Ideálne manželstvo a manželové chatovanie na pokeci
Ahojte, najprv chcem napisat ze som si vytvorila tento nick a snad ma admini nezavru, len kvoli tejto teme. Neviem totiz ako dalej a ked sa nevyrozpravam tak sa asi zblaznim. Mam uzasne manzelstvo, moj muz je pozorny, vela sa smejeme, rozumieme si, je fantasticky otec. Nase rocne dieta sme doteraz od narodenia kupali vzdy spolu, mozem sa nanho spolahnut s pomocou, pri porode plakal od radosti. V podstate sme idealna rodina. Je to uz vyse polroka co som sa mu pozrela do sluzobneho telefona ked bol prec. Velkaaaaaa chyba! Hanbila som sa jak pes ked som ho drzala ale nedalo mi to. Samozrejme som zistila ze moj mm je registrovany na pokeci pod nejakou prezyvkou s ktorou sa podpisoval do tych smsiek ktore som nasla v mobile. Pisal si s dievcatami a dohadoval stretka.. Na jeho profile nemal meno, fotku, nic osobne. Ked prisiel domov povedala som mu ze chcem vsetko vediet alebo sa moze spakovat a vypadnut. Dost uprimne sme sa porozpravali, ale, vysvetlenie bolo - nikdy som sa s nikym nestretol, je to len "zabavka" nikto o mne nic nevie a bla bla bla. Ze si uz aj povedal ze s tym skonci ale vzdy to skoncilo pri jeho presvedceni sameho seba ze vlastne nic zle nerobi. Uzavreli sme to tak ze ak nieco podobne zistim este raz tak je rovno rozvod. Lenze... Hovorim si, ked som na to neprisla predtym, teraz to zistim? Dovera je v troskach, aj ked musim sa priznat (aj ked to asi vyznie maximalne naivne) ze mu verim ze to ostalo "iba" na webe. Strasne ma to trapi, som na dve casti - jedna trpi, druha si hovori ze "no a - ventiluje sa, je ku nam skvel tak co riesit"
ano vyznam mozno ma. ale dovera je strarena
@mandragora22 no vidite- ja som si to vyriesila hned- ked pride moj muz tak musi on lietat ako spinava handra okolo deti a ja uz len vylihujem ci chce alebo nechce lebo tym malych certikov mam uz za cely den dost a ked ma namietky tak mu vykricim ze som tehotna a musim oddychovat a este ze to bol jeho napad mat takto skoro deti po sebe 😀 a tym ho uplne vyliecim od nudy. uplne suhlasim ze muza treba zatazovat detmi a rodinou a potom si ako vazia ked im povolime vychadzku s kamaratom! to si uziju ako so ziadnou inou sla...u 😉
@usacek79 to ano riešenie je treba robit s chladnou hlavou .
Ale ešte sa vám baby priznám s niečím 😅 , ja ked som na to prišla, tak som potom manžela išla doslovne usúložit k smrti , dala som si na tom záležat 😝 už predo mnou aj utekal, v noci som ho budila, večer ho hnala do postele, ráno pred ranajkami mi poslužil 😀 . ( inšpirácia - Pásla kone na betóne )
Vydržala som to tri mesiace, potom mi povedal že či by sme to nemohli zmiernit že už nevládze 😀 ( ako veď ani ja ale som potrebovala vydržať ) a že teraz by neprefikol ani keby si pred neho nejaká ľahla ( no to určite )
Ale vidím že je akosi rozkokošený tak sa h opýtam že či je libo " maratón " 😀
@mandragora22 veď ani ja som nevládala a boli chvíle kedy by som pod ním aj zaspala , ale som si povedala že vydržím kým on nepadne, nech sa chlapec vyskáče ved zas v tomto to my ženy máme jednoduchšie.
