Je možné zmeniť negatívneho partnera?
Dobrý večer, mám priateľa s ktorým mám syna malého. Priateľ ale všetko vidí čierne. Na všetkom si nájde niečo zlé.
Možno sa to zdá, že sú to maličkosti, ale po celom dni, keď počúvam tak som z toho unavená a vyčerpaná. Napríklad pozeráme také detské video kde sú planéty a on hneď frfle, že prečo museli planétu Pluto vyradiť ako planétu. Potom ide Zázračný ateliér a hneď, že čo to ukazujú deťom ( ja som robila raňajky, takže som to len jedným uchom počúvala ) , že slovenčina otrasná, a že deti sa toto učia, že hrôza. Obed navarím, a vždy si niečo nájde čo je zlé.
Len tak žartom som povedala, veď dajme na plafón fosforové hviezdičky. On hneď, vieš koľko jedov je vo fosfore? Neviem to tak spísať teraz, ale na všetkom si niečo nájde. Načo Vianoce, načo Mikuláš, načo dávať darčeky na narodeniny, načo robiť oslavy, načo tortu dávať. V detstve bol týraný a nič nemali. Možno je preto taký. Len som si myslela, že keď to prežil, že tak nechce žiť.
Chcela by som počuť názor - nie že zmeniť chlapa, ale ako mu ukázať, že svet je normálny a nie len čierny. Niekedy, aj keď je ťažšie sa dá zasmiať. Lebo vtedy to najviac pomôže. Viete mi poradiť nejakú literatúru? Rozmýšlala som, že by som navrhla priateľovi spoločné sedenie u psychológa.
Prekonala som depresiu, som už v poriadku. Ale toto, keď počúvam každý deň ...no nechcem znova padnúť do depresie.
Rozmýšľala som aj nad tým, že sa rozídeme. Ale máme malého syna a chcem skúsiť všetky možnosti a až potom rozchod.
tiez som takého mala, chcela som mu ukázať, že svet je normálny a nie len čierny.... nakoniec si aj tak zobral zivot.......
@mamamia1 ja som s mojim o 3 mesiace 10 rokov a doteraz sa mi nepodarilo zmeniť ho v tomto negativizme. Niečo ako tvoj partner
@mamamia1 a on vie o tvojej depresii, ako si ju prekonala? mozno by ta mohol brat ako vzor....ci? 😕
Nie, podľa mňa sa len tak sám nezmení. Žijem s takýmto manželom 12 rokov, veľmi podobné je to ako v tvojom prípade. Postupne sa to zhoršovalo, čím je starší tak je to s ním ťažšie. Veľmi to poznačilo náš vzťah. Ja hovorím, že u neho je všetko biele alebo čierne. Už ráno pri raňajkách s niečím negatívnym začne a hneď je po atmosfére. Došlo to tak ďaleko, že som sa s ním aj mesiac nerozprávala, alebo som s ním nikam nešla, nedokázala som ho už počúvať. Tiež má nepekné spomienky z detstva na svojho otca, dodnes sa s tým nedokázal vysporiadať. Boli sme aj u psychológa, čiastočne to pomohlo, ale on sám musí na sebe pracovať, keď sa chce, dá sa to v každom veku. S tým negativizmom sa len veľmi ťažko riešia aj bežné problémy, ktoré život prináša. Teraz sa zmenil, dokáže aj to čo predtým bolo nemožné. Je to fajn zmena, len si stále vravím - dokedy mu to vydrží...
@mamamia1 Zmenit neviem, ale vymenit sa da urcite 😉
@falbala132 to mi je ľúto. ☹
@marianka0101 tolko s ním tak nevydržím. ☹
@hanka_april vie o mne všetko. Aj o depresii. Ale nevidí v ničom to dobré, ani pozitívne.
Ja som sa to tiež naučila a je mi lahšie. A preto nechcem zase do toho padnúť. ☹
@natalym myslíš, že ale do kelu trocha sa usmej a pohni zadkom a pomôž mi. A ja pomôžem tebe a bude nám spolu fajn? 🙂 ja už som aj vynadala, aj rozprávala. Dnes mi povedal, že mu beriem osobný priestor ked sa ho pri debate dotýkam. Chytila som ho za plece, aby sa ukludnil.
Ja to asi nevdržím a urobím to synovi, že pošlem jeho otca preč. ☹ 😢 😢
@mamamia1 Chcela som odísť, ani som mu to nepovedala, len mu to akosi došlo. Ale tak ako som predpokladala, tá zmena mu vydržala len 2 týždne, už sme zase tam kde sme boli predtým. Tak je to stále dokola. Taký človek sa podľa mňa nikdy nezmení, chvílu sa dokáže pretvarovať, ale vo svojej podstate je taký, vždy to vypláva napovrch. A odísť a začať nový život musím ja. Tiež som trpela depkou, nikdy som sa nemohla o neho oprieť. Žijeme ako dvaja cudzí ľudia. Viem, je to smutné, ale musím toho veľa zvažovať čo a ako ďalej, máme syna pubertiaka.
@mamamia1 ja som žila s mojim ex 10 rokov a okrem jeho alkoholizmu, bol strašný negativista...pokazil všetko pekné, z čoho som mala ja radosť...ku koncu ma to už tak deprimovalo,že som revala každý deň, netešila som sa nikdy domov, a každý deň som mala z neho kŕče v bruchu...po rozvode je všetko ok, mám priateľa, ktorý je presný opak, veľa sa spolu nasmejeme, tešíme sa spolu z maličkostí.....tento život je úplne iný ako predtým..držím palce, nech sa to čím skôr zmení 😉

@bzzzz držím palce. Ja sa stále rozprávam s mužom. Aj ked niekedy to nie je ono, ale vníma ma. Len je to únavné. CHcela by som , aby to už bolo za nami.