icon

Išli by ste do takéhoto bývania?

29. aug 2023

Ahojte, mám možnosť ísť pracovať do Prahy, ubytovanie by bolo riešené cez zamestnávateľa. Už som tam bola minulý rok a ubytovanie bolo riešené ako malá samostatná garzónka (jedna izba- kuchynka, kúpeľňa a potom spoločná práčovňa atď...), vtedy som mala na izbe spolubývajúcu (boli sme ako študentky na stáží), ale dala sa vybaviť aj samostatná izba.
Keďže by som tam teraz nastúpila na plný úväzok, tak som myslela, že by sa dala vybaviť tá samostatná garzónka, ale pani v telefóne povedala, že to bývanie je riešené ako viac spolubývajúcich v jednej bytovej jednotke, izba samostatná ale kuchyňa a kúpeľňa spoločné (na jednotke 2-3 ľudia). Išli by ste do takého bývania? Neviem akože či chcem bývať zas s cudzími ľuďmi, po rokoch internátoch atď... Chápete. Lenže inak sa mi neoplatí do tej prahy ísť, keďže tam sú nájmy také aké sú...

Strana
z2
ikisaka999
29. aug 2023

Vela ludi zije na zdielanych ubytkach. Mas moznost vyberu, to nie je ze tam musis ist... kludne si mozes prenajat garsonku, ale bude to urcite drahsie. Mat moznost byvat v Prahe za 200e je mega. Cisto zo zvedavosti... povedz viac o tom jobe 🙂

lujza123
29. aug 2023

Roky som tak žila, mňa ani nikdy nelakalo platiť sama za prenájom vlastného bytu keď za 1/2 ci 1/3 mam to iste akurát sa podelím o kuchyňu/kúpeľňu a ostane mi kopec peňazí ktoré si môžem užiť...

Ja som tak chvíľu žila aj ako slobodná matka, vzala som do prenájmu celý dom na seba, 2 izby nechala sebe s dcére, ďalšie 2 ešte výhodne prenajala co mi pokrylo väčšiu časť nájmu co som platila ja majitelom ..
Za cenu nejakej ošťatej kutice na ubytovni som mala 2 obrovské izby v novsom, záhradu, priestor....

Ja na zdieľané ubytovanie nedám dopustiť, jasne môžu byť blbý spolubývajúci ale vieš si nájsť bývanie s takými co ti sadnú...

Co by som zas nikdy neurobila nežila by som s rodičmi ani svokrovcami ani žiadnym staršim príbuznými to nechápem ze sa niekomu chce trčať v detskej

ibrunova
29. aug 2023

A máš inú možnosť ako toto? Ak sa ti to nepáči, môžeš si prenajať hoci aj dom sama, len to bude viac stáť.

beky223
29. aug 2023

Ja som sa takto po škole zamestnala. Bolo to celkom fajn, ale dôležité je kto je tvoj spolubývajúci no 😅 Ja som bývala dokonca úplne zadarmo a ušetrila som tým naozaj veľa peňazí, ktoré sme potom minuli o dva roky na byt, neľutujem. Išla by som do toho, veď to nie je navždy.

sidicek
28. aug 2024

Ja som tak išla na ubytovnu a super na izbe som bola s kolegyňou dnes výbornou kamarátkou, do pol roka sme si nasli spoločný byt 3 kolegyne,každá mala izbu plus spoločná obyvacka a kuchyna a nemôžem nič zlé povedať, super sme si rozumeli ,spolu sme trávili aj voľný čas, nemenila by som

Strana
z2