icon

Ja aj manžel sme dostali výpoveď a máme veľa problémov

23. feb 2021

z kazdej strany sa to na mna vali
vyhodili mna aj manzela z prace, nedokazem si predstavit co dalej bude...manzel nema v ejakulate ani jednu sperniu, caka ho operacia tesa.. ja som zdrava, picham injekcie diphereline pred ivf, dnes bude 41.injekcia, a to len kvoli tomu, ze doktor nema cas prist vykonat manzelovy zakrok skor ako 10teho marca.. bojim sa, ze mi z tolko injekcii nieco bude, je to uz vela, hlavne psychicky to uz nedavam, ale uz citim aj fyzicke vedlajsie ucinky.. no teraz ked sa nepodari tesa, ked nenajdu spermie, asi pojdeme do darcovstva, ale nie som s tym OK, ked si pomyslim ze by som cakala dieta s nejakym typkom, co chodi do Car masturbovat za peniaze, je mi z toho zle
z blizkej rodiny sme mali umrtie na koronavirus, pohreb bol strasne tazky.. svokra je v nemocnici, sice len so zlcnikovymi kamenmi, ale ma aj velmi vysoky tlak.. moja mama je chora, pred rokom jej odrezali 30cm z creva, lebo tam bol nador a teraz jej nasli na crevach polypy.. velmi sa bojim, co bude s nami, co sa tyka prace aj dietata, ci mi nebude nieco z tolko injekcii, co bude s mojou mamkou, a co bude so svokrou, bojim sa, nici ma ta neistota, ta bezmocnost, uz to nezvladam psychicky

autor
23. feb 2021

@miadi tiez si myslim

ivanizna
23. feb 2021

A skúsila si sa na to už pozrieť aj tak, že kvôli čomu si sa rozhodla takto "trpieť"? Už ťa stihol aj dvakrát udrieť 🙄 vybral si rodičov, nechce s tebou riešiť bývanie, svokra nechce iba "tvoje" dieťa, lebo to by sa jej asi nepáčilo so svojim synáčikom vychovávať takéto dieťatko... noo, to je na zamyslenie.. a ešte keď budete mať dieťa, ktoré svokra odobrí, to ešte len vtedy budeš na druhej koľaji. A neznie mi to tak, že tvoj muž by darcu dokázal utajiť pred svojou matkou. Ako už tu bolo povedané, v takom stave chceš mať dieťa, ľúbi ťa vôbec?? Alebo čakať, kým nebudeš úplne zlomená po x rokoch? V manželstve ľudia musia vedieť prekonať rôzne problémy a situácie, ale keď ty si už teraz v koncoch kvôli veciam, ktoré tvoj muž môže ovplyvniť, ale nechce... lebo mu za to asi nestojíš, a ty obetuješ celú seba, iba pre svoju lásku. Asi až taký úžasný nebude, keď ťa udrel. Ale to je tvoj život, tvoje rozhodnutia

evelyn246246
23. feb 2021

neber to nejak zle .. ale ...mala by si otvorit oci ... takto laska ani z daleka nevyzera ... nasilie ... aj psychicke aj fyzicke zazivas viac nez dost ... prosim ta ..otvor oci ... este mozes zazit co je to laska ... lebo darmo ho branis ...to nevyzera zle ... to je zle ...

maria39
23. feb 2021

je toto iste ci od darcu alebo adoptovane ...netreba vsetko svokre doslova hovorit ..aj tak z tym nic neurobi ...budem drzat palce nech to vyjde 👍

andreatytler
23. feb 2021

Ahoj. Je mi velmi luto ze sa to na teba ruti. Niekedy sa to stava ze prde na cloveka jedna pohroma za druhou a nie je tomu konca.
Uvazovala si nad psychologom? Ak uz nevies s tym sama bojovat, kludne poziadaj niekoho o pomoc. Hovorila si o tom s manzelom?
Ten problem s darovanymi spermiami... to si musis vyriesit v hlave najskor ty sama. Nie je to vobec jednoduche. Chce to cas. Kludne mi napis ak sa o tom chces porozpravat. My mame syna z darovaneho embrya. Trvalo mi urcity cas kym som sa vyrovnala s faktom ze nebudem mat biologicky vlastne dieta, ale teraz uz o tom ani nezapochybujem. Je to uplne v pohode a syn je 100% nas. Ziadne blbe myslienky.

