Javia záujem starí rodičia o vnúčatá?
Ahojte, ako to prosím máte zo starými rodičmi ? Javia záujem o svoje vnúčatá? Ja mám svoju rodinu ďaleko,ale vždy keď ma moja mama prázdniny a dá sa jej tak si ich vezme robí v
školstve, ale svokrovci žijú od nás 10 km, svokor ma 51 rokov a svokra 56 rokov obaja pracujú na ranné, ale teda u nich nevidím nejakú snahu, keď majú narodeny Vianoce a sviatok tak kúpia darček, ale pre mňa je to nepodstatné skôr by som prijala keby nám pomohli tým že si zoberú občas deti na postraženie a ani spať tam nemusia stačí keď ich len postrážia a nič, pre nich je to len robenie policajtov keď sú tam, napísala mi to a mňa to tak zabolelo, iné vnúčatá mať už nebudú majú iba syna môjho manžela a ten sa už na nich úplne kašle on popri práci ešte aj študuje externe vysokú školu a mne svokra zavolá či ma ukončené predmety a to je všetko, hlavná vec že pred kamarátkami a pred ostatnou rodinou hovorí ako si vždy priala že bude mať plný dvor deti a teraz sa jej to splnilo na vnúčatach a potom mi napíše toto že robia len policajtov a to mi máme deti ako med, najstarší ma 7 rokov ten tam už nechce chodiť kvôli týmto rečiam lebo počul ako babka hovorí že si budú maximálne brat len dve deti, a tvrdí ako nevládze a každú chvíľu niekde s kamarátkami po výletoch…
@irusa ja ako dieťa som chodila na prázdniny k babke a tešila som sa.
ale nie sme všetci rovnakí....
@irusa oni mali jedno dieťa a väčšinu času u babky …
tak práve si si odpovedala...nemajú vzťah k deťom...vzťah k deťom nemôžeš nikomu nanútiť
Autorka ale vazne, nie kazdy chce mat vnucata na krku. Ja osobne deti velmi nemusim, vzdy som chcela 1 dieta a dost. Ano, ked bude nutne treba, urcite synovi s detmi pomozem a postrazim,nevykaslem sa na nich ale vyslovene si ich pytat pravidelne asi nebudem, nemam nervy na male deti. Nehovorim ze urcite, ale poznam sa. Oni tiez kedze hovoria ze len policajtov robia. To znamena ze chcu mat klud
@ivik4 pochopila som to, ale prečo teda to takto nenapíšu? Pred cudzími ľuďmi sa hrajú na najlepších starých rodičov a potom nič..
@irusa mas pravdu..
lebo sa hrajú na niečo , čo nie sú....aby boli pred okolím za tých pekných....
Naše generácie zažili prázdniny u babky, ale doba sa zmenila. Naše mamina svokry si viac doprajú pre seba, venujú sa sebe, sestrina svokra 65 r.na dôchodku deti merkovat nevezme, nemá kedy ide na ajurvedsky pobyt na Srí Lanku, 4x do roka na dovolenke v zahraničí. A keď ma víkend voľný, vtedy jej zavolá že teraz a hneď mi dones vnúčatá, lebo to VTEDY jej vyhovuje.😁 inaj stačí mesenger, posli foto deti, nech je co ukazovať pred kamkami. Už zabudli ako im dobre padlo keď dali deti na leto svojim mamám.. ja som trávila 2 mesiace v lete u babky, nás tam bolo bratrancom, sesternica... moja mamina mi deti zobrala vždy keď som potrebovala..keď tam nie je prirodzený záujem, nič s tým nespravíš.
Tak zrejme si chcú po práci oddýchnuť, rovnako ako si chces oddýchnuť aj ty. Ja nemám teda ani toľko rokov čo tvoji svokrovcov a dni keď som rada že nemusím po práci nič. A ak pomoc potrebuješ požiadala si ich o ňu ty alebo tvoj muž. Prípadne prečo tam nedáš teda len 2 deti? Koľko rokov majú deti?
A babka chodila do prace, keď si chodila k nej na prázdniny?
Ano, asi chcu byt pred okolim za dedkovcov kt. To zvladaju . Ale nezvladaju, je to na nich moc. Ja by som sa ani pretvarovat nedokazala
No proste nie sú tie typy čo sa vidia v deťoch a aktivity s nimi ich nebavia. Pred druhými hrajú divadlo, aby ľudia na nich "zle" nepozerali. Moje deti tiež nemajú starých rodičov, ktorí by s nimi aktívne trávili čas. Ja mám 52 rokov, dve vnúčatá. Ľúbim ich, pomôžem, ale v rámci toho ako ja stíham a mám čas a chuť. Čo sa týka svokry, že nevládze, verím jej. A ty jej ver tiež. Ja som bola celý život ako duracelko, po 50-tke mám -50% energie, sú to hormonálne zmeny, prírodu neobabreš. Ber to čo ponúkajú a buď vďačná.
ale nemôžeme porovnávať dobu predtým a teraz...vtedy išli ženy na dôchodok v 50 a dnes si rada, ak sa dôchodku dožiješ.... kedy vlastne budeš mať čas pre seba???? treba sa pozerať aj z ich strany...
