Je čas na rozvod? Manžel sa nezaujíma o rodinu.
Sme manželia 15r, spolu 17r. Máme 3 deti. Pod dvoch r manželstva sme začali stavať dom svojpomocne, to trvalo 5r. Bývame tu 8r. No manžel sa úplne sústredí stále len na dom robotu okolo domu a auto v garazi...Rodina nula bodov. Odvezie privezie zo školy a tam to haslo. Nezajem škola, úlohy krúžky. Nikoho sa nepýta ako sa má , nemá potrebu sa s nami doma rozprávať duchom úplne niekde inde. Čo sa týka domácich prác, tak urobí len to čo a kedyo on uzná za vhodné. Tj. Povysava pozmyva umyje riad ( to neznamená že to robí iba on, robievam to i ja). Keď ho o niečo poprosím, tak reaguje vetami typu: ja som umyl riad, ja som toto a ty si čo robila, proste ako 5r dieťa. Alebo môžeš si ísť na nákup sama ( keďže robí na smeny a šoféruje iba on, toto je jedi e čo robí výhradne on, ja len sem tam menšie nákupy). Alebo urob si to sama s hnusom. Presne takto reagujú deti, prečo zasa ja atď. Proste nemám na to energiu. Rozpráva so mnou s hnusom. Som veľmi sklamaná a rozčarovaná. A ďakujem za rady typu či som to predtým nevidela. Nie predtým taký nebol. Až keď sa postavil dom.....Ja už pomaly nad poriadkom rezignujem, všetko mi prerastá cez hlavu. Rozumná reč s ním nieje. Nepozrie sa mojim pohľadom na problém. Ja som nenormalna, neviem čo rozprávam atď....
Nikdy by som sa nepýtala takú otázku "cudzích" ľudí či je dôvod na rozvod musíš vedieť len ty. Preto treba začať otázkou budúcnosti. Či sa viete dohodnúť v prípade rozvodu, deti, fynancie atď. Ale samozrejme váš vzťah...To že spolu žijete a neubližuje ti ešte neznamená že spolu musíte byť a čo láska vzájomná príťažlivosť...Rozvod nieje jednoduchý hlavne kvôli deťom ale ak má žena silu bojovať dá sa všetko. Ak sa máte radi popracovala by som na tom aby ste znovu našli to čo vás na začiatku spojilo...🍀
@lonely66 deti 14, 12 a 8. Áno ďakujem za navrh
Autorka, je to ťažký život, správanie tvojho muža ťa musí ubíjať a ničiť. Správa sa k tebe s hnusom, ... čo viacej k tomu dodať ... takto chceš žiť a hlavne dožiť na staré kolená v zdraví? Je to na rozvod, keď sa zbaviš "zlej energie" bude sa ti ľahšie a krajšie žiť. Držím ti palce.
Pre mňa by to dôvod bol.
@doriiis ale toto je dobre mimo.
Citala si, ze chodila busom, ci lialo, ci snezilo, 30 min. na zastavku? Ona nemala byt zhnusena z neho?
Ja aj vodicak mam, ale nejazdim. Popravde, aj sa bojim, lebo strasne malo spim, som unavena. Nakupy z 90% riesi muz, zoberie 1 alebo 3 deti a ide dokonca s nimi. A muz nie je zhnuseny zo mna, no zaujimave..
Na rozvod to nie je. Je prepracovaný. Niekto si povie, že čo je to postaviť dom, ale je to makačka keď okrem toho ma chodiť muž aj do roboty. Neviem nepoznám vás ale urob prvý krok. Snaž sa byť milá aj keď nevladzes. Premož sa 💪 mame kamarátov, ktorí fungovali podobne, kamoska tak často mi hovorila, že od muža odíde, že už nevládze, že nechce ani ten dom. Dookola som jej hovorila, nech sa skúsi pozrieť aj z inej stránky, on praca + stavba a ozaj makal aj 18 hodín denne niekedy. Tiez som jej hovorila, nech mu je práve ona oporou. Teraz keď sa stretneme tak mi dakuje, že som ju podporovala.
@jaass áno to som sa snažila robiť po dokončení domu, no bývame tu už skoro 8r a progres žiadny.
Tak manžel smer psychiater, preliecit. Asi syndrom vyhorenia a silný nezáujem
@simona20201309 a to si nečítala,že sa na ňu pozerá s hnusom a aj jej tak odpovedá?? S hnusom??
@rozculena vzájomne sú na seba alergicki. Ona k nemu sa určite nespráva ako medik.
A ci je to s hnusom, to môže byť len jej subjektívny názor.
A ak beriem do úvahy to co si myslím ja (že je v tom niekto iny) tak zrazu je na manželovi všetko hnusne...
A zrazu vidí všetko len negatívne
Kvôli tomu ze sa mi zdá ze sa manžel na mňa diva s hnusom sa idem rozvádzať? Šak to chce len rozhovor a nejakú zmenu. Trochu zapracovať na vzťahu
Pre mňa by to dôvod bol
Ako sa hovorí: opakom lásky nie je nenávisť, ale apatia. Tvoj muž chce mať samostatný život a bojím sa ,že keby hneď teraz mal na výber, nevyberie si vás, lebo ste mu ľahostajní. Bohužiaľ. Je to riadny K o K o T. Ja osobne by som s ním nebola , ale chápem,že si mu venovala najlepšie roky svojho života a dala mu tri deti. Ale najlepšie by bolo ,aby si z neho ani jedno nebralo príklad.
Áno, pre mňa jednoznačne dôvod na rozvod. A asi už aj pre teba dozrel čas, keďže si túto otázku položila.
@doriiis toto zaváňa prílišnou emancipáciou. Kedysi takmer všetci chlapi vyvážali manželky a nik nebol zhnuseni. Dokonca položili celu výplatu v obálke na stôl.
