Je normálne, keď mi toto povie snúbenec?
prosím vás,poradte mi,mám niekolkoročný vzťah s partnerom,zasnúbili sme sa,prirodzene sú medzi nami problémy,ako v každom vzťahu,niekedy väčšie inokedy menšie,ale v posledných mesiacoch,(predtým to nerobil) mi hocičo dokáže povedať.dosť často sa hádame,hádky vyprovokujem ja,on je nehádavý typ,je však cholerik,ktorý je stále v strese,ma stresujúce zamestnanie,dosť výbušný a pod,nikdy nie je pokojný a vyrovnaný,ale práve naoopak. 😢 kedže som NEMALA odvtedy vzťah,a ani on,neviem,som neskusená,nezrelá,a najmä mi nemá kto poradiť,nemám sestru,nemam nikoho,kto by vedel poradiť,o tomto.a kamoškám o tom nehovorím. on vyrastal medzi samými chlapmi,a troma bratmi,možno preto berie hrešenie ako niečo uplne bežné a normálne :(neviem si dať s týmto rady,vadí mi to veľmi a trápim sa v poslednýdch mesiacoch.
je celkom bežné a normálne,ked napríklad...dajme tomu ..napečiem šišky,a vynukujem ho trikrátech si dá,že su vyborne,a tak,a on mi povie,že nechce a potom,ked to poviem štvrtý krat tak mi povie," bo*a kolko krat som ti povedal,že nechcem "? další prípad..prihoreli mi zemiaky,lebo som musela ist na toaletu,ale len trošku,dali sa jesť a on mi na to povie " bo*a,prečo ti prihoreli,čo sis nimi robila,kam si šla ?"
ono niekedy je to povedano miernym tonom,niekedy zurevejším,hnevlivým...on strašne často používa nadavky a tie najhoršie,a najma boa ,to je jeho najoblubenejšia nadávka.inak je to milý chlap,priemny,aj nežný vie byť..normálen sa tak,ale rozpráva doma :(( a preto asi si to dovoluje,no mna to veľmi mrzí a trapi,povedala som mu,vždy mu poviem,že sa ma to dotklo,ale on tvrdí,že " predsa mne nevynadal,ale len tak to berie ako citoslovce"... ☹ ☹ je pravda,že mne nikdy nepovedal,že som pi ..alebo čo,ale aj tak ma toto hnevá,prečo proste nemože sa ma normálne opýtať,že "nechcem tie šišky ",alebo podobne,ale prečo tam musí použiť tu nadavku ?kedysi pred rokmi takýto nebol..viem,že žije stále v strese a ma nervy :(ale ..neviem,či je to to pravé orechové,kedže som nikoho ,žiadneho chlapa ešte nemala,tak je to bežné chovanie ? nepočula som niekedy,že by moj ocino zahrešil mame takto,alebo že by hrešil,a on hreší každý den :(poradte ,ako ho to odnaučiť.mam sa vobec za to uraziť,či ?ako to je ?som zmatena,neviem,čo je normalne a čo už nie.
@marina24 moze sa spravat aj preto tak, ze zasnubami ziskal istotu.....zije v pocite ze uz sa nemoze nic srat a ani nemoze o teba prist, tak pomaly dava dolu svoju masku a mozno ked buchnes to auto uvidis konecne po rokoch jeho pravu tvar....)))) Ak su milenci tak sa obaja boja o tu lasku co medzi nimi je, pretoze je sice krasna, silna, ale velmi krehka.....obaja su k sebe pozorni a davaju susi pozor co urobia.....zasnuby, svatba toto vecsinou pokazi....opadne nervozita a strach a pride to jjednemu z nich ze je hotovo,....uz neni kam ist dalej, kam dalej posunut vztah, takze teraz si len chytit dobre miestecko, pohidlne sa usadit a lopata nech sa o mna stara,....))))) Pisem to obrazne, nie v kazdom vztahu to tak je, ale stava sa...)))
@marina24 uprimne? Ak by ma dokolecka niekto vynukoval bez toho, aby bol schopny rozumiet slovku nie, zahresim aj ja. Nestaci Ti tri krat povedaj nie neprosim si? Je snad dospely, vie si vziat sam ked bude mat chut. S tymi zemiakmi si zasa v prave Ty, ked si sla na toaletu, mala si mu povedat, aby ich postrazil. Finito. Je doma, nech sa raci starat aj on.
