icon

Interupcia pre vážny dôvod

mommynick
29. okt 2016

Dobry vecer.Ani neviem kde mam zacat.Pise sa mi o tom strasne..Dokonca mam depresie z mojej situacie,tak prosim, nesudte ma.
Som na Konikovi uz dlhe roky,no pre moju otazku som si zalozila novy nick,nakolko je to pre mna velmi tazke.K veci.V july tohto roku som podstupila UPT.Situacia ma k tomu donutila,nakolko sme mali s teraz uz byvalym muzom vazne problemy..(alkohol,drogy,milenky,automaty,no skratka vsetko zle,co si len bo vztahu mozete predstavit).Ja hlupana som sa snazila situaciu zachranit kvoli nasej 3rocnej dcerke,mali sme sex.Samozrjeme som brala antikoncepciu,ale na teste som si nasla dve ciarky a skratka mi situacia ani pri najmensom nedovolovala si babo nechat.Bolo to pre mna strasne tazke,ale moj muz sa mi smial do oci,ze je to moja vec,ale on druhe dieta nechce a mam sa zariadit tak,ako chcem,ale on sa na vychove podielat nebude.Tak som sla na interupciu.Uz sme aj rozvedeni vdakabohu,ale mam jeden obrovsky proboem,s ktorym sa po psychickej stranke nikdy nevyrovnam.Po rozvode mu samozrejme ostal byt,kedze ho nadobudol este pred sobasom,tak som nemala pravo na vyrovnanie a ani som necakala,ze by mi ho kvoli dcerke ten chudak nechal.Odstahovala som sa do podnajmu,ktory zvladam platit len tak tak,pri jeho 150€ vyzivnom.Ale uz zacnem o probleme,ktory ma zoziera.Koncom minuleho mesiaca som si bola v byte byvaleho pre posledne veci,ktore nam s dcerkou v byte ostali.A tam sa to stalo.Och,strasne sa mi o tom pise..Znasilnil ma..Samozrejme som po rozvode vysadila antikoncepciu,kedze ani v najhorsom sne som vztah a chlapa nechcela vidiet blizsie ako na 500metrov.A meskala mi ms,ja som si ani nevedela predstavit,ze po tomto strasnom zazitku ostanem este aj tehotna..a ono sa to vazne stalo.Test ukazal 2ciarky.Psychicky som sa zrutila.Moja otazka je...Na internete som citala,ze moznost podstupit interupciu je iba v dobe 6mesiacov od seba,cize dva krat do roka,ale ja som jednu podstupila v july..Niec je tam spomenute,ze obet trestneho cinu znailnenia moze toto 6mesacne obdobie porusit a ist na interupciu po znasilneni,ak si dietatko nemoze nechat.Som v takej situacii,ze len tak tak stihnem zaplatit najom a uzivit dcerku,druhe babo neprichadza do uvahy a ked si spomenie za akych okolnosti a s akym clovekom baby :( som na dne....Nemate s tymto niekto skusenost?Som rozhodnuta interupciu podstupit,ak sa to bude dat.Vela preplakanych noci,ale inak sa neda.Prosim poradte kde to mam riesit.Trestne oznamenie som nepodala,on je hajzel schopny ma aj zmlatit,keby sa dozvedel,ze som ho udala..Dakujem za kazdu pomoc...Pekny vecer :(

midori123
31. okt 2016

@ewisam si to predtav! Mam dve deti!!! To je co?? A co ja robim v zaujme deti? Ako pri vsetkej ucte: co teba do toho??😂

ewisam
31. okt 2016

@margotka33 sak to pisem ze orientacne s cislom 600 si ty dosla, tak co utocis na mna?
Prispevok pri narodeni dietata je okolo 800 eur ak nie opravte ma, pridavok na dieta je okolo 20 e mesacne, vymyslam si???

ewisam
31. okt 2016

@midori123 nie v zaujme jej nenarodeneho dietata, ja sa snazim pomoct, ty? Lebo najlahsie je povedat, chod a vybavene

midori123
31. okt 2016

@ewisam no vsak prave! To sa musi ONA informovat. Ale ty uz to tu hadzes ako hotovu vec! Ze 600 eur materska. A pekne vypocitas, vykratis, vydelis podciarknes a fertig Mariska prikry sa! 😂😂

midori123
31. okt 2016

@ewisam ja som dosla s cislom 600???? Si robis teraz srandu, ze??

midori123
31. okt 2016

@midori123 ewisam @margotka33 600 e materska, x 6 mesiacov, 40 e pridavky, 800 e prispevok pri narodeni dietata 3600+800+240 = 4 640 e na pol roka + hmotna nudza ak ma narok, vyzivne, rodina to sa ti zda malo??? + este dobre duse a to som ratala orientacne
Dnes o 12:43 • Odpovedz • ​ Páči sa mi to

zooeynka
31. okt 2016

@ewisam Ty mas urcite dobre srdce, ale chovas sa ako nabozenska fanaticka...s tymi sa tiez neda viest dialog, melu si svoje o com su presvedceni ze je pravda...ach jaj

midori123
31. okt 2016

@ewisam som si dala tu namahu a skopcila som ti tvoj vlastny prispevok o jej 600 eurovej materskej ktoru tu ty podavas ako jasnu vec.
Tak ma laskavo neobvinuj, ze so 600 eur materskej som prisla ja!!!

