Ja alebo on?
Ahojte, idem sa vyliat, pretoze nemam realne komu a uz mi hrabe dostatocne. Potrebujem podporu a nie odsudzovanie, prip. rady ako pokracovat. :(
S mojim hercom sme 11 rokov spolu, z toho 3 roky manzelia a uz ma ide kvalitne roz……. Vobec si nevazi, co robim pre nasu rodinu, sprava sa ku mne ako ku nejakej otrokyni, ktoru by chcel mat, je drzy pred nasim dietatom, proste doziera ma to, kedze sa to stupnuje a mna cim dalej tym viac odpudzuje to, ze mu chyba empatia voci mne, ze si ma uz len ani ako matku jeho dietata nevazi, ze som mu dala vsetko aj po dusevnej, citovej a materialnej stranke ked tak nad tym rozmyšam.a vraj ho citovo ja vydieram..
A uz fakt neviem, neodpoveda na to, dokedy ma chce menit a nikdy mu nie je nic dobre, lebo vzdy si nieco najde…..
1. Zmyvam podlahu poriadne 1-2x do tyzdna
2. Kazdy den aj 2-3x do dna pustam robota na vysavanie aj zmyvanie
3. Kazdy den 1-2x nakladam, vykladam mycku
4. Varim kazdy alebo kazdy druhy den, nam aj drobcovi zvlast parkrat
5. Chodim na nakupy peso, tasky aj drobca vlacim so sebou
6. Hram sa s malym, krmim ho, staram sa o neho
7. Periem, vykladam, zehlim, odkladam 3x do tyzdna, 2-3 bubny
8. Vencim psa 3-4x do dna, kedze je uz senior
9. Sex ked on ma chut a ja som unavena az zaspim s drobcom o 19, alebo proste nevladzem a este mi treba vecer navarit.
Meviem, to fakt kazda z vas chodi s rentou v pase, vysavacom v ruke a zbiera kazdu omrvinku, odklada stale hracky, ked sa aj hrate s deckom, tak mu zoberete hracky lebo pride ocko a treba upratat ten bordel (hracky)? Mate doma taky poriadok, ze mozte lizat zem? Lahate chlapovi kazdy vecer v podvazkach a steklach? 😂
Bud som ja pohodlna, alebo neviem ale otrok domu ani otrokyna chlapovi nemienim byt…. 4.rok spolocneho suzitia v jednej domacnosti prestavam davat, nemam cas na seba, pretoze aj ked opytam, nemozem lebo uz mam v hlave fixovane ze treba popratat a odlozit po sebe veci, a tak ma prejde na vsetko chut…. A vecne nieco vycita, pritom on tiez nie je dokonaly a vie to velmi dobre. Uz mi to jeho spravanie pride totalne zadubene a despoticke. Akoze neviem, naozaj uvazujem, ze si vytlacim papiere a ideme prec od seba, hoci ja hlupana som mu este aj pol nehnutellnosti darovala v tehu hej, vsetko zariadila, a teraz ked si predstavim toto cele riesit este k rozvodu, ze mu mam nieco vyplatit aj z niecoho do coho nedal nic, je mi z toho zle a prechadza ma chut… fakt eviem ci zotrvavat alebo ukoncit a ist do takychto nasledkov, navyse sice dieta male, ale uz rozumie velmi dobre veciam, a lubi nas oboch lebo obaja sa mu venujeme na plno, no na dalsej strane, nechcem aby vyrastal defakto bez otca, resp v nejakej podrbanej striedavej starostlivosti…. Neviem ci sa obetovat uplne pre dieta, a zatat zuby, alebo sposobit rozruh s dopadom nejakym na moje dieta…. Ale uhz som unavena, s mojim starym rec nie je… a ja sa uz tiez normalne bavit neviem, ked zacne zlahcovat, potom utocit, vykrikovat, a siahat do 10 rokov starych veci, buchnem az tak, ze uz neviem rozmyslat a on odchadza… nechava doma mobil, vsetko berie aktl a potom cakam ci sa bud vrati alebo mi zavola nemocnica, ze mu drblo a urobil si nieco, kedze v minulosti bol zo mna na “prasky”…. No a take, ze nastavme si pravidla, co ste…. Nastavime a hned sa porusia… rozmyslala som este tak, ze mu to dam vyzrat a nebudem sa s nim rozpravat, no neda sa, jedze komunikovat o dietati musime a potom sa pripajaju postupne dalsie rozhovory. … najradsej by som odisls daleko si prevetrat hlavu, vyjasnit co chcem, ale moje dieta nenecham nikdy v zivote, pokial to nebude nieco vazne ohrozujuce na zivote.
