icon

Ideálne manželstvo a manželové chatovanie na pokeci

zufala111
11. nov 2011

Ahojte, najprv chcem napisat ze som si vytvorila tento nick a snad ma admini nezavru, len kvoli tejto teme. Neviem totiz ako dalej a ked sa nevyrozpravam tak sa asi zblaznim. Mam uzasne manzelstvo, moj muz je pozorny, vela sa smejeme, rozumieme si, je fantasticky otec. Nase rocne dieta sme doteraz od narodenia kupali vzdy spolu, mozem sa nanho spolahnut s pomocou, pri porode plakal od radosti. V podstate sme idealna rodina. Je to uz vyse polroka co som sa mu pozrela do sluzobneho telefona ked bol prec. Velkaaaaaa chyba! Hanbila som sa jak pes ked som ho drzala ale nedalo mi to. Samozrejme som zistila ze moj mm je registrovany na pokeci pod nejakou prezyvkou s ktorou sa podpisoval do tych smsiek ktore som nasla v mobile. Pisal si s dievcatami a dohadoval stretka.. Na jeho profile nemal meno, fotku, nic osobne. Ked prisiel domov povedala som mu ze chcem vsetko vediet alebo sa moze spakovat a vypadnut. Dost uprimne sme sa porozpravali, ale, vysvetlenie bolo - nikdy som sa s nikym nestretol, je to len "zabavka" nikto o mne nic nevie a bla bla bla. Ze si uz aj povedal ze s tym skonci ale vzdy to skoncilo pri jeho presvedceni sameho seba ze vlastne nic zle nerobi. Uzavreli sme to tak ze ak nieco podobne zistim este raz tak je rovno rozvod. Lenze... Hovorim si, ked som na to neprisla predtym, teraz to zistim? Dovera je v troskach, aj ked musim sa priznat (aj ked to asi vyznie maximalne naivne) ze mu verim ze to ostalo "iba" na webe. Strasne ma to trapi, som na dve casti - jedna trpi, druha si hovori ze "no a - ventiluje sa, je ku nam skvel tak co riesit"

lucinocka
12. nov 2011

@usacek79 co ja viem, mojho muza absolutne nezaujimaju ine zeny, ja si ich vsimnem, ja ich okomentujem, on nic... zije uple ale uplne len pre rodinu a pracu..a ked mu dojde ten jeho muzsky pud, tak som tu predsa ja, naco by hladal nejaku pipinu vonku od ktorej by domov doniesol bohvieco..takze nemam vobec pocit, zeby sa premahal a potlacal svoje pudy... a jedina vec, ktoru mozem vyhlasit a ktorou som si v zivote ista je ze ma nikdy nepodvedie🙂 Kiezby mali vsetky zeny take stastie ako ja🙂

slniecko2
12. nov 2011

@zufala111 ahoj- no to je velmi vazna vec co sa s tvojim muzom deje a teraz uz aj s vasim manzelstvom resp.doverou medzi vami. Kazdy clovek ma svoje slabe miesto a kto ho nema t ak klame. Tvoj manzel ma problem takyto, ale kedze som vyrozumela ze mate velmi dobry a otvoreny vztah-treba si a hlavne jenu vyjasnit co je pre koho aka hranica nevery. Pisala si ze to opakovane robil pretoze si to nakoniec ospravedlnil ze to vlastne ani nie je nevera a nerobi nic zle. Treba si to jasne vydiskutovat a myslim ze v tomto pripade urobit aj jemny citovy natlak (aj ked tomoc neuznavam-v extremnych pripadoch treba). Netreba sa hned vyhrazat rozvodom, lebo ak by sa to zopakovalo (napr. ale naozaj by islo len o flirt na webe a nic fyzicke) tak sa rozvedies? v tejto dobe? s malym dietatom? ale samo ze ked uz to padlo tak treba trvat na nejakych sankciach. Slubil ti vlastne ze uz to neurobi? vie co by svojimi uletmi vlastne stratil? chlapi su mrchi a ked maju vrabca v hrsti uz pokukuju po dalsich....taka realita.

vejula
12. nov 2011

@lucinocka lucinocka vdaka za tvoj prispevok, lebo po prečitaní toho predošleho som mala dosť divny pocit že som važne niekde z marsu. Ja nechcem byť klamana. Manžel ma miluje a pevne verim že to tak bude cely život. 🙂

usacek79
12. nov 2011

@evkasus
@vejula no to je presne ten zensky pohlad - takto si zelame, aby to bolo... 😒 lebo takto to vidime my.. a to je presne ta chyba, snazit sa pozerat na muza zenskymi ocami, ved uz tolko knih bolo o tom Marse a Venusi napisanych, tolko psychologickych studii, tolko biologickych dokazov.. a my sa furt snazime vidiet to inak.

