Hluční susedia v paneláku
ahojte,
pracujem z domu som It a som teda doma vacsinu dna, vecer sa idem prejst.
lebo sa to u mna doma neda vydrzat.
trieskanie, lietanie, nahananie sa, buchanie dverami, trieskami hrackami o vsetko,co pride vacsinou o zem a steny o dvere, potom bitka, potom rev ako sialeny dve hodiny, ktori sa ani slavni rodiccia nepokusaju utisit.
este som za nimi nebola. pristahovali sa novi podo mna asi tyzden, ale je to uz na nevydrzanie, ale je to teda vydarena rodinka, tipujem, ze decka maju tak 3 4 roky, kedze su cele dni doma, take veci,ako skolka asi neexistuju, matka je s nimi doma, otec chodi pracuje.
matka ich nenapomina, absolutne vychova nula bodov.
tie decka su prakticky bez vychovy , oni nie ze placu, oni ziapu, revu vrieskaju a vrestia a nahanaju sa hlavne a potom sa mlatia a zas len vrieskaju zase pri tom, ako z divych vajec vyliahnute.
co sa da s tymto robit? mam to riesit s nimi, ci s manazerom bytovky alebo ako. toto sa na nervy neda vydrzat a to mam stuple v usiach cely den. A ani to mi nepomaha, aj som uz zdupala riadne na podlahu a nic, absolutne akoby hluchi boli. ved takyto rev a dupot, musi prebudit aj mrtveho, lenze pod nimi je teraz prazdno , nikto nebyva.
ja nechapem,c oto musi byt za rachot, ked ja to hore pocujem, a oni su podo mnou, vzdy som si myslela, ze ppodo mnou nie je mozne nieco pocut, lebo holt mylila som sa
teraz som vdacna tej pani nado mnou, co mala psa ktory zavyjal cele dni, to bol ale aspon pes, a to sa da pochopit, zviera, ale toto co je je nenormalne.
Ak majú byt v prenájme, skús kontaktovat priamo majiteľa bytu, aby s tým niečo spravil.
Inak, my sme mali takých susedov nad nami. Ako slony s paviánmi. Po pár rokoch, ako sa tam nasťahovali, sme my byt predali a odišli. Ten krik bol taký strašný, že uz to zasahovalo do nášho vzťahu a rodiny. Odišli sme.
Aj ja to mám nad sebou... niekedy sa aj luster v obyvačke trasie...bohužiaľ veľmi sa s tým nedá nič urobiť..len sa odsťahovať alebo počkať kým deti podrastú. Ja som mala tiež malé deti a suseda pod nami bola na prášky, lebo nevedeli ani po upozornení chodiť inak ako dupotajúc, nehovoriac o tom, keď sa hrali na kadejakých vojakov a všeličo také... keď sa títo nasťahovali až do plaču mi bolo z toho miestami, a keď začne revať tak neprestane aj hodinu... ale už som si zvykla. Sú to proste deti.. a rodičom nemôžeš prikázať aby deti vychovávali podľa tvojich predstáv.
Tiež sme bývali v byte a tiež moje deti behali, buchali, vždy som ich napominala, a aj veľakrát som kričala, práve preto, že som sa bála, aby to niekomu nevadilo. Chodili sme často vonku, ale keď sme boli doma, tak ako keby z klietky boli vypustené. Mne samej to vadilo, a to boli moje deti.
Ale za týždeň nemôžeš vedieť, či ich napomina, či sa im venuje, či nemajú nejakú diagnózu.
ak je to prenajom- kontaktovat majitela. ak je to vlastnik, ist osobne a vysvetlit, ze nie su v dzungli a mamicka nech dvihe rit a vezme deti prec von na prechadzku... ak by to nepomoholo... byvas predsa ty nad nimi a tie sataníky male hadam aj spat chodia, tak hudba nahlas, chodit po byte v stekloch, vysavat tak aby to bolo pocut aj ku nim. bohuzial... to nie je len o nocnom klude, ale aj o tom, ze mam pravo zit vo svojom byte bez stuplov na usiach.. alebo im vysiet cely den na zvonceku, buchat na dvere.. ako zle sa da robit aj obojsmerne
Pokiaľ nerušia nočný kľud, tak nič. Mne keby prídeš klopať, že si mám deti stíšiť, druhý krát ti neotvorím a ešte by som si o tebe pomyslela. To je nevýhoda paneláku, pokiaľ ti vadia takéto zvuky, choď bývať do domu. Ale tam bude zase sused píliť drevo, kikiríkať kohút alebo sa budú deti ďalšieho suseda naháňať a jašiť na záhrade. Tak potom jedine dom niekde na samote.