jenny257
23. feb 2021

zena .... ked to tak citam , utekaj preč a nad dietatom ani len uvazuj a toboz ked ta udrel....pozbieraj svoju hrdost a bez a to hovorim z vlastnej skusenosti ... bude horsie neskor , ked uz teraz je to takto

0silvia0
23. feb 2021

vsimas si na zivote len to negativne, zle.. Mas strach, si psychicky dole... Do tohoto rozpolozenia chces silou-mocou priviest dieta. Neviem z akeho dovodu sa do tohoto bahna rutis, asi si to potrebujes odzit a v tejto hroze ludsky dozriet a nasledne zistit, ze toto zit uz viac nebudes...

mirro
23. feb 2021

Máš 24rokov,život pred sebou... 24rokov je nič. Mladunká si. A on Ťa udrel? Nič by ho neospravedlnilo a nie že založme si rodinu.

momusik
23. feb 2021

Nechcem byt zlá ale mozno ten tam hore vie preco nemate deti,myslis ze on bude lubit ,,cudzie,, dieta? Nebude ti to vycitat cely zivot?

pralinka25
23. feb 2021

poviem to takto on sa s darcovskymi spermiami nezmieri o to skor ked to niekedy prepovie pred mamickou. skoncis sama aj s dietatom. a to ze ta udrel o tom ani nebudem pisat.neexistuje absolutne ziadna vec ktora by tento cin zmiernila ani ospravedlnila. nikdy. zarabas si na problemy vacsie nez mas teraz. odid z kratsej cesty. mamickin mazanek ktory udrie svoju zenu nieje ani uzasny ani milujuci. je to hulvat a hovado schovavajuce sa mozno v pekom obale. a este ta presvedci ze si si to zasluzila a mas mu byt vdacna ze si s nim u nich doma. s takymto clovekom vychovavat dieta je nemozne lebo je to patologicke a toxicke prostredie. jeho mama je toxicka a on s nou. boze dievca si mlada, zivot pred sebou. zasluzis si zit, spoznat svet, mat motylikov v bruchu a radost zo zivota a nie sa v tychto rokoch nechat otlkat a podstupovat hormonalne liecby ked si zdrava. mozno najdes niekoho s kym otehotnies v pravy cas.

beronsche
23. feb 2021

ako mozes milovat muza, ktory ta udrel?
Nemyslim si, ze ta s nim caka dobry zivot.. ale tvoja volba..

amelie2017
23. feb 2021

Mala by si sa znovu pobalit a ist k mamke. A uz sa nevracat. Cele zle. Kazda jedna veta. Normalne najhorsia diskusia, aku som tu kedy citala.

miadi
23. feb 2021

Baby Ja som teda celu noc bola hore s malym tak som asi zabrzdena a unika mi zeby autorka pisala ze ju muz fyzicky udrel. Vidim len jeden koment od inej baby ze “ Ta 2x udrel “ ale chapem to obrazne ze si vybral zivot u rodicov .. ? Ci .. ale aj tak to nevidim ruzovo aj bez fyzickeho nasilia ., zivot so svokrovcami 😱radsej by som bola sama.

kayyaa
23. feb 2021

...boze...a v com je taky uzasny tvoj muz ? 🙄...uprednostnil mamu pred tebou, evidentne mu nezalezi na tom, ako sa citis, ci si stastna...k tomu ta 2x udrel...prepana..ja sa ani necudujem, ze sa nedari otehotniet a ze si tak zufala...pri takom chlapovi je stastie, ze nemate dieta...daj si do poriadku najprv toto...zdravie blizkych nevyriesis, ale svoje zle manzelstvo vyriesit mozes...a tam by som zacala...

ivanizna
23. feb 2021

@miadi To je ešte na prvej stránke, kde ma autorka v komentári označila 🙂

miadi
23. feb 2021

@ivanizna 😳a to pisala ze aky je užasny 🙄tak potom mà dievca stastie ze on nema spermie a mala by dostat rozum. Do 30 najde chlapa co mà svoj dom v zivote ju neudrie a plodny ako jablon. .. ak odide vcas . A urcite ked si zoberie spermiu od darcu tak ju raz veselo vykopnu aj s dietatom ked bude cudzie a ona nebude drzat zobak a krok. 😡a jej sa chlap co daruje spermie za $ zda horsi ako ten jej co na nu dvihne ruku 🤬som vytočena 🙄

miadi
23. feb 2021

@ivanizna aha uz som to nasla len tak mimochodom medzi recou.. to malo byt v jej uvodnom prispevku ako najvacsi problem.🙄

juli779
23. feb 2021

Vlastne, nie som na tom s duševným zdravým až tak zle, keď čítam tvoje príspevky.

