icon

Interupcia pre vážny dôvod

mommynick
29. okt 2016

Dobry vecer.Ani neviem kde mam zacat.Pise sa mi o tom strasne..Dokonca mam depresie z mojej situacie,tak prosim, nesudte ma.
Som na Konikovi uz dlhe roky,no pre moju otazku som si zalozila novy nick,nakolko je to pre mna velmi tazke.K veci.V july tohto roku som podstupila UPT.Situacia ma k tomu donutila,nakolko sme mali s teraz uz byvalym muzom vazne problemy..(alkohol,drogy,milenky,automaty,no skratka vsetko zle,co si len bo vztahu mozete predstavit).Ja hlupana som sa snazila situaciu zachranit kvoli nasej 3rocnej dcerke,mali sme sex.Samozrjeme som brala antikoncepciu,ale na teste som si nasla dve ciarky a skratka mi situacia ani pri najmensom nedovolovala si babo nechat.Bolo to pre mna strasne tazke,ale moj muz sa mi smial do oci,ze je to moja vec,ale on druhe dieta nechce a mam sa zariadit tak,ako chcem,ale on sa na vychove podielat nebude.Tak som sla na interupciu.Uz sme aj rozvedeni vdakabohu,ale mam jeden obrovsky proboem,s ktorym sa po psychickej stranke nikdy nevyrovnam.Po rozvode mu samozrejme ostal byt,kedze ho nadobudol este pred sobasom,tak som nemala pravo na vyrovnanie a ani som necakala,ze by mi ho kvoli dcerke ten chudak nechal.Odstahovala som sa do podnajmu,ktory zvladam platit len tak tak,pri jeho 150€ vyzivnom.Ale uz zacnem o probleme,ktory ma zoziera.Koncom minuleho mesiaca som si bola v byte byvaleho pre posledne veci,ktore nam s dcerkou v byte ostali.A tam sa to stalo.Och,strasne sa mi o tom pise..Znasilnil ma..Samozrejme som po rozvode vysadila antikoncepciu,kedze ani v najhorsom sne som vztah a chlapa nechcela vidiet blizsie ako na 500metrov.A meskala mi ms,ja som si ani nevedela predstavit,ze po tomto strasnom zazitku ostanem este aj tehotna..a ono sa to vazne stalo.Test ukazal 2ciarky.Psychicky som sa zrutila.Moja otazka je...Na internete som citala,ze moznost podstupit interupciu je iba v dobe 6mesiacov od seba,cize dva krat do roka,ale ja som jednu podstupila v july..Niec je tam spomenute,ze obet trestneho cinu znailnenia moze toto 6mesacne obdobie porusit a ist na interupciu po znasilneni,ak si dietatko nemoze nechat.Som v takej situacii,ze len tak tak stihnem zaplatit najom a uzivit dcerku,druhe babo neprichadza do uvahy a ked si spomenie za akych okolnosti a s akym clovekom baby :( som na dne....Nemate s tymto niekto skusenost?Som rozhodnuta interupciu podstupit,ak sa to bude dat.Vela preplakanych noci,ale inak sa neda.Prosim poradte kde to mam riesit.Trestne oznamenie som nepodala,on je hajzel schopny ma aj zmlatit,keby sa dozvedel,ze som ho udala..Dakujem za kazdu pomoc...Pekny vecer :(

daness
29. okt 2016

ja viem,ze sa pytas na ine.. ale neda mi prihovorit sa za to babatko. skutocne sa ani len neviem vzit to tvojej situacie.. a neskutocne ma mrzi,co zazivas. o to viac by som ti priala, aby si uz nemusela preplakavat dalsie noci. v mene tvojho babatka ta prosim, aby si mu dala moznost narodit sa. ak zvazis svoju situaciu.. a skutocne to vidis tak,ze to nezvladnes, daj ho do hniezda zachrany, alebo na adopciu. su aj anonymne porody,nidke ta neuvedu .. a babatko si urcite svoju rodinu najde. nepridavaj si dalsi zivot na svedomie.. je to neskutocne tazke bremeno,co so sebou nesies-co ta postretlo s byvalym.. nepridavaj si este dalsie trapenie v podobe dalsej interupcie. a odporucam sa odstahovat mimo dosah byvaleho.. a zacat uplne od znova. s velkym nadychom a hlavne s odvahou pre svoje deti.