Asi som fakt blba, ale po poslednych skusenostiach, kde som ako posledne sa modlila, nech neskoncim na onko, kto sa postara o moje dieta, a moj z toho mal zabavu 4 mesiace a pol rok predtym v nemocke, kde som dychala kyslik, jedine co viem, ze chcěm zit pre svoje dieta a byt stastna bez dehonestacie a urazania. Pretoze tak sa citim ;(
Uff uplny pretlak. Chod niekde na dovcu bez neho a uvidis ci ti chyba ci ho este chces alebo chces koniec. A to ze ho potom Musis vyplatit ber ako cenu za stastie neber to ako stratu ale zisk.
A on robi co? Preco robis vsetko sama? Nech sa aj on podiela na domacnosti. Moze robit nakupy,vykladat umyvacku,takisto poumyvat podlahu,pomoct s pradlom,zobrat dieta na prechadzku,zahrat sa s nim. Neexistuje,aby som toto vsetko robila sama.
s tou nehn. si to poriadne po**ala...
nechápem prečo sa bojíš že či si niečo nespraví - slušne povedané kašľala by som na neho a nech si spraví čo chce - aj tak sa ku tebe správa horšie ako ku psovi...
No takto moja zlata…. Skoncis na onko ak nespravis zmenu. Cize sa rozhodni, budes otrokom a chudera, co necha so sebou mavat alebo budes spokojna matka pre svoje dieta, aj keby boli dieta v striedavej starostlivosti. Co tak skonci málokedy, lebo sice kazdy chlap moze byt hrdina ale v praxi to nie kazdy zvladne. Ty si vyber co chces….to co si opísala, ze vsetko robis a este mas frflajuceho chlapa…wtf…. Ty si uz stratila sama seba asi uplne….este sa ti smeje, ked si v strese s možnej chorobi… kokos by letel…
Ked ta stale s niecim depce, poslat do prdele. Skor mate krizu z dlheho vztahu a potrebujes sa vyrozpravat. Preco si mu prepisovala polovicu svojho bytu? Dobrovolne a za nic?
Co sa tyka ...
1. Zmyvam podlahu poriadne 1-2x do tyzdna,
umyt staci raz dvakrat do mesiaca, ked casto vysavate a nechodite doma v topankach
2. Kazdy den aj 2-3x do dna pustam robota na vysavanie aj zmyvanie
ved vysava robot, aku pracu s tym mas? Rucne vysavanie 3izboveho bytu bez kobercov trva 20min a staci 1-2krat za tyzden.
3. Kazdy den 1-2x nakladam, vykladam mycku
praca na 10-15 min. to kolko riadu traja minate? my ledva naplnime 40cm mycku kazde tri dni
4. Varim kazdy alebo kazdy druhy den, nam aj drobcovi zvlast parkrat
varit staci kazdy druhy ci treti den, narob dopredu, zamraz. Kto rpacuje, nikto nevari akzdy den, ale sa snazi navarit si dopredu. Nema cas sa krutit v kuchyni kazdy den.
5. Chodim na nakupy peso, tasky aj drobca vlacim so sebou
nakup viac a staci dvakrat do tyzdna do obchodu ako prechadzku. Nechapem ludi, co beru cestu do obchodu ako pracu, ked je to prilezitost sa ist prejst von
6. Hram sa s malym, krmim ho, staram sa o neho
to zabera kazdej mamicke najvia casu
7. Periem, vykladam, zehlim, odkladam 3x do tyzdna, 2-3 bubny
Nalozit, prat, vylozit netrova ani 10 min. Nezehli
8. Vencim psa 3-4x do dna, kedze je uz senior
nekomentuje, preco mate spa, ktory je vam teraz na pritaz.
9. Sex ked on ma chut a ja som unavena
...
@jj298 uplne v pohode stihatelne na materskej . Len 5 nerobim to by som sla hodiny u nas treba na vsetko auto. Robot vysavac nemam vysavam kazdy den. Periem kazdy den 1-2pracky no nezehlim mam susicku.( perie pracka to len hodis) Mycku tiez uz teraz aj 2x denne naplnim ale sme 4. A este mam aj cas relaxovat na koni alebo kreslit malovat. Detom sa venujem dost no vedia sa aj bezomna zabavit. A mycku vykladaju oni v ramci domacich prac 😀a maly miluje mopovat. Idem mu dat robotku sa potesi. A vobec nie som otrok domacnosti . Aj pre mojho muza su hracky najvacsi bordel sveta . 😂chlapi.
