Je dnes pre mladých výhodnejšie zobrať sa, alebo žiť bez papiera?
Ahojte, zaujímalo by ma, aké výhody má manželstvo a či má nejaké výhody žiť len tak na hromádke. Či majú nejaké výhody napr. slobodné matky alebo ani nie. Viem, že to znie pre niekoho hrozne, ale v tejto ťažkej dobe zvažujeme všetky pre a proti...
Ďakujem za odpoveď
@zuzinka888 musia zdielat spolocnu domacnost.
@zemiakovysalat a kto pride na kontrolu? Pani z danoveho?
@zuzinka888 nikdy nevies kto ta nahlasi.
@zemiakovysalat ja ani moj muz nemame ziaden problem, sli sne z podnajmu do rodinneho domu na ktory viac zarobil on, kedze ja som mala rodicaky, postavili sme spolu dalsi dom, robime vo firme na seba obaja spolocne a nane spolocne peniaze.
Ty si zarobis sama na seba na deti na byvanie dovolenky tvoja vec.
@zuzinka888 dieta musi byt vlastne osvojene v nahr starostlivosti a zit v spol.domacnosti.
@zemiakovysalat . Lebo ja mam pocit ze bonus mozem cerpat len na vlastne ebo vyzenene deti. Ale nejdem sa hadat.
@h2 presne tak... ľudia píšu hlúposti.Automaticky deti dedia všetko, žiadny rodičia.Ked muž má nehnuteľnosť, ktorú nadobudol pred sobášom, tak žena počas rozvodu nemá nanu nárok.Ked kúpia nehnuteľnosť ako slobodní, môžu byť obaja na liste vlastníctva
@kvietocek87 muz moze polovicu na zenu kedykolvek prepisat.
@natalka13 ved ano. Ale ak niekto zije len tak nadivoko tak tie deti asi osvojene nema.
Moj nazor je ,ze rodina je ked sa vsetci volame rovnako a ked si vsetci setrime spolocne a ked sa vsetci milujeme a vsetci spolu stravujeme,zijeme,zdielame vsetko spolu aj zle aj dobre.
Pre mna je to dolezite byt v manzelstve. Prezila som aj slobodnu matku ziadna vyhra,prezila som prve manzelstvo tie ziadna vyhra,ale spolocne majetky spolocne dieta a spolicny ROZVOD. Teraz druhe manzelstvo spolocne dieta spolocny majetok ,spolocny prijem. Nikdy nie moje,tvoje je to narusenie spolocneho manzelstva. Ideme do toho preto lebo je to na cely zivot. Nie preto ze co ked!!!! Laska,viera,dovera a buducnost.
@zuzinka888 to dieťa musí byť, samozrejme, spoločné. aj my sme takto uplatňovali daňový bonus, neboli sme manželia. podmienkou bola rovnaká adresa TP.
@zemiakovysalat viem.
Manželstvo je v podstate o financiách.
Ak máš partnera čo má exekucie, tak si ho nezoberies.
Ak máš partnera s ktorým idete nadobúdať majetok tak si ho zoberieš.
Nikto tu nespomenul, ze BSM sa da pokojne pocas manzelstva zrusit, ak obaja suhlasia ;)
@panelacikova ano ja viem, ale jedna kocka tu zle pochopila prvy prispevok- a ten zvysok je uz vytrhnute z kontextu.✌
Najlepšiu a najkrajšiu výhodu má to, že Boh manželstvo požehnáva. A aj deti v ňom ❤️ A mnoho iných ďalších výhod. Papier oficiálne potrebuje svet, Bohu stači sľub, je to zmluva medzi mužom, ženou a Bohom a je jedno, či to je v kostole, v lese alebo na úrade. Boh je prítomný všade, nielen v budove kostola.
@zuzinka888 ok 🙂
@h2
@elizabet173 Ja nepredpokladám, píšem konkrétne, čo sa deje. Nevidím do celej situácie a nerátala som ich €, kto si koľko po rozchode vzal a ako si to poriešili. Treba myslieť dopredu, ale pri veľkej láske nebýva veľa rozumnosti a vždy na všetko myslieť sa asi nedá. Ja som za sobáš, papiere, niečo to istí a vyzerá to usporiadane.
