icon

Je moja mama alkoholička? Ako zvládať agresiu doma

lucka_mudro
Dnes o 16:07

Dobrý deň/ahojte moja mamina pije každý deň a keď je opitá, je celkom agresívna a to nie len voči mne.. Väčšinou sa jej aj bojím ale možno že to len ja beriem takto. neviem si s tým dať rady a ľudia ktorí s tým môžu niečo urobiť tomu veľkú váhu neprikladajú..
bola by som rada za rady co robiť v situacii, keby zase agresívnejšia bola
predom sa ospravedlňujem, ak táto téma sem nepatrí

Strana
z2
anonym_cbd525
Dnes o 16:12

Koľko máš rokov? Bývaš s mamou?

domkakvet
Dnes o 16:12

@lucka_mudro alkohol ma na kazdeho iny vplyv, ak je tvoja mama agresivna po alkohole, tak s tym neurobis nic, proste alkohol na nu vplyva tak, ze je potom agresivna, ak to pomoze, tak mozno si ju vtedy iba nevsimat a nechat ju napokoji, tvoja mama je pravdepodobne zavisla, ak mate spolu dobry vztah skus sa s nou porozpravat, ked bude triezva o tom, ze sa ti nepaci, ked je opita.

lucka_mudro
autor
Dnes o 16:14
@domkakvet

@lucka_mudro alkohol ma na kazdeho iny vplyv, ak je tvoja mama agresivna po alkohole, tak s tym neurobis nic, proste alkohol na nu vplyva tak, ze je potom agresivna, ak to pomoze, tak mozno si ju vtedy iba nevsimat a nechat ju napokoji, tvoja mama je pravdepodobne zavisla, ak mate spolu dobry vztah skus sa s nou porozpravat, ked bude triezva o tom, ze sa ti nepaci, ked je opita.

@domkakvet spolu dobry vzťah nemáme a ked som jej aj povedala že by s tým mala prestať tak sa naštvala

lucka_mudro
autor
Dnes o 16:14
@anonym_cbd525

Koľko máš rokov? Bývaš s mamou?

@anonym_cbd525 16 a ano

anonym_5b995f
Dnes o 16:16

Musis to len vydrzat kym nedostudujes a potom sup praca,a podnajom.

viestta
Dnes o 16:17

K otcovi nemozes ist? Alebo k niektorej babke?

petrao2
Dnes o 16:18
@lucka_mudro

@anonym_cbd525 16 a ano

@lucka_mudro ak zavoláš políciu ked bude agresívna musíš sa pripraviť nato ze ked ro začnú riešiť môžeš skončiť v detskom domove
Alebo je miesto kam môžeš ist a bude ti tam lepšie?

anonym_6b0043
Dnes o 16:20
@petrao2

@lucka_mudro ak zavoláš políciu ked bude agresívna musíš sa pripraviť nato ze ked ro začnú riešiť môžeš skončiť v detskom domove

@petrao2 určite lepšie ako žiť s alkoholikom a zažívať stres. Ktorý bude mať vplyv do budúcna

anonym_f309ec
Dnes o 16:21

@lucka_mudro nemáš vôbec blízkych?

anonym_cbd525
Dnes o 16:23
@lucka_mudro

@anonym_cbd525 16 a ano

@lucka_mudro Zavolaj na túto linku a poraď sa s nimi, čo môžeš pre seba urobiť a v konečnom dôsledku aj pre mamu :
Linka detskej istoty (116 111) je hlavná bezplatná, anonymná a nonstop linka pomoci pre deti a mládež na Slovensku. Okrem telefonovania je dostupná cez chat na ldi.sk alebo email 116111@ldi.sk. Poskytuje okamžitú krízovú intervenciu a podporu pri šikane, zneužívaní či psychických problémoch. Držím ti palce !

petrao2
Dnes o 16:23
@anonym_6b0043

@petrao2 určite lepšie ako žiť s alkoholikom a zažívať stres. Ktorý bude mať vplyv do budúcna

@anonym_6b0043 ja netvrdím opak
Len ona musí zvážiť všetky možnosti
A áno radšej by som bola v decaku ako s matkou alkoholickou a ešte aj agresivnou
Je smutné ze jej nema kto pomoct

lucka_mudro
autor
Dnes o 16:25
@anonym_f309ec

@lucka_mudro nemáš vôbec blízkych?

@anonym_f309ec otec ma má v paži a ku tomu žije mimo slovenska, starí rodičia povedali, že už nevládzu sa starať a teta neviem, tá ma svoju rodinu.. je to ťažko

anonym_6b0043
Dnes o 16:25
@petrao2

@anonym_6b0043 ja netvrdím opak
Len ona musí zvážiť všetky možnosti
A áno radšej by som bola v decaku ako s matkou alkoholickou a ešte aj agresivnou
Je smutné ze jej nema kto pomoct