ewisam
31. okt 2016

@midori123 omyl prepac,prisla s tym margotka 33 🙂 ze okolo 600

ewisam
31. okt 2016

@zooeynka niesom fanaticka, Boha som ani v jednom svojom prispevku nespomenula, na diskusiu v nabozenskej rovine sme sa este nedostali, ete riesime len financie 😀 pridas sa? Ja za to nemozem ze ma tu bombarduju o dusu, aj ked zbytocne

midori123
31. okt 2016

@ewisam ok, beriem. Lebo ja som s tym urcite neprisla. No nic to nemeni na fakte, ze akakolvek materska je iba 6 mesiacov. A potom co??

zooeynka
31. okt 2016

@ewisam Serte na to dievcata, autorka si mozno dnes vybavuje potrat a my sa tu dohadujeme o niecom co vobec neovplyvnime. Ja sa idem venovat mojmu miminu, to bude uzitocnejsie ;)

ewisam
31. okt 2016

@midori123 potom nastupi do prace, ale zas si to musi len a len ona pozistovat... ci ma koho k dietatu, susedu, kamosku, rodinu...ale da sa to, ked sa chce a o tom su cele moje prispevky, ze sa to da, ked sa chce.... Ale urcite sa tu zas najde niekto, kto ma tu pride ukrizovat

pribinak
31. okt 2016

@margotka33 sudna sien je tv program, to ma s realitou velmi malo spolocne, to je snad kazdemu jasne

pribinak
31. okt 2016

@natalym ehm, poznam v BA organizaciu, ktora nieco take robi, ze sprevadza na vysetrenia, pojednavania a .....moja

natalym
31. okt 2016

@pribinak Riešila si takú situáciu moja osobne??????? Bola si v tom osobne zainteresovaná? Bola si poškodená, lebo dotyčný poškodený sa už brániť nemôže?
Vtedy rozprávaj.

Skús toto zažiť, riešiť a popritom chodiť do roboty a starať sa o dieťa.

Nemám nič proti Tebe, ale hovno veľké hovno vie o tom ten čo to nezažije.

pribinak
31. okt 2016

@natalym bola som v tom zainteresovana, nebola som ani poskodena, ani pachatel, ale zainteresovana som bola

zazila som vselico, ja nehovorim, ze je to jednoduche, ale hovorim to, ze su organizacie, ktore pomahaju a obete trestnych cinov v tom vsetkom nie su same ponechane napospas

nechapem, co si taka utocna, ja pisem, o tom, ze vela veci sa da riesit, inak zakladatelka temy, nepise ci ma rodicov, alebo nejakych znamich, nikto nezije vo vzduchoprazdne, urcite by sa nasiel niekto, kto by jej raz za cas postrazil dieta

margotka33
31. okt 2016

@midori123 so sumo 600 e som prisla ja.. ale pisala som to v tom zmysle, ze aj keby dostala 600e.. o com pochybujem.. tak 600-370 = 230 + 100e vyzivne na obe deti cize 330 na mesiac je stale malo.. aj ked priratam 40 rodinne pridavky.. 370 e.. pisala som, ze pochybujem, ze by dodtala 600 e.. ale
@ewisam sa toho hned drapla.. doratala 800 e jednorazovy prispevok a je vystarane.. 🙂

minewka
31. okt 2016

Ewisam, Boha spomínať nemusíš. Ale je snáď jasné, že si na strane prolife. Je pekné, že ťa zaujíma hlavne to dieťa, pocity matky sú už vedľajšie - je to taký typický postoj k ženám vo všeobecnosti u nás. Udivuje ma, ako nie si ochotná v diskusii pripustiť niektoré fakty - napríklad v súvislosti udania o znásilnení, vybavovania alimentov. V praxi to prebieha úplne inak....prolife hnutia by sa v prvom rade mali miesto organizovania referend a pochodov zamerať na reálnu podporu matiek. Cirkev má dosť peňazí a nehnuteľného zázemia na to, aby vybudovali zariadenia pre matky - napríklad po dobu tehotnosti a pôrodu v utajení. Viac krízových centier. Ak neveríš, že cirkev tie majetky a financie má - stačí si na kataster portáli všetko vyhľadať podľa ICO (áno,kazda arcidiecéza má svoje ico a majetok je vedený k icu). Zabezpečiť opateru deti slobodných matiek...lebo tu sa nerobí nič, iba pochoduje a každý je múdry. Tiež neviem, prečo máš napríklad vlastne deti a neadoptovala si si tie nechcené. Často sa tu opakuje, koooolko ľudí si tuzi adoptovať dieťa...zabudli sme špecifikovať, že biele novorodeniatko. O tie zvyšné deti az taký poradovník nie je.. keď sa všetko vyššie spomenuté splní - potom môžu prísť na rad argumenty, prečo neísť na potrat. PS: materská - stačí, že bola doma na rodičovskej 3roky a nárok na materskú nemá. Mohla si dobrovoľne platiť - ale musela by všetko....pri minimálnych odvodoch 200eur by materskú mala cca 230.