@zuzinka888 nie nemôže hocikto z ulice podat na tvoje dieťa daňový bonus,ale otec dieťa áno a je jedno,či su rodičia dieťaťa zosobášení. Muž musí zamestnávateľovi dokladovat rodinný list dieťaťa a tam je predsa zapísaný ako otec. Aby si mala predstavu ako to pri nezosobášených pároch funguje...keď chcu nezosobášené páry,aby ich dieťa malo priezvisko otca,tak sa ide na matriku a urobí sa tam priznanie otcovstva. Najlepšie ešte pred narodením dieťaťa a je to už potom vyriešené a dieťa už v pôrodnici bude vedené pod meno otca a môže ak otec ísť vyzdvihnúť rodný list dieťaťa,kde je už zapísaný automaticky b rodnom liste ako otec.samozrejme,ak to par neurobí pred narodením dieťaťa,tak sa to dá dať kedykoľvek po narodení,ale dieťa nosí dovtedy priezvisko matky a otec neznámi/neuvedený je v rodnom liste napísané.
Ahoj, ja len tak logicky, ak by svadba bola "len papier" tak preco na nom zalezi homosexualnyn parom? Alebo aspon na nejakej "forme ochrany"? Tam mas vsetky odpovede, preco je to lepsie/vyhodnejsie.
@zuzinka888 a samozrejme TP musí byť rovnaký
@kukina79 ano ja viem, len som demonstrovala priklad. Uz som to pisala. Je to vytrhnute z kontextu- pisala som ,ze si nemozes cerpat bonus ani ocr na dieta svojej priatelky( ktore ma s inym partnerom) na" cudzie dieta".
@panelacikova nechápem akú adresu trvalého pobytu myslíte.Priatel berie daňový bonus a trvalý pobyt má úplne niekde inde ako deti.
@kvietocek87 v tom prípade ho pravdepodobne berie neoprávnene. mne toto prízvukovala rok čo rok mzdová účtovníčka. stále sa pýtala, či má otec dieťaťa rovnaké TB ako dieťa? predpokladala som, že to je nutnosť.
@kvietocek87 pozerám finančnú správu a našla som tam toto:
Otázka č. 18 - Rozdielne adresy trvalého pobytu
Môže daňovník poberať daňový bonus na vlastné dieťa v prípade, že nemajú rovnaký trvalý pobyt?
Odpoveď
Pre uplatnenie nároku daňovníka na daňový bonus je potrebné, aby bola splnená podmienka žitia v spoločnej domácnosti, tzn. nie je rozhodujúca adresa trvalého pobytu.
to znamená, že možné to je, ale zároveň to je teda v podstate (alebo môže byť) aj podvod. tí dvaja prakticky vôbec nemusia spolu fungovať, ale tvária sa, že áno. keďže moja účtovníčka bola mimoriadne precízna, tak si overovala priamo TP
@kukina79 len pozor, na to, aby bolo otcovstvo priznané a otec bol zapísaný v RL vôbec nepotrebuješ, aby dieťa malo rovnaké priezvisko ako on. lebo takto to z tvojho komentára vyplýva
@panelacikova veď tam to máte jasne napísané, čo ste mi poslala, že podmienka je žitie v spoločnej domácnosti.To sa dokladá čestným vyhlásením tuším.A ďalej sa už neskúma, či je to aj reálne pravda, že či žijú v spoločnej domácnosti aj naozaj.Takze ani v tomto ohľade muž a žena nemusia byť zobrati.
@kvietocek87 zobratí nie. len ako píšem zase ja. je možné, že tí dvaja neboli zobratí, majú dieťa, ale už dávno sú rozídení, a teda nežijú v jednej domácnosti, ale muž si stále uplatňuje daňový bonus. prakticky je to podvod. alebo chceš povedať, že nie? 🙂
@blontimka Ja to tiež vidím tak mnohé ženy podvedome chcú byť ošetrené v prípade rozchodu hlavne tj. manželstvo je pre ne výhodnejšie ako pre muža. Si to zväčša muži, ktorí sa nechcú zenit a odkladajú je zeny. Ak keď žiadna to oficiálne takto neprizná. Chcel by som vidieť ako si spomenula, keby chlap má dlhy a sú spolu koľko žien by trvalo na manželstve, potom by sme sa mohli baviť v koľkých percentách je to úprimne z lásky a nie sú tam žiadne iné pohnútky 😁. Manželstvo je proste istota pre ženu hlavne pre muža nemá nejaké výhody 😁

@panelacikova vies ze napisat zavet je rychlejsie ako vynavit sobas ?