icon

Hnevá sa manžel bezdôvodne na televíziu pre syna?

19. jún 2024

Ahojte, máme 2 ročného syna, ktorý už cez deň nespava a silno vyžaduje pozornosť- dokáže sa aj zahrať sam, ale musím pri ňom sedieť. Keď potrebujem nachystať jedlo alebo sa sama najesť, tak mu pustím telku s tým, že on ,,musí,, pri Tom piť vodu lebo inak mi cez deň vôbec nechce piť a aj ho pri telke musím kŕmiť, pretože je nejedak. Občas, keď sa inak nedá, tak mu telku pustím, aby som si vypila kávu. Ale dokopy na ňu cez deň pozerá cca 30minut, max hodinu a púšťam mu detské videá a pesničky, ktoré sú náučné. Manžel sa na to hnevá a rozpráva aj svojim podotýkam bezdetnym kamošom, že mu púšťam telku a všetci to riešia, že sa mi s ním nechce hrať a tak ho odbavim telkou. Minule som bola skoro celý deň mimo domu, manžel sa o syna staral a urobil aj nejaké domáce práce a povedal mi, že mu ani raz telku nepustil, tak, že keď to on dokáže, prečo ja nie. Syn ma proste pred mužom oveľa väčší rešpekt ako predo mnou a on to nedokáže pochopiť, že keď ja niečo robím, tak ma vkuse ťahá za nohavice, vešia sa na mňa alebo naschvál robí neplechu. Synovi sa pritom naplno venujem, pozná už aj všetky pismenka abecedy, farby, čísla atď.lebo ho to baví, tak ho to hravo učím, preto má hnevá, že zo mňa pomaly robí najhoršiu mater za to, že mu pustím občas aj telku. Aký máte na to názor? Nepúšťate takýmto malým deťom TV vôbec?

Strana
z4
jaass
19. jún 2024

Skús muža nechať mesiac doma robiť to čo robíš ty, potom už bude ticho.

sense
19. jún 2024

Nie v tomto veku som nepustala, je dávali sme spolu. Keď som si chcela dať poobede kávu natočila dom kuchynské hodiny a to bol môj čas, kedy ona odpočíva la nemusela späť len ležať a pozerať knizku
Aj keď teda mne je jedno ci niekto púšťa alebo nie

mikitilik29
19. jún 2024

U nás idú rozprávky, pesničky takmer non stop 🤷

gribka1
19. jún 2024

Nečudujem sa mu, 2 ročnému telku netreba. Určite by sa mal pohrať tých pár minút aj hodinu sám. Ale asi si ho naučila, že si tam s ním. Takto fakt nič neurobíš. Ak to ale dokáže pri manželovi, určite to aj ty zbládneš len sa nesmieš nechať malým ovplyvňovať😁

mirkava
19. jún 2024

Pušťala som rozprávky stále. Tiež mám náročné dieťa, už je veľký, ale tak ved aj ženy sú len ľudia, potrebuješ si trochu vydýchnuť. Mužovi by som len povedala ze telka je to najmenej čo mu môže v živote ublížiť. A to ze ta ohovára pred kamarátmi to je väčší problém ...

beata_k
19. jún 2024

No jasne, ze si pozrie. Raz neviem co take sa mu stane ked si pozrie Mira Jarosa. Poznam dnes uz 19 a 16 rocnych chalanov. TV isla stale...a...nic im nie je. Jeden je majster Slovenska v sporte.

nika23t
19. jún 2024

Áno, samozrejme. Mam 2 a pol ročnú a bez telky by som niekedy ani nejedla, ani nepila. Manžel je s tým v pohode, sam vidi, aká je malá akčná a koľko pozornosti vyžaduje. Tiež selektujem, co jej zapnem, a väčšinou je to u nás Chalupka na vŕšku, ovečka shaun, alebo pesničky, kde v podstate len obrázky ukážu. Nevidím na tom nič zlé, mala krásne rozpráva, počíta, je rozumná, miluje knihy, je vnímava, venujem jej všetok svoj voľný čas. Ale tiež potrebujem par minút na iné činnosti, ktore sa s ňou nedajú. Vôbec si nevycitaj nič. Manžel je blbec, keď Ta rieši s ostatnými.

