icon

Ja, môj priateľ a jeho ex

paula9506
1. júl 2020

Viem, že sa toho tu už popísalo veľa na tému ex... ale rada by som vedela Váš názor na moju situáciu.
Som s priateľom tri roky, mám dcéru 14 rokov a priateľ syna 10 rokov. Dva roky žijeme spolu v domácnosti. Všetko je fajn, nehádame sa, pomáhame si, všetko robíme spolu, všadiaľ chodíme spolu - baví nás to. Akurát mám problém s jeho ex. Pokiaľ sme ešte nebývali spolu tak priateľ všetko robil na povel, čo mu ex prikázala. Vozil ju 100 km do iného mesta aby mohla nastúpiť na bus, pretože pracuje turnusovo v zahraničí, keď chcela ísť ku kamarátke na návštevu tak ju odviezol a potom priviezol a podobne. Zmenilo sa to až keď sme začali bývať spolu, od vtedy mu nehovorila aby ju odvážal. Dosť ma to vtedy mrzelo, aj sme sa o tom rozprávali. jeho reakcia na to bola, že je to matka jeho syna a keď ho o niečo požiada tak to urobí. Dva roky bolo všetko v pohode, až teraz, keď sa po štyroch mesiacoch vrátila zo zahraničia, tak sa točí svet len okolo nej. Volá ho aby jej namontoval internet, ďalší deň aby jej opravil prívod vody, ďalší deň si zmyslela že chce ísť na nákup do iného mesta pre syna kúpiť darček. A mne to už začalo poriadne vadiť. Ja som vedela že je rozvedený a že ma dieťa , to aj ja, ale že mu bude ustavične vyvolávať a niečo potrebovať tak to mi už prekáža. Mám pocit že bude stáť stále medzi nami. že stále sa bude obracať na svojho ex. Pritom on sa rozviedol s ňou, lebo nemohol zniesť tie jej nálady, nervozitu a rozkazovačnosť.
Budem rada ak mi napíšete vaše názory.

Strana
z3
anita6666
1. júl 2020

Súhlasím s ním,je to matka jeho dieťaťa a on sa podľa toho chová a áno,vždy bude "medzi vami",ak ti to vadí,tak si nájdi slobodného. Ja osobne by som chlapa s deťmi a exmanželkami na krku nechcela,práve pre podobné problémy,nemala by som ma to nervy,hoci s ním súhlasím,no ja by som bola radšej sama.

greta2017
1. júl 2020

Jedna vec je mat korektne vztahy s ex na zaklade ktorych sa starate o spolocne dieta, jeho zaujmy a podobne. Ale toto by som ja nezniesla.... Normalne by som povedala ze su veci (internet, kohutik, 'taxikar'a spol) na ktore nech si zavola odbornika, brata, otca, suseda alebo kamarata a nech neobtazuje tvojho priatela a su veci (podla mna vyhradne co sa tyka spolocneho potomka) ktore ano vzdy by mali riesit spolu....
Ja nie som rozvedena ani nemam takeho chlapa ale ked sa zamyslim a predstavim si ze som rozvedena a mam novy fungujuci vztah urcite by som byvalemu urcila hranice ze v com citim ze mame komunikovat nadramec a co je uz prilis vela. Opat je to na komunikacii medzi vami a na tom ako to on cele vnima...ale moj skromny nazor je ten ze TY si jeho partnerka sucasna a ona sice je a stale bude matkou jeho syna ale predsa v osobnych potrebach by mal byt pri tebe viac a nie skakat ako ona povie.

zuzkaz91
1. júl 2020

@paula9506 tá žena to preháňa,nerobí to naschvál?

