Ide o prehnanú starostlivosť?
Ahojte.tymto pribehom by som chcela iba vediet,ci si myskite,ze mam prehnany postoj k svojmu dietatu.
Nas maly ma kratko po 7 mesiaci.je to nase prve dieta,s manzelom je to vytuzene dietatko,nakolko sme obaja starsi,podarilo sa nam pomocou IVF -3 vklad.
Obaja samozrejme chceme synovi len to najlepsie.ja chcem od vas vediet,ci to prehanam a som moc opatrna.
Uvediem vam par prikladov.
Partner chcel vymenit kocik za sportovu cast,ja takisto,no s tym rozdielom,ze moze byt iba v uplnom lahu alebo polosede.Pohadali sme sa,lebo pertner ho chcel vozit v uplnom sede,aj ked maly nesedi este..ked ame zacinali s prikrmami,pediater povedal,ze postupne na to treba ist,no a zaviedla sim zeleninu,po 2 tyzdnoch pridala maso,po 2 tyzdnoch ovocie ako dezert.po dalsich 2 tyzdnoch malo ist ovocie ako desiata.Partner na tajnasa mu daval ovocie ako desiatu o 2 tyzdne skor,pocas toho ako som ja lezala,ked som bola chora.
Nehovorim o to.,ako ma strasne vytoci (teraz uz to nerobi),ked mu daval na peru dzem(ze ved nech ochutna),potom slahacku,predtym melon (mal 2 mesiace).mna s tym strasne vytoci,pohadame sa vzdy.on ze ved co sa mu moze stat,nech ochutna.
To co mu moze davat mu nedava,vzdy musi vymyslet,co nemoze.
Teraz behak (choditko),ja som s tym moc nesuhlasila,lebo nie je to zdrave,nakoniec som povedala dobre,ale bude tam minimum casu.
Maly este nesedi,ale plazi o sto dvesto,namiesto toho,aby ho viedol k stvornozkovaniu,tak ho da na nohy,chyti za ruky a skusa s nim chodit.
Nehovoriac na to,ze na nohy ho daval uz v 3 mesiaci,ze ved in je pevny (drzal ho nech stoji).
Teraz naposledy,mna nechal rano,nech sa vyspim,bol s malym,pridem za nimi a on pustenu telku,ze ved do nej nepozera.
Podla vas,je toto normqlne??strasne ma vytaca tymto jeho spravanim.nemyslela som si o nom,ze zqujme takyto postoj,ked sa maly narodi.
Je milujuci ocinko inak
@anonym_autor nie si prehnané opatrná to skôr on robí veci, ktoré nemá.Naco chcete v zime dieťaťu už dávať športovú časť?Chodítko určite nie, a či získal tým, že mu dal niečo ochutnať?Robíš to dobre a muž je muž🤪radšej nech s ním vkladá vkladacky do hračiek, alebo cita
Mam 4 deti a v tomto smere som rada ze sa muz "nestaral" akoby mal robit toto.
Rob najlepsie podla svojho vedomia. Ak on nevie nech cita-nedostava mozno "zastarale" rady od svojej mamy? Ci mu to ozaj lem tak same napadlo ze "zo srandy"?!
A ako prve vyhod choditko 😉
Ja ked pocujem ze "vytuzene dieta a IVF"yo je diagnoza matky sama o sebe.To su hrozne precitlivele matky co mam ja skusenost.Avdak tentokrat som plne na tvojej strane.Nechapem o co partnerovi ide,co si potrebuje dokazovat.
Prehanas ty a riadne. Co ti otravi decko ked mu da ochutnat dzem? A co ked mu dal o 2 tyzdne skor ovocie. Ked ho do tej sportovej casti posadi, sam uvidi, ze to dieta pada na stranu takze sam uzna, ze dat ho do pololahu je najlepsie. Ja chapem, ze je to tvoje prve ale nehnevaj sa, prehanas. Volakedy nebol internet, zeny sa riadili zdravym sedliackym rozumom. Nechaj aj jeho byt otcom. Stara sa otec, zle je, nestara sa zle je. Kto by Vam vyhovel.
@anonym_3fe3e5 ale par mesacnemu dietatu dzem? Dvojmesacnemu melon? V troch stavat na nohy prepana? Ved to babo nema absolútne svalstvo natolko posilnene aby mu to neublizilo .. tu predsa nejde o prehananie ale ze taketo veci sa s babatkami nerobia! A tieto nazory ze stara sa zle,nestara sa zle su v v tomto pripade uplne mimo. Lebo ked sa stara zle a moze tomu babatku poskodit, tak radšej nech da od toho ruky prec. A tiez o tom,ze ved kedysi bla bla..
