Je moja mama alkoholička?
Dobrý deň mám 16 rokov. A trápi ma moja mama. Chodí do roboty, má koníčky, má kamarátky, varí, Stará sa o nás. Ale vzdy až po 6 večer si dá 2 pivá😐pri pití tých 2 piv často ešte upratuje alebo už oddychuje. Je to často ale nie každý deň priemerne 4 dni zo 7 v týždni. Neznesie veľa alkoholu ani veľa nepije. Tvrdý alkohol pije tak raz do roka max.(na nejakej oslave). 2-3 krát v mesiaci miesto toho piva si dá fľašu vína. No pracuje, Stará sa o nás, má záujmi, kamarátky... No v poslednom čase ma trápi otázka ci nieje alkoholicka? Alebo len preháňam?
Nie je.
@elizabet173 Ide o to, že to MUSÍ byt, ide o závislosť na tom jednom pive.
Alkoholizmus nie je len vtedy, keď sa človek ožerie do nemoty, váľa po zemi a grca do postele. Alkoholizmus je každé pravidelné pitie, ktorého sa človek nevie vzdať. Ja by som sa skúsila s maminou dohodnúť, či by s tým vedela na mesiac-dva prestať. A normálne by som jej povedala tak, ako si tu napísala, že ti prekáža, že sa s ňou nedá po pive normálne rozprávať. Ja takú alkoholovú veselosť tiež nemám rada a vadilo by mi, keby počas dospievania bola moja mama taká polku týždňa, takže ťa chápem.
@elizabet173 fľaša vína 2-3x do mesiaca je prúser 😂? To nemyslíš vážne 🙏🤭
Zlatko neboj sa, nemas mamu alkoholicku
Mna by zaujimalo ako to s mamou pokracuje takto po dvoch rokoch. Doktor Nešpor, psychiater dlhorocne pracujuci nie len s alkoholovymi zavislostami, taketo uzivanie alkoholu k zavislostiam radi a to je myslim vacsi odbornik ako mamicky z Modreho konika. Ked uz nic ine, clovek bez problemu s alkoholom by sa zamyslel aky priklad dava svojmu dietatu.
A mozem si to dovolit napisat pretoze som dieta alkoholika.

Určite nie je.