dominika_sk
1. júl 2020

Som vydata a mam dve deti. Prve z predošleho vzťahu s byvalym. On pri každej potencialnej žene vždy na začiatku vyhlasi že ma so mnou velmi dobry vzťah a keď zavolam že niečo potrebujem tak to pre mňa urobi či ta druha chce alebo nechce pretože som matka jeho syna. Napriek tomu že mam manžela keď mi zavola on s prosbou, samozrejme to splnim. Nikdy by sme od seba nežiadali robiť to na ukor našich vzťahov, že hneď okamžite ale urobiť to urobime. Všetci vratatane mojho manžela mame naozaj velmi dobre vzťahy a tak to aj ostane. Ak tvoj priatel v momente keď zavola beži ako s nasolenou riťou, to už je ine. Ale keď ťa nekladie na druhe miesto proste sa s tym musiš vyrovnať. Keby to bolo opačne že by sa s ňou hadal a ťahal po sudoch, bola by to lepšia varianta? Takže ani z voza ani na voz😁 musiš si najsť slobodneho.

ukulela
1. júl 2020

Požadovať každý deň od svojho ex nejaký službu, je už schvalnost. Najmä, keď sa to dá vyriešiť ináč. Takže za mňa to robí naschvál. Korektné, či dobre vzťahy si jedna vec, toto ale tak nevyzerá. Nik z môjho okolia takto neukoluje a nezaťažuje expartnera. Osobne, namontovať internet pre syna by som šla, ale riešiť vodovodné kohútiky a rozvoz na nákupy to už je teda silné kafe.

paula9506
autor
1. júl 2020

@anita6666 Prečo si hneď hľadať iného slobodného? Veď ja mu nebránim aby sa nijako nekontaktoval s exkou, ale to, že čo si ona zmyslí tak on to hneď urobí? A potom je nervózny, že zameškal prácu, ktorú mal rozrobenú a robí ju neskôr. Pritom nám doma tiež treba niečo opraviť a len sa to odkladá. Ona má tiež priateľa. A prišiel tu s ňou na slovensko, prečo on jej nepomáha? Išiel niekde za svojimi rodičmi a keď priateľ všetko svojej exe urobí, opraví, poodváža, tak potom príde jej priateľ na hotové, aby sa on neobťažoval. Ja mám tiež exa, ale máme nejaké pravidlá. On vie, že mám priateľa, tak ma neobťažuje. Ja k môjmu exovi tiež neprídem a na jeho požiadanie neupečiem tortu, pretože to viem, ale on si tortu objedná v cukrárni a hotovo.

anita6666
1. júl 2020

@paula9506 lebo city a pocity iných ľudí neovplyvnis....to,že ty si si nastavila nejaké hranice,je tvoja vec, ale nemôžeš očakávať,že to bude rovnako vnímať aj tvoj partner....možno ju stále ľúbi, možno má výčitky svedomia,tých možno môže byť iks....to,že ti to vadí je výlučne len tvoj problém,on v tom pokračovať bude,aj keby si sa ty postavila na hlavu... bohužiaľ....vies,ono niekedy stačí rozísť sa /rozviesť sa,aby si chlap uvedomil hodnotu tej dotyčnej ženy,bez ohľadu na to,že doma má už náhradu....žena začne byť pre muža zaujímavá až potom,čo odíde a to,čo je doma sa už zas akosi nepočíta,lebo v tej má istotu,že nezdrhne (zatiaľ) 😎

larisalarisa
1. júl 2020

Ja s ním nesúhlasím. Jeho ex je minulosťou, nemá čo vstupovať medzi vás. Ona mala šancu, zahodila ju. Rodina ste vy, vaše dieťa, on, jeho dieťa. Ona tam rozhodne nepatrí.

kakawah
1. júl 2020

Ja niesom rozvedená, ale keby som bola a nemala by som ineho, tak volam ex aby mi prišiel niečo opraviť, namontovat... Urcite by som ho neziadala aby ma odviezol do ineho mesta. Zas odtiaľ- potiaľ. Len co sa týka nejakých technickych veci. Asi to ta " ženská" preháňa a ci ho nechce uhnať

anita6666
1. júl 2020

@larisalarisa to nie je rodina,to je zlepenec. Rodina nie je v tomto prípade nič,len zoskupenie neznámych ľudí pokope.

