Ako riešiť neustály hluk od susedov?
Neskutočná zúfalosť zo susedov už druhý rok. Majú psa čo šteká na všetko a keď hovorím na všetko tak na všetko. Idú / prídu autom šteká jak besný. Kosíme trávu šteká jak besný dobre že nechce plot zvaliť. Ak sused o 8 domov ďalej kosí ale počuje to šteká. Neznáša vtákov tak sa pozerá do neba a šteká, šteká na motorky na hlasnejšie autá. Rozprávame sa pred domom s kamošmi alebo susedom druhým bez prestávky na nás šteká. Sme na našej terase a hlasnejšie sa smejeme šteká. Domy sú blízko seba.
Ich dieťa na cca 3m dlhom betónovom chodníku čo vedie k zadným dverám ich domu sa kolobežkuje, u nás to doslova znie ako zemetrasenie. A keď hovorím zemetrasenie tak naozaj, keď máme rodinu u nás alebo kamarátov všetci sa sťažujú že to je brutálny hukot. A počuť to v každej izbe. Následne na to drbe futbalovú loptu o železné dvere ich garáže a toto strieda každý jeden boží deň. Malá moja je frustrovaná lebo keď sa učíme a tento hluk je tak vadí jej to, alebo sa hrá v obývačke či pozerá telku. Neraz sa mi už aj rozplakala že prečo nemôže byť kľud. Muž mi chodí do nočnej často spať nevie od hluku..
Ale musia to niekde aj oni počuť lebo keď otec a druhý syn idú do nočnej vtedy nie je vonku. pes samozrejme šteká na ich dieťa aj keď kolobežak/futbal a vtedy mám pocit že nám rozum odíde. Veľakrát v noci musím ísť von a ja nazjapem na ich psa aby už bol ticho lebo sa budíme že šteká hodiny. Im to zjavne nevadí, keď som sa s nimi aj rozprávala len tak a šteká na nás tak nič. Hlavne že kosačku kúpili elektrickú kvôli psovi. Nechcem byť tá zlá suseda, ja pindať na nich sú milý ale už sme na tom niekedy tak že sa chceme odsťahovať radšej…Lebo je to na nevydržanie.
Chápem že je to dieťa a hrá sa ale nemá 5 je nad 10 rokov a len tieto dve aktivity dookola na úzkom dvore. Poprosili sme ich aby aspoň kolobežku nie lebo že to je brutálne , futbal zhltnem ale pomohlo to tak deň. a po novom začal už aj večer o 9. Je mi z toho do plaču a neviem čo robiť. Už sme párkrát aj z domu odišli kvôli tomu.
Hociaká rada pomôže.
ked ste sa rozhodli stavat dom tak, ze su domy blizko, dalo sa predpokladat, ze vsetko bude pocut....teraz uz nic, len sa odstahovat
@lockhart2234 mas nejaký divný dom potom. Ja zavriem okná, dvere a môžu mi pod oknom koľko chcú stekať alebo kopat loptou, tak nepočujem. ako mozes počuť kolobežkovanie z druhej strany ich domu?
ked ste sa rozhodli stavat dom tak, ze su domy blizko, dalo sa predpokladat, ze vsetko bude pocut....teraz uz nic, len sa odstahovat
@anonym_968789 toto je dobra blbost. My napriklad nemame vobec domy blizko seba. A pes, ktory ustavicne steka, tak ani neni na vedlajsom pozemku, ale na druhej strane cesty a ani nie oproti, ale o dva domy dalej. A ten stekot je hrozny. Takze to neni o tom,ze ci su domy blizko alebo ne
Nemyslim si, ze po zlom nieco zmozes v tomto pripade. Jedina sanca je po dobrom, aj ked by si na nich najradsej navrieskala, ja toto chapem a sucitim s Tebou, ale to fakt nic nezmozes....
Takze by som poziadala napr netrepat futbalovu loptu o zelezne dvere, akoze to fakt nie je nutne.
Kolobezkovanie, no, to mi pride ako hlupost, no tak decko sa doma kolobezkuje, na to si kupili dom a dvor 🤷
A tiez by som sa opytala v dobrom a poprosila by som ich vyslovene, ci ak by som im kupila a podarovala protistekaci obojok, ci by boli ochotni ho tomu psovi davat aspon na cas od vecera do rana. Nonstop stekajuci pes je nieco otrasne a to hovorim ako psickar, tiez sme si to od susedov zazili, a ani nie hned vedlajsich....
