icon

Je mi zle z brata a jeho partnerky

30. mar 2023

Ahojte idem sa trošku vyspovedať , už som tu raz písala asi dávno o svojej rodine ,konkrétne bratovi a švagrinej ..
Ja rozmýšľam,že s nimi prerušim kontakt , moja mama kvôli nim plače, v kuse nemajú peniaze, musia im požičiavať, vydierajú ich deťmi , že nebudú mať čo jesť , pritom majú dlžoby, on zarába pekne ale ona odmieta ísť robiť, všetky deti sú školopovinné, pokradla mojej mame všetky šperky, vrátane obrucok, náušníc , zlato ,všetko ..nikdy sa to už nenašlo, ku kradezi sa priznala.
Mne sa ona hnusi , naozaj ja ju tolerujem a znášam kvôli deťom a rodičom ,inak najradšej by som ju oplula..
Lenivá je , klame ,úplne vo všetkom , choronicka klamárka , ona 99,9%veci ,čo vypustí z h.by nie je pravda.majetky delila a naši majú ešte len 50rokov , a žijú normálny život .
Ja som už z tohto ho chora, keď sa blíži nejaká spoločná akcia ,tak normálne mi je zle.
Naši im požičiavajú veľké sumy peňazí , nie 10 ,20 eur to ide na stovky eur mesačne ,a to on zarába, čo dlžoby majú a deťmi vydierajú ..
Prepáčte ,na nervy som .
Som povedala ,že ju budem tolerovať , ale ja už nevládzem ani to a on je tiež sprostý jak tágo ,že toto dopustil

autor
30. mar 2023

@natassa2 vieš ono toho je strašne veľa ,toto je len vycuc a už roky to trvá .aby povedali ,že ja nepotrebujem dediť lebo ja mám dosť ? Ale my máme s mužom vlastnou usilovnosťou to čo máme , a hlavne naši žijú a vedie sa im dobre , nevie čo riešia dedičstvo ..alebo keď sme kúpili nové auto ,tak sme parkovali o dve ulice ďalej,lebo ziarlili.. toho je strašne moc ,ona nie je normálna a môj brat tiež nie

cacianka
30. mar 2023

Mama ma syndróm matky terezy , ťažko sa z toho vymaní, keď jej je ľúto deti.
Ale týmto neustálym pomáhanim im vlastne vôbec nepomáha, len nevestu podporuje aby naďalej sedela doma na riti, nič sa v prospech detí nevyrieši.
nic, naučia sa to čo ich matka.
Takže pohovor si s bratom či ho hamba nefackuje keď okráda svojich rodičov , za dobrotu na žobrotu, veď si ani nevedia urobiť finančnú rezervu pre prípad potreby lebo všetko padá do hlbokej jamy.
Pohovor si aj s rodičmi, čo všetko to obnasa, zober ich do poradne, kontaktuj sociálku, a potom im môžeš povedať, že sa nevládzes pozerať ako bezhlavo samaritansky sa rútia do nešťastia tak s nimi ✂️ kontakt.

mircalla
30. mar 2023

Nerozumiem. Na co im rodicia poziciavaju peniaze. Jednoznacne chyba rodicov a stopnut to musia oni. Pretoze takto sa to bude len zhorsovat.

maryetta
30. mar 2023

Veru. Rodicia pokial nie su hlupi tak tiez by s tym mali seknut.
Lebo takto ich vlastne podporuju. Ktovie mam tie peniaze idu.
Okej jedlo detom. Ak nebyvaju daleko ok. Nech sa prisu tam deti najest. Pripadne ak chodia do skolky/skoly ze im budu platit obedy aby mali teplu stravu. Inac nie.
Och. Ked to citam mam nervy spolu s tebou. Byvate vsetci niekde blizko seba?

blue_violet
30. mar 2023

Na spoločné akcie by som prestala chodiť ak by tam boli oni a to povedala aj rodičom. Chápem že ťa to rozčuluje, ale na druhej strane je to problém tvojich rodičov že si nevedia povedať nie. Sú to ich peniaze a môžu si s nimi robiť čo chcú, čiže áno dať im aj stovky eur mesačne. Kedy by ma to začalo fakt reálne trápiť by bolo keby nedajbože za ich života by im dvom niečo na nich prepísali.
Ak majú len 50 rokov tak tipujem, že ešte pracujú. Čiže je to ich starosť čo urobia so svojou výplatou.
Prehovorila by som maximálne do duše bratovi.

