Je možné poraziť narcistu jeho hrou?
Ahojte, tie čo ste mali partnera narcistu alebo máte. Mňa by veľmi zaujímalo to ako sa dá nad ním vyhrať jeho hrou? Viem že oni nemajú city a nemajú ani empatiu takže citmi sa ho neda zničiť, zároveň, viem že odchod je akoby vyhrá pre obeť no nie pre neho keďže jemu to bude ukradnuté, ale ako sa dá taký narcista zničiť ? Keby sa stretnú dvaja nacisti myslíte že vie jeden druhého zmanipulovať? Ci ani to sa neda ? Dá sa vôbec narcista zmanipulovať ? Pre nich je úspech moc a kontrola nad obeťou, ale čo je pre nich prehra ? Nie je to odchod obete, ako sa sa docieliť aby narcista trpel tak silno až ho to zrazí do kolien ?
@la_dolce_vita ja to uplne chapem som z toho vzťahu von, ale ked som sa začala spätne zamýšľať nad tým a snažiť sa to nejak pochopiť, že ako narcista vníma svet a ci si vôbec uvedomuje čo pácha, alebo si to vôbec neuvedomuje a cíti sa naozaj ako obeť 🙈
@anonym_autor presne tak, on/ona sa vzdy bude citit ako obet, neda sa nim "vyhrat". Oni maju svoj svet. Nie, nestoji mi to ani za zamyslenie, co by mu ulizilo. Nech su tam kdes u a nech mi daju pokoj. Zazila som si to.
@anonym_autor A ten tvoj narcista sa neciti dost ublizeny uz len tym, ze si odisla? Moj je ukazkova obet, ktory "nevladze" so mnou ani 2 vety zo slusnosti prehovorit, lebo som mu znicila zivot, obrala ho o majetok, peniaze, deti, som psychopatka atd atd atd. Samozrejme ani 10% z toho skutocnost nie je..ale ved asi pozname..
@anonym_autor A ten tvoj narcista sa neciti dost ublizeny uz len tym, ze si odisla? Moj je ukazkova obet, ktory "nevladze" so mnou ani 2 vety zo slusnosti prehovorit, lebo som mu znicila zivot, obrala ho o majetok, peniaze, deti, som psychopatka atd atd atd. Samozrejme ani 10% z toho skutocnost nie je..ale ved asi pozname..
@dadis A ty si ako na to prisla ze on je narcista a ty nie si psychopatka?
@dadis tvoj ex si o tebe nemyslí nič dobré a ani ty o ňom a vadí ti, že s tebou "nevládze" prehovoriť ani dve vety zo slušnosti? Neviem ako to majú ostatní ja sa tiež nebavím "zo slušnosti" s ľuďmi, ktorých považujem za blbcov...
@dadis tvoj ex si o tebe nemyslí nič dobré a ani ty o ňom a vadí ti, že s tebou "nevládze" prehovoriť ani dve vety zo slušnosti? Neviem ako to majú ostatní ja sa tiež nebavím "zo slušnosti" s ľuďmi, ktorých považujem za blbcov...
@martin36 Neviem, co si o mne mysli moj ex, no ja mam o nom aj peknu mienku a urcite si nemyslim, ze je blbec. Vdaka nemu mame deti, som rada, ked ich niekam vezme, ked im zavola a ma rad aj nasho psika. Syn po nom zdedil technicku zrucnost, dokaze zvladnut mnohe muzske prace v domacnosti. Ma take svoje muchy, ktore nechapem, ale beriem, to tak, ze uz iny nebude - ale ved preto spolu uz nie sme. A mame dva sudne spory, ktore sa neskutocne natahuju. Ale moj zivot to nedefinuje, necitim k nemu nenavist ani nic, vsetok hnev ostal v minulosti. Skor mi ho je luto. A chcem, aby sa to medzi nami uz konecne vyriesilo, co sa tyka rozdelenia majetku a tym definitivneho uzavretia nasho mamzelstva. Nech deti nemusia mat blby pocit, ked si sadneme spolu za jeden stol na stuzkovu alebo pojdeme spolu na ich promocie, svadby. Nechapem naco je dobre v sebe chovat ublizenost a nenavist.

pracou na sebe, emocne sa odpojit a jeho ignorovat, ignoracia ich zneistuje a zabije