Javia záujem starí rodičia o vnúčatá?
Ahojte, ako to prosím máte zo starými rodičmi ? Javia záujem o svoje vnúčatá? Ja mám svoju rodinu ďaleko,ale vždy keď ma moja mama prázdniny a dá sa jej tak si ich vezme robí v
školstve, ale svokrovci žijú od nás 10 km, svokor ma 51 rokov a svokra 56 rokov obaja pracujú na ranné, ale teda u nich nevidím nejakú snahu, keď majú narodeny Vianoce a sviatok tak kúpia darček, ale pre mňa je to nepodstatné skôr by som prijala keby nám pomohli tým že si zoberú občas deti na postraženie a ani spať tam nemusia stačí keď ich len postrážia a nič, pre nich je to len robenie policajtov keď sú tam, napísala mi to a mňa to tak zabolelo, iné vnúčatá mať už nebudú majú iba syna môjho manžela a ten sa už na nich úplne kašle on popri práci ešte aj študuje externe vysokú školu a mne svokra zavolá či ma ukončené predmety a to je všetko, hlavná vec že pred kamarátkami a pred ostatnou rodinou hovorí ako si vždy priala že bude mať plný dvor deti a teraz sa jej to splnilo na vnúčatach a potom mi napíše toto že robia len policajtov a to mi máme deti ako med, najstarší ma 7 rokov ten tam už nechce chodiť kvôli týmto rečiam lebo počul ako babka hovorí že si budú maximálne brat len dve deti, a tvrdí ako nevládze a každú chvíľu niekde s kamarátkami po výletoch…
Vies co, od kedy tu chodim, tak sa mi otvaraju obzory a normalne rozmyslam, kde je ta spravna miera. Mam uz vek, vnucata zatial nie, ale niektorym zenam to zasa vadi, myslim zaujem svokrovcov, niekto by zasa uvital viac od nich, ja len dufam, ze najdeme kompromis a nebude tu o mne debata. Kedysi sa take veci neriesili, mam taky pocit. Aspon ja som to neriesila a spoliehala sa na seba, nic ine mi neostavalo.
Záleží na človeku. Niektori chcu travit s vnúčatmi veľa času, niektorí len sem tam a niektorí vôbec. Neostáva nič iné len sa s tým zmieriť a rešpektovať.
Ale ja som vlastne dieta chcela. Jedno a moje vlastne o ktore sa staram.To som Ti pisala
Nechcela som strazit napriklad 3 vnucata , pozerat nezaujimave fotky cudzich deti alebo mat za kamosky zeny co sa nevedia o nicom inom rozpravat . Brrr
Dieta nieje moj zivotny partner, raz mi odide z domu. Ja milujem aj moj zivot
Inak zvierata milujem ze brutalne, co to s tym ma spolocne?
To sú podľa mňa ľudia, ktorí mali vlastné dieťa len kvôli spoločnosti a nie preto, že by chceli. Vychovali ho lebo však čo už a tým to pre nich skončilo. Prijmi ich aký sú a postaraj sa o svoje deti ako najlepšie vieš aj bez nich.
@muchotrafka298 týto naši majú 4 vnúčatá a jedno dojčím takže ten len tak skoro nikde nepôjde a najstarší má 7 rokov a nie sú ako splašené a to žijeme v paneláku
Autorka, veľmi rada by som s tebou vymenila svokru, desaťročia žiaden záujem, ani postrážiť na 5min, ami darčeky na Vianoce, narodky, nikdy nechcela žiadne fotky, zato dať zablokovať účet kam mi materská chodila, posielať na nás exekútora len preto že jej synovi popri deťoch vychádza menej času venovať sa matke a vychádza menej peňazí na finančnú podporu zamestnanej matke.
@januska12323 práveže svokra chcela ešte jedno dieťa len jej vybrali maternicu a už nemohla…
@ivik4 myslela som to tak že vyzeráte riadne rodinný typ podľa fotiek 🙂
Kazdy to ma inac, niekto k tym vnucatam vztah ma a niekto nie. A ja napriklad rozumiem aj starsim ludom, ze si netrufaju na to, strazit niekolko vnucat sucasne. Nie ze by vsetci nechceli. Ale ak su ti ludia starsi (co nie je tvoj pripad, kedze si pisala ze su to 50tnici), nemaju uz take reflexy, nie su tak ostraziti a toto treba brat do uvahy. Ty si nemozes vynutit, aby si brali vnucata, ak nechcu sami. A nech je uz dovod akykolvek, treba to akceptovat.