No kedysi sa pustalo zilou, operovalo bez anestezy.. robme to aj teraz ci ako? Kks 🤦
Treba ho mozno trochu postrasit, ze ked dieta dostane nejaku zihlavku alebo anafylakticky sok z jedla, ktore este nema jest, o bude robit? A ze fyzio stoji teraz 50 eur hodina, ci mu bude platit v puberte, ked bude treba kompenzovat to choditko.
Ja rozdycham vela veci, som o dost uvolnenejsia ako ty, a razim motto, ze co nevidim, do toho sa nestaram😀 ale sral by ma riadne s tymito blbostami
"Ocinko" ma kolko, 70 r.? Akoze toto by ani mojmu 60rocnemu otcovi nenapadlo s vnukom robit, a tiez o detoch moc nevie. Choditko ako v r.1981 a davat dieta na nohy od 3 mes...amen. Prosim ta, drz ho od dietata dalej, nech ho uplne nedokrivi. Fakt by bolo v tomto pripade lepsie, keby sa "ocinko" vobec nazapajal, lebo narobi viac skody ako uzitku. Toto robit v dobe internetu...nepochopim to.
@anonym_92a6c7 a prečo, komu uskodilo choditko v roku 1981? Zas tu prehanate 🙄
@anonym_f6817e neprehana
@anonym_f6817e Zdrzim sa komentara radsej...
@anonym_92a6c7 ešte raz. Komu uskodilo choditko, a v čom presne?
@anonym_92a6c7 vedela som ze neodpovies, lebo vlastne nemáš čo.
@anonym_f6817e skoditko škodí každému kto v ňom bol.
@anonym_f6817e skoditko škodí každému kto v ňom bol.
@aurora33 ja som v ňom tiež bola, aj moji súrodenci. A neviem o tom ze by mi to nejak uskodilo.
Tvoj muz sa sprava ako keby bol nie tvoj muz, ale tvoja svokra. My sme nikdy taky problem nemali. Alebo mu radi svokra a on ju pocuva. Teda vela svokriciek ma taketo "mudre" napady. Skus sa popytat kto mu tie hlupe rady dava.
@anonym_f6817e nikdy ta nebolel chrbát? Ani tvojich súrodencov?
@aurora33 nie. Nikdy sme nemali problém s chrbtom. A toto inak myslíš vážne? Véd chrbát dnes boli už skoro každého. Len mi nehovor, že to majú vsetci od choditka.
@laskonkaa1 on to berie,ze jediny syn a chce mu dopriat.myslela som si pocas tehotenstva,ze budeme stotozneni s nazormi,no ocividne nie.ja som za,neprehanat veci a robit ich s mierou ale toto mi pride cez...
On by tie knihy necital.a ked mu poviem,co a ako,vypocuje si ma ale zaroven to asi hned zabudne
@anonym_autor píšeš, že ste starší... On má 60+? Pretože to by tak názorovo zodpovedalo...🙄
@anonym_autor nuž, tvoja chyba. Mať dieťa s takým debilom.
@aurora33 Preboha, trochu silné reči nie? Osobne som tiež na strane mamy, ale ani to čo občas spraví, tak sa z toho svet nezrúti. Veď to myslí v dobrom, aj keď vieme, že to nieje správne. Tak mu to hold treba viac vysvetliť argumentami a nezdúvať sa.
@aurora33 nie. Nikdy sme nemali problém s chrbtom. A toto inak myslíš vážne? Véd chrbát dnes boli už skoro každého. Len mi nehovor, že to majú vsetci od choditka.
@anonym_f6817e vieš koľko skolióz, plochých nôh, deformácií a chronických problémov s chrbticou je práve od chodítka a ďalších priblbých návykov, ktoré sa kedysi považovali za normálne? Pretože máš pravdu, nebolo to iba chodítko, títo rodičia praktikovali aj ďalšie "prospešné" aktivity súbežne s ním, presne ako autorkin manžel - staviať na hohy v troch mesiacoch, sedieť v šiestich, ťahať za ruky a tváriť sa, že "už chodí", len aby susedy neohovárali😖
@anonym_3fe3e5 už staré matere vedeli že sa nemá dieťa podkladať vankúšmi keď samé nevedia sedieť, že to nie je dobré lebo dieťa vyrastie krivo ... určite, boli aj také prihamané ktoré ostatným neverili a skúšali - ale prečo to robiť tak?
múdry sa učí na chybách iných, iba hlupák na vlastných. ty sa teraz prezentuješ ako hlupák 😒
@biba_18 no práve že keď som bola ja dieťa tak podkladá je vankúšov a chodítka boli v plnom prúde žiaľ...
