icon

Je bývanie s rodičmi prekážkou vo vzťahu?

6. jan 2024

Mam 30 r a 5 rocneho syna. Po 4 rokoch som spoznala muza, ktory je mi sympaticky. Boli sme spolu 6x na rande, volame si, piseme si. Mame dva spolocne konicky, takze casto riesime aj tie.

Ja som vsak nadobudla pocit, ze mu vadi moje byvanie s rodicmi. Dava mi take divne otazky, ze ci sa zmestime spolu s mamou do kuchyne, ci mame poradovnik na kupelnu, on si to nevie predstavit, lebo v dospelosti takto nikdy nebyval...

On ma vlastny byt, bola som uz u neho. Ja nechapem, preco mu to akoze vadi. To mam akoze vyhadzovat peniaze na podnajom?

romi0310
7. jan 2024

@valeria_h no poväčšine su to zatrpknute zenske, viackrat rozvedene s velmi zlymi vztahmi 🙂 cim viac je zena zatrpnuta, tym viac sa strani ludom. Preto im pride divne, ze ludia si navzajom pomahaju. Pre ne je nepochopitelne, ked muz sa dokaze postarat o rodinu, lebo oni sa predieraju zivotom same. Kazdy mal iny odrazovy mostík, ale vylozene neznasam, ked taketo osoby budu niekoho nazyvat lenivyn a neschopnym len preto, ze on mal šťastne detstvo a stale ma pomoc od rodiny.

kikus7
7. jan 2024

@zuzanka.zuzu Tebe som nič nepodsúvala, len diskutujem. Ak sa Ti nepáči iný názor než ten Tvoj, tak je to Tvoj problém. A som maximálne slušná, nikoho tu neurážam a nedovolím si tu nikoho súdiť a hodnotiť, kto je hlupák a kto nie.

babulkomale
7. jan 2024

@kate211 pobavila si ma, ako netreba u rodicov platit najomne a energie 😂
Ja som cast slobodneho zarabajuceho zivota zila s mamou nie pre mamahotel, ale presne naopak, ja som jej ten hotel robila. Pomahala som jej zdravotne, financne, socialne, platila som kopu veci vratane ciastocnej rekonstrukcie.
Zvonka to mohlo vyzerat ze ju vyzieram 😃 ale to si myslia len ludia, ktorym by to nerobilo problem.
Kazdy normalny clovek vie, ze veci nemusia byt take, ako sa zdaju navonok.
A k teme dobre vztahy s rodicmi/ nechut s nimi byvat ked je ina moznost:
Vobec sa to nevylucuje, ja si viem predstavit byvat s mamou ako kedysi, ale sama ,max.s dietatom, ak by to bolo potrebne.
Neviem co je zvlastne na tom, ze kedze mam manzela, dve deti, tak chceme sukromie, chodit si v spodaroch ked chceme alebo umyvat podlahu naha, ked som sama doma v lete 😃
Alebo svokru by som na rukach nosila, ale jedna domacnost, to absolutne nehrozi, sme tak odlisne, ze by to nefungovalo ani jeden den.

zuzanka.zuzu
7. jan 2024

@heleninamama ďalší komentár ktorý by mal byť hrubo zvýraznený aby si ho autorka (a iné) vôbec všimla👍 presne tak!!! ďalšia budúca slobodná dvojmamicka

zuzanka.zuzu
7. jan 2024

@romi0310 takých šikovných ako ja (a šikovnejších) sa nájdu stovky 😉 smutné že žiadna podobná sa v tvojom okolí nenachádza

valeria_h
7. jan 2024

@romi0310 Vnímam to rovnako, samé sú toxické a nešťastné, jediné čo majú sú len materiálne veci, preto sa aj chvália len tým, lebo nemajú čím iným. A nejde im do hlavy, že niekto môže byť šťastný len tak, bez toho všetkého. Empatia a pochopenie nula bodov. A vraj ja som toxická. Asi súdia podľa seba.