katkati
1. júl 2020

@paula9506 Mňa by porazilo z neho aj z jeho ex. Keď pracuje v zahraničí, nie je tu ani nejaká nádej pre teba, že si v blízkej budúcnosti nájde priateľa na SK, aby jej on robil podskoka. Prečo sú niektoré žen tak nesamostatné? Veď technické veci OK, aj keď na tie je teraz plno servisných služieb. Ale voziť ju na nákupy? Nech ide sama alebo s kamoškou alebo povedz nabudúce, že ty ju odvezieš, lebo priateľ nemá čas.

laguna28
1. júl 2020

@paula9506 keď jej najbližšie pôjde plniť nejaké želanie, tak choď s ním. 🤷. Uvidíš na čom si. Možno keď uvidíš ako sa k sebe majú tak začneš riešiť svoj vzťah s priateľom a určíte si hranice.

hivanik
1. júl 2020

Otec pre svojho syna bude vzdy ale skakat exke kolo riti a vyvazat ju po nakupoch je trochu cez. Ked je v zahranici jej poziadavky plni novy priatel a ked sa vrati na Slovensko tak zneuziva ex. Akoze vsetko ma svoje hranice a netreba ich zneuzivat, pretoze to musi vyhovovat vsetkym stranam.
A tie ktore pisu, ze suhlasia s praktikami ex, tak neviem ako by sa im to pacilo.

anita6666
1. júl 2020

@hivanik ja som za seba napísala, jednoducho by som s ním nebola,proste nie. On ma svoje hranice,resp.sposob pomoci zadeleny takto a ja by som to netolerovala...jednoduchá matematika...a ani od neho by som neziadala,aby to prehodnotil,pretože buď to bude robiť potajme alebo sa bude cítiť obmedzovany,čo skôr či neskôr skončí konfliktom a následným rozchodom tak či onak. Mala som to v rodine,chalan s dotycnou nemal ani deti,dokonca to nebola ani exmanželka,ale popri novom vzťahu sa s bývalou stretával ďalej a pomáhal jej ďalej. Súčasná to jednoducho nijako neovplyvnila,bolo to jeho slobodne rozhodnutie a keďže jej to vadilo,tak súčasnú nechal ísť.

paula9506
autor
1. júl 2020

@laguna28 To určite neurobí. Nevezme ma ani náhodou. Nie preto žeby sa za mňa hambil, alebo to on nechcel. Ale preto že exka mu jasne zakázala aby ma čo i len k jej bytovke zaviedol. Neznáša ma a ani moju dcéru, klebeti o nás, teda bolo to hlavne prvý rok, teraz už neviem či o nás rozpráva. A viem to presne od priateľa. On ju len upozornil aby viac takéto reči neuviedla. Keď prišla v sobotu a priateľ išiel odviesť syna k nej a bolo mu dosť zle, tak som sa ponúkla že ich len odveziem a ani nevystupim. Tak jeho odpoveď bola že prečo by som to mala robiť, ze on to zvládne.

laguna28
1. júl 2020

@paula9506 a si si istá že je váš vzťah ok? Mne to tak nepríde. Keby môjmu ,,priateľovi,, nejaká ex riadila život, tak ako to opisujes, tak už aj ja by som bola ex... Za mňa takýto vzťah určite NIE

anita6666
1. júl 2020

@paula9506 vidíš,teraz si napísala.vlastne to podstatné....keby ona bola vysporiadana so svojím exmanželom,tak by jej absolútne nerobilo problém pozvať ťa k nej na kávu alebo hoci aj v aute keby si ostala,ale ani on si ta ani nezastal

janeninka
1. júl 2020

@paula9506 viacere z tých veci znejú ako akýsi "nadštandard". Jasne pokiaľ by mal čas prečo nie. .je fajn keď dieťa vidí že rodičia spólu vychádzajú, pomáhajú si.. ALE to len vtedy ak sa to priamo netýka syna a jemu to nezasahuje do plánov.. znie to že má problém si nastaviť hranicu. Vyjde jej v ústrety a potom nestíha, je nervozny - asi by som sa mu snažila toto zreflektovať

sissy27
1. júl 2020

@paula9506 nie ona je problém, ale on. Veď nech ju presmeruje na technika, inštalatéra, taxikára alebo niekoho iného od fachu. Keď sa nechá využívať no bola by sprostá keby za to všetko platila niekomu cudziemu 🤷‍♀️ Pomôcť v rámci dobrých vzťahov je jedna vec, ale prispôsobovať sa niekomu až tak, že nestíha vlastnú robotu, je už odveci.

