Iné priezvisko dieťaťa po svadbe: Čakajú ma problémy?
Idem sa vydávať, budem mať tým pádom iné priezvisko ako dieťa. Čakajú ma s tým nejaké problémy? Aké máte skúsenosti?
@anonym_autor preco budes mať iné priezvisko ako dieta
@minenkaa lebo som rozvedená, dieťaťu nejdem meniť priezvisko
problem byva akurat tak na letisku , tu na uradoch nie iba vam budu pliest mena ked ta budu volat. Ty si tiez inak nemusis menit meno, ked sa vydavas alebo si daj 2priezviska.
@anonym_autor ale prečo ty budes mať iné priezvisko ako dieta
@minenkaa lebo sa chcem volat ako manzel
problem byva akurat tak na letisku , tu na uradoch nie iba vam budu pliest mena ked ta budu volat. Ty si tiez inak nemusis menit meno, ked sa vydavas alebo si daj 2priezviska.
@anonym_298a67 dve priezviska iste nie, ani ja a ani tomu dietatu by som tym nekomplikovala zivot
@anonym_autor takže ,keď sa potom ešte rozvedies a znova vydáš ,zas bude dalsie priezvisko a dalsie dieta z iným priezviskom?
Prečo si stále meníš priezvisko?
@minenkaa Stále si mením? Idem si ho zmeniť 2x. Ty si si po vydaji nechala svoje rodné?
@anonym_autor ano ,som druhý krát vydatá a aj dieta ma moje
@minenkaa a keby si mala ďalšie dieťa s týmto novým mužom, tak má aké priezvisko?
@anonym_298a67 dve priezviska iste nie, ani ja a ani tomu dietatu by som tym nekomplikovala zivot
@anonym_autor tak ja som napisala moznosti. a ty si uz len zisti ked ta budu kontrolovat na letisku ako im vysvetlis ze si jeho matka.
ja to mam. Bezne ma volaju priezviskom dietata. Jediny problem je pri cestovani do zahranicia, kedy musim riesit, ze som matkou dietata, casto suhlas otca s cestou. Co pri ex byva problem (ak je problem s komunikaciou...).
K tym dvom priezviskam, nie je to az taky problem. Oficialne ich bude mat ale nemusi ich pouzivat obidve. Iba jedno. A v 18-tich rokoch si moze vybrat, ktore priezvisko si ponecha. Az taky problem v tom nevidim. Sama zvazujem tuto moznost, nakolko syn zacal vo velkom riesit, preco sa nevola rovnako ako ja a "neciti" sa sucastou rodiny...
@anonym_autor tak ja som napisala moznosti. a ty si uz len zisti ked ta budu kontrolovat na letisku ako im vysvetlis ze si jeho matka.
@anonym_298a67 tak to sa asi nejako dá riešiť, nie? Veď je kopa takých žien. Potvrdenie od notára?
@anonym_autor aký moj ex ,mám svoje priezvisko
@minenkaa Takže odporúčas všetkým ženám nechať si aj po vydaji svoje priezvisko?
vsak jasne ze da preco by sa nedalo
A dieta s tym je ok? Ze Ty a vy "nova rodina" pripadne aj dalsie deti budu mat ine meno ako Tvoje dieta? Kamoskine dieta s tym malo dost velky problem, dlhodobo.
@minenkaa Takže odporúčas všetkým ženám nechať si aj po vydaji svoje priezvisko?
@anonym_autor ... No bolo by to najpraktickejsie v tomto prípade. Lebo keď budeš mať ďalšie dieťa, tak bude mať iné priezvisko ako jeho súrodenec a budeš v patovej situácii, lebo na manipuláciu s priezviskom budeš potrebovať súhlas otca
@anonym_298a67 tak to sa asi nejako dá riešiť, nie? Veď je kopa takých žien. Potvrdenie od notára?
@anonym_autor neviem prečo zrovna letisko rieši , ked tam predsa máte každy svoj pas , dám urobit aj dietatu pas a vybavené ,
@anonym_autor ako komplikuje dieťaťu život to, že mama má dve priezviská ? Mne by to bolo ľúto voči tomu dieťaťu.

nie , maximalne ta občas zavolaju jeho priezviskom alebo naopak ... pripadne budu mat potrebu sa spytat prečo