Je moja sestra nespravodlivá v hodnotení darov?
Povedzte mi či len preháňam alebo čo si myslieť.. Boli sme u mamy na oslave narodenín a zároveň tam oslavovala aj moja sestra. Každej sme dali do obálky po 40€ a každej kyticu.
My máme s mužom tri deti takže sme na túto dobu väčšia rodina a nemohli sme si dovoliť dať aj mame po 100eur a ešte aj sestre 100eur. Akože sestra nás ešte ohovorila u známych že sme jej dali len 40€. Keď som oslavovala ja 30tku,tak mi mama dala 35€ k narodeninám,asi viac nemala nemohla a nikdy som na to nepoukazovala a sestra mi na 30tke ani nebola takže mi nedala nič,len mi popriala v sms.
@barborkabar mala 40tku
poslať ju do čerta aj s jej 40tkou...
by som jej povedala že nech jej drahé darčeky kupuje manžel... 😉
@deti95060810 rozvedená, zostala sama s 1 dieťaťom
aha tak od vás očakáva ... nech si nájde somára čo jej bude kupovať ....
príde mi ako nenažratá .
Fu tak neviem co by povedala na mňa, ja som dala sestre na 30tku kyticu s toffife 🙆♀️🤣
Toto by bolo posledný krát čo by odo mňa niečo dostala. Kašli na ňu.
Tak asi čakala že ju finančne podporíte pretože je sama s dieťaťom..Ale aj tak už je dosť veľká na to aby vedela ako to teraz chodí. Nabudúce by som jej nedala nič. U nás si takýto dospelí dávame len kvety, nejakú drobnosť k jubileu a čokoládu. A sme radi že sme zdraví a že sme sa stretli všetci spolu 😉
Za mňa tiež trápne. Tiež by som jej dala druhý krát maximálne kyticu.
Sestra je hlúpa.Ja by som jej to povedala, že má dosť vysoký vek, aby vedela, že iné veci sú dôležitejšie aj by som jej povedala či si ju mala ohovárať, ze na 30 tku si dostala sms.Velmi trapne od nej
@luccija ona videla v tom to, že môj muž dobre zarobí. Aj keby tak je to naša vec, radšej doprajem deťom ako takej chamtivej,keď sa jej ešte máli. Som jej mala dať 10eur do obálky. Ohovárala by tak či tak
Sestra asi zatrpkla a čaká, že jej všetci budú pomáhať...Nikto ju nemusí finančne podporovať, na to by sa spoliehať nemala. 40€ je úplne v pohode suma, som proti drahým darom.
Tak toto je aká hanba 🙈😅
@1gramofon no, ono v pozvánke cez messenger bolo zároveň aj doplnené,aby sme nenosili kytice ani bonboniéri ani poukážky do parfumérie ani masáže,že by chcela finančnú hotovosť
kto si nevazi 40 eur, tak si viac ani nezasluzi. Po tomto by som jej uz nedala ani cent.
@hradnapani tak nás to nestálo len 40eur. Spolu 80e a plus dve kytice tie sme tiež na ceste nenašli. Ja neviem čo si ona vlastne myslí
Len hadam - nemyslela to tak, ze namiesto kytice chcela radsej viac penazi? Neobhajujem, len ked to vopred povedala takato a vy ste jej aj tak dali aj kyticu, tak ci to skor nebolo ze "skoda penazi za kyticu, ak teraz potrebujem viac cash"... len uvaha...
Samozrejme, aj keby ste jej iba potriasli pravicou a objali ju, aj to jej musi stacit... dary sa nemozu vynucovat...
@zic asi to tak bude ako píšeš. Nepoznala som nikoho koho by kvety urazili 🙈
pošli sestru do teplých krajín, nabudúce jej narodeniny vybav cez sms... rozhodne sa tým netráp
Myslieť si môže čo chce tvoj muž zarába pre vás s predsa dar a kyticu dostala...teda, keď už čakala dary tak to bolo v reštaurácii na úrovni, DJ atď?
Mna to vždy udivuje ako si každý dáva podmienky atď asi by som nemala byť skromná😉
Ja by som neprišla, keď viem, že to je len o peniazoch, ktoré nie som ochotná dať. Ale zase dat 40e a prísť piati na oslavu, radšej by som nešla. Ti píšem, ako je.
@luccija to nebolo v reštaurácii. To bolo u našej mamy doma
@sono2 že nás je veľa a dali sme len 40€ ? Tak si to myslela?
Áno
To je ake sebavedomie ked si este aj do pozvanky napise aby ste jej dali peniaze 😀 A ked jej ich date tak sa jej mali? No kopla by ju do clenku. Mama o tom vie? U nas sa to vacsinou riesi aj s rodicmi kym este su.
@sono2 a koľko sme mali dať podľa teba za našu 5člen.rodinu?
@jancazvalova ono narodeniny guľatiny oslavovala mama. Sestra si zmyslela, že teda to urobia spolu. Reálne pitie a jedlo platila len mama. Takže sestra sa pri nej len zviezla.
Ja fakt neviem. Tvoja 30tka bola fakt už dávno. Máš približne rovnako ako ja. A neviem akým štýlom oslavujete, či o kave, či sa sedí do pol noci pri plných stoloch. Záleží od toho. Ale chápem tvoju situáciu. Vážne.
@sono2 ale autorka kupovala 2 kytice a dala 2x po 40€. Naozaj sa Ti to zda malo, ked idu na narodeniny, ktore sa konaju v dome oslavenca? Za to, ze su 5? Pokial maju mensie deti, tie toho na oslave vela nepojedia.
@sono2 ako to myslíš že bola moja tridsiatka dávno? Nemám ešte ani 33

Sestra je trapna. Neviem akoze kolko ma rokov ked riesi financie a popritom vie ze mate tri deti? Nie ze by bola rada aspon za nieco, ale este takto sa zachova?