@marina24 Vulgarizmy na dennom poriadku by sa určite nepáčili nikomu 😢 Ale musím skonštatovať, že keby si sa ma tri krát opýtala, či si dám šišky a ja ti trikrát slušne poviem, že nechcem.....tak jednoznačne na štvrtý krát by som sa vytočila (a možno by si pár tých šišiek mala aj na hlave)... popritom som pokojná povaha, len tak ma niečo nenapáli 🙂
@matko10 to bolo krásne povedané a nejak to tak vnímam aj ja ,asi je príliš mnou istýže si nenájdem iného,lebo mu moc asi dokazujem svoju lasku a starostlivosť :(asi cíti,že ho priveľmi lubim,:( je to hrozne fakt ,ale mas kus pravdy v tom,čo píšeš
šišky už nechajme posím vas siskami,lebo sa mi o nich bude snívať DDDDajj zemiaky :D @jabadaba
teraz už prosím riešite akciu káva a auto :D na to akosi zabudate ..🙂)ta kava naposledy ma najviac dožrala za celé roky...povedala som to v komente 18 :03 ...
zaujíma ma reakcia vaša na toto ..na tu kavu .....
prosímmmmmmmmmmmm vássss už nehovorte o šiškách !! ok,dobre nemala som mu nukať,ale ma tu z toho porazí,že nič ine v každom komente len šišky ..
zamerajte sa na kavu a auto raadšej ..:///
@marina24 Mňa môj muž nasiera takýmito drístami už 20 rokov, tak Ti poviem, diovka moja. Za posledné roky čo ma to už fakt vytáčalo do nepríčetnosti a Teba bude tiež, lebo čím je vzťah dlhší tak sa to priamo úmerne zhoršuje - rozumej citlivosť na blbé reči - som sa naučila toto: Najviac funguje, nevšímať si to, nekomentovať, nerozčuľovať sa. Príp. odbiť vtipnou poznámkou. Ak ho ľúbiš a inak spolu vychádzate, tak sa to nauč, čím skôr sa to naučíš, tým menej Ťa to bude hnevať. 😉
@marina24 asi ma toto spravanie odkukane z domu.ako sa sprava jeho otec k matke? Mozno ta berie ako decko a chce ta vychovavat.tam bud sa zmieris a nebudes to jehospravanie takto prexivat, zacnes zit a mat svoje konicky. Alebo si najdes ineho.
@petra7777 , ale tak Marina mu robila tie sisky pretoze nejedol, on sam to lubi a chcela ho potesit.....treba zohladnit tento jej umysel a aj keby som tie sisky jest nechcel, tak ju aspkn vyobimam a vybozkavam.....uz len preto, ze to robila pre mna.....Ano, ponukala ho viac krat, ale tak aj on si mal uvedomit, ze keby ho nemala, mohla spokojne lezat pred TV a nie stat pri plotny s jeho siskami.......))))) Chlapec nevie co chce, hlada zamienku jak si do nej rypnut,....vie ze ju to vytaca a ona dostava s toho zachvaty zurivosti a prexca to vedome robi dalej a provokuje ju.Autorka vyrastala ako pisala v inych pomeroch a chlapca ma z inych pomerov.....neviem, ale to sa zladit neda.....)))
@marina24 ak ti kazdy den nieco take povie alebo par krat za tyzden tak chapem ze mas nanho nervy..ale ak to urobi raz za mesiac dva..tak to nerobi naschval aby ta vytocil proste trochu do teba rype.
moj ex bol pravnik nenadaval neriesil taketo somarinky..len mi vadilo ze musel 3x za tyzden ist von zurkovat chlastat..a vztah nenapredoval dopadli sme ako dvaja kamarati co ich uz nebavilo spolu chodit na party..presli roky ja som stastne vydata a on si zije stale rovnako 🙂 nedospel.
