
24. aug 2017

@jednicka1111
P.S: život ma naučil, že by som mala zostávať len s tým mužom, pri ktorom mám srdce aj rozum v rovnováhe. keď rozum radí jedno, srdce druhé, nie som v pohode a viem, že to nie je láska. skutočná láska vzniká tam, kde sa tí dvaja vedia zhodnúť 🙂 pretože jedine tak som v pohode, uvoľnená, šťastná a spokojná- predsa mám nejakú sebaúctu a ide mi hlavne o to aby som bola ok predovšetkým ja sama- keď nie som ok ja, nevie byť ani ok nikto, s kým momentálne vo vzťahu som- za predpokladu, že mu na mne záleží. asi toľko.
čiže ti zostáva len jedno- rozhodnúť sa a pustiť ho.

rakuskorakusko
24. aug 2017

@lienqa no ostala...nie je to jednoduche, pracu som mala, ale musela som odist..kvoli detom, museli by byt same doma..od rodicov pomoc ziadna..otec si zije svoj zivot 200km od nas a mama sa vyjadrila, ze mi pomahat nebude, ze si chce uzivat...🙂 Ked som raz bola v praci a bola pri detoch, zavolala mi po hodine, ze mam prist domov, lebo jej volala kamoska a chcu ist na kavu...takze sa musim spoliehat sama na seba...a urobit to vsetko tak, aby som nakoniec neskoncila niekde na ulici,,raz jedenchory..raz druhy...premysliet, naplanovat...

libawet
24. aug 2017

@marytesss máš určite pravdu, lenže - manipulátor dokáže po čase blízkeho tak zblbnúť, že ten nevie už ani ako sa volá. Manipulátor si zámerne vyberá skôr tých ľahšie manipulovateľných ľudí, čo zisťuje hneď na začiatku svojou taktikou - je milučký, robí druhému, čo mu na očiach vidí a čo jemu samotnému vadí, no vie to prehltnúť. Obeť sa namotáva viac a viac, prestáva vidieť varovné signály. Ak má dotyčného " chyteného " , manipulátor sa prejaví v plnej "kráse" a je neskoro. Už sú tam napr. deti, už sú spolu nejaký čas, niečo spolu nadobudli...ak sa " obeti " aj podarí dosiahnuť rozvod/rozchod, aj po čase sa mu manipulátor pripomína, skúša to....

lienqa
24. aug 2017

@rakuskorakusko Pokiaľ chýba opora v rodine, je to dosť o hovne, kto iný ako vlastní rodičia by sa mali aspoň trošku starať o šťastie, keď už nie tvoje, ale aspoň o šťastie tvojich detí. Ja viem, že aj rodičia majú právo žiť svoj život, ty už máš ten svoj, ale toto je veľmi smutné. Ja si naozaj neviem predstaviť, že by ma mama odpísala, že mi dieťa nebude strážiť, to má byť radosť a nie starosť. 😕
Chlap sa aspoň stará o deti? A oni majú aký vzťah ku nemu? Vieš sama píšeš, že sa trošku zmenil po tom čo sa udialo, myslíš, že sa to nedokáže úplne urovnať? Ja sa len pýtam nemusíš odpovedať, ste spolu už dosť rokov, on je agresívny a ty si presvedčená , že s ním nechceš ostať, že dokedy to chcieš "trpieť"? Čím ďalej to bude len horšie zbaliť sa a odísť.

rakuskorakusko
24. aug 2017

@lienqa partner sa stara o deti, to zase nemozem povedat,, ze nie...no a ci sa dokaze uplne zmenit? To ja netusim...on vydrzi dost dlho hrat dobreho, ale nakoniec sa sj tak vzdy prejavi....ma to v sebe....aj ked uz si dava bacha...

libawet
24. aug 2017

@rakuskorakusko a nejaké lieky na upokojenie by mu nepomohli ? Či on nechce ani počuť, on je v poriadku predsa.....

rakuskorakusko
24. aug 2017

@libawet no presne, on je v poriadku, to ja som sibnuta....a vsetko mi vadi..ked aj som tlacila na neho...tak slubil, ze pojde...a nakoniec nic z toho...lebo nemal cas, alebo...alebo...

lienqa
24. aug 2017

@rakuskorakusko A ty sa zobudíš o ďalších desať, pätnásť rokov, a už vtedy môže byť neskoro 🙂

rakuskorakusko
24. aug 2017

@lienqa no obavam sa, ze u mna je uz teraz neskoro...ked to nejde o zobudenie sa...ono lahko sa niekomu rozprava z inej pozicie, aj ked viem, ze to myslis dobre...robim , co sa da a musim vychadzat z tej svojej situacie,, ze fakt budem na vsetko sama...uz rok..dva ma nezabije..ked pockam...