@petrao2 tak ju neodrádzaj, aby to neriešila

anonym_6b0043
Dnes o 16:30

@lucka_mudro držím Ti palce. Zameraj sa na seba, svoju budúcnosť. Študuj, maj ambície.. Možno vo Vašom meste či blízkom okolí je detský domov. Cez týždeň môžeš byť tam a cez víkend s rodinou. Nech sa Ti darí

anonym_7d535a
Dnes o 16:45
@petrao2

@petrao2 v detskom domove jej bude lepšie ako s alkoholickou
Navyše mize tam byt do 26 rokov a vyštudovať vs

anonym_9bfcea
Dnes o 16:46
@lucka_mudro

@anonym_f309ec otec ma má v paži a ku tomu žije mimo slovenska, starí rodičia povedali, že už nevládzu sa starať a teta neviem, tá ma svoju rodinu.. je to ťažko

@lucka_mudro máš 16 rokov, starí rodičia sa o teba už predsa starať nemusia. Verím, že väčšinu vecí si aj tak robíš sama. Akurát, že ťa ešte treba živiť, s tým môže byť problém keďže matka je povinná sa o teba ešte starať. Ale keby bolo veľmi zle, chod k starým rodičom alebo ku tete, aspoň na čas, na chvíľu. Možno sa rodina spamätá, že naozaj potrebujes pomoc. Do budúcna sa musís snažiť byt co najviac samostatná. Verím, že si šikovná baba a zvládneš to kým sa ti podarí odísť od matky.

domkakvet
Dnes o 16:52
@lucka_mudro

@domkakvet spolu dobry vzťah nemáme a ked som jej aj povedala že by s tým mala prestať tak sa naštvala

@lucka_mudro uz len vydrzat, kym sa neosamostatnis a zobrat si z toho ponaucenie, aka nechces byt.

anonym_621068
Dnes o 16:54

@lucka_mudro a voči komu je ešte agresívna? Píšeš, že nie len voči tebe.

viestta
Dnes o 16:54
@lucka_mudro

@lucka_mudro si stredoskolacka, nemozes poziadat skolu o internat? Chod za specialnou pedagogickou alebo psychologickou v skole a spytaj sa ako ti mozu pomoct. Alebo rovno na kuratelu na UPSVaR

lucka_mudro
autor
Dnes o 16:55
@anonym_621068

@lucka_mudro a voči komu je ešte agresívna? Píšeš, že nie len voči tebe.

@anonym_621068 jej frajerovi niekedy fyzicky napadne aj jeho preto si myslím že keď si dovolí na neho, na mňa by si mohla dovoliť už určite

lucka_mudro
autor
Dnes o 17:12

@lucka_mudro ešte doplním, veľakrát vraví, že ma zdravotne problémy, hrozne schudla a vraví mi, že zomrie.. z časti sa o ňu dosť bojím ale na druhu stranu, co ak ma len citovo vydiera?

anonym_6b0043
Dnes o 17:16
@lucka_mudro

@lucka_mudro ešte doplním, veľakrát vraví, že ma zdravotne problémy, hrozne schudla a vraví mi, že zomrie.. z časti sa o ňu dosť bojím ale na druhu stranu, co ak ma len citovo vydiera?

@lucka_mudro vydiera. Pretože veľmi dobre vie aké to bude mať na ňu právne následky keď sa to prevalí

anonym_621068
Dnes o 17:22
@lucka_mudro

@anonym_621068 jej frajerovi niekedy fyzicky napadne aj jeho preto si myslím že keď si dovolí na neho, na mňa by si mohla dovoliť už určite

@lucka_mudro no, to je strašné

crazy_cat_lady
Dnes o 17:25

Hrozna situacia, ale asi to neostava nic ine, ako pockat do 18 a skusit sa potom osamostatnit

anonym_4bcd1b
Dnes o 18:06

Je mi to ľúto
Je chorá
Mala som tiež rodičov alkoholikov a pokiaľ nechcú od seba to riešiť,tak nebudú
Na tvojom mieste...nehaj ju tak,nech pije,bije frajera
Ty ju nehaj a počkaj do 18r. A choď niekde do podnájmu
Kľudne aj zdieľaneho,kde je viac ľudí
Viem,ze dva roky môže byt veľa ale vydržís to
Hlavne opatruj seba a mamu prijmi ako chorú,no ty ju nevyliečis

namornicka
Dnes o 18:20

Skus sa porozpravat so starymi rodicmi a vysvetli im, ze sa nemusia nejak extra “starat”, ze im pomozes v domacnosti. Akurat ta treba “zivit”, kym nevybavia vyzivne od mamy a oca.

anonym_311940
Dnes o 19:16
@lucka_mudro

@lucka_mudro ahojko odporucam ti obratit sa na upsvar, na kuratelu, kontakt najdes na nete, tam mozu mamu podrzat a nasmerovat ju na liecenie ak bude zaujem ak nie budu riesit teba aby si sa dostala mimo dosat nevhodneho vplyvu (aspon pevne dufam...) drzim palceky

anonym_6cee34
Dnes o 19:28

@lucka_mudro , ak príde napitá, neoslovuj ju, neprihováraj sa jej, nechaj ju tak, ak môžeš radšej choď do inej miestnosti. Napitému človeku sa neoplatí nič povedať, lebo to všetko otočí na Teba, radšej buď ticho. Ráno,keď bude triezva jej môžeš niečo povedať.

anonym_32df94
Dnes o 19:39

chod byvat k babke a najdi si brigadu..neda sa?

anonym_32df94
Dnes o 19:40

Vlastne maš vyživne od otca, nie? zavilaj na socialku chod k babke socialka pomože vybaviť čo treba

Strana
z2