autor
30. mar 2023

@blue_violet ale oni útočia aj na mňa , brat mi vykrikuje že mám peniaze , proste on má neznáša , lebo sa mám dobre( ale v jeho očiach sme milionári) čo samozrejme pravda neni , sme obyčajný zarábajúci ľudia obaja

autor
30. mar 2023

@blue_violet povedal že mu závidím že má deti a ja ich mať nikdy nebudem , lebo som neplodna, vykrical mi to ..že určite mu budem závidieť deti, lebo on ich môže mať koľko chce a ja nie

autor
30. mar 2023

@blue_violet môj muž ho skoro zabil

blue_violet
30. mar 2023

Chápem. To je od neho pekne hnusné. Poznám podobný prípad z môjho okolia kedy brat závidí vlastnej sestre, ktorá si to všetko vybudovala sama.
Každopádne by som dala rozum bratovi ked aj on dáva tebe a prerušila s ním kontakt. Rovnako to oznámila aj rodičom. Ak ťa to príliš trápi tak povedala aj im svoj názor a už je len na nich či sa zobudia. Nenechala by som si ale kaziť život dvoma niktošmi

kiwi3
30. mar 2023

pamatam sa tusim, ona je od tvojho brata starsia, nie? a islo jej o dom.
v kazdom pripade sa proti tomu musia v prvom rade postavit tvoji rodicia a razne povedat: "nie". nemame, nie je to spravodlive, nechceme, proste. "nie".
takto si ta mrcha len nasla svojho hostitela ako taky parazit, ale ten hostitel sa stale predklada a nic proti tomu nerobi... tak preco by to nevyuzila, ved jej preslo vsetko. urcite sa este tesi, aki su hlupi.
to, ze tvoj brat je strateny je dalsia vec, ale rodicia by sa mohli spamatat.

simona20201309
30. mar 2023

Keď to čítam, aj mne je už z nich zle.
Kvôli deťom? Pri takých rodičoch sa deti naučia jedine to, ze stačí natiahnuť ruky ...
Koľko majú deti rokov?
Ja vždy hovorím, že pomáhať niekomu takou formou je ešte väčšie zlo. Tí zobraci si na to zvyknú veľmi rýchlo. Ak rodicia pomáhajú stovkami eur, nech radšej urobia nákup, aby deti nehladovali- základné potraviny, ovocie zásoby do mrazaka. Ak už naozaj ide len o dobro deti... Pripadne priamo zaplatiť obedy v škole, nejaké oblečenie z charity, alebo zo sekača - chcem tým povedať, žeby som im nedala ani euro do rúk. Ani cent!!!
Mrzí ma vaša situácia, lebo verím, že sa citis totálne bezradne, ale skus to rodičom navrhnúť. Nech sa opytaju, načo im treba peniaze?
Neviem ako inak by sa ešte dalo v takom prípade pomôcť.
Hrozba situácia. Otras

autor
30. mar 2023

@kiwi3 nie je mladšia o pár mesiacov ale teda o dom jej ide celkom určite aj o ďalšie majetky

mikadooo
30. mar 2023

Nie, ak stávkuje až do mínusov, asi je závislá. Potom nie je chronická klamárka, len potrebuje svoju dávku vzrušenia z eventuálneho víťazstva, chronické klamanie je len metóda, ako sa dostať k svojej droge. Čiže má diagnózu, či už si to prizná, alebo nie. Ak sa s nimi stretávať nechceš, nestretávaj sa. Ale túto vec si musia vyriešiť rodičia s ňou, prípadne brat. Ty v tomto nemáš nejaké extra možnosti ako niekomu pomôcť.

autor
30. mar 2023

@mikadooo a prečo ma nenávidí aj brat? Lebo ma problémy s ňou ? Alebo čo je za tým ?

