Išli by ste žiť do Čiech?
Uvitam nazory tych co vedia porovnat. Je v Cechach naozaj lepsie? Zdravotnictvo, podpora podnikatelov, celkovy system funguje lepsie? Viem ze priemerne zarobky su vyssie. My mame na slovenske pomery prijem nadstandardny, vlastny dom s velkou zahradou, to zas nechceme ist za pracou na ubytovnu alebo take nieco...
Len som citala ze napriklad lieky proti rakovine u nas dlho schvaluju, ze je to u nas najubohejsie v okoli a v CZ nie je s tym problem...ze ci tu fakt nepomrieme uplne zbytocne keby prisli choroby, pritom o par km vedla by sme pomoc dostali.
Co si myslite? Prestahovali ste sa niekto za lepsim do Ciech?
Veľmi záleží aký typ práce tu budeš robiť. Lebo ak pôjdeš do Prahy a budeš pracovať niekde za 30 tisíc, tak sa Ti to nevyplatí. Ak ale máš nejakú špecializáciu, neváhaj ani chvíľu.
Sla by som, ale v tom pripade, ze by som mala lepsiu pracu ako doma. Alebo aspon porovnatelnu.
Nema zmysel tam chodit ze "ved nejako bude", naozaj by som to aktivne pripravila predtym, nez by som zdvihla kotvy.
Aj s detmi by som sla, pre deti je pobyt v zahranici velkou a nenahraditelnou skusenostou.
@luccija nepride mi to zvlastne sa nad tym zamylat, ochoriet moze hocikto. Bol to len priklad lebo som citala clanok myslim v Sarme (?) o tych schvalenych liekoch. Mame tam aj rodinu, odmalicka sme tam chodili, dovolim si povedat ze cestinu ovladam recou a pismom aj gramatiku, ak mam pochybnost, pozriem si vhodny vyraz. Takisto poznam dost ludi co tam odisli, napriklad drviva vacsina inak orientovanych kamaratov prave kvoli vacsej tolerancii...tak preto take zamyslenie.

@mamula20 Považská? tá má max. 40 tisíc obyv.
To je diera... Zlín má raz toĺko - 80 tisíc...