Je normálne dať si každý deň tri pivká?
Je normálne dať si každý deň 3 pivka? Niekedy viac.. Alebo je to už alkoholizmus?
@pribinak a ako uvidim ci je ok? Keď je napríklad nervoznejsi tak myslíš ze to je kvôli tomu ze nemá to pivo? Brat to tak ze to je už zle a môže byť horšie?
Pravidelne, naraz večer a dlhodobo je to alkoholizmus
(Vyjadrenia ľudí z tohoto prostredia , laici aj odborníci)
Mne raz jedna známa povedala ze 1 pivo ak je to pravidlo každý deň je už alkoholizmus
Jasne že môže byt ešte horšie. Napr sa pridá agresivita. Veď vyskúšaj. Nemať doma ani kvapku a uvidis ako bude riešiť situáciu. Či si pôjde kúpiť, vydrží pár dni, či bude v pohode, alebo nervózny
Je to ok
Tiez mi to nepride ok
Nie, nie je to ok
A inak ? Vydrží cez sviatky bez toho? Má nejaké problémy?
Nie nie je to normalne...
A zvlast ked je to automatika
Ze kazdy den 🤢
Tak alkoholik je zas kazdy clovek ktory pocas zivota co i len kvapku alkoholu vypil. Neskor sa to definuje stupnami alkoholizmu.
Tri piva za den sa uz da klasifikovat ako vyssi stupen alkoholizmu. Uz to nie je len prilezitostne pitie ale pravidelne. Nie je to sice tvrdy alkohol, ale postupne si telo buduje toleranciu takze v buducnosti sa to moze z jedneho poldeci za den zmenit na 3 poldeci.
Urcite je to trocha excesivne, je potrebne hladat dovod preco konkretna osoba gradualne zvysuje konzumaciu alkoholu.
tie tri pivka su len teraz v lete alebo po cely rok jar, leto, jesen, zima? Este takto sezonne by sa to dalo ospravedlnit, ak to je automaticky kazdy vecer, tak toto uz nevyzera dobre...
Presne ako vravi @lauriema, alkoholizmus nastava ked sa pije pravidelne. Nezalezi kolko. Bezne si ludia predstavuju pod akoholikom cloveka ktory je kazdy den opity do nemoty alebo agresivny. Ale alkoholik je uplne kazdy kto pije alkohol pravidelne a ak alkohol vynecha, bude mu chybat... Niekomu viac, niekomu menej.
Moj osobny nazor je taky, ze ak tato zavislost nezasahuje rusivo do kazdodenneho zivota cloveka sameho alebo jeho okolia, neni problem. Ale takych pripadov je malo.
Ano, alkoholik je nervozny ked nema alkohol, ma problem sa sustredit, iritabilita, trasu sa ruky, potenie, slabost, zvracanie, nechutenstvo, nespavost, bolesti hlavy.
Hlavn tie trasuce ruky hned rano ese pred tym ako si da prvy dusok, lebo potom sa uz netrasu.
Ci su 3 piva denne privela je velmi individualne. Niektori ludia si vytvoria navyk velmi rychlo a ini su odolnejsi.
Alkoholizmus je zevraj dedicny.
Za mna je to vela ak je to pravidelne a problem je to vtedy ked jeden den vynecha a uz je "mimo" cize podrazdeny, nesvoj, nervozny proste iny ako ked si tie tri da
Tak akože pracuje v horúčavách 40 stupňov je tam ale to si predsa môže dať aj iný chladený nápoj... Uvidíme na dnes sme dohodnutý ze žiadne pivko tak som zvedavá
je to dost a ked nevie bez tych 3 piv denne existovat, tak to treba jednoznacne riesit!
Myslím, že 2 maximálne 3 pivká sú v pohode. Dosť záleží aj od situácie. Napríklad oco si po robote večer pokojne dá, ale nie viac keďže ráno potrebuje šoférovať. Je to určitá forma relaxu, deti veľké, v byte nemá čo robiť, tak oddychuje takto. Aj keď si nedá, tak nieje agresívny, nervózny ani nič podobné 😀
Ani jedno pivko denne nie je ok
Hádam nechceš mu zakázať 3 piva, že si vypije🙄.
Hlavne teraz v lete. Keď chce nech si dá.
Tu ako vidím, každá ma chlapa dokonalého abstinenta. Nehovorte mi ženy, že vy si nedáte 1-2 pohár vínka po robote. Nájde sa tu aj taká. A nie to alkoholizmus.
Nie, 3 piva denne nie je ok.
@gucciok85 dať si 1-2, poháre vínka po robote ? Vážne ? Tak to je cesta k závislosti. Podľa mňa to nie je ok ak si žena "musí" dať vínko lebo inak ju ide drbnut. Alkohol je skvelá zámienka že to sa musí na uvoľnenie. Akoby iné spôsoby ani neexistovali. Keď sa ti zdajú byť 3 pivka ok tak si asi nezažila v rodine život s alkoholikom a netušis o čom hovoríš
ach zase takato tema 🙂)) su ludia co vino, beru ako druhí caj.. kolu.. kavu... a rovnako ti, co miesto mineralky si daju pivo. Riad sa iba tym, ci to tebe prekaza alebo nie. AK by pivo doma doslo, co by bolo? Nie, clovek nie je alkoholik, ked si da pivo, ani vino.. to by cele taliansko, madarsko, francuzko..vsetci boli sami alkoholici. Ja nemam problem, chlap po praci, este obrobi kopu veci na dvore... a da si pivo, dve.. nech si da :D Pokym by mi tu nebehal opity, pravidelne, denne.. tyzdenne, tak ok. Ak by mi to vadilo, mala by som k tomu nejaky predslov. Ked si daval palenku so susedom denne "ved iba jednuuu", stacilo zakrocit, ze to vadi a prestal. Vybavene. Ak by neprestal a bol by problem zbystrila by som. Inak nemam dovod riesit. Napr. vidim, ze je to ok aj v tom, ze v zime mu pivo nechuti... vino si da len ked mame nejake dobre jedlo k tomu, alebo sme doniesli nejake vyborene a treba vyskusat. Cize nie je to naozaj "denne". A je takto ak v jeho juzanskej rodine,n ikto tam nechodi zrubany... nikto nie je zavisly... ale nikto sa neoznacuje za pohar vina alebo pivo za alkoholika, ani sa netvaria ze ide o najvacsi hriech ak ma niekto rad pivo/vino... mozno prave to je ten dovod.Zakazane ovocie najviac chuti 🙂
inak autorka, skusila si rozdiel v teple dat si pivo a "iny chladeny napoj" ? :D myslim, ze nahrada nie je.. dokonca nealko pivo (myslim riadne, nie tie limonady ochutene, osladene) sa radi uz medzi izotonicke napoje s velkym obsahom vitaminov. Tie samozrejme obsahuje aj to alkoholicke pivo :D Ale ziadne ine chladene napoje nie... Ja teda nie som vooobec pivkarka, ja fakt za zivot som nevypila nikdy jedno na raz hadam. Ale aj teraz ked sme cele leto makali v zahrade, tak nic nie je lepsie od smadu ako riadne pivo (ja mam erdinger nealko :DD z ktoreho moj chlap este polku dokonci)
Mozno mu ten iny chladeny napoj neuhasi smad tak, ako to pivo. Pripadne nech pije nealko.

Je to dosť. Stačí urobiť jednoduchý test, pár dni si tie oibka nedať s človek hneď vidí, či je ten človek ok, alebo mu tie pivka chýbajú a má potrebu piť
A ak to zapíja tvrdým, tak už niet o čím diskutovať