margotka33
31. okt 2016

@pribinak ani by som nepovedala.. vela ludi si mysli, ze sudnictvo je aj v reale take ,,mile,, a spravodlive..

pribinak
31. okt 2016

@margotka33 hm, ano, tato hlupa relacia scasti k tomu prispieva, ale sudnictvo ma zial u nas velmi zle meno a ludia ani sudom velmi neveria
napriek tomu su mnohi sudcovia velmi, ale velmi citlivi ludia zo zmyslom pre spravodlivost, zial prachy robia svoje a niekedy pravnici vysekaju darebakov z takych veci, ze dovi-dopo

ale skoda, ze zakladatelka temy znasilnenie neohlasila, podla mna, on si casom trufne znovu

midori123
31. okt 2016

@margotka33 oukej, lebo uz sa to tu podavalo ako hotova vec. A este som s tym vraj prisla ja😂

pribinak
31. okt 2016

@midori123 ha-ha

midori123
31. okt 2016
pribinak
31. okt 2016

@midori123 myslelala som to tak, ze tu na konovi sa dockas vselicoho, ludia maju tendenciu si najst medzi riadkami to com im vyhovuje :(

midori123
31. okt 2016

@pribinak ano, vsimla som si. Vytrhavanie veci z kontextu sa tu poklada za narodny sport...

gianna
31. okt 2016

@minewka no ono tie programy na pomoc matkam v nudzi zo strany cirkvi aj funguju, nemusi ich zastresovat cirkev ako institucia, ale su za tym veriaci ludia (www.alexis.sk, www. zachranmezivoty.sk, ubytovne Dorka a vela inych). A prave o propagacii pomoci tehotnym zenam bol aj posledny pochod za zivot. Prolife organizacie na slovensku sa v prvom rade snazia zabezpecit pomoc tehotnym zenam v nudzi, lebo zakazat potraty a zena pomoz si ako chces, by sa asi minulo ucinku. A predstav si, ze cirkev sa stara aj o zeny po potrate, ci uz umelom alebo spontannom - vid. projekt Rachel. Potrat nikdy nie je dobrym riesenim, dokonca ani v pripade znasilnenia. Zena moze prekonat traumu zo znasilnenia, pokial jej je podana pomocna ruka, ale zivot dietatu uz nikto nevrati. Potrat jej moze sposobit dalsiu traumu a psychicke problemy spojene s postabortivnym syndromom. Riesit traumu dalsou traumov teda nie je dobre riesenie. Ak autorka @mommynick tejto diskusie to tu este cita, moze sa obratit aj na mna, kludne si s nou sadnem a rozoberiem bod po bode, kde vidi problem a z coho ma strach a ponuknem jej konkretnu pomoc (psychologicku, materialnu, pravnu aj zdravotnu), ak bude chciet zabojovat o svoje dieta.

natalym
31. okt 2016

@pribinak Som, lebo je to veľmi veľmi ťažké riešiť a nie každý máme možnosti, emocionálnu stabilitu a pod. Prepáč ak som sa Ťa dotkla, ale viem o tom svoje. A to som dosť otrlý človek.

izabellik
31. okt 2016

kazdemu sa lahsie hodnotia cudzie rozhodnutia ako vlastne.ja sa vzdy riadim heslom ze kym som si neobula niekoho topanky a nskusila to co on neodsudzujem.nikdy som nebola za to aby sli zeny na potret z materialnych dovodov to uz by som radsej riesila hniezdo zachrany aleb utajeny porod a podobne.ale to som ja a nemozem odsudit zenu co toto spravila lebo asi ani ona to nemala lahke s rozhodovanim a tymto jej to neulahcuje nikto

ewisam
31. okt 2016

@minewka taaaaaaaak uz tu mame aj nabozensku rovinu. Ja viem, ze Cirkev peniaze a majetky ma, stavia aj centra aj skoly aj skolky, ci v dostatocnom mnozsstve, to neviem posudit... Peniaze su aj v state, len niekto si ich vie uliat viac niekto menej a mozeme sa teraz bavit o politike a filozofovat do rana. Ze som sa ja na toto dala.... Tak mi treba, ze mi viac zalezi na cudzom dietati, ako jeho vlastnej materi!!!! To budu tie tehotenske hormony