Hygiena u svokry mi spôsobuje zdravotné problémy
Raz za čas prídeme na návštevu a furt si odtiaľ odnesiem nejaké zažívacie ťažkosti. Kuchynská linka je u svokrovcov mastná, neumytá a dezinfekciu som tam ani nevidela. Vonkajšia mačka behá kade tade po dome. Momentálne som tehotná, utešujem sa, že možno tie zažívacie problémy sú spôsobené tým. Ale vždy sa záhadne objavia po návšteve. Hnačky mám iba ja, muž a malý syn sú v poriadku. A svokra sa aj tak vždy hnevá , prečo tam nevarím. No preto, lebo sa mi nechce pucovať celú kuchyňu pred tým, než sa vôbec pustím do varenia. To len taký výlev na večer.... 😃
Ty tehotná a mačka behajuca kade tade. Ani by mi nenapadlo ist tam celé tehotenstvo... Hroziaca toxoplazmoza... Dovi... A variť? Prečo by som mala u svokry variť? Je tak stará, nevládna, že tak potrebuje pomôcť?
Chodte tam po obede na par hodin nic tam nejedz a na veceru šup domov,
Preco chce aby si varila? Nevladze?
Zober si jedlo so sebou. Zdovodni tehotenstvom, ze Ti ine nechuti a nerobi dobre. Ostatnym nie je zle, tak to nehrot. K tej toxoplazmoze. Skor dostanes pri cisteni zeleniny, ci uz doma, ci tam, ako od macky
@eva233 mačka prenáša toxoplazmozu len raz za život a len pár týždňov. 99% prenesú mačiatka.
A inak toxoplazmozu môžeš zostať aj z neumytej kúpnej listovej zeleniny. Ja som ju takto pred rokmi chytila..
Zazila som videla som, tehotna by som tam nejedla. Muz je zvyknuté dieta tiez. Ja napriklad v pohode zjem 3 dňové maslo mimo chladničky. Muzovi je hneď zle od žalúdka. To hovorím o tomto období, keď je vonku 30 stupňov, býva v chladničke. On ma proste vlcitluvy žalúdok.
Svokre to povedz, oni majú iný štandard a je to uplne ok ale tebe to nerobí dobre, mas citlivý žalúdok a v tehotenstve ešte horšie. Nos si svoje a skus jej to povedať tak ze ju nechceš urazit.
Mastná a neumyta linka by mi vadila práve tak ako dezinfekcia. Ani neviem, či je horšie a nechutnejsie. Mačka mi nevadí, kým nebehá po linke, tak pohoda.
moja svokra mala čisto a napriek tomu som mala problémy so žalúdkom keď som tam jedla, varila mastné jedlá na čo som nebola zvyknutá, tak som tam nemohla jesť, bola nahnevaná že som fajnová
Vyhovor sa teraz na tehotenstvo, ze mas ine chute a nechuti ti vsetko ako predtym...je to normalne.
A neviem preco by si mala u svokry varit!!!
V cudzej kuchyni je tazko varit.
Ani svagrina ked pridu, tak nikdy nevarila ani nevari, vzdy navarila svokra, teraz ja.
Kludne mozes mat hnacku aj zo stresu,ze tam ides.Moj muz ma hnacku,ked niekam cestujeme vzdy🙂
Nemajú náhodou vodu zo studne? Moji svokrovci majú síce domácnosť vyupratovanu, ale majú vodu zo zeme, z vrtu a bežne ju používajú na varenie a v kúpeľni. Pijú síce minerálky, ale raz som sa omylom napila neprevarenej vody z kohútika a myslela som, že do rána bude po mne.... Vracala som, preháňalo ma... Očividne v tej vode je nejaká baktéria, ktorá im už nič nerobí, ale ja som bola KO.

Fuuu no ani by ma nehlo ist na dlhsiu navstevu do nejakej nehygienickej necistotnej domacnosti, a este s dietatom. 🙃 Na cistotu som extra dosledna a toto by som nedavala