Išli by ste niekam len preto, že sa to od vás očakáva?
Išli by ste niekam len preto že sa to od vás očakáva? Aj keď sa tam necítite dobre a máte z toho stres?
A čo také sa ťa pýtajú a čím ťa strapňujú?
@tosomja že kedy budem mat deti (mám zdravotný problém o ktorom samozrejme hovno vedia) prečo si niekoho nenájdem, že mi roky utecu...
Snažím sa slušne odpovedať ale vo vnútri mi je hrozne
Autorka,
pri blbych otazkach starsich ludi typu, aty kedy budes mat mat deti a pod odpovedz - vobec, som neplodna a rozhodla som sa zit v celibate. Som so svojim rozhodnutim spokojna a nic ni nechýba. A sim este spokojnejsia, ze vy tiez zijete/ prezili ste naplneny zivot s detmi a manzelmi!
To je taka ta slusnejsia odpoved 😁
Moja verzia by bola - no viete, pritahuju ma zeny a deti rada povarujem ale svoje tatial urcite neplánujem. Ved dnes v pohode rodia aj v 45 prve dieta - dovtedy si nasetrim 🤪
Predpokladam, ze by to vsetkych sikovalo a blbe otazky p detoch a chlapoch by uz nedavali 😁
Ale mne je jedno co by si tety ujovia pomysleli o mne.
Pokial vies aspom trochu nejaky jazyk, skus najst pracu niekde v zahranici. Byvat v 30tke koli nizkemu prijmu s rodicmi, v tvojom pripade bez deti, zdrava, slobodna, ani omylom.
Tam vzdy budes musiet drzat hubu a krok a byt dobrym dievcatkom.
@svetlonos to by som chcela snáď najviac na svete. Odísť niekam ďaleko a mať svätý pokoj. Ale nedá sa, nemám tú možnosť. Koli zdraviu mám prácu kde zarobím veľmi málo. Niečo nasetrene mám ale v dnešnej dobe je to málo na osamostatnenie sa
@elizabet173 oni to vedia prečo tam nechcem ísť ale povedali ze ved chvíľu tam vydržím, že nebudeme dlho
Ako vravím oni sú čudná mentalita..
Vzdelaní ľudia ma vedia pochopiť ale oni sa veľmi viažu na stereotypy...
A najhoršie je že vôbec neviem kto všetko je pozvaní..ci tam bude 15 alebo 50ludi...
Proste príďte a basta
Áno, išla by som.Aj kvôli rodičom, tete, sesternici.
Ak Ti vadia tie otázky povedz, že o tomto sa nechcem rozprávať.
no ty si čudná mentalita tiež. akože otázky kedy si nájdeš chlapa a kedy budú deti počúvajú všetci a nerúcajú sa z toho.. akože fakt fakt nechápem
@elizabet173 ja to tak vnímam a súhlasím s tým. Som toho názoru že človek nemusí robiť nič čo nechce. A posledné roky som to tak aj robila ale dnes mi rodicia povedali že by som už konecne mala ísť. Že oni nám dávajú drahé dary a že im to musíme vrátiť. Veď ja som za aby im to vrátili. Aj keby som nešla tak pošlem niečo to je samozrejmosť ale dnes ma ako keby zlomili po tých rokoch a začala som sa cítiť blbo...
@jj298 niesom čudná...to by bolo blbé každému
Ahoj, nestresuj sa. Ked nechces, nechod. Ale poviem ti, ze je jedno, ako daleko by si odisla, vzdy sa najde niekto v zivote, s kym sa budes citit neprijemne. Riesenim teda nie je utekat, nezucastnovat sa, ale vediet reagovat. Preco im nepovies: tieto otazky su mi neprijemne. Povies to raz, dvakrat a myslim, ze s tym prestanu. Nikoho si nepohnevas, neurazis.vyjadris len vlastny pocit. Potom mozes opat chodit vsade, kde chces. Ja by som neodstrihla cast rodiny len kvoli konkretnym ludom.
A zrejme si introvert, slusna, nemas rada konflikty, nechces ludom ublizit, dotknut sa ich. Beries na vsetkych ohlady. Nechces ani dostat rodicov do neprijemnej situacie. Ja som podobna. Pomohlo mi az ked som zacala robit s ludmi, robim to 9 rokov a stale musim na tom pracovat, aby som ludom neustupovala.
no ja ti neviem, dary sa davaju, lebo ich chcem dat, bez toho aby som ocakavala nieco na oplatku. Preco by si sa mala ty kvoli tomu citit blbo? Oni sa blbo necitia ked to teba rypu? Ak tak velmi chces ist aby si ulahodila rodicom - povedz mame, ze ak este budu rypat, bolo to posledny krat, co si tam sla. A nech po tebe viac nechce. Mala by stat na tvojej strane. Zase na druhej strane, to ber ako skusku zivota. Mas sa naucit byt asertivna, naucit sa reagovat bez toho aby sa druhi urazili. A ak by sa aj urazili, nech. To uz nebude tvoj problem.
@elizabet173 presne tak, oni s tým začnú vždy. Oni si to neuvedomujú, proste zaostalí ľudia
Dar určite pošlem. A teraz po rokoch keď ma nevideli by mi to určite dali vyžrat. Od rána mi nechutí jesť a už teraz som v strese 🤦♀️ ešte neviem ako sa rozhodnem...respektíve co bude zajtra. Ešte majú zavolať a povedať presný čas kedy máme prísť
Komu niet rady, tomu niet pomoci 😁 hocičo ti tu ľudia napíšu, ty stále dookola to isté... A nie, otázky kedy bude dieťa a kedy si nájdem chlapa by mi neprekážali...nech si každý hovorí, čo chce....ďalšia vec, ja by som im rovno povedala, aký mám zdravotný problém, možno by ťa s tým prestali "otravovať"
@tanyag neprestali...to sú proste ľudia bez chrbtovej kosti
Minule sa odomna očakávalo aby som šla na akciu z práce.. úprimne som povedala, že tam nepôjdem, pretože nemám rada tieto typy akcií a popriala som im aby sa zabavili aj zamna.. viem že som divná v ich očiach . Ale čím som staršia, tým menej sa mi chce vtesnavat do niekoho predstavy o živote.. možno o 10r má už vôbec nebude tankovať čo si kto myslí, fakt ma to už nebaví.. proste keď mi niečo vadi, tak to úprimne poviem a zariadim sa podľa seba..
@elizabet173 neviem je to rodinná akcia tak teraz, pokým nebude mať chlapa sa im bude vyhýbať?
Keď sa jej to budú pýtať v práci sa výpoveď?neviem ja mám rada postaviť sa problému celom a nie byť v strese z rodinnej akcie.
@elizabet173 a čo majú urobiť kvoli nej? ved má preboha 30 rokov. tu už práve rodičia len urobia medvediu službu ak si ju budú zastávat a miesto nej vysvetlovat a obhajovat. akože takéto blbé poznámky počúvame všetci. nikto z nich nie je nadšený a podla každého sú trapné a otravné a žiadna udalosť sa bez nich nezaobíde. ale proste hodím za hlavu a bavím sa dalej.
sestra má 28 slobodná bezdetná. tiež to počúva. no a? aj ja som ich počúvala ked som bola nezadaná. a potom prišli kedy bude svadba a potom kedy budú deti a bla bla.

Pozri, vyhýbať sa znamená nebyť vysporiadania s niečím, napr že si single. Tiež vždy vieš jasne formulovať to čo ti nevyhovuje.