Je nejaká šanca, že je normálny?
Zoznámila som sa s niekým, kto sa mi zdá ako správny chlap. Má 38 rokov, inžinier. Na druhom rande som sa dozvedela, že má doma 9 stupňov, lebo nekuri. Pochádza z južnej Európy, takže v tých končinách nemajú všetci radiátory a v zime býva v bytoch zima. Lenže teraz býva v našich končinách, tak sa mi to zdá čudné. Robí to zo zvyku? Či sa z neho postupne vykľuje drzgros? Plat má za svoju pozíciu určite dobrý.
Inak sa zdá empatický, inteligentný, príjemný, do života, ale aj zároveň aj taký trochu dobrak, ťuťko. Viem si predstaviť, že vo vzťahu s ním by som bola tá, čo má prvé slovo.
Pri mojich nárokoch na chlapa je to ešte možno malé zlo. Po zlých skúsenostiach, myslíte, že tento môže byť normálny?
No a to spi potom v spacaku a pod perinou ci ako? Ano je to veľmi nízka teplota. Ja osobne nepotrebujem 25 v byte. Ale pod 20 mi je zima. Mam studené ruky aj nos. Bude to nejaký zdrdlos.
@elmivelmi ved jasne.. Podchladene tam musi všetko mat.. V takej teplote sa nedá fungovať.
Ak sa ti paci a zda sa ti byt v pohode,spoznavaj ho aj nadalej. Ak je drzgros,vsimnes si to aj na rande a v beznych situaciach.
Ja myslím, že sa na to asi dá zvyknúť štýlom spacák, bunda doma, možno topánky, hrubá perina. A potom sa mi naskytne otázka, že prečo si nedopraje pre seba niečo lepšie? Lebo príjemné to asi nebude, aj ak sa to dá. Šetrí na nejaký vyšší cieľ? Nemysli si, že je toho hodný aby si doprial vyššiu teplotu?
@marca12 pozval ma v pohode v kaviarni.
No podla mna je lepsie ked je muz tutko,aspon s nim mozes tocit ako chces.Alfa samec ,ja by som s takym nevydrzala,pretoze by sme sa neznodli a ja tiez rada mam veci po svojom.Ale zasa drzgrosa ani z dialky,podl mna najhorsi muzi su lakomci.
ale ak pracuje z domu v takej teplote,to sa mu pravuje dobre?
@elmivelmi ja neviem, či využíva tu možnosť home office. Iba viem, že môže. Napríklad, keď cestuje domov na juh, ide niekedy aj na mesiac a pracuje z domu.
@viestta ty čo myslíš? Zvyčajne das trefu do čierneho
Pri týchto teplotách ako sa mu darí držať teploty na 9°? Však aj keď nekuri naprdi na viac
Muz vravi ze Dakujem.😀 Ano, on mi lasku vyznava tak ze pre mna urobi veci co potrebujem. Chodi cely rok v sortkch a spi pod plachtou. Ak by mal tych 16, tak by mal teplaky, ponozky, pulover a tak, takze neda sa povedat ze by trpel pri 24... akurat sa zmieril s tym ze nas to viac stoji. To na tom ocenujem najviac ze prekona svoje zgrlostvo a je ochotny tie peniaze vysolit za moje pohodlie.
Inac ides a to velmi dobre ze si sa rozhodla dat sancu niekomu, kto by na prvy pohlad nebol tvoj typ. Asi tan nebude zo zciatku velka zalubenost a osial ale moze to mat perspektivu.
Podla mna tvoj znamy prehana... mozno sa chce akoze ukazat ze je otuzily. To ci je zgrlos zistis velmi lahko uz na prvom rade.
Ďakujem za pobavenie 😆 písala som neskôr, asi myslel v najväčšej zime, inak to fakt nedáva zmysel
Tak ďakujem, pomohlo mi to utriedit si myšlienky. Na tretie rande to ešte bude. @andreatytler
Ja si pamätám ako kamoška na výške rozprávala, že bola na Erasme v Portugalsku, a tam bývalá u jednej rodiny, radiátory nemali, resp žiadne kúrenie, takže v zimnom semestri mali aj 12 stupňov vo vnútri, a ze to bolo hrozné, ale domáci sú zvyknutí.
Jasne, ze sa s nim stretni.Nakoniec zistis, ze doma v NL temperuje a homeoffice ma v rodnej krajine.Ci ste sa vobec dobre pochopili, alebo nekeca, aby bol zaijimavy.A vobec nevidim nic divne na tom, ze je v 38 r slobodny
@bolarazjedna áno, odtiaľ je a ešte aj z dediny, nie z nejakého mesta. Takže väčšina tam žije naozaj tak ako hovorila tvoja kamarátka.
