icon

Je bývanie s rodičmi prekážkou vo vzťahu?

6. jan 2024

Mam 30 r a 5 rocneho syna. Po 4 rokoch som spoznala muza, ktory je mi sympaticky. Boli sme spolu 6x na rande, volame si, piseme si. Mame dva spolocne konicky, takze casto riesime aj tie.

Ja som vsak nadobudla pocit, ze mu vadi moje byvanie s rodicmi. Dava mi take divne otazky, ze ci sa zmestime spolu s mamou do kuchyne, ci mame poradovnik na kupelnu, on si to nevie predstavit, lebo v dospelosti takto nikdy nebyval...

On ma vlastny byt, bola som uz u neho. Ja nechapem, preco mu to akoze vadi. To mam akoze vyhadzovat peniaze na podnajom?

zmrzlinka2021
7. jan 2024

@kate211 Ono faktom je, ze ako opustena matka to ma podstatne tazsie a vdaka Bohu, ze tych rodicov ma. Ono neraz aj tie miesta na mestskych uradoch su v tych slabsich regionoch velmi lukrativne. Ja by som vsak urcite na jej mieste nesla do druheho dietata, ale ani robit rohozku chlapovi (dnes sa to nazyva ze "kamka s vyhodami"). Bud mu za to stojím a postara sa aj o mna, aj moje dieta alebo mu za to nestojím 🙂

mircalla
7. jan 2024

@zmrzlinka2021 Ako ktoru by som povedala

autor
7. jan 2024

Dievcata,vsetkym dakujem za nazory.Mna ani vo sne nenapadlo,ze je problem byvat s rodicmi.Medzi samozivitelkami v tomto regione,co som sa tak bavila,mam velmi dobry prijem.Tu vela muzov zivi zeny a ani sa nad tym nepozastavuju.Vlastne,az teraz zistujem,ze do spolocneho byvania je nutne mat tolko nasetrene.To snad nikto v tomto regione ani nikdy nemal.

kate211
7. jan 2024

A ako byvaju vo vasom regione, ked na vlastne byvanie nemaju a najmy su tak drahe?

la_dolce_vita
7. jan 2024

Autorka, prezradis o aky region ide?

romi0310
7. jan 2024

Autorka, vobec neries nejake zenske z MK. Klavesnica vzdy vela znesie ;) ja momentalne zijem dva roky pri Trencine a tiez to je region, kde tie mzdy su okolo tych 800-900€ pre zenu. Ja pochadzam inak z dedinky pri Martine a na nasej ulici skoro kazdy druhy dom obyvaju viacere generacie a nikomu to divne nepríde. Urcite sa riad podla seba, lebo ty najlepsie vies, aka si, ake mas podmienky a co ocakavas. Urcite nie je tvoja povinnost spovedat sa zvedavym jezibabam a uz vobec im nemusis hovorit, aky mas prijem 🙂 prajem ti vela stastia a dotycnemu normálne s kludom povedz, ze v momentalnej situacii je pre teba toto najlepšia moznost a pokiaľ mu to prekaza, tak bude lepsie, ak si najde zenu, co mu bude viac vyhovovať🙂 a na povzbudenie🙂 moja kamoska ma postihnuteho synceka a uz tri roky zije s laskavym a velmi dobrym muzom aj napriek tomu, ze syn nie je jeho 🙂 takze si nevsimaj tieto blaboly. Tie vychádzajú z ust nešťastných zien, ktore same maju problem niekoho si najst, ale mudruju tu jedna radost 🙂

autor
7. jan 2024

@la_dolce_vita Sobrance

autor
7. jan 2024

@kate211 U rodicov alebo v podnajme,ktory platia vzdy dve alebo viac osob.

la_dolce_vita
7. jan 2024

Tak to chapem, to nemas vobec zle. Bud rada, ze mas rodicov a neboj, este pridu pekne chvile v zivote 🙂

kate211
7. jan 2024

Tak sa vyser na tohoto blba s bytom a hladaj niekoho, kto byva v podnajme alebo u rodicov.

mircalla
7. jan 2024

@romi0310 Ty strasne taras...nestastne zeny, ktore si nevedia nikoho najst. Jasne, my sme vsetky slobodne a bezdetne zufalo hladajuce chlapa. Uz sa ozaj nemas coho chytit? Zufalka zo zapadakova, co sa si musela ulakomit na prveho, co prejavil zaujem.
Pises tu daco o urazani, pricom ty tu urazas ako v 1. lige. Bohuzial uplne odveci. Takze uz sklapni. Zbytocne tu naslepo strielas.

kate211
7. jan 2024

Naviac pises, ze si sa bavila s viacerymi samozivetlkami z Vasho regionu, oproti ktorym, mas ty velmi dobry prijem. Oni to maju ako poriesene s chlapmi?

romi0310
7. jan 2024

@mircalla teraz si sa ukazala :D pravda vzdy najviac boli. Povysenecka, zla a zakerna. S takou osobou uz fakt nemam o com :D mam precestovaneho viac, ako ty za svoj zivot, ale pre mna za mna, zi si vo svojej mestianskej bubline :D

kate211
7. jan 2024

@romi0310 A to vies ako, ze mas precestovane viac ako anonym z verejneho fora?

mircalla
7. jan 2024

@romi0310 A co mas precestovane? Vsak daj. Ja som presla cez 50 krajin, podelime si skusenosti. Okrem Australie vsetky kontinenty. Kde sa ti najviac pacilo a preco? Ci zase naslepo strielas? Rada si podelim skusenosti, ja som vasnivy cestovatel.

