Ide mi na nervy dcéra mojej kamarátky
Ahojte.. Mám dobrú kamošku, stretávame sa denne, má syna vo veku mojej dcéry, výborne si rozumejú.Potom má mladšiu 3,5 ročnú a to je otras... Vždy keď niekam ideme,na výlet,na nákup,do parku,na ihrisko... Tá malá celé dni prevrieska..Za všetko..Za to,že ideme pomaly,za to,že ideme rýchlo,za to, že je smädná,za to, že nieje smädná,za to, že šmykľavka je zelená,za to,že nieje zelená..Za to, že jej nedá napiť sa z kofoly,za to, že jej dá a ona nechcela.. Proste Katastrofa, všetci sa za nami otáčajú, mňa bolí hlava jak hovädo,moju 8rocnu bolí hlava,jej staršieho,proste všetkých..Ozaj vrieska za všetko,keď poviem všetko,tak všetko..Boli sme na zmrzke,ona si vypýtala jahodovú,moja dcéra čokoládovú aj jej syn čokoládovú.. Zas vreskot, že prečo má ona červenú ona chce hnedú jahodu.. Obom deťom zhodila zmrzku na zem a spokojná si svoju lizala..Toto je len časť z toho, čo dokáže stvárať 🤨🤨 kontakty neprerusim, kamošku mám rada, poznáme sa 8rokov.Aj som jej dohovárala, že takto sa predsa nemôže správať dieťa, ktoré nastupuje do škôlky, že nemá žiadne medze...Ona je voči tomu čudne nastavená..Jej dcérka môže všetko,ona je miláčik 🤔 ako by ste reagovali?
Bude lepšie, keď nebudete spolu tráviť toľko času.Tie čo majú také deti Ti povedia, že má naročné dieťa🙂alebo malého geniusa, ktorý patrí do špeciálnej školy.Nakhorsie je, že sa robia také rozdiely mama chce mať asi kľud tak ustúpi.Urcite je to aj povahou možno chlapček je submisivnejsi a nevystrkuje tak rožky a mala ju vytáča a nechce sa jej s ňou bojovať, tak jej všetko tolerujú.Vrati sa im to ako bumerang, keď prídu povinnosti
Z takého výletu nemáš nič ..
@maximilie tie matky sú už na to zvyknuté fakt si nemusia uvedomiť, že dieťa je taký rušivý element🙂)ešte, keď prvého mala veľmi dobrého.Vsetko vždy závisí od povahy mamy a dieťaťa niekedy sú zase mamy zasadove a vytvárajú ten konflikt samé a dieťa sa nedá a bojuje a tak je stále krik a nervy.V škôlke sú to anjelici, lebo tam nemajú s kým manipulovať🙂sú pravidlá a cez to neprejdú a ani neskúšaju hrdinovia sú iba doma.Vela x mi mamy nechceli veriť, že ich dieťa zje chlieb, ich dieťa sa vie obuť...doma plač a krik za vsetko
Ja som to v minulosti riešila tým, že som s kamarátkou výrazne obmedzila styk. Nešlo to už inak, môjmu dieťaťu som to aj jasne vysvetlila. Jednoznačne som to vnímala ako problém kamarátky, nezvládala výchovu. Teraz, keď sú naše deti už veľké, naše intenzívne stretávanie sa obnovilo, z čoho mám radosť.
@bluka2 Rodičia sa medzitým rozviedli. Otec sa deťom prestal toľko venovať, mama mu prestala skákať okolo zadku, má čo robiť, aby všetko stíhala. Mladý zistil, že svet sa nekrúti len okolo neho, v škôlke a škole ho dosť spacifikovali. Neviem ako dopadne v dospelosti, ale nateraz sa skľudnil.
Z nejakeho dovodu sa kamoska v dcerke vidi a plni si cez nu to, co kedysi chcela sama a nemohla/nemala. Preto tie rozdiely a iny pristup.
.......,,Obom deťom zhodila zmrzku na zem a spokojná si svoju lizala...,,
Presne ako si písala, nemá medze.
To matka fakt reagovala takto?? Nechala jej tu zmrzlinu? Aspoň ste kúpili novú chudatkam?

@bosorka2302 v skolke by sa mu zvyšných 23 deti ťažko prispôsobilo 😉