icon

Je môj manžel manipulátor?

25. máj 2021

Ahojte, chcem poprosiť o radu,alebo váš pohľad na vec. Ako začal Covid, intenzívne vnímam komunikáciu medzi mnou a manželom ako problematickú. Denne číta články, počúva rôzne relácie a názory na túto pandémiu.následne mi komunikuje katastrofické scenáre, ktoré nás čakajú. Priznám sa,ze vždy na mňa prišla hrozná úzkosť po jeho slovách a strach,že čo vlastne bude a príde... Ja rešpektujem jeho pohľad na vec, aj keď sa často nezhodneme, no viac krát som mu musela razantnejšie povedať,že to nechcem počúvať,že mi tieto reči nerobia dobre. Neakceptuje to.včera sme absolvovali výmenu názorov na inú tému ako covid, kde mi predostrel tie najhoršie scenáre, ktoré môžu prísť. Povedala som mu, že mi je hrozne keď toto počúvam, že nechápem kedy sa z neho stal takýto negativista, že ma rozhovory s ním vždy pripravia o chuť do života, o energiu.
V komunikácii sme sa dostali až k témam okolo covidu. A pri tom mi povedal, že so mnou vedie tieto rozhovory, aby keď sa to tu všetko poserie na tomto svete, aby som vedela argumentovať (napr v práci) prečo odmietam vakcinaciu. Mam pocit, že chce aby som reagovala podľa jeho predstáv a robí to cielene. Ja zatiaľ vakcinu odmietam z rôznych dôvodov, (nie je to dôležité), čiže zatiaľ sa v tomto zhodujeme, no toto mi príde ako manipulácia z jeho strany.
Prosím nerieste, či je správne sa dat zaočkovať, alebo nie, ja rešpektujem každý názor a cestu, ktorú si človek vyberie.
Myslíte, že je manipulator? Respektíve, čo robiť? Ako sa voči takémuto správaniu vyhraniť. Snažila som sa mu dat spätnú väzbu, že mi to naozaj nerobí dobre, že vidím jeho negativisticke nastavenie. Verím, že kam idú myšlienky, tak to si pritiahneme aj do života a takí budeme vo svojom vnútri.

Strana
z3
autor
25. máj 2021

@elizabet173 považujem manželstvo za vážne rozhodnutie.aj v ťažkých časoch, nechcem to len tak zabaliť. Je to ťažké, lebo aj keby som ti dni pisala ako fungujeme, nedá sa niekoho tretieho do toho úplne vtiahnuť. Ale to s tou asertivitou máš pravdu, skúsim na tom popracovať. Kvôli sebe.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
janage
25. máj 2021

Takže odpovede pre muža.
OK, Tvoj názor, rešpektujem, ale ja mám svoj a tiež očakávam, že budeš rešpektovať
Na otázku prečo toto hento tamto takto? Odpoveď: Lebo tak mi to vyhovuje. Ešte lepšia je formulka: Lebo tak to cítim.🙂Nenechaj sa vtiahnuť do debaty a vysvetľovania.
Ak predsa len nechtiac debatu dopustíš po 2, 3 raze povedz, že viac sa o tom proste baviť nebudeš. Už si mu svoj postoj vysvetlila, nepochopil tak považuješ za zbytočné to ďalej rozoberať. Môžete zmeniť tému alebo odchádzaš z miestnosti a ideš robiť niečo iné.
Potom môžeš použiť techniku sladkého hlasku. Áno miláčik, ako povieš, máš pravdu a robiť si v pokoji po svojom.
Ako môj muž verí v mimozemské civilizácie, čo ja osobne považujem za čistý blud. Ale nijako mu svoj názor nevnucujem a sem tam nejaký ten dokument pozriem s ním.
Dokonca jeden čas sme mali na striedačku po dňoch pozeranie telky večer. Jeden deň si vyberal jeden druhý deň druhý. A keď pozeral pre mňa nepozerateľné, tak som si šla čítať knihu. A opačne môj nemusí romantickú tvorbu😉

ludmilik13
25. máj 2021

mal by podla mna aj on respektovat to, ze tak ako on ma nejaky nazor, tak ho mas aj ty, ze nemusis s nim suhlasit 🙂

hopsadobrandejsa
25. máj 2021

@0silvia0 to mame v rodine uz aj my.

Ja tieto debaty neriesim a rusim hned v zarodku. Odmietam riesit niekoho pseudoteorie ktore si vypoculi od Vaskeho s Danom.

Ziaden strach, jednym uchom dnu, druhym von 👊🏻

apolka77
25. máj 2021

Tiež by som zašla za nejakou odbornou pomocou aby sa nezbláznit...lebo aj to, že vypnes film ktorý máš rada lebo má prísť z práce len aby si neprišla do konfliktu je znak že ten vzťah nie je rovnocenný.
Ďalej nechcem Ťa strašiť ale mnohým ľuďom straší vo veži z celého covidu a cítia sa "vyvolený" že objavili Ameriku...ešte to presviedčanie, negativizmus, konšpirácie ...nejak tak sa zbláznil švagrinej muž momentálne s diagnózou schizofrénia tiež každého presviedčal a vtlkal do hlavy že je vyvolený....držím palce ale myslím že tvoj muž potrebuje odbornú pomoc aby nebolo neskoro...a určite sa nevzdávaj toho čo máš robíš rada len zo strachu že prídeš do konfliktu...lebo potom to vyzerá že tebou naozaj manipuluje psychopat.

Strana
z3