any_soj
23. feb 2021

Mrzí ma, že sa na vás toľko veci naraz vali. Veľmi dúfam, že budete mať lepšie obdobie. Ja len že ak je pre teba ťažké nosiť pod srdcom dieťa niekoho iného - aj pre mňa by bolo, nepredstaviteľné - tak to proste neurob.

juli779
23. feb 2021

Podľa mňa je toto vymyslená hlúposť. Áno je to vymyslené, cele. Je to paródia na ženy ktoré sa správajú nelogicky ale autor to prehnal a už sa tomu nedá veriť.

miadi
23. feb 2021

@juli779 preco? Poznam jednu co bola zasnubena. A snubenka ju bila aj bola v nemocnici raz ju aj zhodila zo schodou Dlho trvalo kym to skoncili. Teraz je stastne vydata s inou a chce mat aj deti raz., Niektore zeny ked su zalubene stracaju sudnost. Kiez by toto bolo vymyslene.

autor
24. feb 2021

baby kiezby som si to len vymyslela.. bola by som rada.. hej, udrel ma ale aj ja jeho, bolo to asi pred 2-3 rokmi.. od vtedy mame harmonicke manzelstvo, naozaj ho neobhajujem, ja by som s nim naozaj nebola keby ma nejak tyral a bol by zly... ja mam rovnaku logiku ako aj vy, netrpela by som tu keby to nestalo zato.. moj manzel je velmi dobra dusa, len sa necha ovplyvnovat rodicmi, to je jeho jediny problem.. fakt sa lubime a sme spolu stastni, mam len naozaj tazke obdobie a nezvladam to, uz som bola aj u psychiatricky, dala mi lieky ale neberiem ich lebo sa bojim, citala som ze antidepresiva sa nesmu kombinovat s hormonalnymi liekmi.. ale co sa tyka manzelstva, som stastne vydata!! naozaj!

moonlight1210
24. feb 2021

Na jednej strane ma zmysel v tom pokracovat, ked uz ste zo seba do toho tolko (psychicky) investovali. Napriek aktualne nepriaznivej situacii.

Ale niekedy je na zamyslenie, ci to nebola sanca (zivotom ponuknuty logicky dovod) od toho radsej ustupit a nesilit to. Lebo sa situacia u vas zmenila k horsiemu

Toto moze byt rovnako skuska vytrvania, ako aj chvila, ked ti zivot krici do tvare: zastav sa a porozmyslaj este, zvaz to.
Problem je, ze si to clovek uvedomi az dodatocne. Ze citil tie “varovania”. Len ich ignoroval, lebo nemal aj tak silu prestat s tym, co prave robil. alebo sa mu zdalo skoda to cele v poslednej chvili zahodit. Uz to chcel dokopat.

Kazdopadne, ak sa vam zadari, ber to tak, ze uz ostane zarabanie na muzovi. Lebo tebe ako tehotnej sanca na zamestnanie bude klesat kazdy den.
Plus mozno budes na rizikovom od prveho dna.
(Mozno, ak vies mat pracu takeho charakteru, by ale slo cez homeoffice).

Ak ale nevies byt financne a bytovo sebestacna, mozete mat zarobene na dalsi problem,
Aj inak ukazkove manzelstva si presli krizou materskej a rodicovskej dovolenky (pocit muza, ze on zaraba, tak on rozhoduje, zena je len darmozraci privesok - tri roky su dlha doba, aby to vzniklo).
Po skonceni RD a navrate zeny do prace sa to zvykne upravit do normalu. Ale ten cas medzitym moze byt likvidacny pre vztah. Moze ho poznacit.

Ty byvas navyse u svokrovcov, ak chapem spravne. Rodicia visia na synovi. To mas skoro iste, ze ti budu zasahovat do vychovy.
Ak budu spermie od darcu, aby si nakoniec ty sama raz v hneve nevyhrkla na svokru: co sa starate, vsak nie je ani vasho syna.

X veci sa moze pokazit.

