Je masturbácia v manželstve hriech?
Zaujimalo by ma, či je fakt taký veľký hriech ak niekedy masturbujem. Som vydatá. Sex mame hocikedy, ale teda len veľmi málokedy sa pri ňom urobím, vaginálne asi nikdy. Nevadi mi to, aj tak mám z neho pôžitok. No teda mam niekedy chuť sama. Problém? Ten vidím len v otázke viery , viem že neveriace mi nápisu že je to ok, a veriace zas že som hriešnica. Nie je tu nikto, čo sa v tom fakt vyzná? Veď mám Manzela, žijem s ním normálne, nemáme absolutne žiaden problém, mame dve deti, všetko funguje, nikomu tým neublizujem. Som veriaca a teda snazim sa žiť normálnym životom, neublížovat druhým, neriešiť druhych. Na spovedi je mi maximálne trapne hovoriť cudziemu chlapovi farárovi že som masturbovala. To mi príde ešte zvrhlejsie ako samotný akt v súkromí. Otvoríte si fóra kde sa to rozoberá, tak si prečítate že pôjdem rovno do pekla. Ale veď predsa nespím s nikým cudzím, manželovi som verná, ľúbim ho aj vždy budem. Nevidím najmenší problém. Len v tom že kurnik zas nebudem môcť ísť na prijímanie v kostole, a na ďalšie Vianoce sa zas musím z toho spovedať. To fakt všetky veriace ženy nemasturbuju len ja jediná? A fakt to všetky rozprávate zakaždým farárovi? Neni to blbe? Mám v tam zmätok a hnevam sa že cirkev si stojí za svojim zatiaľ čo možno veda to považuje za normálne prirodzene a zdravé. Pôjdem teraz do pekla kvôli tomu, hoci som nikomu nič neurobila. Ďakujem pekne. Poprosím hlavne veriace o názor a diskusiu. Vďaka
@arcticcode prepac...nie som veriaca a som tomu neskutocne rada, ale oni nielenze uspokojuju sami seba, ale aj zneuzivaju deti..takze ak uz hovoris o jednom spomen aj to druhe
@777januska777 no zhodneme sa len na tom ze ma pochybnosti o veciach s vierou spojenych...v mojich ociach nie o viere samotnej.
@arcticcode alebo o tom nevies, ze su gayovia ci pedofili, isto ti budu rozpravat, ako obchytkavali chlapcov...sa zobud do reality....vies, uz aj vatikan to priznal
@arcticcode
Dosť naivné tvrdenie, ty každému z tých 150 kňazov vidíš do spálne a hlavy? Lebo na čele nemá napísané, že je gay či pedo.
Som vydatá, som veriaca , chodim na spoveď, ale niektoré veci farárovi nepoviem, radšej poviem, že na viac hriechov sa nepamätám 😊 Na čo by som mu hovorila , že som si rano urobila dobrý orgazmus? Keď za možno 24 hodín si to urobim znova ? Však do prijatia Eucharistie nevydržím čistá aj z inej stránky... 😂🙈
Buď v klidku, si zdrava! A tvoj muž je myslíš “čistý”?
Ja by som Ti hlavne odporucila skusit este nejak odkomunikovat s manzelom Tvoje uspokojenie v sexe. Predstava ze so suloze samotnej zena dosahuje bezne orgazmus je celkom naivna, mnoho zien vaginalny orgazmus nezaziva vobec alebo len uplne zriedka. Hlavna koncentracia nervovych zakonceni u zeny je v klitorise, prirodzene dosahujeme orgazmus lahsie pomocou jeho drazdenia. K tomu moze dojst rozne, beprostredne pred sulozou, pocas nej, za pomoci manzela a jeho roznych telesnych casti alebo svojpomocne priamo pocas styku, moznosti je dost, len o nich treba komunikovat. Skus sa manzela napr vo vhodnej chvili opytat, Tebe odkomunikovatelnym sposobom, ci neskusi nieco viac on urobit pre to, aby si bola uspokojena. Ak je v tom fakt nesikovny, tak to mozes zvladnut pocas styku aj sama, mozno by bolo vhodne sa ho dopredu opytat, ci to mozte skusit , aby sa necitil "neschopny", na to ho uz Ty musis poznat. Musi byt celkom frustrujuce mat sex bez vyvrcholenia a potom sa trapit, ci masturbaciou nepachas hriech. Ak by si s tou masturbaciou nemala vnutorny konflikt a uvilnilo by to sexualnu tenziu bez toho, aby si vnimala akykolvek problem v posteli, potom je to uplne v poriadku. Ak mas byt v rozbroji so svojou telesnou tuzbou a nasledne myslou, musi to byt dost narocne a mozno aj zbytocne, ked existuju sposoby ako pomoct pocas styku, aby si sa nemusela umarat otazkami o hriesnosti. K tym sa vyjadrovat ako dost zaryty ateista nebudem.
@tinulinda taka spoved ti je vies na co... Lepsie by si zrobila, ak by si na nu nesla vobec, ako ist na spoved a spachat svatokradez. Ale OK, opat sme si len vybrali z viery to, co nam vyhovuje a presviedcame sami seba, ze je to ok. Lenze nie je.