bluka2
1. júl 2020

Spýtala som sa ho prečo to robí. Že pomôcť ok je jedna vec, ale toto je prehnané. Ak je to nejaká pizda, možno sa boji, že keď nebude skákať podľa jej želaní, že mu bude brániť v styku s dieťaťom, ktoré je v citlivom veku. Proste čo je za tým. Je to človek, čo nevie povedať nie všetkým? Sú to nejaké jeho obavy? Alebo sa poteší kazdej takejto zamienke byť s ňou? Je kopec možností. Keď to budeš chápať, až potom možno bude nejaké riešenie

sissy27
1. júl 2020

@paula9506 ježiši, teraz čítam, že exka zakázala aby si sa ty priblížila k jej domu a on sklopí ušká, stiahne chvostík a poslúcha???

slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
xckaret
1. júl 2020

@paula9506 a preco sa neopytas jej?

ankare
1. júl 2020

Aj mne by to vadilo, preháňa to.

0kristina0
2. júl 2020

@paula9506 tam treba jednoznacne urcit hranice. Ak ju najblizsie pojde zaviest na nakupy tak mu povedz nech mu exka pripravi aj obed a opere mu osrate trenky. Za sluzbu proti sluzba. Ja byt tebou velmi by som zvazila buducnost s tymto chlapom.

paula9506
autor
2. júl 2020

@bluka2 Keď som sa priateľa ešte na začiatku nášho vzťahu pýtala, že prečo to robí, že ona už musí byť samostatná, tak mi povedal, že odviezol by každého kto ho o to požiada. A že keď vozí mňa, moju dcéru niekedy odvezie, odvezie aj mamu ak to potrebuje, a odviezol by aj susedku, tak prečo by nemohol aj svoju exku. Fajn. Beriem že je taký ochotný.....Ale čo mi najviac prekáža je to, že mi len povie, že NIEKEDY pôjdu z exkou lebo ho požiadala, hoc kúpiť bicykel pre syna. A potom mi už nepovie, že kedy presne ide, alebo či už boli. A robí to iba v čase, keď som v práci. A pritom, tak ako včera, keď boli na nákupe aj so synom niečo mu kúpiť, to bol zámer nákupu, a viem to preto, pretože som ich videla úplne náhodou, pretože ma zamestnávateľ poslal z práce skôr, aby som vyriešila isté veci na úrade, a práve vtedy som stála na zastávke. Nevšimol si ma, lebo bolo plno ľudí. A myslím, že by mi ani nezastavil. Mám z neho dojem, že keďže to bola objednávka od ex, tak ja miesto nemám. Pritom on vie, že mňa z práce veľmi často posielajú po úradoch, čiže mohol by mi brknúť, že práve idú okolo mojej práce, či ma netreba po ceste vziať. Nie neurobí to. Proste ja si pekne autobusom pôjdem.

anita6666
2. júl 2020

@paula9506 načo si do toho išla??? Čo ti bolo zle samej??? Veď mat spoločníka na voľný čas,sex ok,ale načo to ťahať hneď pod jednu strechu??? Vidis koľkým nezodpovedným otázkam by si sa bola vyhla?

retatka
2. júl 2020

@paula9506 On už ti bude všetko robiť poza chrbát a klamať pretože vie,že máš s tým problém .Takze buď to budeš akceptovať alebo rozchod .Ziadna ina cesta tu nieje ,žiaľ.

retatka
2. júl 2020

@anita6666 Vieš niektoré ženy nedokážu žiť same a je jedno s akým primitivom aj za cenu ponižovania ...proste len aby mali chlapa .Tu je vidno ako niektoré a čím rozmýšľajú 🤦‍♀️

Strana
z3