icon

Hnevám sa na Boha, lebo sa nám dejú zlé veci. Som šialená?

pellka
19. okt 2021

Ahojte mozno pre neveriacich to vyznie sialene ale tak snad sa Tu najde niekto kto ma bude vediet pochopit nechodim do kostola no som veriaca nic extra snazim sa ked si spomeniem sa pomodlit pred spanim poprosit/podakovat to je asi tak vsetko.
No posledny cas sa nam v rodine stavaju nestastia za nestastim a ked nam pred par dnami bolo oznamene ze ma ocino nador to uz bolo moc moje pocity su divne a preto som sa rozhodla sa s nimy podelit s niekym kto mozno prezival Nieco podobne
Strasne sa hnevam na Boha mam pocit ze cim viacej sa snazim byt dobrym clovekom modlit sa verit mu ze vsetko je v jeho rukach doverovat mu.. tak vsetko je cim dalej tym horsie 6 rokov sa snazime o babo nech robim co robim nejde to .. aj preto sa hnevam preco prave ja co som komu urobila zaco?? Preco?
Ved sa modlim prosim verim a ono to dopadne aj tak vzdy na hovno preco sa citim tak ako sa citim ze obvinujem boha ze sa bojim pomodlit a poprosit o nieco lebo mam pocit ze sa potom stane opak? Nehovoriac o tom ze prosikam modlim sa verim ze jedneho dna pride dieta a stale nic viem ze on vie co robi a kazdy mame svoj osud a ze to nefunguje tak ze poprosim a mam …
Mozno som sa zle vyjadrila asi clovek dufa veri dôveruje a ma nadej ak poprosi boha o nieco pocom tuzi
Pocit istoty ze ono to pride ..
atd atd … ale mam pocit ze svine sa v zivote maju dobre a ludia ktori sa snazia byt dobrymi ludmi maju zivot na pi**
Mal Niekto niekedy podobne pocity?? Je to normalne ? Ci mi uz harasi?

konikkon
19. okt 2021

@zazvorka87 žasnem 😲 Ja teda nedokážem tvrdiť, že neveriaci urážajú a ponizuju, zatiaľ čo veriaci pomáhajú. ja v prvom rade ľudí na veriacich a neveriacich vonkocom nedelim.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
konikkon
19. okt 2021

@rubinka kostol je robotníkmi postavená stavba, nič viac nič menej 🤦‍♀️ živý boh je všade, kam ho ty pustíš. Aj u teba doma. Nielen v kostole.

didaa
19. okt 2021

@pellka hovorí sa, že Boh každému naloží len toľko koľko unesie. Ja verím tomu, že všetko čo sa nám v živote deje má svoj dôvod (či už to dobré alebo zlé). Ale chápem tvoje pocity...

dadis
19. okt 2021

@konikkon Tiez som mala tento nazor o kostole. Uz ho nemam. Je ine sa zucastnostnovat na omsi, zmierovat sa s Bohom a prijimat ho. Ja som bola na spovedi po 18rokoch. Ale mal by clovek k tomuto presvedceniu prist sam. Nema vyznam nikoho osocovat, sudit a povysovat sa.

slnieckoelias
19. okt 2021

mala som také pocity, chcela som sa aj zriect viery v Boha. No on nám nepomáha tak, ako chceme my, ale tak ako je pre nás najlepsie. bola skusenost dievčaťa, ktoré bolo choré, modlilo sa a myslela si, ze Boh nič nerobí. ale otec jej povedal, ze aj ked je jej liecba drahá, majú vsetko co potrebuju.,.. Nech sa Ti darí a nech sa ti splnia sny o bábu a ockovi skoré uzdravenie.

fleur1111
19. okt 2021

@cubo2 cirkev a Boh sú dve rozdielne veci, ale to je na dlhu debatu, do ktorej sa mi nechce. Napísal si to štýlom, ako keby veriť v Boha znamenalo, že sa mi budú v živote diať len ťažké veci, pričom neveriaci si budú životom plávať podľa svojich predstav a nič sa im nestane. Jedine čo tým chcem povedať je, že aj ateistom sa deju zle veci a podaktorí práve takto našli vieru v Boha. Nič nie je biele a čierne.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
konikkon
19. okt 2021

