icon

Je dnes pre mladých výhodnejšie zobrať sa, alebo žiť bez papiera?

16. jan 2023

Ahojte, zaujímalo by ma, aké výhody má manželstvo a či má nejaké výhody žiť len tak na hromádke. Či majú nejaké výhody napr. slobodné matky alebo ani nie. Viem, že to znie pre niekoho hrozne, ale v tejto ťažkej dobe zvažujeme všetky pre a proti...
Ďakujem za odpoveď

Strana
z7
stannkal
18. jan 2023

@tiezjedna presne ako hovoríš, ešte dodám že to s priezviskom plati aj keď sa dieťa narodí manželom a ti nemajú rovnaké priezviská, teda keď si žena nechala svoje.

zemiakovysalat
18. jan 2023

@katarinkapetko ak si slobodna matka tak si nemala narok dlhsie poberat MD
Nato narok má len osamelá matka

katarinkapetko
18. jan 2023

@zemiakovysalat som slobodná matka nie osamelá a úplne v pohode mi to schválili bez akého koľvek dokladovania a otázok

zemiakovysalat
18. jan 2023

@katarinkapetko 🤣 tak sa prihlas že chces vratit, lebo nárok nato si nemala.

pipistrel13
19. jan 2023

@vorkola obavam sa,ze pre manzelstvo prichadzaju zle casy,hlavne pre manzelstvo heterosexualne...snaha o jeho uplny rozklad,rovnako ako snaha o rozklad rodiny
ale napriek tomu verim,ze vzdy zostanu ludia,ktori budu hajit hodnotu manzelstva a rodiny
uz to,ze su take otazky ako kladie autorka vypoveda o tom co sa dnes deje...
autorka nemyslim to ako kritiku ani ta nesudim,poukazujem skor na velmi vyznamny a spolocensky problem

blontimka
19. jan 2023

@katarinkapetko zrejme nemáte s partnerom ani rovnaký trvalý pobyt....nárok si NATO nemala

katarinkapetko
19. jan 2023

@blontimka nemali sme žili sme v podnájme takže nič som neporušila, nárok som mala 🙂

zemiakovysalat
19. jan 2023

@katarinkapetko 😅🥲 ty si fakt tupá prepáč....

zemiakovysalat
19. jan 2023

@katarinkapetko oklames stát, neprávom más MD dlhšie a este aj stým chvalis 😅😏

blontimka
19. jan 2023

@katarinkapetko nemala. Dostuduj

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
natalka13
19. jan 2023

@pipistrel13 kto sa snazi o rozklad manzelstva?

katarinkapetko
Autor odpoveď zmazal
katarinkapetko
20. jan 2023

@zemiakovysalat ja si zas myslím,že ty si dobre vytupená bagandža ktorá potrebuje chytráčit. Mám svoju hlavu nedávno som to riešila, viem čo píšem skús sa doinformovať u pani ktorá pomáha riešiť takéto veci a mňa už nekomentuj. Dovidenia 👌🏼

katarinkapetko
20. jan 2023

@zemiakovysalat nikoho som neoklamala, doštuduj moje zlatko ❤️ tebe ju zrejme z niakeho dôvodu nepredĺžili a teraz si to tu takto ventiluješ. Ak to budeš ešte niekedy riešiť poriadne sa poinformuj, doštuduj aktuálne podmienky a hádam sa ti to podarí. Ďalej ma to už nezaujíma, drž sa.

sasa1310
20. jan 2023

@katarinkapetko Nárok na predĺženú materskú má osamelá žena. T. j. žena bez manžela, priateľa (slobodná, ovdovená, rozvedená). Rodič, ktorý dieťa vychováva sám. Čo ty evidentne nie si. Ty si slobodná a nie osamelá. Tak tu nemudruj, že si má niekto niečo naštudovať, keď evidentne študovať by si mala ty.