Mas tri tyzdne.
Este porozmyslaj. Nesil to. Daj si odstup.
Nemysli len na to, ako ho milujes a chces s nim to dieta.
Uvaz, co urobis keby...
Nespoliehaj na: spolu to dame.
Mysli na moznosti, ked v tom ostanes sama a este aj on sa od teba odvrati. Na to musis mat hlavne silu. (Potom vies byt aj oporou druhym). Take situacie v zivote kludne nastanu.

Nehovorim: nechod do toho.
Kludne chod. Len uvaz aj zle konce. Aby si sa potom necitila zivotom (a muzom) oklamana.
Je to rovnako dolezite, ako sa chciet vzpruzit a nabrat silu vytrvat.

evelyn246246
24. feb 2021

ale ty vobec nemas harmonicke manzelstvo .. len ho obhajujes ... aj keby si mu dala po papuli za neveru ... chlap nikdy ale ze vobec nikdy nema pravo dvihnut na zenu ruku ...zijes v mylnej predstave ze mate harmonicke manzelstvo ... ale vobec nemate ... kym ho ty posluchas ako on chce tak to nejak vyzera ... no skus nesuhlasit ...ako ked si odisla k mame a hned ukaze svoju pravu tvar ...velmi ti prajem aby si sa zobudila z toho sna ...pretoze je to len otazka casu kedy to skonci ... uz je len rozdiel ci zahodis najlepsie roky ...pretoze si bud ista ze to skonci ...zalezi kolko ty vydrzis a kedy sa psychicky zlomis ... uz len ak by ste mali dieta ... hlavne to dieta uchran od zleho ..

terina25
24. feb 2021

Vies co?cudujem sa len jednemu. Manzel by si vybral mamu a nie teba a ty podstupujes vsetko preto aby ste mali dieta,pricom chyba je na strane manzela. Dievca,cudujem sa ti. ...mozno to vyznie kruto,ale ja mat takeho muza,ktory uprednostni mamu predo mnou, mam uz zbaleny kufor. A nie este si picham injekcie,aby sme mali dieta,pricom je chyba na jeho strane.

lucimichi
24. feb 2021

Ku mne je dobrý.. udrel ma dvakrát!
To nie je láska! Odíď od neho! Ani osud vám nepraje byť spolu!

laura1607
24. feb 2021

Jej dievča. ... A si si istá že s ním chceš mať deti ? Lebo toto sa nikdy nezlepší ... Keď ťa udrel raz, urobí to znova .... Aby to nebolo ešte horšie a to by si určite nechcela aby vaše dieťa videlo .. ďalšia vec, vybral si rodičov ? Vždy budú unho na prvom mieste, si predstav že budú žiť ešte príklad 30 rokov, to budeš mať 54 a budete stale s nimi ? Dom je slabý argument ... Môj muž tak isto dostal na výber kedysi, bývali sme u nich , povedala som buď odídem sama alebo spolu tiež hneď začal že to ostane všetko jemu a keci .. hovorím ok tak odídem sama a hľa ako rýchlo poriešil bývanie ... Dobre si premysli či je pre teba dosť dobrým mužom ... Ja by som uvažovala o rozvode a nie o dieťati ... Nedajbože mu nenájdu spermie, nechas sa oplodniť a pri prvej hádke ti vyhodí na oči že to nieje jeho dieťa ? Neviem... No každopádne ti držím palce 🙂

natalala
24. feb 2021

Asi to vyznie hnusne ale nemate svoje byvanie, nemate pracu a silou mocou teraz chcete dieta? Mas 24 rokov, najprv by som si dala dokopy svoj zivot a potom priviedla na svet dalsi 🤷🏼‍♀️ Kludne vyhladaj nejaku psychologicku pomoc to nie je hanba.

0silvia0
24. feb 2021

Akoze mam ovela viac rokov ako ty, cize sa uz velmi neviem vzit do tohoto tvojho iracionalneho zalubenia do tvojho muza. Ale kazda jedna okrem teba vidime, ze robis obrovsku chybu. Zelam ti, aby ti tie ruzove okuliare spadli co najskor a aby si co najskor uvidela holu realitu svojho zivota a poviem ti teda, da sa zit aj inak😉

zooeynka
24. feb 2021

Zhrnme to, je neplodny, 2x ti tresol, nema pracu, od mamicky neodide, ty nie si jeho priorita, chce dieta aj ked nema prijem, namiesto tvorenia vlastneho domova ta nastahuje k svokre...Co dolezite som vynechala? Podla mna s nim zostan...ved ti krasny zivot ponuka...omg