autor
7. jan 2024

No normalne to maju.Bud ziju s rodicmi alebo v podnajme.Podnajom vacsinou plati chlap,ktory pracuje v zahranici.Lebo tu by nezarobil a zena si to dovolit nemoze.

romi0310
7. jan 2024

@kate211 presne tak ako isto, ako ona, ze som sa ulakomila na prvého 😁 alebo ako ty, co pozna vsetkych muzov a vidi do vsetkych rodin a ich fungovania :D zeny, uz nemam na vas naladu. Tam si zite pokojny a nadpriemerny zivot vo svobich 5 izbovych bytikoch, s jachtami na francuzskej riviere a nas sedliacky zo zapadakova nechajte na pokoji :D

mircalla
7. jan 2024

@romi0310 Pokecajme o tych krajinach, ozaj ma to zaujima...kedze mas teda precestovane viac ako ja za cely zivot....lebo ten bluf ti vobec nevysiel.

romi0310
7. jan 2024

@mircalla ja som zila tri roky v Amerike, ked bol manzel v strukturach NATO, pred dvoma rokmi sme sa vratili :D ale tebe sa fakt nemienim spovedat a nechápem, preco sa bavis s nejakou sedliackou zo Zapadakova:D ale ocividne ta az moc zaujimam ;) uz nemam energiu, takze pekny vecer ok

kate211
7. jan 2024

@romi0310 No ja som si myslela, ze si chytrejsia a mas racionalnejsie odovodnenie. Nie len duchovne.

mircalla
7. jan 2024

@romi0310 Tak v Amerike som bola ako v jednej z krajin a teraz co? Mam padnut na rit? Konkretne New York a Niagarske Vodopady (Buffalo).

kate211
7. jan 2024

Autorka. Ak chces zit ako ostatne mamicky u Vas v Sobranciach, ta sa sustred na dve veci:

-pri randeni si davaj pozor na to, ci chlap chce byvat u rodicov a nevadi mu to (aktualny napadnik neni pre teba)
-alebo pri randeni nenapadne zisti, ci by bol ochotny pracovat v zahranici, aby vam zarobil na podnajom alebo nejake ine byvanie. Skus sa poradit s uzivatelkou @romi0310 ako sa na take spytat alebo ako to dosiahnut, ta ma s tym bohate skusenosti. Urcite ti rada poradi.

romi0310
7. jan 2024

@mircalla si povysenecka a pre mna maximalne nesympaticka zenska, ktora ma potrebu dvihat si svoje mini ego na mladej slobodnej mamicke a doslova ju drbat za to, ze nezije podla nejakej tvoje sablony a ze chuderka sa opovazila vobec poporosit o pomoc svoju rodinu. Navzajom sa tu povzbudzujete s dalsimi bratislavcankami a tvarite sa, ake ste top samostatne zeny a pritom kazda druha by vas strcila do vrecka. Ja nemam absolútne potrebu honit si ego na nešťastných zenach. Ziaden úspešný clovek tieto veci nerobi, ale tou vetou, ze som zo zapadakova a ulakomila som sa na prveho:D mi len dokazalo, ze ty vobec nie si úspešná a ani stastna osoba 🙂 lebo taky clovek v zivote nebude hodnotit ludi skrz urazky. Takze sa nad sebou zamysli, prečo mas taku potrebu

vler
7. jan 2024

Autorka, vravis ze mas 5 rocneho syna a do prace chodis rok a pol. Takze si bola na MD/RD 3 roky. Viem ze sa sa to uz neda vratit, ale v tvojej situacii-slobodna mama bez vyzivneho od otca dietata- byt doma tak dlho, nechapem. Snazim sa pochopit ako rozmyslas.

mircalla
7. jan 2024

@romi0310 Ale no, ved sa nepaprc. Len som ti napisala pravdu a vratila tych cca 20 jedovatych urazok a hodnoteni, co si predtym vyslala na moju adresu a ktore som doteraz prehliadala, pretoze mi nestali za reakciu.
Vidno, ze som sa trafila. Akurat, ze mne je to suma fuk, co mi pises, a nie som z tych tvojich reci taka zrutena ako ty. A tiez pekny vecer. Uz sa opakujes.

autor
7. jan 2024

@romi0310 No a ako si to mala ty,ked si bola nezamestnana a spoznala si muza?Nevadilo mu tiahnut najom alebo byvat pri rodicoch?

andrea1809
7. jan 2024

@autor Kto ta zivil, ked si bola na rodicaku? Presne ako pise @vier vychadza to cca 3.5 roka, co je dost dlho na to, ze nemas prijem....Rodicia?

autor
7. jan 2024

@andrea1809 Ja som si dlho nemohla najst pracu tak,aby vyhovovala pracovna doba.

kate211
7. jan 2024

@romi0310 Mas konecne moznost po tych nezmysloch prispiet niecim uzitocnym. Radou pre autorku, ze ako ma teda fungovat zena s muzom v zaciatku vztahu, ak ma zena nizke aleob ziadne prijmy.

romi0310
7. jan 2024

@kate211 a ty si co uzitocne priniesla do diskusie okrem povysovania? Ako som pisala, nemam uz na vas energiu, tak ma tu neoznacuj. Jedina, co tu trepe dve na tri, si ty a tvoje dalsie nicky. Mohla by si sa zivit ako spisovatelka, lebo take pribehy a scenare, co si tu vyplodila na kazdu z nas,nevymysli len tak hocikto