icon

Hrozné vzťahy so svokrou a jej rodinou

marianqa
6. dec 2013

Ja neviem či som taká protivná hnusná žena ale niako neviem vychádzať so svokrou a jej rodinou....Sme bývali u nej a išla mi diktovať čo mám obliesť dcére k lekárke....strašne huckala muža proti mne...a dnes mu volala či jej nezafarbím vlasy no mne nie....a ich zavolám na návštevu ma ignorujú ja už neviem ako mám toto riešiť.....

Strana
z2
zuzkaanicka
8. dec 2013

@vanga223 ja som pomerne vsimava, ale to, co si napisala, to je tak povrchny a jednostranny nazor (pravdepodobne jednej svokry), ze skoda pisat 😝

vanga223
8. dec 2013

@dejnas To ohovaranie, staranie sa a zasahovanie je sygnal, ze synovi sa pohorsilo, ze nezije na tej urovni na akej bol.

zuzkaanicka
8. dec 2013

@vanga223 a samozrejme, podla Tvojej logiky, je to chyba nevesty ... lebo aj syn, aj jeho matka su dokonalost sama 😅

dejnas
8. dec 2013

@vanga223 signál od koho???
od syna? lebo on jediný by mal vedieť, či sa mu tak neznesiteľne ťažko žije a on jediný má právo dať najavo svoju nespokojnosť manželke...

veronikamarcinkova
9. dec 2013

@vanga223 urcite si svokra a to ze nas kritizuju ukazuju nam nedostatky to je ok to je len preto ze nas zivot nie je podla jej predstav ako vfc ja si budem zit tak ako ja chcem a ona moze robit co chce jak chce nedonuti a nespracuje ma na ten jej styl tak isto ani moja mama zijem si po svojom robim si svoje chyby ale hlavne som to ja nezijem podla pravidiel niekoho iného .... aj ked chapem mozno su skusenejsie a chcu nam dat radu ale o com to je ja sa chcem ucit po svojom a hlavne zit so svojimi chybami
@dejnas uplne s tebou suhlasim

yidaky
9. dec 2013

@vanga223 Ach jaj...no ak toto je myslene vazne...tak som skoro onemela. Takze, ked ide dcera z domu, matka je rada "ze sa jej zbavi" a ked chudacik synacik....tak sa treba stale starat, aby sa mu nepohorsilo...no ako prepac 😖. Ja sa potom ani necuduem, ze maju nevesty a svokry vecne problemy. S takymto nazorom, ako mate 😝. Asi je synacik chudak nesvojpravny...A nemoze sa stav, ze aj tej neveste sa pohorsilo, ked si zobrala takeho maminkinho maznacika? A mozno je to o tom, ze mu ta nevesta nenosi kakavko do postele a este si chudacik musi ohriat nebodaj aj veceru 😎.
A inak ja mam velmi dobre vztahy so svokrovcami a rovnako moj mm s mojimi rodicmi. Je to hlavne o vzajomnej ucte a respektovani....A rovnako moja mama miluje mna ako mojho brata....
A ak si tu robil niekto srandu, tak som naletela 😀, ale aspon sa mi rozprudila takto z rana krv 😅.

bzzzz
9. dec 2013

@vanga223 Tak s týmto nesúhlasím. Moja svokra má dcéru, ktorú nenaučila nič. Nevie variť, piecť, každú nedeľu jej volá, ako sa robí to a to, okrem nedele nevarí. Nevie šiť, nevie štrikovať, háčkovať. Do záhrady nepôjde. Keď prídu ku svokre na návštevu, tak je na návšteve, svojej mame nepomôže, ani prstom nepohne. Nemá záujmy, len pozerať TV. Ale u jej dcéry je podľa mojej svokry všetko dokonalé.
Ja svojmu manželovi takmer každý deň varím, aspoň raz do týždňa napečiem, manžel od svadby (mimochodom pred rokom a pol) pribral 8 kg. Ale svokra ja tak vždy do mňa rýpe, že mu asi jesť nedávam, lebo keď prídeme k nim tak zje zopár chlebíkov, keď príde k nám na návštevu všetko kritizuje, každé jedlo, každý koláč, a to bez hanby pred všetkými (ak je u nás viac ľudí). Vkuse kritizuje ako obliekam svoju dcéru, akoby to nebolo jedno. Ako keby som musela mať rovnaký vkus ako ona. Keď dcére niečo uháčkujem alebo upletiem, tak to vysmeje. Vadí jej že mám doma izbové kvety. Lebo ona ich nemá rada. Vadí jej, že malá zaspáva sama v postieľke. Lebo jej dcéra si k svojej dcére vždy ľahne. Vadilo jej, že som dcére mixovala jedlo, lebo jej druhá vnučka od 6 mesiacov kusala (neviem s čím mala hrýzť oja dcéra, keď jej prvý zub narástol v 9 mesiaci.). Každú návštevu, či u nás alebo u nich si nájde niečo, čo je zlé.
A to že jej všetko vadí som si nevšimla len ja, ale pomaly každý návštevník, ktorý sa u nás s ňou stretne.
Ja som sa naučila to všetko ignorovať, tvárim sa, že jej blbé poznámky nepočujem. Našťastie s ňou nebývam. Každý týždeň pretrpím dvojhodinovú návštevu, manžel vie o tom, aký mám k nej vzťah, zvykli sme sa o tom doma radšej nerozprávať. Niekedy vie svokra svojimi poznámkami vytočiť dobre aj jeho.
Ale keby som s ňou mala bývať; tak veru neviem, ako by to dopadlo, obdivujem všetky nevesty, ktoré vydržia bývať so svokrou a ešte mať s ňou aj spoločnú kuchyňu.

veronikamarcinkova
9. dec 2013

@bzzzz moj manzel taktiez pribral odkedy sme sami co ma tesia je to pre mna najvecsim dokazom toho ze sa staram dobre a s chutou a ked sme na navsteve u svokry tak ona nanho och jak si pribral a ja vtedy stiplava poznamka ma sa dobre a ona vtedy pozrie na mna a ani pol slova len sa ktslo zaksichti ale neslo mi o to ide o to ze to neprizna och jooooo svokry velmi dlha debata a preto vsetkym babam prajem pevne nervy a poradim vzdy ked vam nieco povie neodopovedajte tvarte sa ze nic a zacnite si v sebe spievat nejaku oblubenu pesnicku mne to moc pomaha a dokonca sa vo vnutri tesim ze jej provokacia sa otocila na nu a ona je zlostna viac lebo ma nijakonevytocilo

bzzzz
9. dec 2013

Mňa vie najviac potešiť, keď niečo ponúkne manželovi, že navarila a dá mu večeru a on povie, že nechce, lebo doma máme lepšie

Strana
z2