To akoby som bývala v chladničke. Choď, zmapuj situáciu, ale buď ostražitá. Mne skôr príde držgroš.
Ano, v Spanielsku som v zime v hosteli niekolko noci totalne vymrzla...vsetky vrstvy na sebe vratane uteraka a aj tak neskutocna zima, oni fakt nekuria ani kurenie casto nemaju.
Ja sa na tomto bavim, ze napr. pri 20 st. cez den trochu zafuka a oni vytahuju zimne paperky, ale ked v noci mrznu, to im nevadi 😆.
Ja by som sa orientovala podla dalsich signalov. Ked je naozaj drzgros, nedokaze to dlho skryvat. Nebude chciet zaplatit na rande, pripadne bude vymyslat alternativy rande take, aby nemusel nic platit. Ved sa s nim este stretni a uvidis ho reagovat v roznych situaciach, nebude tazke ho odhalit.
@savanna Fuj ja som v Spanielsku tiez mrzla v novembri, paradoxne na SK bolo vtedy teplejsie, tam dosla nejaka studena vlna, radiatory ani klimu som nemala, v noci bolo 10° (bol to taky dom na sposob chatky, izolacia nula), oblecene na sebe takmer vsetko, perinu aj deku, ale aj tak som mrzla. Rano som sa budila premrznuta so soplom a samozrejme som aj potom ochorela. Ale verim tomu, ze miestni su zvyknuti, no zas netreba vsetkemu verit, oni si casto kuria prave klimou.
muzova rodina zije v Granade a ked sme boli u nich v decembri, po dome chodili v bundach a topankach, mali vnutri len nejakych 15-16 stupñov, v obyvacke mali pod stolom brasero, okolo ktoreho je tazka deka a tak ked sedia pri stole tak sa zahreju. Najvacsia sranda je, ze v kazdej izbe maju kurenie na klime, ale nikdy ho nezapinaju, pritom su velmi solventni. Oni si to asi uzivaju alebo ja neviem, zato v lete, ked je horuco, klima fici non-stop. Spaniel lepsie znasa zimu ako horucavy. Ked cestujem na pevninu ja, vzdy si vyberam kvalitne hotely s kurenim, ziadne apartmany a tak.
Ja mam tu na Kanarskych kurenie na klime v kazdej izbe, a aj dnes bolo v dome vecer len 21 stupñov, tak hned to kurenie zapinam, ja by som sa ani nedokazala prezliect
@andreatytler V anglicku sa nekúri v zime a mrznú? 😂 to si odkiaľ prosím ťa nabrala...ja som tam žila 15 rokov a veru každý kúri a nikto nemrzne 😆jedine držgroši slovenskí a polskí 😂dokonca štát v anglicku prispieva na energie a kúrenie za každým, keď teplota von padne pod nulu...tento rok bola riadna zima v anglicku...každý mesiac ľudia dostali dotáciu 100 libier na kúrenie a energiu...
@tanyag To mam od uja co tam zije. Asi teda on jediny co nekuri. To mi odlahlo. 😀Ja som mala taku predstvu ze tie stare domy nemaju cetralne kurenie a kedze tam nemaju poriadmu zimu, radsej ju nejao preckaju aj bez kurenia nez aby ich renovovali.
@tanyag moji anglickí drzgrosi na mne šetrili keď som bola aupair. V izbe som mávala od 8 do 13 stupňov,bol tam pokazený radiátor a neponáhľali sa to opraviť. Normálne som ráno vydychovala oblaciky keď som sa zobudila. Takže takáto teplota je reálna. Spala som vo viacerých vrstvách. Ale naspäť k téme. Autorka, Možno neni drzgros, len mu neni zima. Ja by som na návštevu išla. Ak to raz potiahnete ďalej, tak asi raz dôjde na to, že že sa tam budeš chcieť aj vyzliecť. Co ja by som nedala v takej zime. Otázka je, či bude kvôli tebe ochotný prikurit alebo je magor a radšej ta nechá ísť, keď ti je zima.
Ak byva v byte,tak nemožné. Susedia ho musia vykúrit... nerobil si srandu?
@andreatytler Nájdu sa aj takí a verte, že aj v Anglicku vie byť poriadna zima 🙂

My chodime v zime na Oravu,do domu kde sa nekuri denne,len vtedy ked tam mame prist sa par hodin predtym zakuri.Teraz v zime je tam regulovane na tych 5 stupnov aby nezamrzla voda.No a ti poviem ze je to poriadna zima ked tam prideme.Aj ked sa kuri prvy den,chodby sa ledva vykuria nad 10C a to je ina zima,tak ak ten tvoj ma 9stupnov a vonku je tak okolo nuly ,je iny otuzilec.Alebo musi doma chodit v zimnej bunde a zdrziavat sa tam minimalne.Vwcer spat obleceny pod 3 perinami🙂