icon

Je moja sestra nespravodlivá v hodnotení darov?

17. apr 2025

Povedzte mi či len preháňam alebo čo si myslieť.. Boli sme u mamy na oslave narodenín a zároveň tam oslavovala aj moja sestra. Každej sme dali do obálky po 40€ a každej kyticu.
My máme s mužom tri deti takže sme na túto dobu väčšia rodina a nemohli sme si dovoliť dať aj mame po 100eur a ešte aj sestre 100eur. Akože sestra nás ešte ohovorila u známych že sme jej dali len 40€. Keď som oslavovala ja 30tku,tak mi mama dala 35€ k narodeninám,asi viac nemala nemohla a nikdy som na to nepoukazovala a sestra mi na 30tke ani nebola takže mi nedala nič,len mi popriala v sms.

sono2
17. apr 2025

Aha. Tak potom by nedostala sestra peniaze ale orchideu.

zic
17. apr 2025

to nie ze urazili... ale ak je nahodou vo financnych trabloch, tak mozno pytala hlavne peniaze a kytka jej pride ako vyhodene peniaze (naozaj len uvazujem nahlas)... mne by vseobecne tiez kvety "vadili"...radsej cokoladu alebo nieco... pride mi vyhodene peniaze za kytku co vyhodim za nejaky kratky cas (nie ze by som chcel namiesto toho peniaze)

autor
17. apr 2025

@zltalienka 5,3,2

autor
17. apr 2025

@zic tak chlapovi by som kvety nekupovala 😛

sono2
17. apr 2025

Jaj bože, ja som si to zle premietla😂😂.
Už som písala vyššie, čo by som sestre dala.

januska12323
17. apr 2025

Keď to tak napísala mali ste jej dať len peniaze bez kytice ale asi by ohovárala aj tak.

autor
17. apr 2025

@sono2 napísala si orchideu, čiže už by nevadilo že sme piati prišli len s orchideou? 😛

autor
Autor odpoveď zmazal
alison11
17. apr 2025

Ahoj @autorka Poslať ju pracovať a bude mať peniaze zato že je rozvedená z dieťaťom môže z polovice aj ona sama nie len jej ex.A Keď si neváži málo nezaslúži si ani veľa...Nabudúce sa vyhovorte,že sa vám nedá prísť a inokedy keď budete mať mamu bez nej doma vtedy sa vyberte,viem matke to asi nepadne dobre,ale nie ste povinný aj sestre dávať keď je nenažraná.Práve zato že ostala sama z dieťaťom by jej skromnosť nemala chýbať a tešiť sa aj z maličkostí.Čiže jej chýba aj vďačnosť.

petrofka
17. apr 2025

My si ani toľko nedávame 🤷 Už by som na oslavu viac neprišla. Ohovorená budeš aj tak a ušetríš ;) Teda ak zas nebude oslavovať s mamou..

autor
17. apr 2025

@alison11 tak sestra tam popozývala aj takých ktorým na oslave nebola čiže im nedala nič a od nich očakávala neviem aké dary

alison11
17. apr 2025

@autorka Tak to je nefér asi jej vaši rodičia nevysvetlili,že ak pozve ľudí ktorím nebola na oslave a nič im nedala tak ju zrejme pozvú späť a bude musieť ak vrátiť hodnotu čo dostala.To tak chodí ja synom vždy vravím ak vás nepozvú a my pozveme aj tak sa musí dar kúpiť a dať tým ktorí vám dali,lebo sa to patrí aj im dobre padne darček.

autor
17. apr 2025

@alison11 pracuje, ale keď nemám na oslavu tak ju nerobím. I keď reálne ju tá oslava nestála ani cent,ona si len popozývala. Napríklad brat jej napísal že s rodinou neprídu. Ale keď mu potom mama volala že robia tú oslavu spolu,tak museli prísť dobrovoľne nasilu

petronelag
17. apr 2025

Mne to pripadá tak, že by bola chcela radšej 50€ a kyticu nie.

alison11
17. apr 2025

@autorka Vaša sestra je typujem najmladšia,že?Tie matky už len z ľútosti nahovárajú staršie deti či chcú alebo nechcú,len aby sa rodina zišla a matky nevidia,že je to finančná záťaž pre rodinky z viacerími deťmi a nie každí z každým sa zhodne...ja po vlaňajšej skúsenosti z mojou rodinou som si zaumienila,že viac osláv z rodinou nerobím len z mužom a so synmi...my sme to mali tak,že každý mal iný program a synovia tu mali len 4 kamarátov...schádzame sa už len na Veľkú Noc u našich aby sme nemuseli chodiť k ostatným domov.A na Vianoce brat hodí vo dveroch ani nevojde a ani jeho roina i napriek tomu,že im píšem a hovorím aby nič nekupovali nedávali na Vianoce i tak :-/ a potom aj ja im tak nesiem k nim a odchádzam,je mi to trápne a darmo že to chcem aby prestali robiť ešte sa mame brat aj sťažoval,že ja ich chem odstrihnúť čo som jej vysvetlila,že mi ide len oto aby prestali na nás míňať lebo ja snimi súťažiť nevládzem(brat zarába v zahraničí ja tu len minimálku z mužom majú všetko a veľa krát je premňa horo im niečo kupovať a tak im dávam peniaze,lenže oni ešte viac späť...je to premňa strašné...pre mňa je rodina viac a darmo ich volám k nám alebo k našim že ideme aby sme sa len tak zišli pri káve,cole,koláčikoch pokecali nemajú čas len výhovorky potom mame došlo,že to nie je ich odstrihávam,ale pochopila my,že mne vôbec nejde o materializmus ale o spolupatričnosť a brat je zas ten materialista...Je to z rodinou ťažké sestru mám v Holandsku robím na smeny a som rada keď je doma u našich a vídame sa lenže ako je scestovaná je taktiež úplne na inej rovine než ja ale som rada keď si vidím rodinu i keď naše názory sa rozchádzajú sestra zarába na cestovanie polroka zarába a druhý cestuje po svete je ešte slobodná má 24 brat má 36 a má dve deti a ženu.Ja už mám 38