pinkgirl
19. jún 2024

Chce v tebe vyvolať pocit viny - lebo TY si zlá matka, ktorá nezvláda dieťa a ON je hrdina lebo dal 1 deň. Ale nevidí, že ty musíš 365dní vkuse...
Tak sa venuj cez deň synovi, daj ho do ohradky a v klude sa najedz, vypi kávu. A keď príde muž z roboty, daj mu urobiť domáce práce alebo mu odovzdaj syna nech sa stará, a choď si oddýchnuť😉.
Na TV nevidím nič zlé.

nevenka
19. jún 2024

@sense 🤣🤣🤣. Musela odpocivat, sa smejem teraz. Nasich by som musela priviazat asi o tu postel.

gribka1
19. jún 2024

Zas ide aj o to, ako sa obaja rodičia dohodnú, áno či nie telka, áno či nie mobil, kedy do postele atđ. A dodrźiavať to majú obaja.

marth16
19. jún 2024

Tak keď sa mu to nepáči nech ide na "materskú" a ty do práce. Som zvedavá ako by to po mesiaci dopadlo, či by mu ozaj tu telku nezapol 🤣

nevenka
19. jún 2024

@beata_k vdaka Ti. Ja mam co robit teraz v tomto dusne, ked chcem aj navarit, aj na ihrisko ist a teraz poobede ma chytili dake prehanky, tak sa prebavili pri telke a potom este vo vani. Na ihrisko som to nedavala. Jeden ma 3,5 roka, druha ma 17 mesiacov a to je cista psychiatria niekedy. Ja si nemozem sadnut ako je den dlhy, hned sa vesia po mne, najest len s nou na kolenach. Najnovsie sa aj ona len naje, ked mi sedi pri velkom stole, mne na kolenach a este sa pritom hra s autickom. K tomu 3,5 rocny ma daky regres, este aj do neho musim jedlo tlacit a krmit ho. Je ako spageta chudy, tak radsej to robim, nenecham ho hladneho...
Najstarsi bude mat 11, vyrastol na krtkovi a spievankove. Je nadpriemerne inteligentny, cita mi knihy, rad radom od elektrotechniky, konstrukcii aut po ludske telo, chemiu, mineraly, pribalove letaky k liekom 😅🤣. Snad z neho nebude povalac pred telkou 🤣😊

autor
19. jún 2024

@sense to bola aj moja predstava, ale realita má prefackala🙈dušovala som sa, že do 3 rokov mu telku nepustim, ale žiaľ, od narodenia je to veľmi náročné dieťa a to nie je len môj subjektívny názor. On si nechce ísť ani oddýchnuť, ani na chvíľku ľahnúť, hneď chytá hysáky a beží z postele. Aj večer je ho mega náročné uspať, často až o desiatej zaspí, neviem, kde berie energiu lebo ja sa cítim jak vystavený pomaranc. Snažím sa ho učiť viac samostatnosti, ale nejak sa mi to nedarí:/ keď niečo potrebujem urobiť, tak naschvál začne robit neplechu. Je to proste malé nezastaviteľne torpedo, ktoré nepotrebuje jesť, piť ani spat🙈takže tá telka je pre mňa žiaľ niekedy jediná záchrana

vyrovnanaosoba
19. jún 2024

Mam tri deti a nikdy som ich nepotrebovala zamestnať, aby som niečo urobila. Tiež sa po mne vesaju, aj kričia, bijú sa, aj pri mne stoja keď som na wc, tiež si ráno urobím kávu a ich si nevšímam 🤣 kým sa nezabijaju, kým neskacu z nábytku, kľudne nech stoja pri mne ako psíkovia. Ale pozeráme aj telku.