Čo sa týka autorky všetky tieto pohybové veci ak by to bolo raz za dva mesiace na 10 sekúnd ok inak nie...hádať sa o kociari.to by som už asi nezvládla ... Ale čo sa týka jedla tak tam si myslím že ak to skúsi raz no tak nie je to taká tragédia že na peru. Len ak si je teda vedomí toho že nejaká alergická reakcia môže nastať no a je pripravený sa primerane zachovať...a tiež nie kusy aby nezabehli. Ale ja som bola pri prvom s jedlom tiež úplne tabuľkové s každým ďalším dieťaťom sa to zlepšovalo už kŕmili aj deti 😂 a ty mladším dopriali kde čo... A aj niekedy sa snažili naučiť bábätko chodiť ...tak to som tiež obmedzovala ako sa dalo ale tak manžel mi takéto našťastie nerobil ...
A inak áno máme všetky sestry krivé chrbáty takže nieje to len tak že veď sadni si a choď v chodaku celý deň...
@anonym_f6817e mne aj sedenie aj chodítko. Mám nesprávne držanie tela lebo nezapajam brušné svaly preto sa hrbím a vylučujem brucho a bolí ma z toho chrbát
@anonym_f6817e samozrejme, čakala som presne takúto odpoved. Škoda reči s tebou. A ano, choditko môže za bolesti chrbta, nôh (bedra kolena, haluxy) a podobne. A sama píšeš, že dnes bolí chrbát takmer každého. Takže neverim že ani ty ani tvoji súrodenci nemali nikdy s ničím problém.
Keď mu chce podráždiť tráviaci trakt ,nech pokračuje
Keď mu chce poškodiť pohybový aparát,nech pokračuje
A také, že natajnasa?to je iný level 🙈
@aurora33 Preboha, trochu silné reči nie? Osobne som tiež na strane mamy, ale ani to čo občas spraví, tak sa z toho svet nezrúti. Veď to myslí v dobrom, aj keď vieme, že to nieje správne. Tak mu to hold treba viac vysvetliť argumentami a nezdúvať sa.
@mysicka36 Tiež žasnem nad vyjadrení niektorých žien ze debil 🙊v živote by som si to nedovolila povedať na človeka ktorého nepoznám iba z pár písmen usudim 🙉 asi ešte nevidela debila keď pomenuje takto otca dieťaťa ktorý sa aspoň snaží starať o dieťa aj ,keď robí chyby sú chlapi ktorý nerobia ani to
@anonym_f6817e vieš koľko skolióz, plochých nôh, deformácií a chronických problémov s chrbticou je práve od chodítka a ďalších priblbých návykov, ktoré sa kedysi považovali za normálne? Pretože máš pravdu, nebolo to iba chodítko, títo rodičia praktikovali aj ďalšie "prospešné" aktivity súbežne s ním, presne ako autorkin manžel - staviať na hohy v troch mesiacoch, sedieť v šiestich, ťahať za ruky a tváriť sa, že "už chodí", len aby susedy neohovárali😖
@tiezjedna Tak to sa teším, že už terajšie deti keď dospejú, nebudú mať pohybové preblémy a bolesti. A zároveň nebudú mať nadváhu a cukrovku II. typu, keďže nebudú dostávať ani jednu lyžičku lekváru 😀
Viete ono záleží ako človek žije, športuje, stravuje sa celý život a nie či mu otec ako bábätku dal olíznuť lekvárik alebo ho pár krát staval skoro na nôžky či dával do sedu.
@tiezjedna Tak to sa teším, že už terajšie deti keď dospejú, nebudú mať pohybové preblémy a bolesti. A zároveň nebudú mať nadváhu a cukrovku II. typu, keďže nebudú dostávať ani jednu lyžičku lekváru 😀
Viete ono záleží ako človek žije, športuje, stravuje sa celý život a nie či mu otec ako bábätku dal olíznuť lekvárik alebo ho pár krát staval skoro na nôžky či dával do sedu.
@mysicka36 rob ako uznáš za vhodné😉
@mysicka36 no pokiaľ budú takí hlúpi rodičia ako túto autorkin muž, tak bohuzial.

Pri prvom som bola tiež opatrná veľmi všetkého som sa bála ale nie zas až tak ako ty .Ja som vždy mala výmeny názorov s partnerom prečo si myslí že jeho postoj je lepší ako môj.A v siedmich mesiacoch by mal sedkat v kľude v športovej časti veď to má upínacie popruhy.Nic sa mu nestane .Môj dal asi v troch mesiacoch druhému dieťatu ochutnať trošku rezeň a nepáčilo sa mi to 🤣.
@anonym_ddee04 Dalsia pomylena...