lauricka
29. okt 2016

@mommynick to by ste mali asi riesit so svojim gynekologom

bodka13
29. okt 2016

@daness mimo dosah bývalého ísť nemôže ani nie je možné aby sa už nikdy nestretli keďže majú spolu dieťa a on má právo sa s nim stretávať

nakupy11
29. okt 2016

@volterra ja som uzila

daness
29. okt 2016

@bodka13 ale ako citam, v com vsetkom boli problemy, je mozne, aby urobila take kroky, pravne kroky, aby mali od neho pokoj.

daness
29. okt 2016

ked ti tak puka srdce-vzdat sa narodeneho dietatka.. preco nedas sancu tomu dietatku, ktore samo nic nezmoze a ma len teba. spolieha sa len na teba. spolieha sa len na bezpecie v tvojom brusku... o to viac by ti malo srdce krvacat, ze mu das zivot ukoncit.
daj mu sancu sa narodit, vody do polievky dolejes, oblecenie ti mozem poslat.. viac nic nepotrebujes. a ver tomu, ze ako ti bdue pred ocami rast, nikdy neolutujes, ze si mu dala zivot!

sardinka336
29. okt 2016

@mommynick ak ta tvoj byvaly znisilnil tak prečo si to neohlasila? Ok, mala si strach tak to agresorom vyhovuje ze obet sa boji a len mu to dava viac sebavedomia ze sa mu nič nestane. V ramci vyšetrenia by si dostala aj tabletku po...no teraz uz tazko radit.Ja by som sa išla poradit s gynekologom, ze ake su moznosti, čo sa da robit.

vorkola
29. okt 2016

@mommynick Donos to dieta,a daj na adopciu,urobis najlepsiu vec na svete, ked das dietatu zivot

dievcatko8
Autor odpoveď zmazal
bodka13
29. okt 2016

@daness musí dokázať, že je nebezpečný a ona ho nedokázala po znásilnení obviniť ani to riešiť pomocou lekara či polície

bodka13
29. okt 2016

@dievcatko8 porovnávaš dve neporovnateľne veci....prvé dieťa chceli obaja,je z lásky a druhé čaká lebo ju po rozvode znasilnil ( ako uviedla)

marina1111
29. okt 2016

Vies co ja ta chapem.hlavne nehladaj odpovede tu... kazda by dala sancu dietatku atd atd..to je sice pekne. Ale ziju oni vobec v realite?? Co s nimi budes na ulici? Ako sa zamestnas..zvladnes ich sama atd..lahsie sa hovori ale zit to budes ty a je to zavazok na dllhe roky! Tym ze sa narodi to len zacne. A dat na adopciu?? No ktora z vas zila v detskom domove? Tie psychicke trosky co nepoznaju materinsku lasku co tam ziju? Co kazdy vecer sa sami seba pytaju preco ma mama opustila?? Vy svet vidite len velmi jednostranne. Narodit sa to este nieje vyhra! Ale zit a prezit plnohodnotny zivot. Ja nechcem nikoho poucovat ale ruzove okuliare tiez niesu riesenie. Ani interupcia nieje nic pekne to je samozrejme ale niekedy je to mensie zlo..v tomto pripade je toto tazka karma...a zhorsenie karmy je interupcia. Ale dalsie dieta by ti fakt skomplikovalo zivot. Ak teda nemas rodinu co ta podrzi

horalka007
29. okt 2016

V 6 tyzdni bábätku bije srdce, presne také aké má v hrudi aj tvoja dcéra, len menšie... Už raz si nedala šancu na život maš druhú možnosť všetko napraviť... Ak bábo nechceš iní naň 2,3 roky čakajú...

dievcatko8
Autor odpoveď zmazal
marina1111
29. okt 2016

Len tu neporovnavajte matky co ziju vo vyrovnanom manzelskom zvazku a nedari sa im otehotniet ako oni cakaju tri roky na dieta ta ista matka otehotniet v 17tich by momentalne sla na potrat....(ak na nom uz nahodou nebola a preto nemoze teraz otehotniet) a matku po znasilneni v psychickom zruteni co ledva zije... to je neporovnatelny priklad.

bodka13
29. okt 2016

Ako ruku na srdce.. Ktorá z vás by s radosťou donosila a s láskou vychovávala dieťa, ktoré bolo počate pri znásilnení?

marina1111
29. okt 2016

@bodka13 presne tak ...

nakupy11
29. okt 2016

@marina1111 suhlasim

nakupy11
29. okt 2016

@dievcatko8 A co z toho?zostali by jej dve deti na krku,ktore by nevedela uzivit.