mozno lutujes ze je tvoj prvy ako to tu matko10 spomenul hnet v prvom komente...tazko je tym co nezazili aj nieco ine nemaju skusenosti maju s cim porovnat..kazdy vztah je lekcia a ked sa clovek pouci ten dalsi moze byt len a len lepsi.Ak sa nepouci tak mas zeny ktore si vecne nachadzaju grazlov co ich biju lebo ich pritahuje ten dominantny manipulujici drsny typ chlapa neviem ci si myslia ze z neho urobia ovecku alebo len su hlupe a myslia si ze pokojny dobry normalny chlpa je nuda..clovek sa pri vztahoch nauci vela nie len o ludoch ale aj o sebe co vie tolerovat co nie..a potom pri dalsom partnerovi si vie viac vazit tie kvality ktore by -keby nemal predtym zlu skusenost bral ako samozrejmost.Ako sa hovori ked je koze moc dobre vyberie sa na lad smykat-tiez ked ma zena hnet dobreho chlapa nie kazda si ho vie vazit. A dobrak vacsinou dopadne ako handra lebo je makky.-ci uz ide o zenu alebo o chlapa..mozno ta zalubenost vam az moc vyprchala ked sa k sebe neviete chovat milsie..vztah je aj o kompromisoch obaja sa snazime nerobit to co tomu druhemu vadi..ale aj to ma svoje hranice.A mozno ma matko10 aj v tom pravdu ze uz si je tebou chlapec moc isty a berie ta ako samozrejmost a zbrkle chovanie voci tebe uz berie ako ok vec.. niekedy ale ked je chlap pod stresom z vonku donesie si ho aj domov..napriklad moj brat ked ma nervy v robote a doma mu mama dava vselijake otazky..nie vela staci 2 tak odvrkne..alebo ked mu nuka jest tak ju stekavym tonom odpalkuje..a ked je taky vzdy mu hnet povieme nech sa uvedomi a ovlada sa...ale zase aj ta mama ked vidi ze je nervozny tak by si ho mohla menej vsimat nech si da jest kedy chce nech si zohreje netreba s clovekom moc komunikovat ked je v naprd nalade ..ak tvoj je taky z nicoho nic tak to je potom taka povaha..tebe sa proste nepaci jeho styl vyjadrovania a moze sa ti coskoro znechutit ako taky..takze so svadbou sa netreba ponahlat kym vas vztah nebude taky aky ho chces mat.Lebo po svadbe sa moze este zhorsit
myslim si, ze takto by sa spravat nemal. Zober si, ze teraz ste mladi mate zivot pred sebou, neviete co su skutocne problemy, ked pridu deticky, nebudu financie, a mnozstvo situacii, ktore budete musiet riesit spolocne. co potom. Ako sa bude spravat? Ako ti povie potom? Ver mi ,som 21 rokov vydata, presli sme mnohymi skuskami, ale aj ked sme boli na seba neviem aky pohadani, nikdy sme si nenadavali a neurazali sa. toto by bol koniec vztahu. uz teraz pises, ze si nestasna a nepaci sa ti to. Samozrejme, ziadnej zene by sa to nepacilo pocuvaj svoje pocity. napis si na papier pre a proti za vas vztah. Mozno sama ostanes prekvapena. Prajem ti, aby si sa rozhodla spravne, aby si raz nelutovala a ak nie si si ista a mas co len najmensie pochybnosti neponahlaj sa. 🙂
@marina24 coze? Ja nikoho neurazam, skratka hodnotim ako to vidim. Ja. Ja som tiez v niektorych veciach nadmieru precitlivela, skratka ale citlivost musi mat hranice tak isto ako nevhodne citoslovcie priatela, ty chces aby potlacil svoje prejavy, tak isto musis ty potlacit svoju citlivost. Ak chcete byt spolu teda. To je vsetko, obycajny bezny kompromis. Zda sa mi to prehnane, naozaj. Ak si veriaca a vadi ti vyslovene ten vyraz tak mu navrhni nech si skusi najst aspon inu pripoviedku. Nemyslim z tvojho uvodneho prispevku, ze je to nejaky buran ktory pride a proste spusti prud nadavok len tak z frajeriny... Podla mna s nim mozes v pohode ostat. Poznam ludi co si ponadavaju a su to super ludia. Sleduj ine veci. Ake ma plany do buducna, ako to chce zvladnut, ako sa stavia k zivotu. V prvom prispevku prva otazka ktora ta asi urazila bola zas mojim ventilom, nesmerovala vyslovene tebe. kazdy ma hranicu vyjadrovania niekde inde a nemusi to nicnznamenat, ziadna psychopatia to je hlupost. Ked mu rupnu nervy bezdovodne a spravi scenu hoci aj bez nadavok to je ine. Sleduj ale co ho rozculije, neprovokuj ho zas zbytocne... Ked niekoho vyprovokujes tym co nema rad, az k takejnreakcii potom je najlahsie oznacit ho za psychopata...