ja ale predsa neveru neodobrujem! jasne, ze by som mu ufikla penis a posolila ranu 😀 ja len hovorim, ze lepsie je to vobec nikdy nevediet a nijako nad tym nerozmyslat, nerozoberat ci nahodou ano alebo nie, nepatrat.
A az v pripade, ze sa to prevali nejako, az vtedy zacat uvazovat ako som pisala (ak samozrejme nam stoji vztah za zachovanie, ak nie, tak nech sa zbali a taha..) - racionalne, postavit si priority, ci vyhra moje ego a zranena hrdost, alebo ci si dam proste klady a zapory vztahu a podla toho sa rozhodnem. Ked budem mat na strane kladov plnu A4 zapisanu a na strane zaporov jeden bod - nevera, tak by bolo dost hlupe s tym seknut.. ale iste, sme ovladane zvacsa emociami a egom, co je ostatne tiez prirodzene ludske, len je to skoda, lebo sa zbytocne trapime niecim, s cim ale zhola nic nemozeme urobit ani to zmenit - je to rozliate mlieko.

lvka
12. nov 2011

@usacek79 v podstate ano, muzi su ini ako zeny, su od prirody lovci a ano, maju byt hlavne zivitelia rodin. Ale podla toho co pises si vlastne zmierena s tym ze ta ten tvoj raz urcite podvedie a aj s tym ze to nebudes vediet lebo ti v tom ze to vediet nechces urcite vyhovie, cize vlastne pises ze je zbytocne ked sa pre svojich chlapov skraslujeme a snazime byt skvele, pretoze to aj tak nezavazi a aj tak si skor ci neskor vrznu niekde inde. Ako, rozumiem co pises a viac menej mas fakt pravdu, ale tebe to staci?

usacek79
12. nov 2011

@lucinocka presne, takto isto som si ja absolutne ista mojim muzom - dala by som si hned obe ruky utat! 🙂 a to myslim vazne 😉 moja istota je to najlepsie, co mozem pre seba urobit a rovnako je to to najlepsie, co mi moze dat moj muz, nech nam ta istota vydrzi! 🙂

evkasus
12. nov 2011

@usacek79 knihy hovoria o tom ako sme rozdielni, a to teda sme, ale tu nejde o zensky pohlad. Su muzi, ktori sa stotoznuju s tymto pohladom.
Tu ide o pochopenie ludskosti a nasej dostojnosti a nie o muzske a zenske nadstavenie.
Zelam ti iba aby sa ti nikdy tento zlahceny postoj nevyplatil.

aliza
12. nov 2011

@zufala111 no vies, ono uz len to, ze je dokonaly muz a otec, zavana pruserom....sorry, ze to hovorim, ale idealny vztah neexistuje. Mozno z tvojho pohladu je vsetko idealne, ale on moze mat nejaky problem, ktory si takto riesi lebo ja si tiez myslim, ze nema co chatovat s cudzimi zenskymi, najma, ak ma doma idealne manzelstvo. Mala som dobru kamosku, tiez idealny vztah, idealny manzel a otec, vsetky sme jej ho zavideli, bol naozaj uzasny, pomahal jej, vsetok cas travil iba s nou a detmi, nikdy nikam sam nesiel, staral sa o deti hned ako prisiel z roboty, uz 'od dveri'..., zabezpecoval rodinu...trpezlivy, vzdy usmiaty...a zial, svoju frustraciu si ventiloval u kolegyne, vraj preto lebo mu ta moja kamoska 'nedala dychat', co je aj pravda, len ona to tak nevidela. Tym nechcem povedat, ze je to tak aj u vas, bol to len priklad toho, ako sa na vztah mozu obaja partneri rozdielne pozerat. Ja som tiez isla parkrat na pokec, ale iba ked som bola zufala, ked mi to vo vztahu skripalo...nastastie som rychlo pochopila, o com to tam je a uz som tam viac nesla. Na udrziavanie priatelstiev je fakt lepsi FB, pokec nie je o priateloch. Takze treba zistit, co ma tvoj mm za problem. Ono s muzmi sa tazko o tom rozprava, maloktory povie, co ho trapi, ale nieco sa urcite deje, zrejme mu chyba vzrusenie, take to flirtove, ked sa s niekym len namotava...to je pochopitelne, ved v manzelstvach to uz vacsinou o takomto vzruseni nie je, ale zial, niekomu to moze chybat, najma ak pridu deti a zivot sa stava velmi stereotypnym. A nema to nic spolocne s laskou, proste hormony.