@erikavesela
@mondolina jop, takze generalizujeme, generalizujeme. A vsetci cigani su neschopni zlodeji. A vsetci zidia uzernici. A vsetci bieli rasisti. Ako sa vam pacia tieto tvrdenia?
Jasne, su aj pedo knazi. Dajme tomu, ze jeden knaz z tisicich znasilnil dieta. Skusme hmmm... Futbalistov. Jeden futbalista z kolkych znasilni dieta? Z 400? Skusme politikov. Jeden z kolkych politikov znasilni dieta? Jeden z tristo? Ano, su aj knazi, co znasilnia dieta a ked sa im to dokaze, maju ist pekne do basy, knazstvo nie je a ani nikdy nemoze byt imunita a cirkevni predstavitelia, ktori tieto skutky tutlaju, raz za to pojdu do ohna, ktory je pripraveny diablovi a jeho anjelom. Ale nie kazdy knaz je taky. Dokonca by som povedal, ze skoro ziaden knaz taky nie je.
A ze si myslite opak, tak to len preto, lebo ste radu, ze opat raz mozete naplut na cirkev a tiez preto, ze media si tiez radi obtru hubu o cirkev. Preto o znasilnujucom knazovi sa robia dlhe reportaze a pisu dlhe clanky, ale ked nadrzanemu bravcovemu Richterovi nasli v aute tisic kondomov, na ceste do detskeho domova, tak o tom sa media sotva zmienili.
@arcticcode
Nikto nenapísal, že každý kňaz.
Ale netvrď, že z tých 150 čo poznáš Ty nie je ani jeden. Lebo to nevieš.
@arcticcode takze....richterovi nenasli tisice kondomov, ale tisice eur, a nesiel do detskeho domova, ale na krst vnucky...ake generalizovanie?...ano, najdu sa sj v inych sferach pedofili...vies o tom, ze ten futbslista nema v "popise prace" zdrzanlivost?...porovnavas neporovnatelne....ano, he vela knazov, ktori by mali sediet, vela z nich zneuzivaju deti a zeny...vela z nich ma potomkov...a len tym, ze ty budes tvrdit ine to inym nebude...aj na nadom malom slovensku bolo mnoho pripadov tohoto charakteru...ja som si tie pripady nevymyslela...
@mondolina okay, neviem. Mas recht.
@erikavesela hej, jedneho predsalen poznam. Ale nie je gay ani pedo, normalne ma zenu a tri deti. Smutne. Ani knaz nema v popise prace zdrzanlivost. Je to nieco, k comu sa dobrovolne zaviazal. Vies, ja prakticky nemam nic proti zruseniu celibatu. Vobec by mi to nevadilo. Mne vadi to, ze knazi sli do celibatu Dobrovolne a teraz proti tomu prskaju jed a zlc.
A ak si myslite, ze zavedenim celibatu by sa z gayov knazov zrazu stali pozorni heterosexuali a vzorni otcovia rodin, tak to ste na omyle
@arcticcode tak to si nemyslim...vies...tomu knazovi je jednoduchsie opantat dieta alebo ineho mladeho knaza ako dospelu zenu, ci chlapa...preto vznikaju tie pedofilne a gayovske situacie...ja nie som veriaca, ale toto ma dostava do vyvrtky...zhresia, zneuziju male dieta a nic sa im nestane?.. toto mi hlava neberie ...rodicia tym knazom davaju deti dobrovolne do "opatery" a potom sa im deju tajeto veci...najhorsie je, ze ked sa obet aj rozhodne to zverejnit, tak jej nik nechce verit...smutne a chore zaroven...nechci vediet, co by som urobila cloveku, ktory by sa dotkol takymto sposobom jedneho z mojich synov a bolo by mi jedno, co by sa mi stalo...takymito ludmi neskutocne opovrhujem...
@erikavesela aj ja. Ciroevni predstavitelia to vzdy na slovensku tutlaju... Katastrofa. Ale moja viera nestoji ani na zvolenskom, ani na kuffovi, ani na bezakovi.
🙂 to, ze si sa narodila do krestanskej rodiny naozaj neznamena, ze to musis riesit. Si slobodny clovek.
Vies, ja si myslim, ze pokial by naozaj clovek zil normalne a za masturbaciu v manzelstve (ci mimo neho, myslim, ze to krestania nejak nerozlisuju) siel rovno do pekla bez ohladu na cely dalsi zivot, tak to je potom skutocne nic moc nabozenstvo.
Netrap sa tym, zi ako clovek.
:D ja sa len divím že poniektoré extrémne veriace sa nechodia rovno spovedať aj z toho že im na prehliadkach cudzí muž/žena kukali do či chytali :D .....jak keby ťa nejaký Boh odsúdi so vstupenkou do pekla...nik nevie čo je po smrti a samo ludstvo nevie kde ma pravý koreň existencie ale v rukách boha to určite nebude ...rozprávky povery báje atd atd tých je hromada a tých skreslených a mocou vyzdvihnutých najviac
@judar 👍😂😂
Keby ludia mali len taketo hriechy,mali by sme krajsi zivot!podla mna to nie je hriech a vobec sa z toho spovedat nemusis...