Proste napriek tomu ze som asertivna a nemam problem, isla by som tam stylom "pokorna chudinka", stavila by som to na tuto kartu...
@anonym_968789 je to naivny predpoklad ze vsetko sa da predvidat ..nikto si pri stavbe domu , ci kupe domu ktory preraba nemoze byt isty tym ako sa budu susedia spravat alebo ako budu vychovavat deti ci psa. a blizkost domov predsa nikoho neopravnuje k tomu aby zneprijemnoval zivot ostatnym si myslím.
zaroven ignorovat hranicu slusnosti medzi beznym zivotom a agresivnym hlukom ktory nici psychiku a zdravie je rozdiel ked sused raz za cas kosi travu, pes steka na macku co prechadza pred domom raz za cas, deti sa hraju normalne aj ked nahlas a tym ked niekto terorizuje okolie stekotom za kazdu pohyblivu vec alebo za rozpravanie sa ci buchanim kolobezky do betonu co vedia ze neskutocne pocut kazdy bozi den v presne casove intervaly.
Hodiť cez plot otravu
@lockhart2234 mas nejaký divný dom potom. Ja zavriem okná, dvere a môžu mi pod oknom koľko chcú stekať alebo kopat loptou, tak nepočujem. ako mozes počuť kolobežkovanie z druhej strany ich domu?
@anonym_b9111e domy sú vedľa seba sú to tie typické kockované domy vedľa seba. máme normálny tehlový dom prerobený proste to počuť a hotovo.
A toľko krát mi tvrdili v diskusiach, že v rodinnom dome je kľud a oni by už nikdy nešli do bytu. A to pozrime sa 😀
A toľko krát mi tvrdili v diskusiach, že v rodinnom dome je kľud a oni by už nikdy nešli do bytu. A to pozrime sa 😀
@anonym_9eccc4 my sme išli z paneláku do domu takže ani tam ani tam asi už len v lese 🤣
Nemyslim si, ze po zlom nieco zmozes v tomto pripade. Jedina sanca je po dobrom, aj ked by si na nich najradsej navrieskala, ja toto chapem a sucitim s Tebou, ale to fakt nic nezmozes....
Takze by som poziadala napr netrepat futbalovu loptu o zelezne dvere, akoze to fakt nie je nutne.
Kolobezkovanie, no, to mi pride ako hlupost, no tak decko sa doma kolobezkuje, na to si kupili dom a dvor 🤷
A tiez by som sa opytala v dobrom a poprosila by som ich vyslovene, ci ak by som im kupila a podarovala protistekaci obojok, ci by boli ochotni ho tomu psovi davat aspon na cas od vecera do rana. Nonstop stekajuci pes je nieco otrasne a to hovorim ako psickar, tiez sme si to od susedov zazili, a ani nie hned vedlajsich....
Proste napriek tomu ze som asertivna a nemam problem, isla by som tam stylom "pokorna chudinka", stavila by som to na tuto kartu...
@anonym_2ddeb9 Ono tá kolobežka je žiaľ najhoršia. Naozaj to robí nesmierny hukot v dome. Keby to robí na ceste čo vedie dlhá pred našimi domami v ulici pochopím ale toto je brutálne. Čo sa týka psa… kúpili kvôli nemu elektrickú kosačku lebo benzínovej zvuk nemá rád to si myslím že vysvetlí všetko. Obojok by isto nedali. Na všetko len povedia že no náš pes nemá rád lietadlá ani motorky ani vtákov. Sama mám psa nemeckého ovčiaka ale je naučený správať sa a ak aj mal fixácie riešili sme okamžite. Keď aj v noci šteká dlhšie (mačka) tak ja sa zobudím alebo manžel a ideme za ním a nech prestane a aj prestane lebo nechceme aby rušil iných. Ďakujem za rady asi za nimi pôjdeme znova iné nam neostáva.
@lockhart2234
Chod tam zvonit, ked je hluk. Normalne ked kope loptou, ci by nemohli kopat inde, ze je to strasny randal a ze sa nemozete ucit, manzel spat. Ak nie, a odpoved bude neda sa, nechceme, nezaujem, tak v tom momente peckujem na repraku operu na dvore. A vypinam 21:55. Zapinam rano 06:05. Alebo prave vtedy, ked ich chlap potrebuje spat.