rivini
19. jún 2024

Tiez mam velmi narocne, 2,5 rocne dieta. Tiez vyzaduje vkuse pozornost, ide so mnou este aj na zachod. No nie, telku este nikdy nepozeralo a nevie, co to je. Neexistuju „naucne“ rozpravky, ci programy, pretoze detsky mozog do troch rokov nevie spracovat obrazy, ktore vidi v telke. A take, ze telka bezi ako podmaz cely den, ako tu niekto pisal, nepochopim uz vobec. Vecer tiez padam unavou, stari rodicia nebyvaju nablizku, no toto do troch rokov naozaj nie…

dadis
19. jún 2024

@nevenka
@sense mala som to rovnako, mne syn sice prestal spat az 4rokoch, ale vzdy si isiel s mladsou dcerou lahnut a pozeral si cely cas v posteli tichucko knizky alebo si vyplnal pracocne zosity, kreslil 🙂 A to vsetko potichu, kym dcera v tej istej izbe spinkala 🙂 Ja som si vtedy otvorila notebook a hodinku som bola na konikovi a pila kavicku. Zlate to dite, skoda, ze mu to neostalo 😅😁

hederamonstera
19. jún 2024

Jezis, zasa sa tu zisli dokonale matky.
Ano, ja som ta co tiez pusti 2r telku, ked si uz chcem kurva vydychnut a urobit aspon 1 poondiatu vec za den bez prerusenia a 5x dlhsieho casu a zburaneho jedneho poschodia v dome. Bohuzial, kde nie je pomoc, tam je telka. Su dni, kedy mi to vyjde, ze ani raz nepozera telku, su dni, kedy ide telka aj niekolko hodin vramci dna. Aj ja som len clovek, niekedy deti zvladam s prstom v zadku, niekedy som na odstrel o 9 rano. Balanc

nevenka
19. jún 2024

@autorka ja Ta uplne chapem. U nas ide telka oooovela viac. Navyse, ked muz je teraz po praci prec a robi na dome, aby sme sa mohli prestahovat, tak som sama na 4 deti. Ti starsi su uz samostatni dost, aj dozru a pohraju sa, ale ten 3,5 rocny ich nebude respektovat proste a musim ja zasahovat aj tak...
@dadis no ale su aj ine deti. Nas si tichucko kreslit nebude proste. Neposedi, neoblezi. Kym nezazijes, nepochopis.

elenkaba
19. jún 2024

Ked som mala iba starsiu dceru, tak som tiez odsudzovala matky co pustaju telku, sice som im to nikdy nepovedala, ale pomyslela som si. Dcera bola z tych kludnejsich deti a pomerne skoro bola partacka, bolo to aj tak narocne ale nejak to slo. Ale druha dcera je neuveritelne narocna, sama sa,nezahra ani sekundu, stale reve, spi minimalne, stokrat v noci hore, dalej ze uz su 2 deti a nie iba jedno, a uz mi ta predstava telky je dokonca lakava🤣takze chapem, kto nezazil narocne dieta, tak nepochopi...

dadis
19. jún 2024

@nevenka Jj chapem, ale my sme vtedy ani tablet nemali a v tv isli rozpravky len cez vikend rano a vecernicek, nemali sme kablovku, toz narodil sa v 2007. Bolo vtedy moderne Spievankovo, ale iba na CD a to ich nikdy velmi nezaujimalo. Este to tusim nebolo na YT alebo bolo a nevedela som o tom 😅🤣

nevenka
19. jún 2024

@hederamonstera tesat do kamena. Vies co, ja som uz vecer vybuchla, kurnik, chcem sa konecne najest bez odbehovania a nech sa v tomto teple konecne na mna 5 minut nelepi. Jak ja mam schudnut, ked jem veceru na 5x, nahadzem to do seba. No neda sa. Ja som to zaliala zase teraz radlerom a zajedam keksom a dumam, ze aj tak nemam energiu sa zdvihnut a ist sa umyt. No dnes je den blbec. A este som aspon zo vcera mala pochystane cestoviny a uvareny karfiol a brokolicu, len to zmiesat a dat zapiect, tak sme sa aj vonku doobeda dostali. Inak neviem, ci by som stihla navarit. A aj tak, nasla som ju na parapete vylezenu, obzerala brm brm, tak som pustila telku, nech sa mi nezabije, kym to smarim do rury.

