icon

Je nejaká šanca, že je normálny?

18. feb 2023

Zoznámila som sa s niekým, kto sa mi zdá ako správny chlap. Má 38 rokov, inžinier. Na druhom rande som sa dozvedela, že má doma 9 stupňov, lebo nekuri. Pochádza z južnej Európy, takže v tých končinách nemajú všetci radiátory a v zime býva v bytoch zima. Lenže teraz býva v našich končinách, tak sa mi to zdá čudné. Robí to zo zvyku? Či sa z neho postupne vykľuje drzgros? Plat má za svoju pozíciu určite dobrý.
Inak sa zdá empatický, inteligentný, príjemný, do života, ale aj zároveň aj taký trochu dobrak, ťuťko. Viem si predstaviť, že vo vzťahu s ním by som bola tá, čo má prvé slovo.
Pri mojich nárokoch na chlapa je to ešte možno malé zlo. Po zlých skúsenostiach, myslíte, že tento môže byť normálny?

Strana
z3
tenerifka
19. feb 2023

@podmostom nez pride na vyzliekanie, bude leto😂

podmostom
19. feb 2023

@tanyag áno aj moja rodina mala nejakých 19 stupňov, to len mňa chceli vyzimit. Aj som od nich odišla.

podmostom
19. feb 2023

@tenerifka tak aspoň v lete si s ním môže užiť, kým nebude lepší na obzore 😄 Inak v takej zime je pre mňa sex nepredstaviteľny. Ved to je ako s cenculom 😄🤦‍♀️ ale ako tu niekto písal, ak jedrzgros, prejaví sa to aj v iných bežných situáciách. Ja by som mu dala šancu.

tenerifka
19. feb 2023

@podmostom ja by som mu tiez dala sancu, nemusi byt drzgros, ale juzania(chlapi) fakt nemavaju so zimou problem, skor si myslim, ze je lenivy to riesit (poznam, mam podobny kus doma), proste vacsinu takychto veci riesim ja, inak by tu nic nefungovalo. Napriklad par dni bola vyhodena poistka na bazen, dnes chlap vliezol dolu do jamy, kde mame pristroje (na moj uz naozaj vyhrazny ton) a krici odtial, ze nevie, co tomu je, tak nasrata idem dole, zapnem poistku a filter znova ide. Proste sladka a pohodlna nevedomost, salam parky

petedea
19. feb 2023

Netaraj tu hluposti.
My nekurime celu zimu a teplota nam neklesne pod 20 stupnov.

petedea
19. feb 2023

@podmostom Ze vyzimit :D
A ty kolko mas doma stupnov, 30?

podmostom
19. feb 2023

@petedea my mávame 22 cca. Ja v tej izbe 8-13 ako som písala. 19 bol len zvyšok domu.

petedea
19. feb 2023

Hladas problemy tam, kde byt nemusia a tie, ktore mozu byt, tie nevidis.
To, co sa zda byt, moze byt uplne inak, vsak vies, ze ked vtacka lapaju, tak mu pekne spievaju.
Problem ale moze byt v tom, aj keby naozaj bol taky, ako sa javi, v jeho povode.
Iny narod, ina mentalita, ina kultura, ine zvyky, ine nazory a mozno, aj ine nabozenstvo, co by ani nemusel byt problem, pokial do svojho nabozenstva nie je prilis zaryty, na zaklade coho by od teba v buducnosti mohol požadovat nieco, co by sa ti nemuselo pacit a to sa moze tykat vsetkeho, co som spomenul vyssie.
Toto, je to, co by si mala brat do uvahy a nie to, kolko ma v dome stupnov.
Lebo ver tomu, ze on sa ti prisposobovat nebude, ale bude to vyzadovat od teba.

tenerifka
19. feb 2023

@petedea 😂😂😂
ake ine nabozenstvo ma Portugalcan?
Moze byt jehovista, ale to moze byt aj Slovak....boze, ty si uplne mimo🙄

ailiba
19. feb 2023

Viem, ze v inych krajinach tak velmi nekuria, ako u nas. Ale 9 stupnov? To asi byva v dome. Ale nerozumiem, ved to je skoro, ako vonku. V bytovke pod 15 nepojde, pokial nema pernamentne otvorene okno.
No, uvidis, co sa z neho vykluje. Ja by som ho poznavala viac.... Uvidis. Mozno je to len nedorozumenie. Keby bol drzgros, tak sa to prejavi aj na inych veciach. Ved s nim chod niekam na kavu, vylet a uvidis.

petedea
19. feb 2023

@tenerifka Ty toho o svete zrejme vela nevies, ze?
Stastna nevedomost.

gertrudaosem
19. feb 2023

Utekaaaaaaaaaaaaaaaaj

scorpionflower1
19. feb 2023

Tak si s nim zacni a ked budes mat to prve slovo, tak mu povedz nech okamzite zakuri 😁 Keby mi moj inzinier chcel urobit v byte 9 stupnov, tak odchadzam...

nicegirl369
19. feb 2023

No tak to by riadne zarazilo aj mna. Ak je z južnej Európy, neverím, ze v zime maju v bytoch 9stupnov. Na rovinu by som sa ho opýtala, ze ci si jw istý, ze to nerobi kvoli setreniu. Ja osobne by som mu povedala, ze ak by ma niekedy chcel k sebe pozvať, tak ze v byte, kde je menej ako 19stupnov spat nebudem.

tenerifka
19. feb 2023

@petedea no daj, pouc ma, nevedomu…..