A nikdy nezabudnem na vetu : " Láska ty si sa bola osprchovať ( o štvrtej ráno ), preboha dufam že zas nechceš sex !!!! Jasné chcem a ráno znova. 😀
@maminuska 😀 😀 😀 😀 😀
@slniecko2 ja len, ze ano, treba muzov zapriahnut do domacnosti a starostlivosti o deti, ale netreba to prehanat, aj prilisne zatazovanie moze viest k uletom, poznam velmi vela takych pripadov. A tiez sa mi nepaci, ze vyhazdujes muzovi na oci, ze chcel mat deti takto po sebe. ved to rozhodnutie by malo byt najma na zene, kedze ona je s detmi doma a vie, co to obnasa. Stacilo len povedat, ze nejaky ten rok este pockate, ci? snad ta do tehu nenutil alebo? a vykrikovat tehotenstvo 😖...
Neviem, ale ja muzovi nemusim povolit ziadne vychadzky, ved je predsa dospely, slobodny clovek a nemusi si odo mna pytat priepustku. Drzanie 'nakratko' je ista cesta k nevera. Vsetkeho vela skodi, aj vela slobody, aj vela obmedzovania.
ja len na skok sem : môj názor: keď raz niekto začne chodiť na pokec a zájde to až k výmene čisiel logicky príde aj k stretnutiam, tolko moja skúsenosť. A je tažké s tým prestať
drvivá väčšina mojich priatelov patrí do kategórie ženatých, tak sa kludne pýtajte
@aliza to ze mu to vyhadzujem na oci je len take nase vtipkovanie- samozrejme ze to nemyslim vazne 😉 to mu vravim len ked mi ide na nervy ze ako je to fajn ked su deti hned tak skoro po sebe a mne zrovna vlasy dupkom stavaju co ti mali zase vyvadzaju.. 😀 totizto nase deti su planovane ale v trosku inych casovych intervaloch 😀 ale to neriesime. Muz sa ma zapriahat tak primerane-lebo potom ked mu zena skace kolo zadku (vinimky su chlapi ktori fakt tazko manualne makaju) tak si muzi zakonite nieco najdu-ja poznam manzelov kde sa zena vyhraza rozvodom lebo jej muz travi svoj volny cas pri PC hrach...nemusi to byt nutne nevera aby to bolo strasne manzelstvo. Ked chce ist manzel von tak sa ma formalne opyta ci mi to nevadi,lebo vie ako malo byva doma kvoli praci a ja mam rada jeho spolocnost kedze inak si uzivam len spolocnost mojich deti a mam tiez pravo na jeho pozornost. Ked mam objektivny dovod aby nesiel-napr. som chora alebo deti alebo bol veeelmi dlho prec tak samozrejme protestujem-inak mi to nevadi lebo aj ja keby som mohla tak rada pojdem s kamaratkou von.
No baby, tak som si teda vsetko precitala este raz, odhiladnuc od toho mojho problemu mozem povedat ze vsetky svojim sposobom riesime ako sa spravat k manzelovi aby " posluchal". Zamestnat, neziarlit, dat volnost, nedat volnost, atd atd... Som z toho tk trochu znechutena, to sa budeme " bat" cely zivot? V podstate ako som tak citala, uvedomila som si, ze nech robim co robim vsetko je na tom ako sa druha strana zachova. Ak teda nie som prehnana hysterka, sliedicka alebo ziarlivka, ale mam normalny fungujuci vztah, tak vlastne uz teraz po svadbe nemzem ovplyvnit ci si manzel bude vypisovat alebo sa stretavat alebo pdvadzat..cize vlastne si zbytocne robim starosti
@aliza zase aby nevzniklo nedorozumenie-ja nie som panovacna manzelka ktora vsetkych diriguje ale z vlastnych skusenosti viem ze ked bol prvy chlapcek na svete a moj muz nemal problem ist dva krat do zimy na cely den na lyzovacku s kamaratmi, na raft na jar a porpi tom kazdu chvilu do krcmy vecer-tak to zacalo velmi vadit. preco? hadam ani nemusim vysvetlovat-kto to nezazil tak nevie.