3x4 vencit psa sme robili ked bol mlady ked bol starsi tak minimalne 5x . Ale to nie je job to je relax . Vyvencis aj seba. U vas je Asi problem ze ty mas pocit ze toho robis Strasne moc a on mà pocit ze nerobis dost. Len si nenapisala co robi on? Lebo ak ta buzeruje za to co robis ty da sa aj jeho buzerovat za to co robi nerobi on. Ale to ze o 19pm si mrtva unavou nie je ok. Mozno malo spis alebo ta budi babo ( frcala som do jesene na 4h spanku vdaka detom) potrebujes nejaky relax mimo dom s kamoskou atd. Nech ma dieta on , a potom dojdi a frfli ze je doma bordel.
Darovacia zmluva sa dá zrušiť a hotovo
Ty sa ides zodrat a robis si hlavu kvoli niekomu, kto to neoceni … nechapem naco, co ma v… a zo zlata alebo nosi domov miliony? Tak je despota atd ale mas strach, ze si nieco urobi? V takej situaci mam u prdele, aspon vdovske by si mala 🙈 ale neboj urcite sa ma dostatocne rad na to, aby ta este aj prezil. Darovacia zmluva sa da za urcitych podmienok zrusit. Neviem ci na tom bude tvoje dieta lepsie ked bude vyrastat s matkou partizankou, kt drzi ako hluchy dvere a pritom je Klbko nervov a tatkom, ktory tiez asi nie je uplne ok. Alebo sice s rodicmi kt maju oddelene bydlisko ale snad spokojnymi …
Mňa by po týždni tých povinnosti čo popisuješ porazilo, však to je veľa na človeka…
strašne dlhé 🙊
1.aj ja
2.robot nemáme, vysávame vysávačom spolu s drobcom, nás to baví 🙂
3.aj my
4.aj u nás
5.aj my, ale ťažké autom
6.no veď to je snáď samozrejmé či?
7.aj ja
8.psa nemáme
9.máme chuť obaja aj bez podväzkov
v podstate podobné ako u vás, akurát teda ja som nikomu nedarovala polku svojej nehnuteľnosti 😀
Ako prvé by som začala tým, že si tie jednotlivé body-úlohy rozdelite, či už na polovicu alebo nejakým normálnym pomerom (napr. 60/40), lebo ak robíš všetko čo si popísala, a ani to nie je ocenené, tak sa ti nečudujem, že by si ho najradšej kopla do prdele. Príp. aj prehodnotiť, či je všetko tak potrebné a co su priority.
Správa sa k tebe ako k sluzke, lebo si sa ňou zjavne dobrovoľne sama stala.. Niekde je chyba v programe..
A to darovanie nehnuteľnosti.. Radšej no comment.. Za hlavu sa chytám..
Zvolni tempo, lebo sa k tej chorobe fakt dopracuješ. Skus začať robiť veci len pre seba a dieťa, len to co ty chceš a ako ty chceš.
prestala som čítať po 9.bode
načo ide 3x denne vysávač? 2x denne nakladáš umývačku a 3x týždenne perieš a žehlíš? 2 dospelí a 1 dieťa zašpinia toľko riadu, oblečenia a ešte aj celý byt (dom), že ho treba 3x denne povysávať? nerozumiem, fakt nie
nie, nerobím to tak.. chodím do práce, manžel tiež, deti sú v škôlke/škole.. nebola by som otrokom domácnosti, ani muža.. on nemá ručičky?
U nas boli na zaciatku tiez take pokusy, ze ja totalna sluzka a on Ali Pasa, ale mne to nevyhovovalo a nedokazala som to pasivne tolerovat, ked som ho nedokazala zapojit do domacich prac ani minimalne, nasla som si pani, ktora mi chodila poupratovat,pozehlit a podobne, jemu sa to velmi, ale velmi nepacilo, ale platila som to sama, tak nic nezmohol a zvykol si na to.najdi si upratku, budes mat viac casu na seba, aj na dieta
@jj298 moj menzel je alergik, a mam psa, jemu to vadi… traja ludia uplne normalne, varim, a nie 3 chodove menu, ale ked nejes 3x z jedneho taniera, tak sa ti naplni logicky. Nevim aku mas vellku mycku ty, ale ok 😂 prispevok je anonymny, pretoze nepotrebujem zdielat svoju osobu v plnej parade, ci uz tu nahodou mozno chodi moja rodina alebo niekto znamy, kto vie… chranim seba v dnesnej pridrbanej dobe a s ludmi, ktori v sebe nemaju nic dobre a parazituju na inych. Ak nemas co k mojej temy vecne a normalne, prosim ta pekne nekomentuj dalej… nezaujima ma to. Dakujem 🙂
Nechapem ze naco zmyvas podlahu 22x do tyzdna…to z nej jete alebo co?