libawet
24. aug 2017

@rakuskorakusko mne skôr pripadá, že nie je ako manipulátor, ale ako agresívny cholerik, výbušný, neovládateľný, a to je iné. Lebo ako si písala, že po tej havárii sa zmenil, manipulátor by sa nezmenil. Ten Tvoj je skôr veľmi výbušný tip, čo nevie ovládať svoje výbuchy hnevu, agresie. Trúfa si aj na Teba, napr. či sa zaháňa po Tebe ? Skús mu dať niečo na upokojenie, čo mu nemôže ublížiť, napr. do kávy, pár kvapiek....

rakuskorakusko
24. aug 2017

@libawet je..je on velmi vybusny,, ale ma niektore tahy take...zvlastne...skusim...🙂...valerianu,,alebo lubovnik...nejaku tinkturu..mozno z neho bude nakoniec celkom pritulny medvedik

libawet
24. aug 2017

@rakuskorakusko presne, to nie je cítiť na chuť, a uvidíš, čo bude ďalej. Alebo mu povedz, nech si dá hrsť maku na lyžicu, akože na vápnik...mak tiež upokojuje. Ísť na neho od lesa, keď sa inak nedá. Inak je veľa už bylinných tinktúr, aj z radu energy pozri a kvapkať mu to do niečoho...môžeš aj do jedla, napríklad.

rakuskorakusko
24. aug 2017

@libawet no s tym by aj mohol suhlasit si myslim...🙂

lienqa
24. aug 2017

@rakuskorakusko Beriem to z môjho pohľadu, takýto človek je ako časovaná bomba žiaľ..doma som to mala pravidelne najprv alkohol, potom nadávky do kadejakých je*nutych k*riev..neskôr sa tu stupňovalo fackami. Potom mesiac "sekal dobrotu". Potom ďalšie dva mesiace sa to opakovalo, chodil opitý na aute, prišiel o dve zamestnania (vodič MKD). Potom zase sekal dobrotu, ako som ti písala vyššie zo začiatku som to prežívala, plakala som a hlavne som dúfala, že sa zmení, začala som sa mu vyhrážať, že odídeme aj s malou, on si stále myslel, že som nato "mäkká", narobil dlhy, chodil ma podjebávajúci.. časom ma to všetko posilnilo, usilovne som pracovala na tom, aby som doštudovala a našla si prácu, keďže som otehotnela hneď po strednej škole. Ja viem, že sa to ľahko radí odíď. 😕 človek, ktorý si tým neprešiel nevie čo to všetko obnáša. Veľa spravia hlavne tie okolnosti , ktoré si spomínala.

rakuskorakusko
24. aug 2017

@lienqa ty si to mala podstatne horsie ako ja...moj nastastie nepije...dlhy tiez narobil, ale musel to posplacat...potom sa mu to v hlave zrovnalo, ze musi jednoducho odvadzat peniaze do poistovni....
Najlepsie na tom je to, ze som bola vzdy taka macherka a hovorila som, ze mne by take a take veci chlap robit nemohol..som nechapala ako sa moze nechat zena tyrat a utlacat....a bum.....no bol to sok...spoliehala som sa na rodicov,,ale tam dvere zatvorene...co teraz...???? Cista pasca....

lienqa
24. aug 2017

@rakuskorakusko Tomu tvojmu sa to aspoň zrovnalo, a je si vedomý tých následkov, ex neplatí absolútne nič ani teraz a ani na dcéru. Nevidel ju vyše roka, mi povedal, že ju nechce teraz, že až keď bude mať 18. 😅
Tak nemohla si vedieť vopred, čo bude. To by bolo veľmi jednoduché. Hovorím si, že všetko sa deje z nejakého dôvodu 🙂. A nejakú inú cestu , kebyže spolu skúsite? Ísť niekde na večeru spolu, sami dvaja, nájsť tú stratenú iskru 🙂 či to nemá zmysel?

rakuskorakusko
24. aug 2017

@lienqa ved hladam ju..tu iskru...🙂...len uz mam v sebe taky odpor...tolko vela zleho....ved vies ako to je..

lienqa
24. aug 2017

@rakuskorakusko Vieš príde mi to podľa tvojho stručného opisu, že ešte to nieje na zahodenie, len to by ste museli chcieť obaja, z jednej strany to nemá zmysel...deťúrence majú koľko rokov?