@zufala111 beries to dost tragicko pasivne. za vas vztah nesiete obidvaja zodpovednost (pozor-on urobil tu osudnu chybu) a na vztahu musite obidvaja tvrdo makat- ak je to z tvojej strany citit a on to ignoruje tak je nacase mu dat jasne najavo ze musi zapracovat aj on. urcite si priority-spytaj sa ho ci by jemu vadilo keby si si vypisovala s niekym na pokeci a dohadovala schodzky, povedz mu ake je to pre teba ponizujuce, povedz mu ci bude s tymi cundra...i stastnejsi ako bez teba a dietata atd... skuste travit jeden v tyzdni spolu- chodte do pubu, kina, na plavaren. treba si uvedomit ze aj ked ta velmi zranil-musite fungovat dalej a ked sa teraz zacnete odsudzovat tak uz to bude spiet len k rozvodu.. vela stastia
@slniecko2 ja som len reagovala na tvoj prispevok, proste pisat o muzovi, ze lieta ako spinava handra okolo deti...na mna to neposobilo velmi prijemne...skor mi v tom chybala ucta voci nemu...ono slovnik, akym sa vyjadrujeme, vela prezradza...si predstav, ze by si to tvoj mm precital, co o nom pises 😒 ... nemyslim, ze by sa tomu zasmial, mozno len navonok. ja nechcem rozoberat vas vztah, na to nemam pravo a vobec vas nepoznam a uz vobec si nedovolim tvrdit, ze si panovacna...pisala som len svoj nazor z vlastnych skusenosti. Treba skusit lepsie formulovat myslienky lebo my tu nemame ako vediet, co je pravda, iba z prispevkov a ked niekto napise, ze ' a potom si ako vazia ked im povolime vychadzku', tak to znie naozaj majetnicky a panovacne, povedala by som, ze chudak chlap 🤐, aj ked ta chapem a viem, o com hovoris, tiez nemam domaseda.
@slniecko2 dakujem ;)
Nemyslim si ze som tragicky pasivna 🙂 vazne mi to tu z tych prispevkov vychadza. Suhlasim ze sa kazdy musi starat o svoj vztah, to ano, ale ja som sa (a aj sa) stale staram tiez. S manzelom sa bavime, smejeme, chodime na dovolenky, lyzovat, mame partiu, neriesim ked ide von, prejavujem mu naklonnost, on mi nosi kvety, stale sa "pusinkujeme" a ironicky sa doahujeme vramci srandy.. Nas vztah je v podstate v pohode, nemyslim ze ho zanedbavam alebo naopak ze ho dusim. A prave preto som napisala ten prispevok vyssie - v podstate nech robis co robis, pokial samozrejme nejdes do extremov, tak to nie je na tebe ale na mm (partnerovi) a jeho svedomi, ci bude alebo nebude verny..
Ja si myslim, ze kazdy vztah treba posudzovat zvlast. Jedna vec moze bzt dobra pre jeden par, ale nie pre druhy.
Napriklad to male "obmedzovanie slobody" u jedneho partnera moze byt nevyhnutne, aby sa vztah uberal dobrym smerom a u druheho paru to moze byt skodlive...
Takze je zbytocne napasovavat svoje prezivanie vztahu na iny par.
Ale su zasa aj veci, ktore ja si myslim, ze platia vseobecne (alebo by mali platit). A to je napriklad otazka nevery...pre zdravy vztah je nevera zabijakom...a robenie si srandy z toho, ze muzi si obcas musia uzit pozabucky, lebo su tak nadstaveny je podla mna silna kava. Clovek je clovekom aj preto, lebo sa vie sam nadstavovat a korigovat svoje spravanie.
@zufala111 asi by som sa skusila s manzelom podrobnejsie porozpravat o pravej pricine toho, preco ho laka stretavat sa s inymi. Pokial to otvorene neprizna a ty neuveris tomu, ze dovody, ktore udava su pravdive, nepohnes sa dalej. Bude to stale hlodat a hlodat. Z toho, co sem pises je jasne, ze ta to trapi aj ked je to uz pol rocna minulost. Opat svojmu muzovi doverujes? Zmenilo sa tvoje spravanie k nemu od tej udalosti?
@zufala111 suhlasim s luludiou. nechcela som sa ta dotknut ze si pasivna-verim ze nie, len na mna to tak posobila-ja verim ze sa s tym da nieco robit- kto vie? mozno sa uz tvoj mm poucil a nikdy to uz nespravi- aj to sa niekedy stava, ved vsetcia sme omylni-taki sme mi ludia. tiez si myslim ze treba verit v lepsie ja toho druheho ale zase si nezatvarat slepo oci- to je cesta do manzelskeho pekla. A len taka otazocka? chodieva von s kamaratmi a ty tiez s kamaratkami? alebo si vzdy doma s detmi a chodis von len s nim a s rodinou?
