icon

Ide o prehnanú starostlivosť?

Dnes o 08:32

Ahojte.tymto pribehom by som chcela iba vediet,ci si myskite,ze mam prehnany postoj k svojmu dietatu.
Nas maly ma kratko po 7 mesiaci.je to nase prve dieta,s manzelom je to vytuzene dietatko,nakolko sme obaja starsi,podarilo sa nam pomocou IVF -3 vklad.
Obaja samozrejme chceme synovi len to najlepsie.ja chcem od vas vediet,ci to prehanam a som moc opatrna.
Uvediem vam par prikladov.
Partner chcel vymenit kocik za sportovu cast,ja takisto,no s tym rozdielom,ze moze byt iba v uplnom lahu alebo polosede.Pohadali sme sa,lebo pertner ho chcel vozit v uplnom sede,aj ked maly nesedi este..ked ame zacinali s prikrmami,pediater povedal,ze postupne na to treba ist,no a zaviedla sim zeleninu,po 2 tyzdnoch pridala maso,po 2 tyzdnoch ovocie ako dezert.po dalsich 2 tyzdnoch malo ist ovocie ako desiata.Partner na tajnasa mu daval ovocie ako desiatu o 2 tyzdne skor,pocas toho ako som ja lezala,ked som bola chora.
Nehovorim o to.,ako ma strasne vytoci (teraz uz to nerobi),ked mu daval na peru dzem(ze ved nech ochutna),potom slahacku,predtym melon (mal 2 mesiace).mna s tym strasne vytoci,pohadame sa vzdy.on ze ved co sa mu moze stat,nech ochutna.
To co mu moze davat mu nedava,vzdy musi vymyslet,co nemoze.
Teraz behak (choditko),ja som s tym moc nesuhlasila,lebo nie je to zdrave,nakoniec som povedala dobre,ale bude tam minimum casu.
Maly este nesedi,ale plazi o sto dvesto,namiesto toho,aby ho viedol k stvornozkovaniu,tak ho da na nohy,chyti za ruky a skusa s nim chodit.
Nehovoriac na to,ze na nohy ho daval uz v 3 mesiaci,ze ved in je pevny (drzal ho nech stoji).
Teraz naposledy,mna nechal rano,nech sa vyspim,bol s malym,pridem za nimi a on pustenu telku,ze ved do nej nepozera.
Podla vas,je toto normqlne??strasne ma vytaca tymto jeho spravanim.nemyslela som si o nom,ze zqujme takyto postoj,ked sa maly narodi.
Je milujuci ocinko inak

Strana
z3
anonym_0433c6
Dnes o 08:40

V tomto som na tvojej strane. Partner evidentne necital absolutne ziadnu aktualnu literaturu, nevzdelal sa v ziadnej oblasti starostlivosti o dieta a vychadza zrejme este z dojmov a nazorov svojej matky. Vobec to neprehanas. Choditko by som vobec nedovolila, ani na minimum casu. Posadzat takisto nie, ked este dieta same nesedi a uz vobec nie stavat na nohy. Davat malemu dietatu ochutnavat kadejake gebuziny, ked ma byt este ciste na mlieku je pre mna tiez neakceptovatelne. Trvala by som na tom, ze si dostuduje sam informacie k vychove a starostlivosti o dieta, ked neveri tebe. Netusi, ake moze dietatu sposobit neskor komplikacie pri vyvoji chrbtice a podobne.

lukbe
Dnes o 08:43

Milujuci ocinko nech si prečíta odporúčania, co a ako s takým dieťaťom🤦‍♀️, treba poriadny rozhovor.

anonym_92a6c7
Dnes o 08:48

"Ocinko" ma kolko, 70 r.? Akoze toto by ani mojmu 60rocnemu otcovi nenapadlo s vnukom robit, a tiez o detoch moc nevie. Choditko ako v r.1981 a davat dieta na nohy od 3 mes...amen. Prosim ta, drz ho od dietata dalej, nech ho uplne nedokrivi. Fakt by bolo v tomto pripade lepsie, keby sa "ocinko" vobec nazapajal, lebo narobi viac skody ako uzitku. Toto robit v dobe internetu...nepochopim to.

crazy_cat_lady
Dnes o 08:51

Neprehanas, manzel ak si mysli, ze nerobi nic zle, a mysli si, ze prehanas, povedz mu, ze pri najblizsej kontrole u pediatra moze ist s tebou, nech mu to vysvetli lekar, ked si od teba nenecha povedat

anonym_4ec7f4
Dnes o 08:58

A manzel je dochodca? Ja by som mu urobila tu hanbu ze by som ho zobrala k pediatrovi a nech mu tam staremu capovi vysvetli. Priroda vie co robi...

biba_18
Dnes o 09:04

mňa by to vytáčalo tiež 😒 robí všetko čo by nemal ☹

anonym_dc100e
Dnes o 09:08

Vy ste sa o tom vobec nerozpravali pred tym, nez prislo dieta na svet? Chapem ta, tiez ma vytacali taketo veci, ale ja som mala deti ani neviem ako, nie ze sme to planovali a dokonca ze by boli po mnohych neuspesnych pokusoch. Tazko s nim uz teraz nieco urobis. Toto ste si mali vydiskutovat este pred narodenim dietata. Teraz ho co chces od dietata izolovat? Budete musiet najst nejake kompromisy.