kate211
7. jan 2024

@romi0310 Ty si velmi obmedzeny clovek, ked si nedokazes predstavit inu moznost ako sa stat schopnym a samostatnym. Vidis v tom len pekne detstvo, pomoc od rodiny. Nemas v zivote rozhlad ako to chodi. Vobec nechapes, ze je jedna vec, ze muz sa dokaze postarat o rodinu, ale zaroven caka, ze v pripade jeho dlhodobej neschopnosti, to prevezme zena. A za tuto schopnost (nie varenie a upratovanie) si ju vazi a obdivuje. Ty si take nezazila, predstavy obmedzene.

Ako to funguje: clovek odide z domu po maturite na vysoku na internat s minimalnym prispevkom od rodicov. Vybavi socialne, prospechova stipendium. Najskor maka po veceroch, po vikendoch v mcdonalde. V tretom/stvrtom rocniku nachadza brigadu, ktora sa aspon ako tak priblizuje oboru, aby mal aspon aku taku prax.

Dalsie dva/tri roky po skole zije v zdielanom byte so spoluziakmi z vysokej a setri na zaklad hypoteky. Pracuje a za tri roky sa niekam pracovne posunie. Kupuje sam prvy byt na hypoteku. V 30tke poznava partnera, po ktorom chce, nech ma za sebou samostatnu vydretu historiu, lebo s nim si rozumie, zena byvajuca u rodicov v zivote nepochopi co to je makat na sebe ako sirota. Predavaju byty a kupuju spolocny dom, zakladaju rodinu. Na vychove, domacnosti a financiach sa oba podielaju, a nie, ze zena upratuje,vari a perie. To muz davno vie robit z minulosti, lebo inak by uz v minulosti zahynul.

mircalla
7. jan 2024

@romi0310 Paradoxne rozvedena ci opustena (uz neviem) je tu zakladatelka....

kate211
7. jan 2024

@babulkomale Autorka nikdy nespominala, ze pomaha, zdravotne, financne, socialne. Jej rodicia normalne pracuju. A ani nespomina, ze plati nejaku rekonstrukciu. Ved nema skoro nic nesetrene, tak z coho by to platila?

romi0310
7. jan 2024

@kate211 uz si si prepla ucet ?:D lebo na 100% zuzanka.zuzu si ty :D nakolko obe profily sleduju rovnake stranky :D ja som obmedzena?:D a co si ty? Ty tu splietas od zaciatku lenno zenach, co si vsetko same vybuduju. Rovis tu zo mna nesvojpravnu chuderu, co klaci doma pred muzom, natahuje mu ruky a pyta si drobne :D to su len tvoje scenare v tvojej obmedzenej hlave. Keby si bola taka tolerantna, tak ta absolutne nevytaca, ze niekto byva doma s rodicmi. Zaloz si skupinu hrdinky a tam sa nozte navzajom podporovat a dvihat si ega :D mozte sa predbiehat, kto skor kupil dom, kto si s muzom lepsie podelil financie a pod. Lebo tato ta extremne vytaca, ked mas potrebu z kazdej zeny, co nema vlastny byt robit neschopnu chuderu, zebracku, ktora pojde byvat popod most :D jedina obmedzena oaoba si ty

valeria_h
7. jan 2024

@romi0310 Veď ich nechaj, nech sa vznášajú na obláčiku vlastnej dôležitosti, mne sú na smiech 😁 a myslím, že každému normálnemu človeku tiež. Taká trápna detská hra, kto má väčší hrad na pieskovisku, koho otecko má lepšie auto a tak 😊

kate211
7. jan 2024

@romi0310 Jasne, nemame o com, tak som akasi Zuzka, Terka, Marka. A za to, ze si nepochopila, co sa tu riesi, za to ja nemozem. Tvoj muz je taky, aky je. Iny muz je taky, ze chce obdivovat zenu aj za ine schopnosti a nestaci mu, ze ju prevezme od rodicov. Kazdy muz ma na to pravo vybrat si taku, aka sa mu paci. Tvoj muz si vybral teba, inemu by si nestacila. Bodka. Este nieco?

