Manžel sa hnevá

21. okt 2023

Po RD ja som si našla prácu na jednu smenu kvôli škôlke. Manžel pracuje na tri smeny. Keď má poobednú celý týždeň není s našim synom. Keď má rannú a nočnú tak chvíľu sa mu povenuje. No potrebuje si aj oddýchnuť. Ja som ešte v skúšobnej dobe. Keď je syn chorý zatiaľ to vždy vyšlo na jeho poobednú. Tak on je s ním doobeda doma. A kvôli tomu sa hnevá že ja si nezoberiem ocr aby som bola doma s dieťaťom, že mi je prednejšia práca než dieťa. Čo samozrejme není pravda ale keď je manžel doobeda doma tak môže sa on starať sa o syna a nemusím si ja zobrať voľno, na čo by sme boli obaja doma nie? Alebo hovorí koľko sa mu venuje a syn stále len mami mami strašne je naviazaný na mňa. Je pravda že ja mám v sebe takú starostlivosť že pohladkam keď treba ukludnim pofúkam atď. Manžel toto nevie, on sa len občas zahrá s ním. No ani toto sa mu neľúbi že syn stále len za mnou. Neviem ako riešiť túto situáciu.? Občas hovorí synovi že maminka je zlá že aj tata môže volať nie stále len mňa. Toto zas mne sa nepáči. Môžem ja za to že malý je radšej so mnou než s ním..

zmrzlinka2021
21. okt 2023

Žiaľ absolútne nevhodný výber otca pre dieťa.

minenkak
21. okt 2023

Žiarli

marcellka32
21. okt 2023

Najviac by mi vadilo a teda prečo mu nepovieš keď hovorí o tebe že si zlá???
To čo má byť za výchovu??
Syn nie je hlúpy, cíti že otec s ním v podstate byť nechce, preto si pýta teba

blancheporte
21. okt 2023

To aká výchova z jeho strany? Dieťaťu hovoriť,že mama je zlá....🙄

mikadooo
21. okt 2023

Správa sa jak malé decko. To by som mu povedala. Nebudeš si zbytočne brať očr, keď je on doma. Je rodič rovnako ako ty, tak on prečo si nevezme očr a nie je s malým teda celý deň? (Očakáva predpokladám od teba, že na očr sa synovi budeš venovať celý deň, nie len doobeda, všakže...). To, že mama je zlá, no - jak malé decko, ktoré nemá argumenty. Iba by som povedala, že "nie, ja nie som zlá, neviem prečo ti tatík takéto veci o mne hovorí."

danica2711
21. okt 2023

maminka je zlá?! Toto povie normálny muž a otec? To sa nevie venovať synovi tak, aby "volal jeho"? Veľmi dôrazne si s ním vydiskutuj celú situáciu a nedaj sa zatlačiť do kúta, zorganizovala si to celé dobre a otecko sa musí prispôsobiť. Holt je raz otec!

autor
21. okt 2023

@marcellka32 Ja mu hovorím nech nemá také reči ale keď sa nahnevá tak povie malému že ja som zlá a že nemusí stále za mnou chodiť ale môže aj za ním.
@blancheporte Priklad keď bol syn doma zo škôlky a ja som išla do práce ráno tak plakal za mnou a manžel mu hovoril že vidis aká je tvoja mama zlá že ide preč od teba do roboty.
@mikadooo Veď práve na čo mám brať ja ocr keď muž je doobeda doma. Do práce ide o pol druhej to ja dôjdem už domov, vypitam sa skorsej z práce.
@danica2711 Nemá trpezlivosť a není manžel na také hry preto málokedy sa s malým hra. Väčšinou času sa mu venujem ja.

zuzitko74
21. okt 2023

Ach jaj, ďalší chlap, ktorý obviňuje všetkých okolo seba za svoj blbý vzťah s dieťaťom. Jasné, ty si tá ,,zlá" a v podstate aj malý je ,,zlý" lebo vám vzťah funguje a on by chcel mať to isté, ale bez práce.

marcellka32
21. okt 2023

Ty ho vkuse obhajujes a je úplne jedno čo ti napíšeme, nič z toho neurobíš, takže si za to môžes sama, žiaľ..

kristinapetronela
21. okt 2023

Veľmi veľmi zlý otec ! Preč od takého ved ti kazí syna

minenkak
21. okt 2023

Som to čítala mužovi a vraví to je k...t

lucia13022023
21. okt 2023

Chudák malý, čo si musí myslieť v hlavičke keď plače za tebou a ešte muž povie ze si zla lebo ideš do roboty.
Otrasné správanie tvojho muža, ako písali vyššie, syn nechce byť s ním lebo vycíti ze to ON s nim nechce byť. Jasne ze sa hnevá ze si v robote doobeda lebo on nechce byť s malým. Aspoň tak mi to prišlo z toho co si napísala.

