icon

Ja alebo jeho rodina?

2. máj 2023

Zo všetkých problémov ktoré tu čítam je to banalita ale povedzte mi či len ja som vztahovacna. Boli sme s partnerom na svadbe (z jeho strany) kde dostal krabicu koláčov a male prekvapenie… sme spolu vyše roka, nebývame spolu ale príde vam normálne že ja ako partnerka som tie koláče ani nevidela a skončili u jeho rodiny ? Ešte mi rozprával ktorý bol ako dobrý …. No nepatrilo by sa má spýtať teda aspoň či si neprosím predtým ako skončia u rodičov ?Po návrate zo svadby bola prvá otázka jeho rodiny či dostal (on) ešte koláče ?

domkakvet
2. máj 2023

Ja by som mu povedala, ze ma mohol aspon ponuknut, ked ja uz som nedostala.

lukbe
2. máj 2023

@h2 nevyzeralo to,že dostali koláče obaja. Bolo to tak.Na svadbe sa dáva jedna krabica koláčov vždy dvojici alebo celej rodine,aj keď sú tam napr. štyria,aspoň u nás na východe je to tak, nedostáva ich každý jedinec.

h2
2. máj 2023

@lukbe Ale toto nebolo na svadbe. Bolo to pred svadbou, doniesli ich autorkinmu priateľovi domov. Čiže ak to bola krabica koláčov rodine, tak rodine toho chlapa. On s autorkou nebýva. Zrejme býva s rodičmi. Mal im klepnúť po prstoch, že stačí, polovica patrí priateľke?
Aj my sme takto dostali krabičku koláčov domov, dokonca tuším 2 dni vopred.

tykat
2. máj 2023

Poprosim presnu cestu kolacov ako sa dostali od svadobcanov k jeho rodicom. Byva s rodicmi? Kam mu priniesli kolace pred svadbou? K nim domov? K nemu do bytu?
Lebo predpokladam, ze okolo teba ani nešli kedze spolu nebyvate.
A jasne ze o svadbe chcu dalsie kolace, ved na to sa kazdy tesi.
A rodici neboli na svadbe ked to bola svadba z ich strany? Divne.

h2
2. máj 2023

@tykat Možno to boli kamaráti. Rodičia tam zjavne neboli, keď sa po svadbe pýtali na koláče. Ja si myslím, že autorkin priateľ proste dostal domov koláče, odfotil ich a kvetnato opísal priateľke, aké boli dobré a v tom je celý kameň úrazu. Keby ich nespomenul, bol by pokoj.

kvetinka75
2. máj 2023

@h2 a preto, ja keď niekedy niečo dostanem, zatajím a zjem. Vyhnem sa takýmto ,,problémom,,😂

h2
2. máj 2023

@kvetinka75 Odstrániš dôkazový materiál. 😂

rik01lulaka
2. máj 2023

Tak ak by som ich ja dostala na svadbe tak určite by som partnera ponúkla , resp. poslala jeho rodičom...keďže jeho rodičia zrejme na tej svadbe boli tiež, nakoľko bola z jeho strany. Avšak neskôr píšeš, že ich dostal ešte pred svadbou...v tom prípade by som partnerovi ponúkla ku káve u nás doma a vôbec neriešila či mu mám ponúknuť/ dostať...

kvetinka75
2. máj 2023

@h2 len niekedy zabudnem obal vyhodiť, keď nie je cestou koš, vopchám do tašky a doma: jéj, ty si mala toto a toto a nám si nekúpila. No, musím na tom ešte popracovať😂

canany
2. máj 2023

Neviem vsetky tu nad tym mavnu rukou, ze ved dostal on,tak su jeho a jeho vec. Ale ved dofrasa su spolu rok, nie mesiac, patrilo by sa ponuknut aj jej.
A ak aj prispela na svadbe na darcek, ci do obalky, tak uz duplom.
Autorka nad tymto by som tuho uvazovala, ci pokracovat, ono su to drobnosti, ale tie sa casom nazbieraju a potom vyplavaju aj ine jeho nedostatky, ktore teraz prehliadas cez ruzove okuliare
Dnes je to tu jeden exot vacsi ako druhy. Zenam 6ty zmysel napoveda, ze to nie je OK s kostolnym poriadkom, ale nic s tym nespravia a potom sa zobudia o 20 rokov, ze hups stratila som mladost s takymto a teraz neviem kam s konopi