valeria_h
7. jan 2024

@kate211 To isté platí aj pre teba, niektorí muži by si o teba ani hrdzavý bicykel neopreli. Bodka.

andrea1809
7. jan 2024

Dalsia uspesna mamicka, ktora nema kam ist byvat. Nie, netreba sa snazit, netreba byt co najviac samostatny, vsak naco.....
Mam pocit, ze zakladatelka sa uz vidi nastahovana u partnera, ktoreho pozna 6 tyzdnov.

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/kam-odist-od-partnera-s-dietatom/

romi0310
7. jan 2024

@kate211 a ty si kto, aby si sudil, aka som, co mozem muzovi ponuknut?:D my sa pozname? Na to, aka sa hras na dokonalu a oslahanu zivotom vynasas sudy nad uplne cudzimi osobami a presne o každej z nas vies lepsie, ako my same :D ja sa aspon neskryvam za anonymny profil a sla som s kozou na trh aj napriek tomu, ze ma tu nozno niekto spozna. A nehanbin sa za ziadne moje vyjadrenie, nakolko som uplne sama sebou a nepotrebujem tu niekoho zhadzovat. A toto sa presne hodi na ludi, ako si ty

nerko
7. jan 2024

Mozno bol len zvedavy, nic za tym nehladaj. Uvidis, ako sa to bude vyvijat. Byvanie u rodicov by som tak tragicky nevidela. Ak je to na preklenutie nejakeho obdobia. Urcite viac usetris, vzajomne si mozte pomoct, robite si spolocnost. Ked to Vam vyhovuje, a vychadzate spolu, tak je to o.k.
Ja by som nedokazala zit s nasimi, ani so svokrovcami. Stacia mi navstevy a leto na chate 🙈. Generacny rozdiel, ine nazory atd.

kate211
7. jan 2024

@romi0310 Ty si ombedzena z toho dovodu, ze nechapes, ze niekto iny ma ine poziadavky na partnera a je to tak v poriadku. Taktiez nechapes, ze niekto iny moze k samostatnosti prist inak, ako za pomoci rodicov. Ze si tie vety nepochopila, za to ja nemozem.

Co vsetko vztahujes na seba? Teba sa niekto pytal ako to mas doma z muzom? Ci si si to sama akosi odvodila? Ci preco sa ta to tak dotklo? Tu sa riesi autorka, ktora sa snazi pochopit, preco muzom vadi, ze byva u rodicov. Nie tvoj muz a tvoje akesi klacanie, ktore neviem s cim ma suvis.

romi0310
7. jan 2024

@valeria_h esteze vsetci muzi maju taku dokonalu hovorkynu za sebou :D a kazda z nas tuzi po muzovi, ktory preratava vsetko do posledneho centu, lebo by nezniesol, keby partnerka zarobila o 50€ menej, ako on :D takych zgrlosov je kvantum, ale esteze existuju tieto maskulinne typy, ala Zuzka a Katka, ktore radi prevezmu aj muzsku rolu a pride im uplne nornalne, ked sa všetko deli na polovicu a ked zena, este rovno z porodnice ide na smenu do billy, len aby odrobila to,.co zameskala pocas porodu :D

liusa82
7. jan 2024

ja sa normálne smejem aké somariny sa tu riešia😀 dvaja dospelí ludia by sa mali vždy vedieť normálne dohodnúť všetko je riešitelné..ved ak sa niekomu nelúbi to je jedno či muž alebo žena nech ide o dum dál po svojom

romi0310
7. jan 2024

@kate211 tak si precitaj ostatne tvoje odpovede, kde si priamo narazala na mna :D ale precitaj si z oboch profilov, lebo uz si sa stratila v tom vsetkom :D a uz koncim s tebou debatu. Ja sa aj cudujem, ze taka uspesna zena s tolkymi nehnutelnostami ma aj cas prispievat tolke prispevky :D ja na materskej mam casu a casu, ale ty?