sasa1310
20. jan 2023

@katarinkapetko okrem toho, malo by sa vypísať aj čestné vyhlásenie, že si naozaj osamelá matka a žiješ sama a toto, keď si vypísala a evidentne klamala, tak je to jasný podvod. Tak sa tu moc nečerti a radšej zmaž svoj profil, aby si ešte nemusela vracať dávky a platiť pokutu za priestupok do výšky 331 eur

kubkovamama
20. jan 2023

V dnešnej dobe už nevidím na manželstve žiadne výhody oproti statusu slobodnej ženy.Som vydatá druhý krát,len tak,bolo to spontánne rozhodnutie a nikto to ani nevie.Nepocitujem žiadne výhody,ľudia ma oslovujú úplne inými menami,majetkovo je to bezpredmetné,nemáme spoločnú ani hypo.Urobte ako uznas za vhodné,len nie kvôli okoliu apod.Majetok sa vždy dá poriešiť či si slobodná alebo vydatá,jedine ak by ti bolo ľúto mena pre deti,ale ani to ja neriešim.Pravda,že kedysi ma možno zamrzeli blbé poznámky,ale záleží kto je aká povaha,treba to zamiesť pod prah

teleskop
20. jan 2023

ani v jednom ani v druhom envidim vyhody ani nevyhody...

pipistrel13
20. jan 2023

@jabadabadu no homosexuali nie,ale propaganda ano☺️treba citat s porozumenim😉

pipistrel13
20. jan 2023

@natalka13 celospolocensky jav,ako take nema pre spolocnost vyznam ani hodnotu,je to celkon viditelne

katarinkapetko
20. jan 2023

@sasa1310 ja som v ničom neklamala na čo sa ma pýtali

vorkola
22. jan 2023

@ vsak sa zatia moztr zobrat aj civilne,a hned potom cirkevne
@loliki vsak ked manzelstvonefunguje, aj cirkev ma svoje pravomoci a to po 1 )V cirkvi ak su dake prekazky, trears nmanzel alkoholikliecba nula bodov ,tak tam existuje tzv odluka ,od manzelstva,,alebo aj existuje aj nulita manzelstva, trebars manzel pred cirkvou zatajil, ze ja drogovo zavisly liecit sa nada ,poznam taky pripad, ze tam doslo az k nulite manzelstva a on sa mohla druhykrat vydat v kostole, ale totoje na sirsiu debatu

kukina79
25. jan 2023

@tiezjedna úplne presne si to vystihla....ja žijem s mojím "mužom" (volám ho tak a on mna "žena",napriek tomu,že sme není zosobášení) skoro 19 rokov. Máme spoločne deťa a presne,ako si písala nikdy nebol problém ohľadne zdravotného stavu, financie,majetky sa dajú ošetriť aj bez svadby ...možno,že sa raz zoberiem,ale pre ani jedného z nás to nie je dôležité mať papier na vzťah a na majetok.

kukina79
25. jan 2023

@panelacikova áno, v to máš pravdu podmienka to nie je a nemusí mať priezvisko otca po uznaní otcovstva. Ale ak chcú,aby malo po otcovi,tak to ide len,keď muž podpise uznanie otcovstva.

kukina79
25. jan 2023

@tiezjedna ja nič nemystifikujem. Ja som si tým prešla 🙂 áno,máš pravdu,že po uznaní otcovstva nemusí mať priezvisko otca,ale bez uznania otcovstva dieťata,ak by chceli rodičia,aby malo dieťa priezvisko po otcovi, nejde. Preto som napísala,že po uznaní otcovstva automaticky má dieťa priezvisko otca,ak sa nedohodnú inakšie🙂. Aj čo je v kolónke som použila iný výraz a v inom som to tuším napísala,že sa píše buď neznámy alebo neuvedený. Takže až tak "mimo" zase ten môj komentár nebol....🙂

tiezjedna
25. jan 2023

@kukina79 jasné, ale z toho tvojho predošlého komentáru to tak nevyznelo, preto som upresňovala👍 A "neznámy" sa podľa matrikárky uvádzať nesmie, pretože sa má za to, že otec je známy vždy, ale z nejakých dôvodov nebude v listine uvedený. Preto sa píše "neuvedený".

kukina79
25. jan 2023

@tiezjedna jasne, pohodička 🙂 je pravda,že som to až tak presne nenapísala a môže vzniknúť nedorozumenie

tiezjedna
25. jan 2023

@kukina79 ak je to číslo v tvojom nicku rok narodenia, tak asi uvažujeme podobne, pretože som na tom rovnako 😉

Strana
z7