A potom im poviem, ze sa mozeme stretnut, a dohodnut sa na klude, alebo si mozeme navzajom strpcovat zivot hlukom. Ja som zas zarputila v tom, ze ja garantujem, ze to vydrzim dlhsie ako oni.
Pes ked steka v noci, volaj hliadku. Suseda ked ti bude potom zazerat, tak jej len povies, ze si sa snazila po dobrom, ale ked nic nerobia, tak musis skusit po zlom - na toto mas narok, tak sa neboj.
Hodiť cez plot otravu
@anonym_c07587 nie je to vina psa že ho nevychovávajú a neusmerňujú!! otrava nikdy nikdy nie je riešenie preboha!!!
@anonym_2ddeb9 Ono tá kolobežka je žiaľ najhoršia. Naozaj to robí nesmierny hukot v dome. Keby to robí na ceste čo vedie dlhá pred našimi domami v ulici pochopím ale toto je brutálne. Čo sa týka psa… kúpili kvôli nemu elektrickú kosačku lebo benzínovej zvuk nemá rád to si myslím že vysvetlí všetko. Obojok by isto nedali. Na všetko len povedia že no náš pes nemá rád lietadlá ani motorky ani vtákov. Sama mám psa nemeckého ovčiaka ale je naučený správať sa a ak aj mal fixácie riešili sme okamžite. Keď aj v noci šteká dlhšie (mačka) tak ja sa zobudím alebo manžel a ideme za ním a nech prestane a aj prestane lebo nechceme aby rušil iných. Ďakujem za rady asi za nimi pôjdeme znova iné nam neostáva.
@lockhart2234 "nas pes nema rad ...." Pre mna nie je argument. Aj ja nemam rada mnohe veci a neterorizujem zivot okolo seba. Takze nech si to riesia. (Ale chapem, ze im to asi nedopina).
@anonym_c07587 nie je to vina psa že ho nevychovávajú a neusmerňujú!! otrava nikdy nikdy nie je riešenie preboha!!!
@lockhart2234 aspoň by bol klud
@lockhart2234 Po 30 rokoch života na dedine si nedokážem spomenúť, že by mal niekto problém s hlukom od susedov a pritom, čo dom,to pes na dvore a na takmer každom dvore aj kohút a mačky,neraz aj nikoho...Psi brechali, keď šiel niektorý sused rozveseleny z krčmy po záverečnej , mačky spievali v čase zaľúbenosti a kohúti budili veľmi poctivo, lepšie než budík Hja, už ani tie zvieratá nie sú ako kedysi...
@lockhart2234 Po 30 rokoch života na dedine si nedokážem spomenúť, že by mal niekto problém s hlukom od susedov a pritom, čo dom,to pes na dvore a na takmer každom dvore aj kohút a mačky,neraz aj nikoho...Psi brechali, keď šiel niektorý sused rozveseleny z krčmy po záverečnej , mačky spievali v čase zaľúbenosti a kohúti budili veľmi poctivo, lepšie než budík Hja, už ani tie zvieratá nie sú ako kedysi...
@anonym_0d1dae mne napriklad nevadi,ked kohut kikirika, alebo pes obcas zasteka. Ale ked pes steka od rana do vecera, to mi nepride normalne
Neporadim ale presne kvoli takym situaciam som rada, ze som sa rozhodla nezit vo svojom. Takto v prenajme mam kedykolvek moznost odist v podobnych pripadoch alebo za lepsou pracou a ziadna nehnutelnost ma nedrzi. Ale ako sa poznam toto by som asi riesila prenajmom nehnutelnosti (aspon by som mala pasivny prijem) a ja by som isla niekam kde by sa dalo zit normalne.
Skúste ohľadom toho psa, si niečo poštudovať o protištekacej búdke, a či ju budete vedieť umiestniť v jeho dosahu. Švagrine to pomohlo na susedovho psa. Držím palce 👍.

Nepomôzem Ti ale toto by si mali precitat vsetci ktory budu ustavicne tvrdit ze v dome nemôzes zazivat peklo od susedov. Ale môzes. Nikdy nevies kedy sa terajsi sused odstahuje a pride niekto novy , zlý. To by musel clovek uz ozaj na samote zit