Ist do kancelárie?😆s týmto si nepomôžes, keď sú tam dve malé deti a hluk ide hore
@kavasmliekom u nas presne takisto. Ja lutujem nasich susedov. Mne samej vadi ten cirkus co doma mame, odkedy mame dvoch chlapcov. Tiez vkuse napominam, vysvetlujem, po dobrom, po zlom ale to je chvilu ticho a potom zase krik, rev, hadky, bitky, dupanie atd. Keby sme mali peniaze na dom, hned by som stahovala, aby mali od nas susedia pokoj 🫣😆…pod nami maju susedia jednu dceru. Kym bola mensia, tiez sme poculi casto krik a plac. Je uz ale vacsia, skolacka, chodi na kruzky. Uz je u nich ticho, je to kludnejsie. Mozno sa to aj u nas zlepsi 🙏🏻.
@kaca222 tak ked ty chces mat doma zoo a si s tym v poriadku, tak chod na lazy ty vychovavat zvierata a nie deti... a druhy krat by si neotvorila? ver mi, ze da sa pristupit aj na riesenie , ktore by sa ani tvojej rodine nepacili... dakujem krasne, ty si snom kazdeho suseda
Namiesto štuplov do uší by som skúsil slúchadlá s funkciou aktívneho potlačenia ruchu (ACN). Nehovorím, že všeliek, ale ja ich používam napríklad pri nákupoch v Lidl a je super, že okrem svojej hudby takmer nič nepočujem (hlavne nie ich hudbu, oznamy a chladiace zariadenia). Keď to pri pokladni vypínam, tak mi je tak trochu ľúto tamojších pracovníkov, že sú v tom ruchu celý deň.
@krasneleto ďakujem za radu, naozaj nebudem upozorňovať deti, aby sa nešantili, nevýskali od radosti a nebehali po byte. A keď deti plačú, ver tomu, že rodič je v tej chvíli prvý na svete, ktorý by si prial, aby boli ticho.
lutujem ta, lebo to je fakt doslova na prasky, ja mam takych kkt..nad sebou, tiez sa cudujem ak omozes pocut susedov pod tebou, to musia robit poriadny randal, ja tych pod nami vobec nepocujem, ale blbcov nado mnou hej, ja som sa uz aj bola stazovat predsednicke, blb klamal, ze u nich nikto nie cez den doma, prisiel mi zaklopat, tak nie, poltergeistov nadou mnou pocujem, klame, vykruca sa, ja nic ine nerobim len trieskam o strop, alebo o radiator, som z toho psychicky vystavena, ale vidis ani staznost ani listy nepomohli, predsednicka tiez nevie co s nimi, skus ty upozornit ich, potom predsedu a uvidis, mozno budes mat viac stastia, len tym, ze su to male deti, moze to byt tazsie ich ukocirovat
@kaca222 santit sa chod von na ihrisko
@krasneleto môžeš mi vysvetliť ako sa dá poriešiť situácia, keď by som ti neotvorila?
Susedia bývajú pod tebou a ty počuješ naháňanie , búchanie…. A nepreháňaš trochu? Keby bývali nad tebou tak ta plne rozumiem. Nadomnou toez bývajú deti a santia sa, dokonca rozbili dvere pri naháňačke , ale stuple do uši sa mi zdajú prehnané
@krasneleto to iné riešenie by fakt zaujímalo aj mňa. Pretože pokiaľ nerušia nočný kľud, tak im môžeš fúkať práškový cukor vieš kam.
@kavasmliekom spravcovi by si asi otvorila, domovnicke
@sulejmanka tak deti tiez niekedy spia, nie? predpokladam ze nie po 22... a byvaju pod nou... da sa skakat aj v case ich spanku po byte , ci ?
@krasneleto ak máš 15 rokov aj IQ tak áno
@sulejmanka ty nevies ze zvuk sa sri i do hora? aj my pocujeme doput buchot aj zo spodu.
@krasneleto nie každý vchod má domovnika. Správcu som u nás nevidela ani raz.