@tanapeta áno chodila, brávali si nás víkendy
@irusa mali jedno dieťa a to odislo v 20 rokoch z domu, takže nemyslím si že sú zničený.
trochu mimo temu, ale naozaj ma zaujima, preco si myslite, ze stari rodicia, ktori nemaju velky zaujem strazit vnucata, tak fakt si myslite, ze maju potrebu sa chvalit pred cudzimi svojimy vnucatami??? Ja som nikdy o mojej dcere nerozpravala cudzim ludom, ani nikdy neboli deti hlavnou temou pri stretnutiach s kamoskami na kave, no mala som aj take kolegyne, ktore ma v praci otravovali fotkami ich deti a detskymi temami. Fakt ma to nezaujimalo a dekovala som sa od nich. Preto si nemyslim, ze stari rodicia, ktori maju svoj vlastny zivot, sa chvalia pred cudzimi vnucatami. Mna by to fakt nezaujimalo, takze neverim, ze autorkiny svokrovci, ktori jej priamo povedali, ze nechcu robit policajtov, ze prave oni sa budu zaoberat pred cudzimi ich vnucatami
ale nemajú vzťah k deťom....nemá to každý
@darmasiswa tiež to nemám v láske...mňa pravidelne bývala kolegyňa zaplavuje deťmi jej dcéry, ktorú som videla raz v živote...v kuse mi preposiela foto na FB
Autorka, zobrali o vnuca, tlacili vas do toho? Ak ano, chapem, ze ta ich nezaujem mrzi. Ak nie, proste po vnucati jednoducho netuzia, maju svoj zivot a je jedno, kolko maju rokov, ci este pracuju, ci su zniceni - proste chcu svoj cas travit podla seba, starostlivost o vnuca ich nenaplna, unavuje, nie je proste automaticka ani narokovatelna, je dobrovolna. Je krasne, ked sa starki zaujimaju, no berme to skor ako bonus, nebudeme potom sklamani, ze ini nenaplnaju nase predstavy.
Ale to je uplne jedno ci su oni zniceny pre boha. Oni chceli jedno dieta a mat svoj pokoj. Ty si chcela a mas deti viac , nie oni. Nemala by si mat tak negativny postoj k tomu. Maju ine zmyslanie ako ty . To je ako keby sa Teba pytali preco mas viac deti ked to da zabrat. Asi sa nepytaju, proste to beru ze ste ich chceli tak sa mate starat. Dedkovci si s nimi sem tam uziju, ked budu chciet
Nikto mi z detmi nepomaha mam 8rocnu a11 rocneho. Dcere ked treba najstarsej postrazim dokbedu pokocikujem ma 6mesacneho nemam problem...je u mna ak cele doobedu. Ale uz ked pridu deti zo skoly uz sa velmi neda treba sa ucit s nimi jest im spravit..Malemu isli zubky teraz chce sa nosit ma rukach stale. Takze som s nim vetsinou ked su moje deti v skole.
Baby pisete mi z duse, kks milujem ked niekto znamy mi pcha fotky deti do ksichtu. Koho zaujimaju cudzie deti ? Nikoho
Sama to nerobim a ani sa s kamoskami vobec o detoch nebavime , mame svoje zivoty a zaluby aj mimo nich
Ja mam susedov, ktory maju dost vela vnucat na dnesne pomery, celkovo 7. Od dvoch deti. A tiez si ich neberu naraz, lebo by ich nezvladali. Oni su uz starsi, maju obaja po 70-tke a riesia to tak, ze si beru vzdy po 2 deti maximalne. Ak pride dcera z cudziny, tak jasne, ze vtedy su tam cela rodina, lebo nechodia domov casto. Syn zije tu a ma 5 deti a to je uz zahul, aj ked maju len dvoch vzdy u seba. Lebo su to extremne zive deti a oni ziju v panelakovom byte. Jednoducho oni sami priznavaju, ze ich nezvladaju viac ako 2 naraz. Aj cez prazdniny si ich takto prestriedavaju. Ze je im to luto, ale fakt ze 5 zivych malych deti si netrufaju mat.
Inak moja teta má 4vnucata, nemá problém zabaviť,postrážiť ,venovať sa ale nie všetky naraz, a už je zlá svokra ktorá nejaví záujem o vnúčatá lebo nechce všetky naraz....pritom problém je v neveste lebo ona si chce oddýchnuť od všetkých nielen raz od dvoch a potom od dvoch
@darmasiswa príklad od nás - svokrovci nevideli malú rok na zivo, a to sú od nás 1,5 hodiny autom, keď sme mali cestu mi okolo nich, tak naveľa súhlasili na 5 minút, že vyšli pred bytovku vyvencit psa a medzi tým sa akože porozprávali s 2rocnou. Ale fotky? Tie pýtajú každý jeden týždeň pomaly, len riešia kto sa na koho podoba a pod. Fotky sme prestali posielať, lebo ich preposielali kade tade (dokonca často krát aj nám samým naspäť poslali fotku). Minule sa u nás zastavili a nemôžem povedať, malej sa venovali ale zase si ju fotili a posielali po rodine a kamarátoch 🤷🏽♀️

ako ja sa nečudujem...niekto už deti vychoval a chce kľud
nie každý chce strážiť deti....