mikadooo
21. okt 2023

Pozri, takto ti poviem. Môj pracuje z domu od korony. Tiež sa hnevá, máme tri deti, často je niektoré choré. Keď som bola v skúšobnej dobe, proste som ho nechala hnevať sa🤷😁. Aj som mu pritakala, že to má chudáčik so mnou ťažké 😁. Časom sa hrany obrúsili... Ak máte novú situáciu s tvojim nástupom do práce, jednoducho si musí aj pán tvorstva zvyknúť, že má nejakého syna a o toho sa treba postarať (predpokladám, že na RD si bola ty stále v pohotovosti). Jeho hnev by som nejak neživila, ale tak zas na druhú stranu - nech si to užije , konečne má možnosť vytvárať si so synom vzťah 🤭. Pokojne nech sa na teba hnevá, je to pre neho určitý nepoznaný diskomfort. Ale - na tvojom mieste by som neustúpila - tvoje argumenty sú maximálne racionálne. Snáď to jedného dňa strávi, že aj on je rodičom...😉.

autor
21. okt 2023

@mikadooo Áno je to nová situácia no musím chodiť do práce predsa mať 2 platy je lepšie než 1.

blancheporte
21. okt 2023

V žiadnej situácii mu nemá čo hovoriť také somariny. Jemu by sa páčilo,keby si pred dieťaťom hovorila,že očko je zlý? Asi nie, čo,?!!!

luccija
21. okt 2023

Keď si zlá, že ideš do práce asi vás neuživí z jeho platu vsak?toto normálny človek dieťaťu nepovie.Je lenivý a nahnevaný, že musí byť s ním.Ked je muž doma je logické, že si ocr a kaziť výplatu nebudes

autor
21. okt 2023

@luccija Tak dalo by sa aj z jeho platu no nič navyše by sme si nemohli dovoliť. Preto hneď po RD som si našla prácu.

danica2711
21. okt 2023

prepáč, ale zo všetkého, čo si napísala mi vychádza jedine to, že tvoj manžel je hlupák. Ty pôsobíš ako šikovná žienka, len by si ho nemala tak obhajovať, nezaslúži si to

viestta
21. okt 2023

Autorka, myslim, ze vas vsetkych troch dobehlo, ze netravil dost casu so synom kym si bola doma. Je to tvoja aj jeho chyba, maly len doplaca na vase chyby

queen_mary
21. okt 2023

A on preco si nevezme ocr? My sme sa a muzim ked sme mali 1 dieta striedali. Raz on, raz ja. Aj moj maly je mamin cecek, ale v zivote by mojho muza nenapadlo sa na to urazat 😀

autor
21. okt 2023

@viestta Kým som bola na RD tak som mala čas a bola som 24 hodín denne k dispozícii či synovi alebo manželovi. Venoval sa nám čo mu to čas dovolilo. No teraz keď chodím aj ja do roboty tak musí si aj manžel viac sa starať o rodinu.

viestta
21. okt 2023

Vidis, a uz tam bola chyba. Ty si bola vzdy k dispozicii, on len ked mu vysiel cas.
Nuz bude si musiet zvyknut, ze ma zamestnanu manzelku a matku. Pohodlicko mu skoncilo

ivangeline
21. okt 2023

Dieta chce zvycajne mamu viac prve roky... 5 az 6 rokom sa to meni.. Ja ta chapem,ze nechces brat ocr,ked sa to da vykryt. Nech sa muz stara. Jednym uchom dnu a druhym von by bolo za mna. :D Akoze on nie je rodic?

monikkatt
21. okt 2023

Tvoj muz je chuj. Nic viac nic menej. Zrazu sa musi starat a to sa mu nepaci, prisiel o svoje volne doobedia ked syn ochorel...

veselo_neveselo
21. okt 2023

Boze to je ale...zla situacia, zle reakcie, velke ego.
Treba si s nim vazne sadnut, urcit pravidla, priniest knihy o rodicovstve, pre oboch - lebo takto narobite tolko skody na tom dietati, a na vasom vztahu, ze az.

A teda ako prve treba chlapovi razne vysvetlit, ze praca-rodina nestoja oproti sebe a nech to laskavo este nestazuje takymi recami.
A ty sa hlavne nenechaj takymi recami zviklat, ze by si ostala doma lebo pankovi sa nepaci. Nenechaj sa, nezostan zavisla na takom chlapovi.

0silvia0
21. okt 2023

Nech sa hneva, aj ty sa mozes hnevat, preco sa hneva, ked sa ma starat o vlastneho syna.

andreatytler
22. okt 2023

To je otrasne. Za take nieco treba muzovy vycistit zaludok. Nechce byt s dietatom, ale chce aby dieta bolo s nim rado. A ked dieta ukazuje ze ma rado teba, tak sa ta snazi v jeho ociach ociernit aby ta dieta nemalo rado. Hrozny debil. Toto by skusil moj muz iba raz. Asi by som ho prizabila.

pimpa12
22. okt 2023

Správanie tvojho muža je detinské, nezrelé a absolútne nevhodné. Ako rodic je neschopný a svoju frustráciu si vybíja na tebe.Je ako zdute decko, keď mu vezmeš cukrík. Rázne mu povedz, že toto akceptovať nebudeš.

0kristina0
22. okt 2023

To ze nema so synom vybudovany ziadny vztah je len a len jeho chyba, ostatne ani nejdem komentovat, tvoj muz je velmi obmedzeny clovek.

katica06
22. okt 2023

Nenechaj to len tak, kamarátka má dlhodobo problémy s takýmto chovaním. Už má väčšie deti, teraz po rozvode hoc súd ich zveril matke, oni ju odmietajú, lebo od mala počúvala, že mama je zlá. Ona to nechala tak, teraz o nej deti nechcú ani počuť