svetlonos
30. mar 2023

Ty neurobis nic. Mohla by si zbit tu svagrinu poriadne a brata vyfackat, pre svoju ulavu. Aj tak je lemra co nic nerobi a tvoj brat d**bil zaostaly.
Ja ako sa poznam, bud by som jej po tom vsetkom v tej situacii prinania naozaj jednu dve pritanlovala. Take riadne. V zivote som nikoho nezbila, dokonca otcovi zabranila slahnut strykovi. Ale tu by som pokojne urobila vynimku, zez milivycitky svedomia.
Realne to cele mozes len ignorovat. Jediny, kto sa moze zatat, su vasi rodicia. Mozu ich nahlasit na socialku, dat navrh aby si vzali deti do osobnej starostlivosti, ked by mali hladovat. Ja by som sa zas vyhrazala tym!
Tvoj brat musi mat skutocne nejaku psychovadu, lebo toto je uz cez.
No ty, v ramci zachovania si zdravia to nechaj tak. K nej by som sa spravala ako citim, odmerane, ignor. Asi len k detom normalne. Neakceptovala by som ju ani na oko.
A vyskusaj vygooglit terapiu - rodinne konstelacie. Pokojne napis spravu, rada ti o tom porozpravam. Riesila som tak jeden problem, uspesne pre mna 🙂

svetlonos
30. mar 2023

A tvoj muz ho skoro zabil? Toto su super adepti na pad lietadla, vsetci takito by sa v nom mali stretnut 😁 Tvrde ale prizivnici vychcani by nemali mat prava ako normalni ludia.

kubkovamama
30. mar 2023

Nepomohlo by ti viac odstrihnúť sa? Ignorovať. Uzavrieť v sebe krivdy,hnusne reči o plodnosti,obrniť sa a brať ich ako úplne cudziu rodinu. Pozdraviť a to je všetko. Rodičia sú dospelí,keď to nechcú riešiť,ty to neovplyvnis. Načo si ničiť psychické zdravie tam kde to je evidentne odsúdené na neúspech

mikadooo
30. mar 2023

To sa mňa pýtaš? 😄 Veď sa opýtaj jeho... Ja nevidím do vašej rodiny, môže mať na to x dôvodov, prečo ťa nenávidí. (napríklad, že sa im staráš do života, huckáš rodičov proti jeho žene, neveríš im, ohováraš ich na internete, atď atp)

danieli
30. mar 2023

Zila by som si svoj zivot pre pokoj v dusi, a byt absolutna svina vykricim bratovi, ze jeho deti o chvilu skoncia vo vasom opatrovnictve alebo inej nahradnej rodine. lebo tymto stylom ich zivota to inak nebude…

tiezjedna
30. mar 2023

@autorka tvoj brat vidí do akého hovna skočil, a že mu už nezostáva iné, len v ňom pokračovať... Detí by bolo ľúto aj mne, čo by babke, ale zariadila by som to inak - kľudne by som im kúpila čo je potreba, ale osobne, žiadne peniaze do ruky tamtým dvom bláznom.

miroslava21
30. mar 2023

To by chcelo spolocne riesenie tvojich rodicov a teba s manzelom. V prvom rade prestat ich dotovat, lebo to je neustaly kolotoc. Neviem ako su na tom ich deti, celkovo myslim, ako je o nich postarane a co skola, ci nie su zanedbani.

autor
30. mar 2023

@mikadooo v živote som sa im nestarala do života , nekomunikujeme spolu, našim im požičali 1500e tento mesiac, ďalších 2000zarobil a nestačí ,avšak ani to som nekomentovala ..a tamten odpad tu ohovaram lebo som totálne zúfalá už z toho

autor
30. mar 2023

@mikadooo ako komunikujeme ahoj a ahoj sem tam nieco viac, ale do života sa im nestaram

mikadooo
30. mar 2023

Pozri, mne to nemusíš vysvetľovať, mne je jedno prečo ťa tvoj brat nenávidí. Ty si sa pýtala. Ak spolu nekomunikujete, evidentne ani ty ho zrovna nemiluješ. To, že tvoji rodičia im stále dávajú peniaze a ty vidíš, že je to proste čierna diera, úplne chápem, že ťa škrie. Najlepšie ale v celej situácii je, nenechať sa do toho emocionálne zatiahnuť. Je to jednoducho vec tvojich rodičov a tých dvoch. Čím skôr sa od toho emočne odstrihneš, tým skôr sa ti bude lepšie žiť. Ja som ti napísala rady, aké by som poradila svojim rodičom. Ak však oni naďalej budú sypať peniaze do tej čiernej diery, je to bohužiaľ ich problém.