kvetinka75
2. máj 2023

@canany ja len žasnem čo dokážete niektoré usúdiť z jednej krabice koláčov. Ja keby som dostala koláče a viem že na druhý deň bude priateľ na tej svadbe a nebývali by sme spolu, nech by sme aj 10 rokov spolu chodili, určite by som neletela mu z nich dať.
A čo sa týka nedostatkov - každý nejaké má. Ja vidím napr. 1 aj na autorke - zbytočne rieši kraviny - podľa mňa. Tiež by mohol niekto jej priateľovi poradiť - pozor na ňu, lebo nikdy neveiš kedy ti čo bude vyčítať a z čoho spraví ,,cirkus,, Z úplnej banality a ani nevieš ako, máš tichú domácnosť

majlo1234
2. máj 2023

@canany a toto je dedukcia skrz svadobne kolace, ano? Ja na tom nevidim absolutne nic zle, len to, ze je starostlivy a mysli aj na rodinu.
Autorka, len tak vseobecne, ak ti nieco vylozene vadi vo vztahu, treba to komunikovat s partnerom. Mozno by ste dosli k rieseniu prijatelwnemu prenobe strany aj bez tvojej frustracie

lintu
2. máj 2023

Prilis vela reci okolo jednych zakuskov. Pre niekoho su to LEN zakusky. Take nic podstatne. Nebude robit okolo toho dramu, ze "toto je vyhradny majetok moj a Maruskin a nik iny sa toho nemoze dotknut".

lienka.7
2. máj 2023

@autorka cize dostal.kolace PRED svadbou, ano? Jemu ich doniesli domov... cize ano, "patria" jemu a jeho rodine. Teba mohol ponúknuť aspoň.
Otázne je, ako s kolacmi PO svadbe. Tie kde skončili?

kvetinka75
2. máj 2023

@lienka.7 veď jej ich odfotil 😂, ako jej ich mal ponúknuť keď nebývajú spolu - predpokladám že v ten deň asi spolu neboli.

matullienka
2. máj 2023

@lienka.7 tak keď dostali koláče pred svadbou, nie všade sa dávajú ešte aj po svadbe koláče zase domov. My sme po svadbe tiež už nedávali, v krabičkách sa rozviedli piatok pred svadbou a

h2
2. máj 2023

@canany Jasné, že by sa patrilo jej z tých koláčov ponúknuť, keby bola práve vtedy u nich. Lenže nebola. Doniesli im koláče, tak si ich otvorili a zjedli. Nebude predsa odkladať pre frajerku, aby jej ich dal, keď s ňou najbližšie bude, lebo najbližšie spolu boli práve na tej svadbe, kde sa mohla najesť koláčov dosýta (predpokladám). Na rozdiel od jeho rodičov.

h2
2. máj 2023

@lienka.7 Koláče po svadbe neboli. Boli koláče pred svadbou, tie zjedol ten chlap a jeho rodičia. A potom boli koláče na svadbe, tie jedla autorka a jej priateľ. Problém je, že on ich jedol už druhýkrát, kým ona len raz. 😃

lukbe
2. máj 2023

@h2 áno,to je taký zvyk,o tom píšem. Kto je pozvaný na svadbu,ten dostáva koláče,on bol pozvaný,išiel s priateľkou, jasné že myslela,že teda je to aj pre ňu a áno bolo to aj pre ňu. Píšem, že u nás je presne takýto zvyk aj keď koláče prinesú pred svadbou. V podstate je to zanedbateľná vec,ale ja píšem, ako je to zvykom u nás a asi tak to chápala aj autorka. Vy to máte asi inak🤔.

