Išli by ste niekam len preto, že sa to od vás očakáva?
Išli by ste niekam len preto že sa to od vás očakáva? Aj keď sa tam necítite dobre a máte z toho stres?
Pozri tak ako radili ak si nedokážeš pár odpovedí mechanicky nacvičiť tak jednou vetou odpovedať, potom prepáčte idem ešte pozdraviť tetu Júlu tiež som ju nevidela dlho a presúvať sa na inú stranu stola. Venuješ sa oslavencovi, Venuješ sa deťom ak na oslave budú.
Ale čo ja trosku nechápem, prečo si ta pri nevhodných otázkach mama nezastane ? Počuj Jožo čo tej mladej nedáš pokoj, keby chcela tak vám povie sama.Este lepšie otec.
Áno nikto ta nemá nútiť robiť veci pri ktorých sa cítiš nepríjemné. Na druhej strane stretnúť sa raz za x rokov by dospelá žena mala zvládnuť.
Ja razím teóriu, že inteligentný človek sa porozpráva s každým. Má tá rodina nejaké záľuby? Zvrtni reč na to. Záhradka, ryby, cestovanie, najnovsi model aut pre bohatych, vývoj na burze..... Polož otázky a nechaj nech rozprávajú o sebe.
Z tvojej strany cítiť veľké opovrhnutie nad nimi. Na oplátku Ťa oni provokujú.
Ja by som sla, ale trochu by som popracovala na sebavedomi a na tie ich otazky odpovedala tak ustipacne, aby pochopili, ze su sproste. Alebo jednoducho odpovedz, ze nech sa nehnevaju, ale tieto otazky su uz cez ciaru, ze ani vlastno rodicia sa ta na to nepytaju tak co ich toto zaujima.
@marca12 no ved to že tak ci tak bude zle... Keď pôjdem budem nahnevaná ja..keď nepôjdem budú nahnevaní rodicia. Ale všetkým sa vyhovieť nedá..
A ešte niečo dodám... Tetin manzel nieje veľmi spoločenský človek. Vždy keď k nám prišiel na návštevu tak to bolo sotva na hodinu. Aj keď mal otec 50-ky a robili sme len malú oslavu u nás doma, vydržali tam sotva 2hodiny. Teta chcela zostať dlhšie ale on sa vždy vyhovára na prácu.
Na druhej strane keď organizujú niečo oni tak od nás očakávajú že tam strávime celý čas trvania oslavy. Tetin manžel vôbec nieje zlý človek, ba naopak, ani jeho rodina nieje zlá, len sú ako keby zaostalí, nevedia kde majú hranice, pýtajú sa fakt nevhodné veci. Aj mojich rodičov často krát. Mojim rodičom je tiež trápne, sami to priznali že tá jeho rodina nieje zla ale že im vadia tie ich nevhodné otázky
Baby...naozaj to niesu otázky typu kedy si nájdeš priateľa, kedy bude miminko. To ako to podávajú a do detailu rozoberajú je cez hranicu všetkého...
To by som vám ich musela nahrať a neverili by ste tomu čo počujete. Možno potom by ste mi dali za pravdu že to už je ozaj moc... Mozno ani na výsluchu nedávajú také otázky ako oni
Budú tam aj ľudia ktorych som ešte nevidela (priateľka tetinho syna) a nebolo by mi príjemné sa nechať pred nimi zhadzovať
Áno zhadzovať to je to pravé slovo....presne to sa tam deje
Áno, ja tak chodím. Ako sa hovorí pre pokoj v rodine
Úprimne si to neviem predstaviť. Máš 30, považuješ sa za vyrovnanú, inteligentnú a písala si, že vieš povedať veci priamo. Taký človek zvládne otočiť, či uťať konverzáciu, ktorá sa mu nepáči.
Veď ťa nepriviazu o stoličku a nezapchajú ústa handrou.
Mam kamošku, ktorá vlastnej tete na nevhodnú otázku odpovedala v duchu milá teta nevideli sme sa XY rokov, nemáme nijaký blízky vzťah a vy si myslíte, že vám na niečo také budem odpovedat, že je vôbec vhodné sa to pýtať?
Veď im nastav hranice. Toto s vami nebudem rozoberať, ale povedzte vy čo máte nového. Ak neprestanú odchádzaš sa venovať tete Betke a sesternici Julke z inej časti rodiny.
Stredobodom predsa bude oslávenec.
A ani rodičov celkom nechápem, sa budú hnevať ak nepôjdeš? No keby niekto vkuse provokoval moje dieťa muža tak zmosta doprosta poviem, nie nepríde lebo už 100xvam povedal, že mu je nepríjemné toto a toto a vy stále ryjete. Teda sa cíti nepríjemne vo vašej spoločnosti a preto nepríde.
@janage ak by šlo len o mňa tak im poviem na rovinu toto rozoberať nebudeme. Nechcem si pohnevať rodinu, niesom konfliktny typ a nemám rada hádky. Rodicia to tiež radšej pretrpia preroze boli vychovaní tak že sa patrí ísť..... 🤷♀️
A o koho ešte ide? O rodičov? Véd slušne prídete, budete sa venovať oslavencovi a časti rodiny, ktorá ti je bližšia. S pre teba dôverou časťou prehodiť 2, 3 vety pričom otázky budeš dávať im o nich o ich záľubám, biznise. Ak sú ako píšeš veľmi radi o svojich úspechoch porozpravajú.
Normálny človek pochopí ak slušne kľudne normálne povieš, že prepáčte táto téma mi je nepríjemná nebudem ju rozoberať, pripadne si to uvedomí aj sam, ak zmeníš tému.
Ak nie bolo by mi srdečne jeno či sa urazia. Aký konkrétny dopad má to urazenie na teba ci tvojich rodičov?
A ak tam bude niekto nový, pred kým nechceš aby ta zhadzovanie ako píšeš aspoň si urobí obraz.
@elizabet173 aj tak sa dá 😀
No čo šla si nakoniec?
@tosomja je to až zajtra

Rob to,co chces ty a nie co sa od teba ocakava. Nie,nesla by som. Mas 30 rokov a je nacase sa za seba postavit. Rodicia sa nahnevaju,ale prejde ich to. Nemozu 30 rocnu nutit,aby s nimi isla na krstiny.a nech ta maju za cudnu. Tym,ze tam prides sa ich nazor nezmeni.