@marina24 povedz mum ze pojde do pekla 😝 ked spomina tolko to meno Bozie nadarmo 😉 😝
ked povie do pi..opytaj sa ho, ci az tak daleko 😀
ale nie, chcela som ine - kava / stres.ked jej tolko pije, nic neje, stres v praci..sakra , chlapik ma velmi zlu zivotospravu 😝 plus je chudy ako pises...
jednoducho aj nezdravy styl zivota moze prispiet k psychickej nepohode a neustalej podrazdenosti. Kava sice kratkodobo pomoze ale zvysuje stresove hormony a ked jej pije strasne vela, tak sa nedivim, ze je nervozny a podrazdeny, ci vybusny.
mozno by mal prehodnotit jedalnicek, zdavo sa stravovat, mal by zacat robit nejaky sport , pripadne spolu - ked dusevne pracujes v istom veku uz clovek potrebuje zdrave vyvazenie a odreagovanie sa v nejakej fyzickej aktivite . a hlavne nech zacne normalne jest, a obmedzi kavu, lebo dostane infarkt.
@marina24 plus z toho co dalej citam, nemyslim ze problem je to slovo, ale ze sa citis nespravodlivo nedocenena. Aj keby to povedal bez toho vyrazu.. Potom ale celkova prosba o radu mala zniet inak, nieco v zmysle ze je vybusny, mas pocit nevyspytatelny a panovacny a tak podobne.. A malo sa to niest v tomto duchu, a ten priklad somsiskami si fakt nevybrala najstastnejsi.... Sak ja poviem kadeco podobneho razu nebudem tu citovat lebo skoncim ako "aha neinteligentny vysokoskolak, haha!" aj ked sa smejem na niecom :D a mam VS ... Ked uz sa tu robi statistika vs vzdelanych buranov a zakomplexovanych aaa aj tak najlepsich a nedocenenych nevysokoskolakov, sory, akokolvek toto pre mna nie je meter na ludi, tak mi niektore komenty pridu...
@marina24 ty nemas sajnu co to je zly chlap!!!! Je to trapne a hlupe co tu pises a keby toto cital.ten tvoj tak by sa snad zbalil a vypadol od teba,ja by som to urobila a este by som ti pridala hodinoví monolog nadaviek!!! Druhe zeny biju,mlatia,nadavaju do uplne inych nadavok a su alkoholici,kadeco ale taketo kraviny riesit ty nebudes nikdy s nikym vyrovnana!
A vsetky damy ktore pisete ze nemate ani chut spoznat cloveka kt.nadava do boha a podobne tzv.nadavky,a hovorite ze su primitivny ....vy ste primitivky!ba este horsie,su ine charakterove vlastnosti hodne na odsudenie ale nie taketo bohovanie.Len cumim co su tu za fajnovky zeny.Mat taketo primadoni doma.....no zbohom
@mimina00 zeny ktore maju aj nejake naroky tak chcu chlapa ktory sa vie spravat a nenadava. To pottom akym prikladom ide detom? Moze povedat co chce ale slusne. Slovencina ma dost slusnych vyrazov. Ja by som chlapa ktory nadava nechcela
@svetluska82 ja mam naroky vysoke ale v podstatnych veciach a pred detmi nenadavame,preco si myslis ze nadava pred nimi???nadavam ja a aj on ked niekde zakopneme ked sa nieco nezdari ale to skor humorne,a ked v hadke nieco vyklzne to ani neberiem ako vaznu vec,je to hnev a clovek povie v hneve veci ktore inak nepovie,je to racionalne...ziadna veda...
Este stastie ze som zena lebo ako chlap by som asi zo ziadnou nevydrzala...same rozmaznane zenske....
@mimina00 zasnem nad tym co pises nehnevaj sa.....prave ze dievca ma uroven a nieco od chlapa vyzaduje, neuspokoji sa s hoc cim,....ak by bola taka ako zeny, ktore popisujes v prispevku nepovazovala by to za problem.To ze sa ne haju zeny otlkat a tyrat je ich nenarocnost, jednoduchost, blbost a bezsebavedomost.Som rad ze existuju narocne zeny co maju uroven,....na taketo zeny ked sa muz pozrie, hnex vidi ze je to uplne iny level zeny ako tie nesebavedome chudery co urobia cokolvek, len aby si udrzali chlapa.Ano, nadavky su problem pre cloveka, ktory vyrastal v sporiadanej a slusnej rodine na urovni, kde take slova nepoznali.
@svetluska82 prepac ale este k tomu ..ty sa pozeras na nehk ako bude vychovavat deti a co ona s posudkom hysterky?????? sak tie deti sa zblaznia pri hysterke,nemyslis?? deti budu aj tak nadavat po tyzdni v skole.....
@mimina00 no tak to mas stastie. Ja nie som rozmaznana len mam svoje naroky. Ten tvoj mozno tiez neziari stastim.
