Idem strážiť chorú starú mamu a som vydesená
Prosím nekameňujte ma. S mojou babkou nemám vzťah, v živote nezagratulovala k sviatku, k Vianociam, nenavstevovala nas, nezavolala, nikdy sa ma nic nepýtala, ako sa mam a podobne. Na mojej svadbe plakala lebo chcela mat vnučku rehoľnicu. 5x v živote ma ako malu strážila ale tak, že zapla telku a sla spať. My sme chodili na hodinovú návštevu raz do mesiaca.
A teraz to tak vyšlo, že niet iného východiska a idem ju prizerať 2 dni. Som vydesena na smrť. Babka ma Alzheimer, nevie trafiť na záchod. Nosí plienky ale treba jej ich vymieňať. Nikdy som to nerobila a neviem ako sa to robí. Zároveň neviem, ako jej mam vyplniť deň. Vraj mam púšťať náboženské filmy ale ako predpokladám, také na Netflixe nenájdem a nepoznám ani jeden ani neviem kde ich nájdem. Prosím nemá niekto nejakú radu, povzbudenie alebo čokoľvek, čo mi pomôže sa menej báť?
Ďakujem
Tak ako si ona nerobila starosti s tým, ze ti kazí svadbu a že na teba nedohliada ako malú, tak si ani ty nerob starosti s programom. Bude pozerat to, čo pustíš. Snáď sa nebudeš kvôli nej stresovať. Na konci jej povedz, že ako bolo dobre a možno si ani nebude pamätať, že nevidela náboženské filmy, ale Spidermana. 😂
@hazelgracegus o ňu je postarané celý rok, akurát tieto 2 týždne je jej syn na dovolenke tak stráži moja mamina
@juliasb pusti jej lux. To je cirkevka telka, rozpravky,
Prebalit? Ako male decko, len no je to kus ine.
Keby je ,,agresivna" chyt jej ruky, jemno stac a jasne povedz nie, dost.
Daj jej sa modlit ruzenec, spievaj si s nou.
Skus jej dat preberat fazulu pomiesanu so šošovocou
Krizovky, omalovavanky, karty hraj, človeče
ak je katolíčka - pusti jej LUX , ak je evanj. tak NOE....
v stánku jej kúp Katolícke noviny - alebo zabehni na faru, alebo vypýtaj od susedy a čítaj jej...
ak je ev. tak Evanjelický posol predávajú na každom ev. kostole popr. cirkevnom úrade...
a keď už nič iné tak si požičaj od susedy niečo na čítanie - cirkevné, alebo jej daj do ruky letáky - to čítavajú, pozerajú starí ľudia - nenáročné čítanie...
pusti telku - rodinné prípady - alebo niečo podobné, nenáročné...
ešte je dobrá stanica - Šláger, SENzi...staré hity dávajú...
môžeš aj reláciu v rozhlase - Gratulácie jubilantom....
drž sa, dievča, nebude to bohviečo, ale zatni zuby, 2 dni vydržíš aj na jednej nohe
pokiaľ je mobilná, plienku odporúčam vymeniť postojačky, je to oveľa jednoduchšie.
filmy o svatych
sv.Filip
papez JanXXII
pater Pio
archiv TV LUX https://www.tvlux.sk/archiv su tam tusim natocene i nejake poviedky
@juliasb odmietla by som, jej syn s tvojou mamou mohli na dva týždne zabezpečiť súkromný penzión, bežne sa to tak robí, keď ten, kto starého chorého človeka opatruje, ide na dovolenku, operáciu a pod. Čudujem sa, že ešte v nejakom zariadení nie je, pre ňu je nebezpečné byť doma, aj keď ju opatruje syn, nie je s ňou predsa 24 hodín denne. Na tvojom mieste zatnem zuby, keď si to už sľúbila a navrhla by som to
@juliasb dva dni vydrzis, to das.. pusti jej lux, nieco dobre uvar, prejde to ani nevies ako.. dohodni sa s maminou nech ti vsetko vysvetli, pripadne jej zavolas ked si nebudes vediet dat rady.. ked uz nie kvoli babke tak kvoli mamine to urob. Je pekne od teba ze si neodmietla pomoct a netvaris sa ze to nie je tvoja starost
Zatni sa a zvladneš to,držim palce🍀 babke treba odpustiť a možno to nebude ani take zlé a po dvoch dňoch s ňou budeš aj trošku rada.
odpusti jej, teraz už má svoj vek, svoje choroby a myslím, že možno aj veľa vecí oľutovala ako čo robila, pomôž jej, pomôžeš aj mamke a možno napokon sa ti uľaví, keď tie dva dni zvládneš, držím prsty!
Chodila som za babkou, keď ešte mala len známky stareckej demencie a bola pohyblivá, vedela sa o seba postarať, len sa nie vždy najedla a nechcela jesť lieky a dedo to s ňou psychicky nezvládal, že je tvrdohlavá… poviem ti to bola malina - mala mozgovú príhodu a je ležiaca, občas keď tam som pomôžem ju prebaliť lebo na to treba vždy dvoch a je to síce od apríla takto, ale je to stále rovnako desivé a smutné… neviem sa na to pozerať z toho ako trpí ale urobila by som všetko čo treba, aby sa mala dobre… tým som chcela povedať, že keď s ňou stráviš celý deň, nakoniec ti bude ľúto v akom je stave, možno k tebe bude zlá, ale to už nehovorí úplne ona, ľudia s Alzheimerom vedia byť veľmi zlí a posmešní k okoliu aj keď takí celý život neboli a kým sa hýbe a vie stáť prípadne sa prevaliť tak prebaľovanie bude naozaj ľahké, hlavne ju často kontroluj, aby nemala zápal z mokrej plienky - ak vydrží pred telkou, nič iné s ňou nerob ak by sa začala nudiť môžete posilovať kognitívne schopnosti napr pomenovávaním obrázkov zvierat, jednoduchými textami, alebo už spomínaným triedením šošovice a fazule 😃 aby sa trocha zabavila - bude to desivé, ale zvládneš to😉

@juliasb mala si povedať NIE.
Starej chorej zene treba odpustiť. My ľudia sme veľmi rôzni a tak to jednoducho je