mirco50
Odpoveď bola odstránená
autor
17. apr 2023

Bola la som u neho na víkend a je to čuďas. Aj mal kvôli mne zapnuté radiotory a veľmi sa snažil, ale je to nejaký typ, čo sabotuje sám seba. Pred pár mesiacmi sa tešil, že dostal prácu na TPP v Holandsku a teraz takto. Nepáčilo sa mu jeho hodnotenie (priemer: B na škále A-C) a to si fakt myslel, že to nebolo fér a že firma bez neho nemôže existovať a dal na mieste výpoveď. Teraz nemá prácu ani nárok na podporu. Teraz je zdrteny, lebo ho neprosili, aby sa vrátil s ponukou vyššieho platu. Tak berie tabletky na úzkosť, po celom byte má vylepené veľké nápisy, na ktorých stojí: všetko je fajn, som v procese tranzicie. Chyby robí každý, ale u neho je to nie že jedna chyba, ale celkovo uvažovanie 5 ročného dieťaťa. Ten víkend stačil na spoznanie až až. Celý jeho život je o šetrení a práci, deti nemá a ešte aj v tejto jedinej sfére, ktorej sa venuje je to fail. Nejako to vyplýva z jeho nízkeho sebavedomia. Postavil si sebavedomie na tom, že je inžinier s PhD titulom, ale v tej práci, keď ju teda ešte mal, ani si netrúfol vyjednávať výplatu, tak robil za menej, než mal príjem na univerzite. Max. 3000 €, tak jasne, že keď z toho chce v Holandsku šetriť, si v takom byte s drevenými oknami a jedným sklom nemôže poriadne ani zakúriť. Toho povedzme horšieho bytu sa strašne drží, lebo si myslí, ake mal šťastie ho nájsť. Myslí si, že majiteľ asi zabudol zvýšiť naj za taký skvelý catch. V realite majiteľ je na 100% rád, že tam má niekoho, kto platí načas, lebo v takom byte vydrží bežný človekax. pár mesiacov, kým si nájde niečo lepšie. Takže celý jeho život je o šetrení a jeho úspory su nižšie ako moje zo slovenského platu samoživiteľky, pričom žijem normálne. Jasné, z tohto nič nebude, ale normálne ma ešte aj dnes mrzí, že sa niekto takto sám seba sabotuje. Čo je toto za divný prístup? Prečo si niekto zo života toto robí?

autor
17. apr 2023

Nájom

katkami123
17. apr 2023

Tam budú psychické problémy na 100%

autor
17. apr 2023

@katkami123 🙁 fakt mi je to celé ľúto, lebo presne, myslím, že má dobré srdce, zmysel pre spravodlivosť, otvorenosť a pár ďalších kvalít, ale nejaký poriadny problém so sebou. Nikoho takého som ešte nestretla

scorpionflower1
17. apr 2023

Asi to je ten typ, ktorý svoju hodnotu vidí v pracovnom výkone, jeho práca tvorí jeho identitu, ale nevie byť asertívny. Možno bol prísne vychovávaný.

katkami123
17. apr 2023

Poznám aj tu na Sk viac takých ľudí, ktorí vedia vyslovene iba viesť život študenta, po ukončení školy sa nedokážu zaradiť do normalneho života a fungovať v ňom. Taký ten typ, ktorý potrebuje nejakého svojho osobného asistenta, ktorý by im veci vybehal, vybojoval, poriešil a oni by si vždy prišli už iba na hotové a vykonávali tú činnosť. Takí popletkovia.

autor
17. apr 2023

@scorpionflower1 to bola ďalšia vec, čo ma zarazila. Že jeho mama ho spočiatku podporovala, keď jej povedal, že skončil, ale že potom jeho otec, že čo to spravil a má sa rýchlo ospravedlnit a brat to späť a odvtedy sa cíti zle. Akoby jeho hodnota bola úmerná tomu, čo si myslia jeho rodičia. To ma tak zarazilo, že vo veku takmer 40 rokov sa nevie od toho odosobniť? Ja by som to takým múdrym rodičom povedala asi az keď si nájdem novú prácu. Tento k nim chce ísť bývať, ak si nenájde do augusta prácu, lebo tam že vyzije za 300€ mesačne.
Už by som na to aj rada zabudla, ale takú dávku inputu, čo ma prekvapila jedna myšlienka za druhou som už dávno nemala

andreatytler
18. apr 2023

Vdaka za prispevky o tom ako to nakoniec dopadlo. Skoda. Bola by som radsej keby to malo dobry koniec, ale nevadi. Mozno nabuduce.

maxalla
18. apr 2023

"Viem si predstaviť, že vo vzťahu s ním by som bola tá, čo má prvé slovo."

Takze by som sa nebala. Jednoducho zavelis, ze sa bude topit na 25°C a hotovo :D

maxalla
18. apr 2023

Ah..az teraz citam diskusiu.. tak to teda nevyslo.

scorpionflower1
18. apr 2023

Tak vieš odkiaľ vietor fúka, keď sa nevie ešte v 40 vymaniť z vplyvu rodičov, tak tam je nejaký "porušený káblik" v hlave. Ja som mala jedného bývalého takého, mal nasporených kopec peňazí lebo robil roky v zahraničí a keď sa vrátil držal ich na účte, stále si odkladal na horšie časy (mal už 35 rokov) a nakoniec mi zahlásil, že on si chce pristaviť k rodičovskému domu, takže som od neho prášila ako sa dalo. Keď som aj spoznala jeho rodinu, tak bolo vidno, že tie vzťahy sú fakt čudné. On mal veľmi prísnu kresťanskú výchovu, jeho rodičia ho často kritizovali, takže so sebou niesol od destva konštantný pocit viny a zlyhania. Teraz má už 44 rokov a žije stále slobodný pri rodičoch, funguje s antidepresívami a chodí s kamošmi do krčmy na pivo a predpokladám, že peniaze drží na účte stále.
Ten tvoj bol niekedy ženatý?

Strana
z3