@dadis ja to mam práve naopak
Prvých cca 20 rokov môjho života som sa pravidelne zúčastňovala na omšiach, spovediach. Ale nejako mi to pripadalo povrchne, ako sa tam každý predbieha, babky kričia jedna pred druhu, aby bolo počuť, že sa modlia a su väčšie kresťanky ako suseda. Jednoducho fraška. Napriek tomu som na vieru nezanevrela a nasla si svoju vlastnú cestu. Do kostola a na spoveď zájdem sporadicky, keď to úprimne chcem a potrebujem a s Bohom mam momentálne uprimnejsi vzťah, ako kedykoľvek pred tým. A uprimne sa na neho aj hnevám a zrejme sa aj navždy budem hnevať (žiaľ) a myslím, že je s tým viac v pohode a znáša to lepšie, ako keby sa mam povrchne prezehnavat a modlit v prvej lavici.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
19. okt 2021

@rubinka ináč aj v okoli mám takých ľudí. A presne hovoria, že v predu v lavici sedia len pokrytci a že koľkí veriaci sú dobrý s nemusia chodiť do kostola a tak. Mne to ale príde take , že je to len poukazovanie viery druhých.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
maytee
19. okt 2021

Je rozdiel napísať aj sa pomodlim aj verím do kostola moc nechodím ... Boh nieje čarodejník ani automat poprosila dostaneš. S Bohom treba mať vzťah... Modliť sa s vierou úplne odovzdané... ale to ho najskôr musíš poznať mať s ním vzťah cez Božie slovo sa s ním spojiť. Na YouTube je mnoho prednášok odporúčam vypočuť napr. Maranatha spoločenstvo su tam úplne jednoducho praktický vysvetlene ako mať vzťah s Bohom ako prežiť ťažkosti a problémy. Máš to naozaj ťažké verím že sa dočkaš vyslysania prosieb. 🙏

konikkon
19. okt 2021

@rubinka tebe ťažko pripustiť, že aj ľudia, co nechodia do kostola dokážu úprimne veriť v Boha a tuto vieru prežívať. Mali sme v dedine takého farára, podobne zmyslajuceho ako ty. Všetky deti naháňal, aby utekali do kostola sa modliť. On to ani nemyslel snáď zle ale nikomu však reálne nepomohol. Našťastie teraz máme skvelého farára, veľkú osobnosť, rozhovor s ním je zážitok a dokáže človeka nasmerovať správnym smerom, ukáze mu boha bez toho, aby ho naháňal do kostola. Aj ja ho rada sem tam vyhľadám. Ľudí nesudi a ani nedeli na tých, ktorí chodia alebo nechodia do kostola. Každého berie rovnocenne. V živote z jeho úst nevypadlo slovo o frekvencii návštevy kostola ci modlenia. Toto je pre teba asi scifi, keďže pre teba je veriaci len ten, kto chodí do kostola. Tak si počastovala aj autorku a častujes aj mňa. Ty ani nemusis písať smajlíkov klepajucich sa po čele, z tvojich príspevkov to priam srší ako sa cítiš nadradena a samozvana siritelka tej pravej a správnej viery. Aj autorku si sprdla ako male dieťa, nech ťahá do kostola.

maytee
19. okt 2021

@maytee

https://www.youtube.com/watch?v=GqbMWPhbPAc

príkladam link ak by si mala záujem možno ti to pomôže. Mne pomohlo. Veľa síl prajem

nikaleo17
19. okt 2021

Ahoj chcela by som ti ukázať pár biblických textov, ktoré ukazujú že Boh nie je zodpovedný za to čo sa nám deje v tomto svete a hlavne tá uistiť, že ho to bolí čo prežívaš.
Ak by ťa to zaujalo kľudne napíš ss. 🙂

Kazateľ 9:11 - Lebo čas a náhoda* postihuje všetkých.

1. Jána 5:19 -Vieme, že pochádzame z Boha, ale celý svet je v moci toho zlého.

Matúš 10:29-Nepredávajú sa dva vrabce za drobnú mincu?* A predsa ani jeden z nich nespadne na zem bez vedomia vášho Otca.+ 30 Ale vám sú spočítané i všetky vlasy na hlave. 31 Nebojte sa, ste cennejší ako mnoho vrabcov.