sova7
Dnes o 09:09

Milujúci ocinko? A to si ako zistila? Keď robí všetko čo by nemal a tebe napriek? Vy dvaja ste kto s koho jeden chce to druhý just urobí opak. To máte vzťah alebo súťaž v robeni si napriek?

luccys
Dnes o 09:11

On si asi mysli, ze novorodenec/3 rocny, vsetko jedno a nevidi v tom rozdiel. Akurat, ze to rozdiel je. A dost podstatny.

ekira1
Dnes o 09:11

@anonym_autor ja patrím do kategórie starších rodičov, tak radikálne sme stravu neriešili, myslím od tých 6-7 mesiacov už pomaly ochutnávalo dieťa kde čo, pokiaľ to nebolo mastné, slané, pikantné, presladené atď. Chodenie, stavať a sadať skoro to nie, ale športový kočík s polosedom áno asi i skôr, ležať dieťa nechcelo, dvíhalo sa. Chodítko sme tiež mali, najprv sa v dome oň dvíhalo, neskôr po vonku po chodníku v ňom chodilo. Vy by ste sa mali hlavne dohodnúť ako dieťa chcete vychovávať, hádky a dusno neprospieva ani dieťaťu, ani vášmu vzťahu. Nájsť spoločnú reč, kompromis.

biba_18
Dnes o 09:14

@anonym_dc100e akože to fakt si sa dopredu bavila s otcom dieťaťa, že v 3 mesiacoch ho nebude stavať, v 6 mesiacoch ho nebude dávať sedieť a v 7 mu nebude dávať lekvár??

laskonkaa1
Dnes o 09:22

Neprídeš mi, ako prehnane starostlivá, skor mi prídeš ako normálna matka ktora chce svojmu dieťaťu dobre.
Ja verím, ze ani on nerobi tieto veci so zlým úmyslom, no škodí dieťaťu a to nie je dobre.
Sadla by som si s ním, kúpila mu knihy o pvm, jedle, prosto o zdravom vývoji dietata.

rozculena
Dnes o 09:27

@anonym_autor milujúci ocinko? Je to dement.Ja už by som bola odsúdená za vraždu v afekte.....

personality
Dnes o 09:38

Smutné.

anonym_dc100e
Dnes o 09:44
@biba_18

@anonym_dc100e akože to fakt si sa dopredu bavila s otcom dieťaťa, že v 3 mesiacoch ho nebude stavať, v 6 mesiacoch ho nebude dávať sedieť a v 7 mu nebude dávať lekvár??

@biba_18 nebavila praveze, ved pisem, ze my sme to nemali vydiskutovane a v podstate sme mali prve dieta ani nevieme ako. Cize sme to riesili za pochodu, aj ked ma to tiez vytacalo. Prave preto ma prekvapuje, ked niekto tuzi po dietati a podari sa po mnohych neuspesnych pokusoch a este aj ivf, ze tieto zakladne veci nema vyriesene.
Ale tak ono nikto nevie dopredu, ako sa ten druhy postavi k rodicovstvu, ale take rady co tu dostava autorka, ze dobreze prefackat chlapa nema, to je tiez trocha scestne. Obidvaja su rodicia a obidvaja si myslia, ze robia to najlepsie pre svoje dieta. Ten chlap urcite nerobi zene napriek, len chce svoje dieta vychovavat podla seba, tak isto ako to chce robit aj matka.

aurora33
Dnes o 09:52

@anonym_autor nie je to milujúci ocinko. Je to debil. Ľudia ako on by nemali mať ani psa, nieto ešte dieťa.

alickapusinka
Dnes o 10:15

ved stavať na nožičky v 3 mesiacoch je veľky hazard zo zdravím môže sa mu ohnuť chrbtica na zlu stranu a bude potrebovať rehabilitácie.Aj do chodaka je skoro tiež.

januska12323
Dnes o 10:38

S ocinkom by som sa nehádala ale mu treskla do ruky nejaké knihy o vývoji dieťaťa a kým nepochopí čo robí by s ním sám nebol. Na najbližšiu poradňu by šiel s nami a všetko čo robí zle by som sa opýtala pediatra čo si o tom myslí.

anonym_3fe3e5
Dnes o 10:51

Prehanas ty a riadne. Co ti otravi decko ked mu da ochutnat dzem? A co ked mu dal o 2 tyzdne skor ovocie. Ked ho do tej sportovej casti posadi, sam uvidi, ze to dieta pada na stranu takze sam uzna, ze dat ho do pololahu je najlepsie. Ja chapem, ze je to tvoje prve ale nehnevaj sa, prehanas. Volakedy nebol internet, zeny sa riadili zdravym sedliackym rozumom. Nechaj aj jeho byt otcom. Stara sa otec, zle je, nestara sa zle je. Kto by Vam vyhovel.