@evkasus uplne suhlasim. mne to pride ako tu niektore baby pišu, že však chlap je vlasnte taky, tak čo už ma to v sebe že musi svoj geneticky material predaavať čo najviac ženam, tak vlastne prečo sa hnevať, kedo n chudak za to nemože a pan boh ho takeho stvoril... Žena je nastavena na rodinu, takže by mala udržiavať ohen v krbe a muž je holt lovec tak si sem tam nejaku tu korisť ulovi. V suvislosti s tym ma teraz napadlo čo som minule videla na FB
Keď sa chlap vyspí s viacerými ženami, tak je borec. Keď to urobí
žena, tak je ku*va...prečo je to tak?
Pretože keď jeden kľúč otvorí viacero zámkov, tak je to
univerzálny super kľúč. Keď jednu zámku otvorí viacero kľúčov,
je to na pi*u zámka.
To len tak mimo temu na pobavenie
Podla mna pokial aj muž ma väčšie pohnutky pokukovať ine ženy, pokial tu svoju miluje, tak jej nechce spôsobiť bolesť. A teda ak muž skutočne miluje tak je pre neho dôležitejšie šťastie manželky ako uživanie si s milenkami. Možno to vyzera najivne, neverim že to nieje nemožne, nepodviesť milujucu manželku. Preto vyhovorky som muž a som tak nastavený su smiešne
@aliza co t na to poviem....myslela som ze som to vysvetlila dost jasne-bola to sranda-netreba byt taky kostos 😒 a to myslim bez urazky. kazdy mame nejaky svoj prejav aj styl humoru- asi som zabudla dat smajla. islo len o trochu odlahcenie situacie. myslim ze keby som to precitala svojmu muzovi tak by sa vobec neurazil-rozumieme si v takychto veciach, pretoze si seba navzajom velmi vazime. a tym to asi ukoncim
@zufala111 myslim že si fajn baba, podla prispevkov 🙂 Maš uplnu pravdu, nič nespraviš, môžeš len dôverovať, lenže po tom čo mm spravil, je to už ťažšie. Ak môžeš proste sa trošku odputaj a nevkladaj sa tak citovo do vzťahu ak to dokažeš. Ja za seba možem napisať že by som to nedokazala, do všetkeho idem na 100% o to su potom horšie sklamania. Ale ja verim že sa sklamania nedožijem a viem že keby ma muž podvedie, nedokažem s nim už viac fungovať. Vnutorne by ma to postupne zožralo a ja tu musim byť silna hlavne pre moje dieťa
@vejula dakujem 🙂
Je to tak, mala by som sa odputat a myslim ze to sa aj stalo... Tak ako sa pytala @luludia - moj vztah sa vlastne k nemu navonok nezmenil, my sme sa porozpravali, ja som mala este dva dni zopar velmi jemne neprijemnych narazok a tam to skoncilo, chcela som od neho pocut par odpvedi on mi odpovedal a potom som si povedala ze radsej do toho uz nerypat.. Akrat mna to z casu na cas chyti. Uz nie som na nom tak "citovo zavisla" proste viem ze keby k tomu prislo tak som schopna ho vyhodit s kamennou tvarou.. Urcite by ma to mrzelo - ale viem ze by som to "prezila". To je najvacsia zmena ktoru badam.. Inak sme uplne v pohodicke. Viete, niekedy si myslim ze mi v podstate ani tak nevadi ze si pisal (ak mu verim ze si naozaj len pisal) skor mi teda strasne vadi a to ma najviac ranilo - kedy to urobil.. Ked ma clovek akykolvek problem a zacne "vystrkovat rozky" tak by som to cakala po rokoch manzelstva alebo ked su deti odrastene.. A moznoze prave to ze sa v nasom (aj jeho) zivote stalo tolko zmien - svadba, dieta... Atd ho vystresovalo a mal pocit ze si musi dokazat ze "moze". A druha vec teda - ten sposob, baby to bol fakt des. Moj inteligentny chlap sa vyjadroval ako smiesny trapny prehladny balic
