Je môj muž alkoholik?
Zdravim Vás všetky prepáčte že píšem anonymné ale potrebovala by som počuť názor nezaujatých na moje.manzestvo Som s mužom 5 rokov máme 1,5 ročného syna môj muž si vždy rád vypil ale ja neviem či predtým som to nevidela alebo nechcela vidieť ale odkedy som na Materskej akosi viac vidim že pije..nieje víkend alebo proste voľno z práce kedy by si nevypil či už so svojim otcom bratmi, bratrancom alebo proste len nejakým kamarátom teraz v lete mal 2 týždne dovolenku a každý jeden deň bol na pive. Mám pocit že už v poslednom čase vyhľadáva doslova príležitosť ako si vypiť neustále volá dakomu či s ním nejde na pivo a keď nie aspoň ho zavolá ku nám a chlastaju u nás a samozrejme keď sa pije nevie kedy dosť až do kómy.. pohádali sme sa kôli tomu už milión krát malému sa nevenuje ja už neviem čo s takým chlapom
Bez pri krás a na rovinu, je alkoholik. Podľa mňa čistá strata času, zbaliť sa alebo jeho a rozísť sa. Nenic život sebe a synovi.
Akože môžeš mu dat šancu, dohovoriť, dat ultimata, ale myslím si, že len predĺži agoniu, nemá význam pre teba...
Držím palce, zariad si život po svojom🍀

@elizabet173 ano, dôležité je aby chcel on a nie jeho okolie, v takom prípade to nemá význam, ale ani môj muž nechcel pomoc, pretože tvrdil, že on nemá problém, neskôr tvrdil, že to zvládne sám a až po rokoch pripustil, že to sám nedá,dôležitá je motivácia, jeho najväčšia motivácia som bola ja a naše deti, tiež je veľmi dôležité, aký ten človek je, akú má povahu. .môj muž je veľmi kľudný človek, nekonfliktný, nikdy nebol arogantný ani agresívny, ku koncu už bol sem- tam nepríjemný a urážlivý ( všetko zvaloval na mňa a tvrdil, že mojou povinnosťou je, byť s ním ...) moj muž si to uvedomil až keď urobil riadny prúser v robote, keď mu vlastný brat povedal, že sa zaňho hanbí, keď sa nevládal sám najesť a celý sa triasol, keď mal halucinacie.....na liečení sa stretol s ľuďmi s rôznymi životmi - niektorí to nezvládli a opäť pijú, jedna mladá baba to nezvládla a spáchala samovraždu... chvála Bohu môj muž sa zatiaľ drží , snáď už navždy, pretože jeho terapeutka mi povedala, že keby teraz začal piť, nebude to len trochu...oni by hneď spadli na také dno, na akom boli v čase kedy prestali piť a môj muž by bol teda v riadnej riti ....