biba_18
Dnes o 10:56

@anonym_3fe3e5 už staré matere vedeli že sa nemá dieťa podkladať vankúšmi keď samé nevedia sedieť, že to nie je dobré lebo dieťa vyrastie krivo ... určite, boli aj také prihamané ktoré ostatným neverili a skúšali - ale prečo to robiť tak?
múdry sa učí na chybách iných, iba hlupák na vlastných. ty sa teraz prezentuješ ako hlupák 😒

aurora33
Dnes o 11:04
@alickapusinka

ved stavať na nožičky v 3 mesiacoch je veľky hazard zo zdravím môže sa mu ohnuť chrbtica na zlu stranu a bude potrebovať rehabilitácie.Aj do chodaka je skoro tiež.

@alickapusinka do chodaka nikdy. Omg

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Dnes o 11:06
@anonym_4ec7f4

A manzel je dochodca? Ja by som mu urobila tu hanbu ze by som ho zobrala k pediatrovi a nech mu tam staremu capovi vysvetli. Priroda vie co robi...

@anonym_4ec7f4 chodieva so mnou,ked ma volno.no a ze nemozem vsetko pocuvat a brat vazne,co povie pediater.ze sa treba riadit zdravym sedliackym rozumom.

autor
Dnes o 11:09
@laskonkaa1

Neprídeš mi, ako prehnane starostlivá, skor mi prídeš ako normálna matka ktora chce svojmu dieťaťu dobre.
Ja verím, ze ani on nerobi tieto veci so zlým úmyslom, no škodí dieťaťu a to nie je dobre.
Sadla by som si s ním, kúpila mu knihy o pvm, jedle, prosto o zdravom vývoji dietata.

@laskonkaa1 on to berie,ze jediny syn a chce mu dopriat.myslela som si pocas tehotenstva,ze budeme stotozneni s nazormi,no ocividne nie.ja som za,neprehanat veci a robit ich s mierou ale toto mi pride cez...
On by tie knihy necital.a ked mu poviem,co a ako,vypocuje si ma ale zaroven to asi hned zabudne

aurora33
Dnes o 11:20
@anonym_autor

@laskonkaa1 on to berie,ze jediny syn a chce mu dopriat.myslela som si pocas tehotenstva,ze budeme stotozneni s nazormi,no ocividne nie.ja som za,neprehanat veci a robit ich s mierou ale toto mi pride cez...
On by tie knihy necital.a ked mu poviem,co a ako,vypocuje si ma ale zaroven to asi hned zabudne

@anonym_autor nuž, tvoja chyba. Mať dieťa s takým debilom.

anonym_3cf668
Dnes o 11:22

Milujuci ocinko? Ved synovi skodi, a este robi veci poza tvoj chrbat 🙄

A prepac, ale nechapem ani teba, preco sa nebijes viac za svoju pravdu a preco si napriklad suhlasila s choditkom. Ved dnes ti uz kazdy odbornik povie, ze to pre dieta nie je vobec zdrave.

anonym_ddee04
Dnes o 11:22

Pri prvom som bola tiež opatrná veľmi všetkého som sa bála ale nie zas až tak ako ty .Ja som vždy mala výmeny názorov s partnerom prečo si myslí že jeho postoj je lepší ako môj.A v siedmich mesiacoch by mal sedkat v kľude v športovej časti veď to má upínacie popruhy.Nic sa mu nestane .Môj dal asi v troch mesiacoch druhému dieťatu ochutnať trošku rezeň a nepáčilo sa mi to 🤣.

veronika2016
Dnes o 11:28

@anonym_autor Ja suhlasim so vsetkym, co si napisala, s tebou. Nic z toho nie je prehnane a vsetko dava zmysel.

anonym_18d141
Dnes o 11:38

som na tvojej strane. najdi si na FB alebo IG prispevky od fyzio, pediatriciek (denjas) a poposielaj mu prispevky. Veda ide popredu rychlejsie ako “zdravy rozum”. Potrebujete sa co najskor naladit, lebo takto budete mat trecie plochy vo viacerych vychovnych temach

anonym_9a04fc
Dnes o 11:45
@anonym_ddee04

Pri prvom som bola tiež opatrná veľmi všetkého som sa bála ale nie zas až tak ako ty .Ja som vždy mala výmeny názorov s partnerom prečo si myslí že jeho postoj je lepší ako môj.A v siedmich mesiacoch by mal sedkat v kľude v športovej časti veď to má upínacie popruhy.Nic sa mu nestane .Môj dal asi v troch mesiacoch druhému dieťatu ochutnať trošku rezeň a nepáčilo sa mi to 🤣.

Tiez by som mu povedala svoje, on nema paru ako sa starat o dieta…drzim palce, budes to mat velmi narocne.

@anonym_ddee04 v 7 mesiacoch rozhodne nema co sedkat v uplnom sede, ak este nesedi sam 🤦‍♀️ a je uplne jedno ci to ma alebo nema popruhy.

Strana
z3