Tým, že Boh nevládne nad týmto svetom sa nám dejú zlé veci, ktoré chce Boh onedlho ukončiť.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
dadis
19. okt 2021

@rubinka Dvaja ľudia vstúpili do chrámu modliť sa. Jeden bol farizej, druhý mýtnik. Farizej sa postavil a takto sa v sebe modlil: »Bože, ďakujem ti, že nie som ako ostatní ľudia: vydierači, nespravodlivci, cudzoložníci alebo aj ako tento mýtnik. Postím sa dva razy do týždňa, dávam desiatky zo všetkého, čo mám. Mýtnik stál celkom vzadu a neodvážil sa ani oči k nebu zdvihnúť, ale bil sa do pŕs a hovoril: »Bože, buď milostivý mne hriešnemu.« Hovorím vám: Tento odišiel domov ospravedlnený, a nie tamten. Lebo každý, kto sa povyšuje, bude ponížený, a kto sa ponižuje, bude povýšený.“

rubinka
Autor odpoveď zmazal
dadis
19. okt 2021

@rubinka Chcela som len, aby si sa nad tym zamyslela, nemyslim to v zlom. Nemyslim si, ze debata sa ubera spravnym smerom. Kazdy mame s Panom Bohom svoj vlastny vztah a zodpovedat sa budeme iba jemu. Nemyslim, ze ma zmysel sa tu vzajomne napominat.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
konikkon
19. okt 2021

@rubinka absolútne nikoho, kto do kostola chodí neodsudzujem. Je to každého voľba. To si si ty len nejako vsugerovala. Takisto rešpektujem tých, ktorí tam nechodia a nie su o nič menejcenni... Ale pokrytectvo a faloš z duše neznášam.

dadis
19. okt 2021

@rubinka Nech sa paci ❤

metuzalem
19. okt 2021

@pellka Boh nie je automat na kavu ze vlozis mincu (modlitbu) a vypadne latte (ocakavania). Viera nie je, ze verim ze nejaky Boh existuje a ten by mal robit vsetko pre moje stastie...
Viera ma pomáhať v živote niest kriz, ktory mame všetci. Kolko ludi nema ani to co ty?? Potrebujeme nie zazrak ..ale byt vdacny aj za to co mame a prosit o silu vsetko prekonavat, s laskou a pokorou.

meredith83
19. okt 2021

Kludne sa na Boha hnevaj on to zvladne. Kazdy clovek ma v zivote kriz ktory musi niest. Kazdy prezije nestastia. Viera ty ma pomoct toto prekonat. Modlitba ti ma pomoct najst utechu v srdci ked je najtazsie. Nemozes ocakavat ze sa pomodlis a zazracne sa vsetko zlepsi / upravi. To by bolo super keby to tak fungovalo. Moja mama zomrela pred 12 dnami ako 66 rocna. Toto bola jej tretia rakovina. Trapila sa s touto pliagou uz 12 rokov. Okrem toho mala aj psychicke problemy. Posledny rok a 4 mesiace po diagnoze bola s nami a myslim ze mala velmi stastne obdobie kedze bola s mojou dcerkou ale predtym zivot bol velmi tazky. A ako snazili sme sa 5 rokov o to aby sme dieta mali a mala som medzi tym zamlcany potrat. Zo sveta odisla ked som prisla k nej na izbu a chytila jej ruku. Vtedy naposledy vydychla a v tedy som pocitila pritomnost Boha. Kazdy ma knihy osudu a to co sa ma stat je do nej napisane. Hnevat sa a hromzit na Boha je ako boj proti veternym mlynom.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
rubinka
Autor odpoveď zmazal
konikkon
19. okt 2021

@rubinka verím, že sa ti uz uľavilo 😘

rubinka
Autor odpoveď zmazal
jarmillka
19. okt 2021

Na jednej strane- Boh je laska, na druhej strane ho ludia beru,že sa im mstí, tresta...dáva to niekomu zmysel? ja som názoru, že aj motlidba-je ukazovanie že mu v podstate neveríš a ked o niečo prosíš, ukazuješ že maš toho nedostatok... Prosby by mala nahradit vdačnost... Mne skor dáva zmysel, že Boh dá každemu len to čo chce.. či už vedome alebo nevedome.. Každá vzniknutá situácia je nasledok našho rozmyšlania,strachu a konania v minulosti.. Celý čas sa ludia len stažuju, hovoria o chorobach, o chudobe o nedostatku..a čakajú, že im príde niečo iné? Viem,že nie každý bude suhlasit s mojim nazorom, ale mne to takto dáva ovela viac zmysel...