usacek79
12. nov 2011

@lvka nie, ja som v stadiu, ze som si mojim muzom totalne ista, a pokojne by som ho poslala aj na opusteny ostrov s pamelou anderson, a verila by som, ze ostane verny. 😉
ja len predsa musim pozerat na vec racionalne, aj s ohladom na statistiky a skusenosti tisicov generacii dozadu. Je som len pisala holy fakt, ako to je, ako to je z biologickeho hladiska a teda, ze je dost pravdepodobne, ze sa to stane drvivej vacsine chlapov (a mohlo sa mu to uz stat v inom vztahu a v sucasnom sa mu to uz nikdy nestane, lebo mozno sa vtedy dostavili take silne vycitky, ze uz to zazit nechce.. )

lucinocka
12. nov 2011

@vejula
@usacek79 ja by som neveru nikdy neodpustila, som nazoru, ze je na svete dost inych chlapov a dobrych otcov, kto ma raz sklame ci je to priatel, frajer, tak je to u mna definitivne.. znie to surovo, ale druhe sance nedavam, v tomto rozhodnie nie.. to som povedala mm na prvom rande a on odpovedal, ze mu mozem kludne odrezat a odlozit do mraznicky, ze by mi to v zivote neurobil..a to je riaditel hotela pri mori, zenske sa mu same predhadzuju- hlavne nadrzane cesky a slovenky, ktore sa prisli vykekesit na dovolenku.. ale sama vidim, ze absolutny nezajem, on si ani nevsimne , ze s nim nejaka flirtuje 😀 😀

slniecko2
12. nov 2011

@usacek79 ja by som povedala ze sa nieco predsa da robit. Ja som zastanca toho ze kazdy sa moze pomylit a je jedno ci je to chlap alebo zena. v dnesnej dobe je velmi vela aj zien nevernych lebo prilezitost robi zlodeja. Myslim ze ak je vztah dost zrely tak sa da dohodnut s muzom ze sa v spolocnosti zien nebude opijat lebo to je krock k nestastiu, tak isto mat spolocne konicky a travit cas spolu vzdy ked sa da. Ja by som neopustila manzela ani keby mi zahol lebo som si ho vzala v dobrom aj zlom, ale nastastie mam skoro svateho 😉 muza. viem vsak ze je chlap a ma svoje slabosti aj v takychto veciach lebo je to normalne a preto ho vzdy varujem keby mohol byt v pokuseni a sem tam mu urobim prednasku o zodpovednosti za rodinu, zenu atd... ja viem vravi sa mi to lahko a chapem ze sme rozni a mame rozne zivotne pribehy.

maminuska
12. nov 2011

Tak baby ja sa Vám podelím o môj zážitok spred dvoch nocí . Pracovala som a okolo jednej v noci sa mi na skype ozval , povedala by som taký známy . Cez skype sme si písali už rok , ale len také hovadiny o práci o detoch a tak.
Tak o tej jednej sa mi ozval , že čo robím na skype , tak som odpísala že pracujem. Podľa toho ako komunikoval som vycítila že je mierne nažratý ( opitý ). Posťažoval sa mi, že je na služobke a dnes má 9 výročie svadby a nie je doma pri manželke. Bolo mi celkom sympatické ako ho to trápilo ale len do chvíle ked na mna vyblafol že ju minule asi pred mesiacom podviedol. Opýtala som sa ho že či mu niečo doma chýbalo a že či manželku miluje , doma mu nic nechýba a má veľmi dobru manželku ktoru veľmi milujem , tak sa ho pýtam prečo ? a napísal mi doslovne - "neviem , jednoducho chcem šukať aj ostatné "
Tak mu vravím hlavne nech sa to ona nedozvie a zrazu na mna zablikalo na skype : " A ty to máš ako rada ? "
No dovi a dopo 😠. Skončili sme , zablokovala som ho .
Takže také to , že muž nepodvádza ak má doma všetko je podla mna blbosť, muž podvádza aj keď má doma všetko .