Toto je MK, stranka o detoch ,preto tu mam syna len a aj zvieratka ( to jak deti moje ).Keby si vidis moj instagram tak tam najdes 450 fotiek a asi len na 10-15tich mam syna. Tam mam uz ,,svoj" zivot. Kavicky, kamosky, vylety , to co milujem. Nezvyknem na MK davat selficka ako niektore,myslim ze tu to cudzie zeny vobec nezaujima. Tam mam ludi ktory ma poznaju, tych zaujimam ja,nie moje dieta. Takze to rozdelujem ,preto😃
No 4 by som ani ja nevzala na strazenie. Mali ste sa krotiť keď ste toľko chceli , tak sa starajte
fúúha tak to máš riadnu postupku...nezávidím...máš čo robiť...no každý je strojcom svojho šťastia
@muchotrafka298 ale ja zasa nerozumiem tomu že prečo raz za čas nie, veď sú to ich vlastne jedine preboha a ten život ide tak rýchlo, že za chvíľu vyrastú. Ja napríklad sa zvyknem opýtať raz za 2 mesiace
@katulienkax 4 deti im ani nikto nedáva na stráženie, jedného dojčím je bábätko a najstarší ma 7 rokov ten je už samostatný dcérka 5 ročná tiež
Mna sa nepytaj, opytaj sa prosim tvojich svokrovcov, preco si neberu vnucata a nechcu s nimi travit cas. Nikde nie je napisane ze MUSIA. Nemusia, ked nechcu, nemaju na ne nervy, nemaju vztah k malym detom,.... (dopln si lubovolne). Ich travenie casu je odlisne od tvojho a aj od tvojej predstavy, co maju robit alebo nemaju.
asi ťa sklamem no 5 a 7 ročné nie je samostatné...také deti treba ešte strážiť
Proste je to tak, ze niektori nechcu sa starat o male deti/vnucata...poznam par takych pripadov...svokra pride 100km postrazit, ale druha z rovnakeho mesta nie 🤷♀️...len to prijat...
@irusa nemyslím v tomto zmysle, ale myslím tak že vedia sa nakŕmiť a ísť na wc a obliecť, vedia sa aj pohrať.
Ježiš ďalšia téma,ja sim mala úžasných starých rodičov, musia mať aj moje deti,no nie nemusia
@irusa nemusí vychovať. Stačí na par hodín ich zobrať
@kittykat22 téma je pomoc s deťmi a nie pomoc svokrovcom. Sú ľudia ktorí sa rozdajú kvôli vnucatam a sú co nebavia záujem o spoločné chvíle
@irusa tak zase nie je to 2-3r dieta, ktore fakt treba strazit. Moja svokra nemala problem postrazit dieta na pol dna od roka ked vedelo chodit, v pohode. Len byvame s nou, deti ju poznaju od mala.
Ked si nevytvoria vztah, v 10r uz tam nebudu chciet ist. Brat ma taku svokru, o vnucata sa nezaujimala, nechcela im pomoct so strazenim a teraz maju 10,12r a ani ju nechcu, zavolaju svagrinu ucitelku, ktora ma volno a od mala sa im venuje ked su prazdniny. Tiez byvaju so svokrovcami.
Po týždni znova téma nevďačni svokrovci🤣
Za mňa takto. Deti patria rodičom a starí rodičia nie sú povinní ich opatrovať. Keď potrebujem niekam “odložiť” deti, na to mám opatrovateľku. Opýtam sa vždy aj rodičov, či ich vtedy nechcú a som rada, že sú ku mne úprimní. Oni mi s kľudom veľa krát povedia že im to nevyhovuje, lebo chcú ísť na záhradku, oddýchnuť si, čokoľvek. Je to ich život a majú právo na oddych. Povedzme si pravdu, strážiť vnúčatá je riadne vyčerpávajúce. Hlavne keď za nimi naozaj vkuse behajú ako policajti, lebo sa boja, že si ublížia.
Keby si napísala, že by si si priala, aby k vám prišli a išli by ste spolu do zoo, na zákusok, či ihrisko spolu, aj s babkou a dedom... Tak áno, je to smutné, že nemajú záujem...
Ale prečo by ti mali strážiť deti? Áno, pre niekoho je to veľa, aj keď sú deti ako med, ale nebudú sedieť 5 hodín a čumieť na stenu...oni by museli byť zodpovední a to už nechcú byť.
Moja mama sa vnúčatám venuje, ale nepostráži ich, ani by som nechcela.
A svokrovci sú 500km preč, oni sa s vnúčatám vidia raz ročne, aj to my musíme ísť tam, lebo ona nebude cestovať, lebo jej stále treba na wc a nepôjde nikde len doma (výhovorka 🤣)
@kaca222 ale s deťmi sa dá hrať, ísť na výlet, na kúpalisko, na klzisko nieje treba sa len naháňať za nimi. Do pieskovisko sa dá ísť. Nie každý si môže dovoliť opatrovatelku

@ivik4 to by som na vás inak nepovedala 🙂 a to nemyslím naozaj v zlom ale keď si pozriem váš profil tak máte ho plný synčeka aj zvieratká, ale naozaj každý je nejaký. Už to nejdem riešiť máte pravdu