Išli by ste niekam len preto, že sa to od vás očakáva?
Išli by ste niekam len preto že sa to od vás očakáva? Aj keď sa tam necítite dobre a máte z toho stres?
Závisí od druhu akcie.
Ani ja sa necítim prijemne na pohrebe, sle idem tam rozlúčiť sa
píšeš anonymne, tak napíš viac, milujem takéto všeobecné otázky, tu sa ozaj nedá normálne odpovedať
Záleží, či sama, či s niekým a aj kvôli čomu tam mám ísť.
@autorka nie, nechodím absolútne nikde len preto lebo sa to odomňa očakáva. Robím to zo svojej vôle, lebo chcem, lebo mi to príde vhodné, lebo sa tam cítim dobre a podobné dôvody. Žiadne názory ostatných ma nikdy nedonútili ísť niekde, kde nechcem. A toho sa týka aj bratova svadba, otcov pohreb a podobné veci.
@cocolino234 sú to krstiny
Je to dieťa sesternice..
Nie, nešla a bolo by mi jedno, kto si čo myslí...
Ak by to bolo dieťa sestry, šla by som, sesternice pokojne aj nie...
ked sa s tymi ludmi necitis dobre-tak ich ani nechces/nepotrebujes vo svojom zivote..mne osobne sa ovela lahsie zije,odkedy taketo veci nepodstupujem...staci poslat nejake blahozelanie,pripadne maly darcek-podla toho,ako to mate v rodine..ale inak by som neriesila...slusnost je dolezita-preto blahozelanie,ale inak to nema zmysel...
Nešla by som
Ide o to že som slobodná, pre nich trochu samotarka, nemám deti, mám už 30rokov
A vždy z tej strany ich rodiny keď sme tam šli v minulosti na návštevu som sa stala terčom blbých otázok a cítila som sa tam fakt hrozne
Už je to asi 5rokov čo sa vyhýbam ich spoločnosti keď je nejaká svadba, oslava
Ale inak sa normálne sem tam stretávame
Problém nieje s rodinou maminej sestry (sesternica je jej dcéra) ale s rodinou manžela mojej tety
Tí majú vždy nevhodné otázky
Oni to možno nemyslia v zlom
Alebo si to neuvedomujú ale vždy mi je potom tak trápne a najradšej by som sa prepadla pod zem
Rodicia však chcú aby som tam šla, že donekonečna sa nedá tomu vyhýbať
Fakt neviem ako sa zachovať
Či to nejako pretrpieť alebo "byt za tu najhoršiu a cudnu"
Vlastne ten krst mal byť až o pár mesiacov ale ráno dali vedieť ze je to už o dva dni
Od rána mám z toho stres
Pokiaľ nemáš byt krstná mama, tak nie
@sense nemám byť
@elizabet173 oni sú taká čudná mentalita (pre nich som zase čudná ja) teta ráno do telefónu mame prizvukovala aby sme určite prišli, ze nie že neprídeme 🤦♀️
Si dospelá rozhoduj sa sama. Ked nechceš ísť tak nechoď. Alebo sa niekam ten deň vyber na výlet. A sesternici sa ospravedlň.
Tak sa musíš naučiť ako slusne ale rázne nevhodné otázky stopnut

Podla toho kde ale asi ano. Isla by som aby som mala potom pokoj od komentarov