sono2
17. apr 2025

Mame stovku a sestre orchidea. Tak. A ani Mame by som nedala peniaze, radšej jej niečo kúpila. Posledne som kúpila Mame telefón a nebola žiadna oslava alebo pekný parfum. Píšem, neviem, akým štýlom to oslavujete, aká ste rodina, ťažko povedať. Alebo by som povedala, že ja donesiem tortu. Ja by som to zase takto riešila

sono2
17. apr 2025

Ináč sila, že sestra sa v podstate votrela, ale žiadala si peniaze. To som v na začiatku nepochopila. Ja by som jej zavolala, ako si počula, že ťa ohovára, a povedala by som jej. Vieš čo? Nabudúce neprídem. Nemáte asi ktovie aký vsťah medzi sebou

nikaeli
17. apr 2025

Nedávno som mala 45. Brat (slobodný) mi doniesol fľašu vína, ktorú sme si hneď otvorili. Ja mu zväčša kúpim niečo na oblečenie, aby bol fešák. Bolo by mi divné, aby sme si dávali peniaze. Sme obaja dospelí, pracujúci.

petronelag
17. apr 2025

Ale sestra je rozvedená s dieťaťom, tak tam je to pochopiteľnejšie.

sisska96
17. apr 2025

@sono2 akože to je aká logika???? poviem ti trápna....

pikachu999
17. apr 2025

To je správanie teda ..za dar máš poďakovať anie ho hodnotiť..by som jej dala nabudúce do obálky 5e aj s listokom nezabudni nás znova ohovorit🙂

lulu0123
17. apr 2025

Tak u nas ked sa robia oslavy,tak je to preto aby sme sa stretli,pokecali,deti pohrali.Stravili spolu pekne chvile.Nikdy ma nenapadlo to ponat ako zarobkovu cinnost.Bezne sa uz nas dava napriklad flasa vina,bonbobiera a pod.Cize kludne niekto minie do 10 eur a v zivote by ma to nenapadlo riesit.Nech si najde bohateho chlapa aj ona.

simsalabim
17. apr 2025

Neries. Ludia su rozni. My sme s manzelom robili ozaj velku oslavu 50ky (obaja naraz) a v obalke od svagrovcov bolo 20€. Cize 10€ pre kazdeho 😅 Iba sme sa na tom doma pobavili a svagrovcov nepoohovarali. Urcite mali na viac, ale my si asi viac nezasluzime 🤣 Som si ista, ze su ludia, co by, podobne ako tvoja svagrina, riesili ten dar pred hocikym, ale… naco? Dolezite pre nas bolo to spolu oslavit.

lubina
17. apr 2025

Neviem preco ludom vo vseobecnosti ide pri oslavach najma o darceky ci peniaze. Ved ked nieco oslavujem s rodinou ide hlavne o to, aby sme sa stretli, mali spolu pekny cas, pohodu. Aj toto bol dovod preco si v rodine uz dospeli darceky nedavame. Iba detom. A je to to najlepsie, co sme mohli urobit. Nikto nikdy nie je sklamany, ze dostal to co nechcel, ci malo penazi, proste nedostal to co chcel. Takto sme len spolu, oslavime, porozpravame sa, ako rodina.

gribka1
17. apr 2025

Neviem, aký máte vzťah. Tu už všeobecne asi nijaký. Vieš isto, že mamine nijako neprispela? No, ak ju všetci poznáte, mama ju tiež mohla nasmerovať inak, pekne oslavovať svoje narodeniny u seba. Aj keď asi by ste neprišli v takom počte. Ona, keď sa sústredila na peniaze, tak sklamanie neutajila. A keď by mi niekto uviedol, že kvety nechce, tak nekupujem. Načo.

andrejka1974
17. apr 2025

Aspoň vieš že nabudúce jej nedáš nič a keď vtedy povie že nič nedostala tak jej povieš však minule si ofrflala 40 EUR tak teraz máš aspoň dôvod frflať viac

dskjhfdlkdjhl
17. apr 2025

Kazdy, kto je normalny a sestra Ta pred nim ohovori, si pomysli o nej svoje. Kasli na to.

euka210
17. apr 2025

Ja nechapem tie rodiny, kde sa riesia dary a peniaze...kto kolko..
My ked robime oslavu, ci sme pozvani, tak hlavne je to, ze sa stretneme, pokecame, deti sa zahraju. Dary nikto nikdy nechce, stale sa pytame, ze co by chcel, tak daju typ alebo nieco kupime co vieme, ze potesi. Dospelym je pre mna divne davat peniaze ako dar, my davame len detom... ale ok...mozno pomoze na vydavky za hostinu. 40e v pohode suma. Sestra je dost mimo v hodnotach 🤦‍♀️

1gramofon
17. apr 2025

Robí si hanbu, veď na toto je už dosť stará. Nikto nie je povinný riešiť jej finančnú situáciu a žiadna pomoc nie je samozrejmosť. Po tomto si akurát odplaši rodinu. A peniaze ktoré zarobí tvoj manžel nie sú spoločným majetkom celej vašej rodiny až po neviem koho. Jej bývalý vam asi tiež neoddeloval z každej svojej výplaty

0kristina0
17. apr 2025

Davat peniaze k akemukolvek sviatku nie je nikoho povinnost