Nechapem ako mozu traja ludia denne zaplnit 2x mycku? Akoze mate 5x denne trojchodove menu?
Nechapem preco su tieto prispevky vzdy anonymne? Co si myslis ze tvoj muz alebo tvoja rodina sem chodia kukat ci sa nahodou nestazujes na MK?
@jj298 ver ci never, uz si zajdem asi po prasky asi k dr..
Ja by som nikam nešla. Zrušila by som darovaciu zmluvu. A domáce práce by som prenechala manželovi. Keď sa mu nepáči nech ide.
@autorka Napísala si "Ahojte, idem sa vyliat, pretoze nemam realne komu a uz mi hrabe dostatocne. Potrebujem podporu a nie odsudzovanie, prip. rady ako pokracovat....".
Vraj to vám ženám pomáha (mužom vôbec nie), tak úprimne dúfam, že ti je teraz lepšie...
Tak ti teda vyjadrujem podporu a nič ti neradím, ani ťa neodsudzujem.
Posielam virtuálne pohladenie (vo všetkej počestnosti) a veľa zdravia tebe aj tvojej rodine.
@liljana byt som prepisala, ako znak lasky””” hormony v tehu, aby sa ciitil ako doma… Vysavac treba mop oplachlovat, doplnat, ked sa zasekne, opravit, dobijat, mame bludisko v byte a je to 5.kus inej znacky, kde ziadny sa u nas nevie zorientovat. + mam aj koberce. Poriadne vysavam tak raz do mesiaca ja, a moj asi kazdy druhy vikend. Mycka sa plni, pretoze neumyvam absolutne riad. Nepapaksme 2x z toho isteho tamiera.
Mrazene mi nezjedia, a ja sama nedam do seba vsetko mrazene. Nepracujem teraz, mam cas varit podla neho, tak varim aj vecer alebo dopoludnia ak nie sme von.
Von xhodime kazdy den, ak je dobre pocasie, chodime 2-3x denne na ihriska, prechadzky, futbal hram, + cesta do obchodu a nie som rambo zena, ze unesiem vsetko.
Trva viac ako 10 min vykladanie, ked mam doma zive striebro a neobsedi ani tisicinu sekundy.
Pes nie je hracka, ktoru ked ta omrzi odlozis do vitriny a cau parky… psa mam 15 rokov.
A k sexu, ked mam chut ja, on nechce… 😂
...
@h2o2 zrusit ju mozes iba sudnou cestou, a to nie je len tak.
@adam7122023 dakujem velmi pekne, posielam srdecny pozdrav a zelam nekonecne zdravie aj tebe a tvojej rodine.
Pozri, každý robí buď koľko môže alebo koľko chce. Ak cítiš, že toho máš príliš veľa, tak spomaľ, uber. Je to len na tebe. Ak je muž alergik, nech si vysáva. Prejdi svoj zoznam činností, tam kde máš 3 prepíš na 2, tam kde máš 2, prepíš na 1, tam kde máš 1 napíš raz ja a raz muž. Muž má pripomienky? Veď má aj ruky, nielen ústa. Nech spraví. Naháňa ťa niekto, aby si toľko robila? Nie. Muž frfle? Tebe to takto vyhovuje. Ale ak jemu niečo vadí, nebrániš mu, aby dačo spravil. Nepočúvaj, ignoruj. Proste si niečo nestihla. Uvidíš, že prežiješ.
@autorka Veľmi pekne ďakujem.
On praveze pomoze urobi, ked ho o to prosim aspon 20x…. Inak sam od seba pozmyva aj cely byt, ked ma alergiu a ma pocit, ze mame bordel, prach a spinu. 😂 sle pozmyva tak, ze len miestnosti, v ktoryxh sa pohybuje na 90%…. Mycku nalozi, vylozi tiez… jedlo si spravi, naberie aj sam… obcas naberiem ja, ked dovarim a naberam vsetkym. Inak je pracovity, nie je to taky lenivec telkac a podobne.. ale ja neviem no, poslednu dobu je mega arogamtmy a protivny a ja sa citim nedocenena. Ked mu to poviem, povie ze pn chodi do prace, ale pritom po 2 hodinach doma s deckom je vycerpany a nie to ist s nim este von niekedy,… proste neviem, asi som ja svihnuta, ze sa stazujem vkuse sama sebe a teraz uz aj vam
@loliki dakujem 💜

Tak sa zbal aj s dietatom a chod tam, kde bude spokojne ono aj ty a nebude ta nikto deptat. Cudujem sa, ze si s nim tolke roky vydrzala, pretoze toto sa nestalo zo dna na den, nevazil si ta od prvej chvile.