domkakvet
7. jan 2024

Necitala som vsetky komentare, lebo ich je tu fakt vela, ale ja som normalne v soku, co tu niektori pisu, to akoze autorka ma ist do najmu a co je na tom zle, ze nechce vyhadzovat peniaze za najom, ked jej byvanie s rodicmi vyhovuje, ja na tom nevidim nic zle a co sa tyka vlastneho byvania, no asi kazdy tu ma len tak na kupu bytu pri dnesnych cenach, no ja zasnem a chlapa by som sa opytala ci mu to nejak vadi, ak by sa to opytal znovu povedala by som, ze tak mi to vyhovuje nakolko nechcem vyhadzovat peniaze za najom a rodicia aj pomozu, ak dalsie poznamky poslala by som ho niekam.

kate211
7. jan 2024

@romi0310 Ty sa neskryvas za anonymny profil? Ty mas niekde uvedene svoje osobne informacie? A preco mas pocit, ze po precitani tvojich komentarov by si ich mal niekto chciet precitat?

kate211
7. jan 2024

@romi0310 Jasne, nemame argument, tak zas len tu jednu - o akejsi Zuzke.

mircalla
7. jan 2024

@romi0310 To si si opat odvodila toho muza co vsetko rata do posledneho centu? Ty totiz v svojej zadubenej hlave nikdy nepochopis, ze to nie je o prevzani muzskej role, ale o spolupodielani sa a nezavislosti. S tym, ze si napriklad zaplatim robosov a nemusim otravovat svojho otca, aby som usetrila. Predpokladam totiz, ze uz ma narok aj na oddych (mali vlastnu zahradu, kde bolo co robit) a nie mi stavat na stare kolena barak. Hanbila by som sa jak pes.

valeria_h
7. jan 2024

@romi0310 Mňa rozosmialo ako sa tu dohadujú, akoby sme boli na súde 🤣🤭

valeria_h
7. jan 2024

Ježkove oči, idem sa hanbiť do kúta. Môj otec nám prezul pneumatiky na aute, no hanba, mala som si to asi zaplatiť, že? 🙈

romi0310
7. jan 2024

@mircalla jedina trupka si ty. Kazdy normalny clovek, ked ma moznost, postavi si svojpomocne, aby usetril
Ale to lenivci z panelaku nechapu. Ja nastastie nemam laveho, ani leniveho manzela, ani otca, ktori s radostou kopec prace porobili sami. Naco platit robotnikov, ked prisli manzelovi pomoct kolegovci z prace a nejake prace porobil otec, ked sa do toho rozumie. Uplne odveci pises. Najradsej by si mi zmenezovala celu domacnost a este mi aj nadiktovala, co mi moze rodina pomoct a co nie. Normálne nechapem, ake ste tu niektoré prepnute :D

valeria_h
7. jan 2024

@romi0310 Môj muž bol dva mesiace bez práce, vyhorel, vieš ako, duševná práca, stane sa. Idem mu hneď vyčísliť koľko mi dlhuje 💸💰

romi0310
7. jan 2024

@valeria_h 90% ludi na dedine stavaju svojpomocne a tubsa bratislavske panicky cuduju :D vsak nech si ziju v tuch svojich bytikoch, ked im to vyhovuje, ale nech si laakavo neobtieraju hubu o tych, co ziju inak, ako oni :D mne budi pisat, ze som zadubena, obmedzena, ale oni dovidia maximalne za okno bytovky :D

valeria_h
7. jan 2024

@romi0310 Ony nemajú svoj život, ktorý by ich tešil. To je ten problém. Preto sa odbavujú tu a ešte aj urážajú, to kde sme? Fakt ako pomocná škola.