Niektoré deti nezobudi nič. Napríklad moje ani hlasná hudba, dupot, buchot nič. A keďže syn spáva v škôlke, spať chodí o 22:00. Je to bežné.
To len ako reakcia že všetko vyrieši domovník ci správca. Nevyrieši.
@krasneleto to je ozaj nápad, cielene búchať, tak potom oni môžu začať rušiť nielen bežným životom rodiny s deťmi, ale tiež vám môžu trieskať do radiátora, steny, podlahy, alebo pustiť hlasno reprák o 6 ráno 😃 ty si moc inteligencie nepobrala čo. Lebo zatiaľčo tá rodina robí hluk tým, že si dovolili mať malé deti, ty očividne nemáš nič lepšie na práci, len vymýšľať spôsoby, ako im cielene uškodiť. Dám ti radu. Choď von ty, keď ti vadia zvuky paneláku.
@balerina2025 mi zase nechci povedať že ten buchot je taký že by si potrebovala stuple ako autorka, ktorá predpokladám susedom nič nepovedala a možno by práve komunikácia cely problem vyriešila.
@sulejmanka stuplne nie. ale nepotesi to ked o 22 behaju decka po byte.
@kaca222
@sulejmanka odpoviem vam obom naraz. tie smiesne invektivy co skusate, nebudem komentovat... ALE
dolezite je si uvedomit, ze nie si sam na svete a ze ani tvoje dieta, ktore sa nevie vpratat do koze a ty tomu este tlieskas nie ste top sveta... zijes takisto v byte.. u nas je polovica bytovky dochodcovia, su to uz stredoskolaci deti a su to aj male a na ZS chodiace deti... zaujimave ze to vo vzajomnom respekte u nas ide... bohvie preco... lebo si nemyslim, ze moj byt moja vec? trosku prizemne tvrdit, ak to pani vadi, nech sa odstahuje...
ja mam u seba teraz 4 deti... myslis ze im tu dovolim vrieskat , ziapat , skakat a buchat? NIE- pretoze sused pod nami je vo vysokom veku a ma choru manzelku , tak im nemienim svojou existenciou robiť ešte zle
pred domom je ihrisko... tam tym nikoho neobtazuju..mimochodom je to najvacsie ihrisko u nas v meste a premelie sa tu od rana do vecera tak 200-500 ludi. ak mi vadi tento hluk, staci zavriet okna. detom doprajem radost, aj smiech, aj santenie, ale na to byt nie je urceny.... cize k mojej inteligencii skuste si pozriet z akeho slova je byt- byvat, ihrisko- hrat sa... atd... mozno si vidim dalej od nosa ako vy dve... a poprosim nevytrhavat moje slova z kontextu... prve dve rady boli ist a slusne poprosit, ze ten hluk je proste neunosny... takze tolko ku vam... a este raz dakujem, ze vy dve nie ste nasi susedia...
a ano, mam dieta, ktore bolo ako malinké uz pred 7 v teréne , nakoľko vstávala skoro, ale mala som tolko v sebe, ze ju tu nenechám ziapať do nepríčetna, s tým, nech si susedia daju štuple, alebo si trhnú nohou
@balerina2025 Ale predpokladám, že keď máš problém tak sa ozveš či? A po 22 myslím ze take malé deti, o ktorých píše autorka, spia.
@bosorkabb u nás našťastie je
@krasneleto Sa tu snažíš obhájiť keď si sama napisala že keď deti spia, tak sa dá skákať a pod. A teraz báchorky o rešpekte. Keby si mala rešpekt, a bola by si na mieste autorky, tak si to ideš vykomunikovat. A to je cely problém. Že autorka sa sťažuje tu,nie na “mieste činu”
@sulejmanka vobec sa nesnazim nic obhajit halo.... precitaj si moj prispevok prvy... dakujem , hadam docitas, ze som odporucila sa ist najprv dohodnut a vysvetlit, ze to zoo co ma pani doma, je neakceptovatelne...
@sulejmanka nie nespia. niektore zeny proste nevedia vychovavat deti.
@krasneleto ty si fakt nechápava osoba. Ty si bola tá ktorá si písala o tom čo sa dá robiť keď deti spia.

Sú majitelia alebo sú v podnájme?
A úprimne nič moc nejde robiť. Každý povie že sú to deti.
Inak aj moje sa hádajú, kričia aj behajú keď prídu domov. Upozorňujem ich pravdaže. Ale nebudú ticho celý deň.