h2
2. máj 2023

@lukbe No možno to bolo aj pre ňu, ale keď s ním nebýva a nebola tam, tak čo? Mal ju zavolať? Alebo jej to odniesť? A keď odniesť, tak koľko? A čo? On mal vybrať? A keď býva s rodičmi, im nemal dať nič?
Ja naozaj nechápem, že niekto z tohoto urobí problém. Bola na svadbe? Bola. Mala tam k dispozícii koláče? Určite áno. Tak o čo ide? Že on dal "jej" koláče svojej mame?

lukbe
2. máj 2023

@h2 už som vyššie napísala názor,takže nebudem to opakovať,ide naozaj len o tú slušnosť,spytanie sa, ponúknutie. Ale ak to niekto v sebe nemá,resp. nepozná zvyklosti,tak toto nechápe. Ide o ten princíp,ale ako som písala,to musí vedieť autorka,akého ma priateľa.

h2
2. máj 2023

@lukbe 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Nebola
tam
!
Nebýva
s
ním
!

opica_skorica
2. máj 2023

@h2 bola? Nebola?
Pise to takto:

opica_skorica
2. máj 2023

@h2 malo informacii. Tazko povedat, aky bol skutocny priebeh:

guiseppinka
2. máj 2023

Na nasej svadbe som dala krabicu tete a ujovi a v tom uz bol zahrnuty aj bratranec a jeho vtedy frajerka... Lenze po svadbe ma mama sprdla, ze jeho frajerka nedostala kolace a ako je to mozne, ked doniesla tortu (naco nechapem doteraz, nikto ju o to neziadal a dovtedy sme sa videli max 3x). Takze na druhy den mama urobila krabicu zvlast pre nu... Mne to absolutne netrklo, ze by som mala aj jej dat nieco...
Druha situacia, kedysi davno sme boli pozvani na svadbu, vtedy sme boli s byvalym uz dlhsie par a teda jeho nevolal nikto... Ja som to neriesila, pozastavila sa nad tym zase mama, ze preco nevolali aj jeho...
Z jeho strany som bola raz tiez pozvana ako jeho frajerka, nic som nedostala, ziadne kolace a nikto to neriesil...

mable123
2. máj 2023

Keď dostal koláče pre svadbou tak asi po svadbe nedostane... Ľudia si myslia, že dajú 50 euro do obálky , prinesú si partnerov na svadbu.... 5x sa najedia, vypijú dve fľaše rumu, ešte čakajú odvoz aj s prespatím v penzióne a ešte dostanú raňajky s fľašou vína ako výslužku plus ešte skomentujú aký bol program, hudba, jedlo a ako inak by si to predstavovali... predpokladám, že si sa zabavila a koláčov ak zješ 2-3 tak to si aj kúpiš. Jasné, že doniesol svojím rodičom keď svadba bola z ich rodiny.

h2
2. máj 2023

@opica_skorica Ja som to čítala pozorne. Predpokladám, že platí to druhé, ktorým vysvetľuje, ako to vlastne bolo.
V každom prípade je to prkotina a autorka sem už ani neprispieva, tak snáď pochopila, že rieši niečo, čo za to vôbec nestojí.

opica_skorica
2. máj 2023

@h2 presne. Z komára slona.

tykat
2. máj 2023

@mable123 ono u nas sa zvyklo na svadbe davat vysluzka ked hostia odchadzali, ale teraz pozorujem ze vela vysluziek sa nosi den vopred, asi aby bolo na svadbe menej roboty a nemuseli tie kolace skladovat niekde v krabickach, tak sa rovno podelia, popisu menovky a roznosia to. A na svadbe napr. hostia dostanu balicky s medovnikmi (menami zenicha a nevesty) alebo som videla uz aj balicek s cukrikmi (na obale bol datum)... nieco co nepodlieha skaze.
A na svadbe sa uz pri odchode nedava nic, max najblizsia rodina si podeli to co ostalo napr. moja svagrina to tak urobila, ze ked sme na druhy den odchadzali tak nabalila kazdemu co chcel.

tykat
2. máj 2023

@mable123 tiez som si myslela ze svadba bola z jeho rodiny ale niekto tu podotkol ze to mohol byt jeho kamarat, cize svadba z jeho stran ale nie z rodiny.

A normalne som dostala chut na puncak 😅