@kristina2412 krásne si to povedala.ja som veriaca ale takéto reči ked pocujem od niektorých katolikov napada ma iba jedno "pýcha peklom dýcha"
@erikavesela keby ste sa o tieto veci v cirkvi trošku viac zaujímali, vedeli by ste, že katolícka cirkev bojuje proti pedofilom dosť veľkou kontrolou a programom, v katolíckej cirkvi majú kňazi zakázané za stretávať s dieťaťom osamote, dieťa nesmie byť s kňazom samé, vždy tam musia byť viacerí ľudia alebo viac detí. Vy nie ste veriaca, takže nemôžete chápať podstatu viery, spoveď nie je pre veriaceho vyriešením jeho hriechov. Človek pred spoveďou vždy musí najskôr ísť za tým komu ublížil a svojim hriechom sa zodpovedať, lebo ak to neurobí, tak hriech nie je odpustený. Celkovo človek, ktorý zneužíva deti je a musí byť potrestaný, cirkevný súd ohľadom týchto veci je veľmi opatrný. Tieto informácie sa nikdy nemôžu zverejniť až kým nie sú oficiálne výsledky, lebo veľa kňazov čo je obvinených zo zneužívania sú falošných a takáto informácia ak nie je pravdivá zničí človeka. Odporúčam vám trošku si naštudovať ako prebieha cirkevný súd a ako predstavitelia cirkvi riešia problémy v Cirkvi a nie si domýšľať veci. A keď sme už pritom ak by moje deti zneužival ktokoľvek, tak tiež by som sa neudržala, či by to bol rodinný príslušník (väčšina pedofilov), učiteľ, vychovávateľ atď.
@777januska777 ja nemienim nic studovat, cirkev a viera ma nezaujimaju...nechapem nielen podstatu viery, ale ani veriacich... ja len vnimam to, ze sa poslednu dobu s pedofilmi v sutane pretrhlo vrece...to, ze si pedofil vzdy najde sposob ako byt s dietatom osamote snad nemusim vysvetlovat...vef tomu, ze v tomto pripade idu zakazy stranou...co sa tyka zneuzivania deti...kaslem na cirkevny sud...vsetci maju byt potrestani podla riadnych sudov k danej krajine...
Vy tu co riesite? Myslis si, ze farari si nelestia bimbasa? Chod si dat dva zdravasy, jeden ocenas ked ti to pomoze.
@erikavesela ked nemienis nic studovat, bud aspon tak laskava a nemudruj o tom. 😉 lebo chybaju ti zakladne vedomosti a znalosti, ale tu to vypisujes, akoby to boli fakty, pritom pravda je niekde uplne inde
@arcticcode nie nemienim...cirkev a viera nie su veci, ktorymi mienim stracat svoj cas, nechapes to?...preto nemienim...mna vytacaju len toe svinstva, co stale vyplavaju aj po rokoch na povrch..a ano casto su to fakty...ale to nevidis, lebo nechces...sa obzri do minulosti, co vsetko cirkev spachala a potom sa este raz sam seba spytaj, ci to stoji za to...moj nazor je, ze nie..absolutne nie...
@erikavesela a zas o minulosti, kľudne by sme sa mohli porozprávať o tej zlej minulosti z akej cirkev roky obviňujú ľudia ako vy, ktorý niekde niečo počuli, o nič sa nezaujímajú, ale teda mudrujú kde to ide a svoje domnienky všade vypisujú. Ja viem, že dnes je moderné sa ku všetkému vyjadriť, ale keby sa ľudia radšej vyjadrovali, len k veciam ktorým rozumejú, hneď by to bolo lepšie. Ale samozrejme chápem máme demokraciu a dnes už nie je dôležité či je niečo pravda alebo nie dôležité je, že každý povie svoj názor a zaň zozbiera čo najviac like. Kto má najviac likeov, tak ma v tejto spoločnosti pravdu, nezáleží či rozpráva úplne nezmysly.
@777januska777 mylis sa...mna ziadne like nezaujimaju...mne je jedno, co si kto mysli...ano, minulost...co tak si trosku nastudovat minulost?...ked len kriziacke vypravy spomeniem...ja som pokrstena, lebo ma dala pokrstit moja babka, sa cuduj svete este za hlbokeho komunizmu...a vies co?..bola by som radsej, keby tak nebolo...moje deti nie su...pretoze s tym nesuhlasime..a navyse, ked budu chciet, mozu si dat urobit vsetky sviatosti same, na zaklade svojho rozhodnutia...a nie na zaklade toho, ze babka povedala...ze ja ako rodic som si to zelala, pretoze potom budem ich rozhodnutie akceptovat ako ich vlastnu volu a nie ich pred nieco postavit a prikazat..takto to bude a basta...

@arcticcode potrebujeme riesit verejne posudzovanie viery anonymnej autorky anonymnymi prispievatelmi. Uprimne,z prostredia ktore by malo byt plne lasky,ustretovosti a pochopenoa zaznieva najviac invektiv. Som zhnusena .....