@matko10 vies co ja som zo slusnej usporiadanej rodine a mam aj vlastnu usporiadanu rodinu,a dovolim si povedat ze sme vsetci mentalne vyvinuti tým spravnim smerom.....kristepane toto som asi ....touto odpovedou,ze?
A keby som na tu zenu pozrela tak by som asi naozaj hned videla ze to iny level,a zduchla by som prec 😉
@mimina00 no veru neviem ci oni dvaja budu mat deti. To len mozme polemizovat. Moj syn chodi uz siedmy rok do skoly a veru nenadava. 😉
@svetluska82 ja som mu dala precitat tu slecnu co tu pise a vraj by s okna vyskocil..... odpoveda ze tu na tie hluposti ani nemam reagovat ani taketo stupidi citat.....chalan ma pravdu......a je stastny 😀
@marina24 ved ja som nehovorila, ze si to ty 🙂
len problem mate s pani rovnaky.....
ona ho fackuje za blbost a caka ze on sa k nej bude spravat inak.....ale na vine je on, lebo jej to nemal vratit....
ty nadavas muzovi a cakas, ze sa k tebe bude spravat inak.....ale na vine je on, lebo ti to vrati.....
ps: taka mala rada do buducna - ked ti chlap povie raz nie, znamena to nie 🙂 neznamena to - nahanaj ma so siskami aj nadalej, snad na ne potom dostanem chut.
a preco tu kazdy riesi tie tvoje sisky? asi preto, ze uz len predstava, ze im niekto 4-krat za sebou ponukne nieco na co nemaju chut a nechcu to, v nich evokuje predstavu hodit do daneho cloveka ten tanier 🙂
@mimina00 Ja len tak mimochodom....pri čítaní niektorých príspevkov uvažujem, čo tá nešťastnica bude robiť pri skutočných problémoch? Ako ich bude riešiť? Bude nadupaná celé roky Lexaurinom? Ja tiež niekedy hreším, aj nadávam, aj mm....ak má nevydarený deň a podobne....a čo teraz? Zrúti sa kostol, či ako?

@miadi ale ved vidím,že je celý den o kave a potom nechce jesť a je dosť chudý :(tak proste mi ned moj materinsky inštinkt a vôbec :( nedá mi citlivá povaha ,aby som mu niečo nenavarila :(proste nejde to ..
ani ja nechápala som tej kave vobec !!!! ved ,načo to riešil ?lebo on vždy všetko ofrfle a rieši ..ja napríklad by som si ani len nevšimla,kebyže nechce tu kavu,nech ju aj vyleje a čo ?načo rieši taketo prkotiny ???tiež som mu to povedala,nemal na to vysvetlenie....vobec,ostal ticho..ked som žiadala od neho odpoved,nepovedal nič ..
a ešte k tomu aj,tu kavu som nevyliala,ale vypila !!!!! potom ..a celkom aj chutilo,ale musel okomentovať,že boha načo som si ju robila ,to jak v zlom sne vazne ...kebyže ju vylievam už do drezu a v tom mi povie,že "naco si si ju robila boha "?ešte ok,nejak to stravim,i ked asi že mi nechutí,ale OK...tak ale ja nič,iba som povedala,že sa mi nezdá dobra...chapes ??proste volovina,prkotina a prudko a znechutene reaguje,tak lenivo ,že "bohaaaa načoooo si si ju teda robila "....keby aspon to boha tam nepovedal,tka to inak stravim,ale načo vobec to komentuje ??? a ked komentujem tak slusne,a to som mu aj patrične vytmavila..ale on žiadna reakcia nič ...strašne ma to kava asi najviac zo všetkeho nasrala ako existje,ani auto,ani sisky,ani zemiaky,nič ma tak nenasralo,lebo to bola možno trošku moja vina ,ok,dobre,vybuchol,ale tato kava ??? a hned boha hrešiť ??za to,že ja si dovolím mat nejaku grimasu nechutenstva a že je zla poznamku,tak on mi povie boha ?a to kde sme ?nemožem mať svoje pocity ?staršne ma to vytočilo,asi mam byť ako mumia bez vyrazu ..alebo čo,neviem fakt ...a vtdy som sa fakt nazlostila..a on nemal na to absolutne vyvsetlenie ,že on si myslel,že ju idem vyliať a ja som mu na to,že a čo aj keby som ju vylila,a on že skoda kavy by to bola ..no mna asi snad slak trafí fakt ..:((((((((to je do plaču