U nás doma to tak nie je, ale neucme chlapov všeobecné pravidlo , že každá žena musí mať vodičák len o ho využíva.
Za veľa deformovanych postojov chlapov si môžme my ženy...ako skupina....ohováranie sa navzájom pred chlapmi a máme na seba prehnane nároky. Potom samozrejme keď to počujú chlapi sú tým nainfikovani.
Kedy chlap ohovaral chlapa aký je zlý otec....asi nikdy.
Daj manzelovi podmienku poradňa. Toto odmietanie sexu vyústi k agresii lebo nahromadené hormóny alebo k nevere....už len preto to treba riešiť.
Nevyjadrila si sa aky vzťah majú jeho rodičia...nemá vzor u svojho otca?
@mantilka ....toto nie je o emancipácii.Ja som šofér a kebyže mám iného dospelého,zdravého človeka vyvážať stále niekam ( hoc aj vlastného muža) tak by som ho do riti poslala.A kebyže by som musela kvôli tomu chodiť na nákupy iba ja,lebo však logicky auto odnesie viac tak by som tiež vypenila.
Muž a žena si majú byť rovnocenní.To,že autorkin muž je tiež na vine a tiež nie je najlepším rodičom a partnerom je fakt.
Ale autorka sa sťažuje na niečo,čo by dokázala aj sama,len sa jej proste nechce.
On neplní jej požiadavky podľa jej želaní a ona jeho podľa jej želaní.Len bohvie,lebo však mužovi nemôže vadiť nič.
Mozno mu lezie na mozog,že je šofér a rodinný nákupca.
Opýtala sa autorka niekedy,či mu to prekáža?Autorka by mohla ak by si to tak zariadila,sadnúť do auta,ísť na pár hodín sama nakupovať,do mesta, hocikam a mužík by sa staral o deti.Obaja by získali iný pohľad na povinnosti a prácu toho druhého.
Ale to by chcelo myslieť inak a nie hneď rozmýšľať nad rozvodom
A všeobecne toto že: chcel tri deti a nestará sa.
Bez urážky milé dámy ale počet detí medzi mužom a ženou je vždy ale naozaj vždy v rukách ženy.
Majú tri deti lebo autorka chcela mať 3 deti.Kebyze chce mať jedno dieťa majú iba jedno.Takze otázka,že prečo majú spolu 3 deti,keď je podľa autorky jej muž tak zlý človek,otec a partner je otázka v prvom rade na autorku
@doriiis ako toto je dosť scestny názor, že počet detí je len na rozhodnutí ženy. Koľko chce....Sú pritom prítomní vždy obaja. Písala som že stavba začala keď sa narodilo prostredne a tretie sa pritrafilo, stáva sa. Ja počet detí neľutujem. Ja som sa v materstve našla. A som vďačná, že mi bolo dopriate mať zdravé deti, kopec párov má v dnešnej dobe práve opačný problém, že hoc chcú nedarí sa. Čiže nieje to len o chcení....K šoférovaniu. Práveze som ho už dávno počas materskej o to žiadala že ho to odbremení, nech ide so mnou, nie to strata času i keď párkrát bol, tak bez záujmu nervy. U nich doma žena len ku sporáku, nemá čo šoférovať. Pustila som sa do šoférovania až keď boli väčšie. Na nákupy práveze chodí rád. A keď tu padla otázka áno veľa má odpozorovane z domu od svokra, aj keď môj je oproti nemu light level. Radikálna zmena nastala po stavbe domu.
@doriiis je kopec manželstiev kde má jeden vodičák a nesoferuje a nieje to drama
Predpokladam, ze tvoj muz pochadza z dediny, v rodine boli zvyknuti travit volny cas pracou v zahrade a okolo domu. Deti sa nejak okolo nich premotali. Ty mas zrejme iny vzor z domu, chces travit cas s rodinou aktivne - hry, vylety... Myslim, ze tam je gro vasho problemu. On robi tak, ako videl doma a mysli si, ze to staci. Tvoje staznosti ho otravuju. Budes musiet na to ist inak - pouzivat menej slov a miesto toho vytiahnut zenske zbrane. Co sa starostlivosti o domacnost tyka, tam uz zaukoluj starsie deti, v tom uz chlapa nezmenis, ked doteraz nebol nauceny.
keby ste nemali tri deti, dom tak áno je to na rozvod, ale takto, neviem. Treba si to premyslieť kto kde bude bývať ako s deťmi, ako s peniazmi ako to zvládneš sama keď ani do školy zo školy neprivezie. S tebou sa síce nebaví, ale vyzerá to že čo to porobí, nie že by bol dáky príživník. Ak by nebol s tebou a tebe by odlahlo vo všetkych oblastiach a všetko si vedela zabezpečiť sama, tak do toho. Ale ak nie tak neviem treba zvážiť pre a proti a podla toho sa zariadiť. Tri deti sú dosť.
To je na hlavu toto dneska sa za každú somarinu idu rozvádzať
Ja by som sa s takým dávno rozviedla a decká mu nechala na krku nech sa stará. Alebo by som uvažovala o striedavej starostlivosti. Ty týmto tempom skončíš v blázinci.
@martinadomianova no len či na to pristúpi, ja som počula o jednej pani dodnes ma tá historka straší. Podvádzal ju a deti ju vraj prinútili k rozvodu, že aby s takým nebola a on po rozvode odišiel k tej milenke decká jej nechal na krku s ničím nepomohol a ešte ho musela aj vyplatiť z bytu a splácať sama hypotéku. A pani to nakoniec nezvládla ochorela a zomrela...

K otázke prečo 3 deti. Dom sme začali stavať keď sa narodilo druhé. Tretie sa pritrafilo počas stavby domu.