karolinakr
30. mar 2023

No tak to je čierna diera, ked stavkuje, budu im rodičia davat stale viac..a čo sa majetkov tyka, čo su rodičia nesvojpravni? uz tolko bolo pripadov, ze sa nevedia branit proti ludom voči svojmu majetku vsak to je nonsens..Syn- nesyn, dokial maju dlhy odstrihnut ich, detom trebars obedy zaplatit a saty a tym pomoc hasne..A nevesta do roboty, inak sa neda

jonnie
30. mar 2023

Do roboty asi nechce ísť, ak má exekúcie. A chudák deti.. jednak vzor a jednak môžu po rodičoch zdediť dlžoby.

marca12
30. mar 2023

Ani sa ti necudujem,to je tragedia mat taketo nieco v rodine a este ked su tam deti. Ja by som bola taka ista,kvoli detom by som to trpela a trapila sa. Tazko toto vyriesit,ked brat je zaslepeny a rodicia nevedia povedat nie. Maju dobre srdce a chcu im pomoct.

kristinapetronela
31. mar 2023

No neviem .pravda bude niekde uprostred .zrejme má dôvod prečo nechodí do práce ... Je to ťažké naozaj teraz pre každého .a s deťmi je celý čas ,bola korona ,možno sú viac choré ...kokos veď sa do nej nenavazaj .zi a nechaj žiť

autor
31. mar 2023

@kristinapetronela takto ,keby pokradla tvojej mame všetky šperky , pamiatky po babke ,ktoré si mala dostat ty a dá ich do záložne , pretože hráva na internete hry a prehra peniaze všetky ,tak začne kradnúť svojej svokre šperky , obrúčky (aj otcovi) proste všetko a dá do záložne ,aby mohla opäť hrať ( to sú dokázané a priznané veci) a už sa to nenašlo , proste nič nezostalo
Ked dajú dedkovci peniaze na vkladne knižky vnúčatám a ona im ich vyberie a všetko prehra a spláca v nebankovkach dlhý
a vieš prečo nechce ísť robiť? Pretože NECHCE , a ani sa tým netají ,deti nie sú choré , majú oveľa lepšiu imunitu ako tie moje , ona nechce, mala vybavenu robotu, oklamala všetkých že jej volali že ju už nepotrebujú a potom našej rodine šéfka volala ,že prečo nenastúpila ,že ju čakali a že to čo povedala nie je absolútne pravda..
Vymyslela si rakovinu , naši splaseny , brat hotovy a nakoniec vieš čo ? DOKAZANE KLAMSTVO, výsledky má 100% .. absolútne nič jej neni a nebolo 🤷
Keď príde jej dieťa ,tak prvé povie , bože aký tu máte poriadok, prečo my taký nemáme?

karolinakr
31. mar 2023

bohužial v tomto su vinni spolu rodičia..predstavujem si situaciu, že zať by ukradol ocovi a mame našej obručku..jednu..nie to ešte všetky (!) ako poznam našich, mal by zakaz vstupu ku nim do bytu...rodičia neboli ani den nezamestnani, su haklivi, ak niekto nepracuje...neexistuje, žeby po kradeži vsetkych zlatých šperkov niekomu davali peniaze, a keby vybrakoval vlastnym deťom vkladné knižky, tak by ho hnali bičom a mal by doživotne zakázany vstup - asi by hustili do sestry, nech sa s nim rozíde..Ťažko sa sťažovat, ked rodičia to takto nevidia - maju extremne posunute hranice tolerancie, a keby mala sestra muža gamblera - tlačili by ju do rozchodu, nieto ešte dotovat, tisice požičiavat, deti živit a nechat sa okradat..Moja suseda tiež z pozicie svokry zo svojho dôchodku vari 10 rokov synovi pre 4 ludi, lebo nevesta nevie varit..Vsak stari rodičia nemaju zodpovednost platit dlhy, davat požičky a vystravovat celu rodinu nezodpovednikom, len kvôli deťom..Možno nejaka adresna pomoc, zaplatit obedy v družine, alebo kupit pomôcky do škoky..Ale takto len dotuju priživnikov, ktori sa nikdy nenaučia zodpovednosti..