nevenka
19. jún 2024

@hederamonstera toto, ze UROBIT ASPON 1 POONDIATU VEC BEZ PRERUSENIA, toto je ONO. Lebo manzel hned vie byt nervny, ked musi daco spravit a otravuju ho, ale ja to mam nonstop a vsetko pri nich stihnut.
Nech si to autorkin muz pekne vyskusa, apson mesiac. Sam na vsetko, som zvedava,...
Aj mne povedala svagrina, ze jej muz ma kritizoval, ze strasne kricim po tych detoch...aj ju teraz kritizuje, ze krici, ze si nemyslel, ze taka bude. A potom mi ona povie, ze 10 minut si zobral maleho vonku, ze ide robit daco kolo domu a uz hukal po nom 🤣

dadis
19. jún 2024

@nevenka Neboj, druha dcera taka easy nebola 😅. Ja len, ze som si to vtedy vobec nevazila, ake mam dokonale dieta 😁. Ale viem, ze nie vzdy to ide, najma ak je viac deti v rodine, tak sa tie hranice dodruju tazko. A vela spravi povaha dietata, on je doteraz taky sustredeny typ, ze o nom ani doma pomaly neviem. Dcera to je presny opak.
Ale teda, odkedy syn sedel a vnimal, tak sme stolovali spolu. Vzdy som sa najedla spolu s detmi. Aj doteraz tak je.

elenkaba
19. jún 2024

A keby moj muz namietal, tak nech si to vyskusa aspon 2 tyzdne v kuse alebo teda ja telku pustat nebudem, ale 2xdo tyzdna pride na 2hod opatrovatelka a ja odchadzam robit, co ma bavi. Neda sa nonstop venovat, naplnat vsetky poziadavky dietata a matka nevyspata, unavena, aspon obcas sa chcem najest v klude a pod. Takze chapem, pri narocnom dietati, bud pomoc muza, starych rodicov, opatrovatelky a ked sa neda, tak telka, aj ked vyrazne obmedzene.

marianarem
19. jún 2024

@rivini Co presne znamena, ze to mozog nevie spracovat? Moj zacal pozerat ako 2.5rocny, sice nie telku, ale YouTube, ale to je jedno. Pozeral vtedy vacsinou pesnicky, kde sa raz za cas zmenil obrazok alebo mal rad jazykove kurzy, kde isiel obrazok a k nemu slovo. Onedlho zacal pozerat aj naucne videa, napr. mal oblubene ako sa vyraba ocel alebo ziskava zelezo z rudy. Podla mna to spracovat vedel, kedze si tie veci pamatal, vedel sa o nich rozpravat, kladol.otazky k veci, vyrabal podla toho napr. z plasteliny. Neviem teda, co mas presne na mysli.

hederamonstera
19. jún 2024

@marianarem jasne ze to vie mozog spracovat;) nesmu to byt len rychle veci.
Chudak detsky mozog, ked ide v aute🤯

hederamonstera
19. jún 2024

@nevenka ani moj muz s nimi nic nevie robit, ma starsieho 15 minut pri praci vonku a uz je nervny ;) ale mojmu nastastie telka nevadi, ten by ho tam nechal aj cely den

dzejny656
19. jún 2024

Ja osobne som v tomto veku TV nepúšťala a doteraz mi to vadí keď muž dcére telku pustí bez dôvodu (napr. pri chorobe, keď prší a pod. mi to nevadí) a to už bude mať 5 rokov. Keď som ju potrebovala zabaviť tak som jej detské pesničky zvykla pustiť, ale bez obrazu, len audio. Takže ja ho aj celkom chápem, že to nerád vidí, že dieťa pozerá TV.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
dadis
19. jún 2024

@jozko_z_lesa Tv slovan a Liviu mu pusta. To je ok?

Strana
z4