daness
29. okt 2016

@marina1111 ani netusis kolko parov caka na babatko, ktore by si adoptovali. a myslim si, ze keby sa takto rozhodovali tvji rodicia nad tebou, nebolo by ti vsetko jedno. ze narodit sa nie je vyhra? je! ... interupcia veruze nie je mensie zlo. je to to najvacsie zlo. a velka tarcha pre mamu. myslim, ze ,,mensim,, zlom mozno naozaj nazvat adopciu. a v realite zijeme,neboj sa... ved prave-myslime na to bezbranne dietatko. ved aha,kolke z vas ho uz zabili... @bodka13 ja rozumiem, ze to znasilnenie je uz tazko preukazatelne. ale myslim skor na jeho minulost, povahu a to vsetko-preco k rozvodu doslo, mamicka tam pominala rozne zavislosti... o to by som sa opierala

pribinak
29. okt 2016

@marina1111 splietas 2 na 3

Moze dat hned po porode generálny suhlas, moze rodiť v režime utajeného pôrodu
Su hniezda zachrany, proste tych možnosti je viac
Ak sa dieta narodi a matka ho nechce,tak dnes uz novorodenci neidu do decakov ako voľakedy ale do pestunskych rodín a potom na adopciu
Deti do 6 rokov sa uz neumiestňujú v decakoch

Ak je dieta novorodenec právne voľne ide ihneď do rodiny - generálny suhlas

p_z
29. okt 2016

@daness Neviem, či tu poniektoré chodíte s dieťaťom na chrbte na role žať, múku si dáte pomlieť v mlyne, posúchy napečiete a z nich hladné krky nakŕmite... Ale vo svete, v ktorom žijem ja, je nutné rodinu zabezpečiť finančne.. Isto mi mnohé dajú za pravdu, že pre osamelú ženu na materskej je to úloha v skutku náročná.. Ak by mala autorka kvôli tom skončiť s dcérou v azyláku alebo rovno na ulici, nech radšej koná ako sa rozhodla.. Nemyslím si, že takéto citové vydieranie jej momentálne pomôže...

bodka13
29. okt 2016

@dievcatko8 preto sa rozviedli lebo nedokázali spolu žiť...druhe dieťa nazval "jej problém" ... sklamal ju a ublížil jej, v jej očiach je to "sprosté hovado" (ospravedlňujem sa za výraz) ktore by najradšej vymazala zo svojho života.... Chceš od nej nemožné

nakupy11
29. okt 2016

@mommynick mas spravy odo mna,vies,ake su moznosti,aj s ohladom ma financnu situaciu,je to na tebe.

daness
29. okt 2016

@bodka13 ja by som si to dieta nechala. nedokazala by som ho zabit. o to viac, ked uz vidim okolo seba behat dietatko,ktore som porodila.
a p. s. mamicke, o ktorej sa tu ,,pise,, - odporucam ti knihu Dieta zmierenia. ak mozes, skutocne si ju hned zaobstaraj a precitaj. je o matke, ktora bola znasilnena a babatko si nechala

pribinak
29. okt 2016

@p_z ale ved nikto ju neprehovara, aby dieta vychovávala, skor sa diskutuje o tom, ze su aj ine možnosti ako 2x interupcia v priebehu pol roka

Navyse UPT nie je zdarma

nakupy11
29. okt 2016

@horalka007 Detske domovy su preplnene...naco im pridavat dalsie.

nakupy11
29. okt 2016

@pribinak je aj lacnejsi sposob UPT nez ten chirurgicky.Ja som ho absolvovala a tu som.

zuzu1104
29. okt 2016

Nikdy by som sa do tvojej situacie nechcela dostat. Je to take hrozne. Ach je mi to tak velmi luto....A je mi luto aj toho dietatka, ktore si uz dala odstranit aj toho, ktore sa chystas v sebe zabit. Je to tak zvrhly cin, tak isto, ako bol zvrhly cin ten, ktory urobil tvoj byvaly manzel.
Dieta je dar, skoda, ze je tak malo zien, ktore si ho vedia skutocne vazit. Nechcem si ani len predstavit, ked aj ty raz odides z tohto sveta a uvidis duse svojich zabitych deti... To bude tak zmucujuce.
Daj tomu dietatku sancu a ak ho nedokazes prijat po narodeni, tak ho ponukni na adopciu. To dieta predsa nemoze za to, co sa udialo. Ach

pribinak
29. okt 2016

@nakupy11 novorodenci sa uz do detských domovov neumiestňujú