usacek79
12. nov 2011

@slniecko2 uplne s tebou suhlasim
niektore ma zle pochopili, ze to zlahcujem, co vobec nie je pravda, ja som to len uplne bez emocii podala ako moj pohlad na vec.. je uplne na kazdom cloveku, ako sa s neverou vyrovna, ja nikomu jeho riesenie neberiem, len proste hystericke riesenia s horucou hlavou nie su dobre riesenia (alias to moje rezanie penisu 😀 )
ono vzdy clovek az v momente, ked sa mu to stane, tak az vtedy bude realne rozmyslat co s tym, az vtedy bude zvazovat, vsetko co je tu napisane, co by sme robili "keby" su v konecnom dosledku len teoreticke blaboly, kazda zena prirodzene reaguje uplne odmietavo na neveru a az ked sa jej to stane rozmysla uplne inak.
A mozno prave ja, ktora to vsetko akoze "chapem", mozno prave ja by som reagovala najhorsie a najhysterickejsie.
a mozno baby, ktore by teraz vrazdili, napokon odpustia..

evkasus
12. nov 2011

@usacek79 No ja som totalne proti ... ale to neznamena, ze neuznavam odpustenie...to su dve rozdielne veci...

usacek79
12. nov 2011

@evkasus ja som ale totalne proti predsa tiez! zo vsetkych moznosti na svete je NAJLEPSIA byt verny! len bavme sa predsa realne, kolkym sa to podari.. kiezby vsetkym 😉

manor
12. nov 2011

ano suhlasim s tebou aj ja. ano je to tak. nikdy sa neda vediet ako budeme na urcite situacie reagovat, a to v kazdej zivotnej situacii. Nevera boli, ale laska tiez....

zufala111
autor
12. nov 2011

@maminuska parada...

evkasus
12. nov 2011

@usacek79 ja viem, ze si proti...ja len na vysvetlenie, ze nazor na to, ze muz sa ma vediet ovladat a zostat verny jednej zene sa nespaja s tym, ze by ta zena reagovala histericky a hned sa rozchadzala...suhlasim s tym, ze treba vyuzit vsetky prostriedky na zachranu manzelstva...ak je tam sanca na zdravu zachranu... 🙂

manor
12. nov 2011

@usacek79 ved prave... aj ked to znie surovo, som toho nazoru ze vernost bohuzial co sa sexuality tyka neexistuje

usacek79
12. nov 2011

@manor aaaa, tak zas ja vernosti nejaku malu sancu davam, nie je to na 100% zhyraly svet 😉 hlavne treba verit, ze prave my budeme tie stastne 😉 a mozno sa nam to splni 🙂

vejula
12. nov 2011

Ja neviem či to bolo nejakym mojim pudom sebazachovy, alebo čim. Nikdy som nechcela ani nemala chlapa, lahko zbalitelneho. Vždy som si vyberala radšej typy, ktore sa radšej s kamaratmi vypili a potom robili hovadiny. Proste nie tie take na ktorých platili len velke vystrihy a vyzyvave spravanie.
Radšej nech si mm ide raz za čas sadnuť s kamaratmi a odreagovať sa pri nich ako behať za babami. Aj teraz je v meste a super aspon sa vyventiluje 😀 😀
Aj o nom viem aj mi povedal že v minulosti nikdy nedal prednosť žiadnej žene pred kamaratmi a zabave s nimi. Samozrejme ja som si ho celkom skrotila a teda prva je rodina a za nou su kamarati. A baby, tie fakt nerieši, chvalabohu. Mna by toto zabilo 😖

manor
12. nov 2011

@usacek79 jasne suhlasim 🙂 . ved aj ja len dufam a verim. ked sa mi to stane, budem horsou ako on 😀

maminuska
12. nov 2011

ja z mojej skusenosti poviem len tolko, za´tažovať a zaťažovať manžela, zapriahat ho do rodinných vecí aby nemal čas mysleit na hluposti .
Ja som tu pred rokom pomaly plakala ako som na všetko sama, žehlila, prala a starala sa takmer sama o tri deti .
Dôsledok - koketovanie môjho manžela s kolegyňou a nakoniec som uplne náhodne zistila sa dal zapísať ako splnomocnený zástupca pre jej podnikanie, no debil ( inak manžela milujem ). Dodnes mi nevie zdôvodnit prečo to spravil a rodinu vystavil takému riziku . Vraj nevie 😠.
Som tu poučovala dievčatá ako maju byt voči mužom tolerantné ako nemaju byt hysterické a všetko maju riešit s kludom .
Výsledok je taký že taku scénu aku som stropila tak za tu by sa nemusela hanbit ani Sicílčanka 😅, popráskala som po ňom čo som mala v rukách 😀 .
A preto suhlasím s
@usacek79 . Dušuje sa mi že s nou nespal , ale viem ja ? A tá kolegyna sa teraz rozviedla a stále pracuje s mojim manželom , ale ja už teraz zatažujem muža a zatažujem 🙂