@zufala111 No, ako vidím z Tvojich riadkov, sama tomu neveríš, že to neurobil. Môže Ti dokazovať koľko chce, hlboko v podvedomí tomu neveríš. Dokonca si zistila, že má jednu stránku, ktorú si doteraz nepoznala a to je ten "balič". To znamená, že on ešte má vlastnosti, ktoré Ti nikdy neukázal. Z akého dôvodu, to sa zistí len časom, ale určite mu v tom niečo bránilo. Veľa chlapov, ale aj žien žije dvojitým životom, lebo sa boja ukázať svoju pravú tvár, pričom to by bolo najjednoduchšie. Nehovorím, že vydiskutovanie nie je riešením, ale ako vidím ešte tam niečo chýba. Ak potrebuje "vystrkovať rožky" tak sa buď nevybláznil keď bol slobodný, alebo žije s Vami len stereotyp. Každý! Chlap aj žena, potrebuje uznanie, a obdiv, pocit, že ma ešte chcú nielen doma aj v práci, či spoločenskom živote, len musí vedieť to prijať a neprekročiť hranice. Ak si to ale on rieši tým, že balí kočky cez pokec, tak by som si s ním pod iným nickom dohodla stretko a prišla tam aj deckom.... A vtedy by som tu už riešila len jedným spôsobom..
@zufala111 Já jsem při jedné dovolené chytla tehdy přítele jak se líbá s mou kamarádkou, nejvíc mě pak naštvalo že ze mě dělají krávu a oba tvrdí že nic (a krom toho co jsem viděla opravdu nic nebylo)... Dva měsíce jsem bojovala spíš sama se sebou, doma jsem nemluvila, protože jsem se bála že když cokoliv řeknu tak to dopadne katastrofálně... A ty dva měsíce jsem uvažovala co dál, říkala jsem si udělal to jednou, udělá to zas, řešila jsem či se sebrat a odejít... Po té době jsem jednou ležela v posteli a začla mluvit, pak jsem utekla do koupelny, kde jsem ve sprchovém koutě bulela jak želva, když přišel za mnou tak ještě prošla nějaká debata, no pohled jak oba fňukáme v naší maličké koupelně musel stát opravdu za to 😀 Došla jsem k tomu že kvůli jednomu uklouznutí pod vlivem alkoholu není nutné zahodit celej vztah, ale důvěra už je prostě jiná... Po čase jsem, velmi hloupě, prohlédla jeho telefon, kde mu jeho kamarádka z mládí (o které jsem mu říkala že po něm jede) psala že ho stále miluje a bla bla bla... Tak zas hororo, protože za každým rohem jsem viděla nevěru...
Sama se musíš rozhodnout zda ti ten vztah stojí za to, protože pokud nezvládneš se nějakým způsobem přenést přec to co se stalo a odpustit mu a budeš mu to stále vyhazovat na oči, tak to vzath zničí úplně. Já s tím občas mám dodnes potíže, ale snažím se nevracet k tomu co bylo, pávě proto že to bylo mé rozhodnutí že s ním chci zůstat, on už si svou dávku "vyžral" a nemyslím si že je nutné ho tím mučit dál. Teď ač mě občas přepadají chmurné scénáře, mu věřím protože jsem mu odpustila, tak proč to dál řešit, to že jsem nezapoměla je více méně můj problém 😉
Naivní nejsi, hloupá taky ne, víš s kým žiješ a máš děti, takže ty sama musíš vědět co dál a jsem přesvědčená že to víš a tady to opravdu je jen "odreagování" a ještě něco, ne vždy je pravdou že když to udělal jednou, udělá to znovu 😉 a život opravdu není tak černej, aby jsi měla dojem že se celej život snažíš, ale to co bude stejně nemáš šanci ovlivnit, protože on už si tě pojistil kroužkem na prsteníku... Je to jináč a až trochu povolí to co teď prožíváš, tak to sama uvidíš 🙂
A tady něco pro odlehčení 😀
https://www.youtube.com/watch?v=JFwYV0z0kFM
@mandragora22 ano vzácna zhoda, ale možno ich bude viac 🙂