manor
12. nov 2011

@usacek79 Ale moja zivotna skusenost (musim este dodat) ma naucila odolat naivite, a ako sa hovori neverit ani typom chlapom, ktorych postavis do kuta, alebo ktorych si myslis ze si skrotila. oni su jednoducho od prirody ako zvierata a potrebuju sacky vyprazdnit velmi casto 😀

usacek79
12. nov 2011

@maminuska jasne, dobra hystericka scena nie je zla 😀 treba chlapa obcas "prefackat" nech si nemysli, ze mu vsetko prejde 😉
ja som myslela hysterickym riesenim skor okamzity rozchod/rozvod/vrazdu 😀 bez ohladu na kvalitu vztahu..

usacek79
12. nov 2011

@manor a mas teraz vztah? lebo zas ono nie je dobre zatrpknut na lasku a uz nikdy nikomu neverit.. je dobre uverit tomu, ze sme nasli chlapa snov, nech uz to neskor skonci akokolvek. ale cas venovany laske je tak ci tak vzdy najkrajsi 😵 a stoji to za to risknut to..

vejula
12. nov 2011

@manor neviem či to skrotila bolo myslene mne. Ja som skôr pisala že som ho skrotila čo sa tyka tych ožran-party, pretože kedysi fakt žil iba pre kamaratov. Čo sa tyka žien, ho nekrotim, ale dufam že mu ostane to čo teraz... Je pravda že sme spolu kratko a neviem čo bude o 15 rokov, ale tym sa teraz nejdem trapiť

@maminuska 😠 to ťa muselo riadne raniť 😖 Môj našťastie na stretnutia s peknymi babami, ohladne nejakych pracovnych alebo takych podobnych veci, chodi zasadne v teplakoch a neučesaný 😀 😀 😀

mandragora22
12. nov 2011

@maminuska no....vzacna zhoda medzi nami aspon v jednej teme 😀 😀 ja tiez vzdy tvrdim, ze chlap, okolo ktoreho zena skace a cicika ho, sa zacne jedneho dna nudit a vyhladavat "vzrusenie". zial, moj predpoklad je, ze 90% takychto chlapov nehlada vzrusenie v adrenalinovych sportoch, ale niekde inde...
presne tak som to mala donedavna aj ja. na vsetko sama, on prisiel, lahol si, oddychoval, ja som lietala ako spinava handra. nastastie to nedoslo tak daleko, aby sa s niekym zblizoval, ale vytacal ma pravidelne tym, ze prisiel vikend, ja som potrebovala dohnat tisic veci v domacnosti a on namiesto toho, aby siel kocikovat, sa ma opytal, kam pojdeme na vylet??? a to bolo mnozstvo takych vikendov. on oddychnuty, chcel behat po vyletoch s MALYM dietatom, ja ustvana ako lesna zver, som dufala, ze ma odbremeni aspon od dietata a tak si dozeniem domacnost, a on to akosi nechapal, ze co chcem, a este sa aj urazal!
a tak som si povedala asi pred polrokom dost (predmety nelietali, zato som si dobre povrieskala), stanovila som si jasne pravidla hry v domacnosti a jednoducho na tom trvam. odvtedy on sam vidi, ze je to narocne, snazi sa, co poviem, to aj urobi, aj ked nie hned, ale hned mam jednoduchsi zivot. zacala som sa venovat aj trosku sebe a svojim zalubam, kym on strazi decko, jednoducho chlapa treba zapriahnut, inak sa nudi a potom stvara hovadiny...

maminuska
12. nov 2011

@usacek79 no vieš ale to ide dost ťažko sa nevyhrážat rozvodom a odpálením gulí 😀 , pokrájaním penisu na drobné kusky 😀.
A keď u môjho manžela pracujem ( lebo spolupracujem s tou firnou aj externe ) tak mám dojem že sa s ňou po tom všetkom aj bojí rozprávať predo mnou .
Napriek tomuto všetkému už ( po vlastnej skusenosti ) plne rozumiem ženám že stratia dôveru, že mu neveria . Nás to síce nerozdelilo ale moja dôvera je tatam v týchto veciach.

usacek79
12. nov 2011

@maminuska jasneee, vyhrazat sa treba vsetkym! 😀 len realne riesenie by malo byt napokon s chladnou hlavou.. 😉