Je normálne, keď môjmu priateľovi vypisuje bývalá frajerka?

15. jan 2021

Ahojte, chcem sa spýtať či je normálne, že priateľovi vypisuje bývalá frajerka? Ona sa s ním rozišla pred viac ako 3 rokmi, my sme spolu viac ako 2 roky z toho rok a niečo spolu bývame. Začala mu písať asi tak pred pol rokom, pritom vie, že sme spolu, že spolu žijeme. Vypisuje mu ako sa má ona, čo práve robí, akú má náladu a také fakt už z môjho pohľadu osobné veci, pýta sa ho stále čo robí, kde je, či bol tam a tam a podobne. On jej vždy odpíše, síce nie nejaké litánie, skôr len také strohé odpovede, ale odpíše. Tiež som si všimla, že mňa nikdy nespomenie. Keď sme aj boli niekde spolu, napíše iba že on bol, čo ma trošku desí popravde. Viem o tom, lebo sa minule zabudol odhlásiť na PC z FB a ja som tie správy našla. Áno viem, je to jeho súkromie a uvedomujem si, že to nebolo správne z mojej strany, ale baby, ruku na srdce, ktorá z vás by to tiež nespravila. Neviem, ja nemám potrebu vypisovať bývalým partnerom, tak prečo ona áno?
Prečo sú niektoré ženy také? Fakt neviem, čo si mám o tom celom myslieť.....

ajka0207
15. jan 2021

Ja som taká že každému píšem všetko, aj viem že to nie je dobré, ale dáko to neovládam. Podľa mňa za tým nie je nič zle alebo tak. Teda ak komunikujú normálne kamarátsky.

llucciaa
15. jan 2021

ak sa nerozišli nejako v zlom tak nemusia sa hneď vyhýbať úplne akémukoľkvek kontaktu. pokiaľ si nepíšu nejaké intímne veci a priateľ jej normálne odpovie tak netreba panikáriť si myslím

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janai1
15. jan 2021

Ja si tiež píšem s bývalým 🙈 a obaja máme teraz svoje vzťahy... On sa rozišiel so mnou a tiež mi väčšinou on píše, že ako sa mám a tak, ja prvá málokedy 😄 môj priateľ o tom vie, jeho neviem... Ale tiež veľmi medzi sebou nespomíname svojich terajších partnerov

paskolinka
15. jan 2021

povedz mu, ze ti to vadi a uvidis, ako zareaguje. lebo ja som bola v podobnej situacii ale opacne. pisala som si s byvalym aj ked on uz mal inu priatelku, aj sme sa stretli obcas na kavu a bolo mi jedno, co si o tom ona mysli. ale ked som si ja nasla priatela (dnes uz manzela), tak ten mi na rovinu povedal, ze toto neakceptuje, tak som s tym skoncila a odvtedy ani pismenko, nic. a tak je to spravne podla mna.

ajka0207
15. jan 2021

@paskolinka a nevadilo ti že manžel nebol ochotný to akceptovať? Mne by to vadilo riadne, veď na komunikácii s bývalým nie je nič zle, či?

paskolinka
15. jan 2021

@ajka0207 praveze to nikdy nevies. ja som na toho byvaleho bola dlho dost upnuta (lebo on nechal mna) a nevedela som sa z toho vyhrabat. ale aj mimo tejto mojej skusenosti si myslim, ze udrziavanie takychto vztahov moze byt riskantne a nicomu to nepomaha. mne by tiez vadilo, keby sa muz stretaval s byvalkami. a taky trochu "majetnicky" postoj akoze "si teraz moja frajerka, ostatni chlapi ruky prec" je ok pre mna 😝. lebo ked sa dvaja opacneho pohlavia a rovnakej orientacie (hetero) stretavaju vo dvojici, tak castokrat aspon jeden nie je v tom uplne nevinne. fakt sa mi to velakrat potvrdilo nie len na mojej osobe.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajka0207
15. jan 2021

@beata_k veď hej, kadečo sa môže stať ale to aj s hocijakym iným chlapom, nemusí to byť práve bývalý. Ja mám veľa kamarátov :P. Naproti tomu mi pripadá scestné že bývalý sa mi nesmie ani pozdraviť (boli sme spolužiaci 8 rokov a potom 3 na výške po rozchode). Zakázala mu to manželka lebo že ho určite zvediem.

jana_eyre_2
15. jan 2021

Nie podľa mňa to nie je normalne o to viac keď ťa ani nespomenie..

Ja keď som začala chodit s mojím mužom, bol pred tým môj kamarát.. pred naším vzťahom mal taký zvláštny vzťah, že on bokovka pre zadanu kolegyňu a bolo to verejne tajomstvo, brala som to ako nejakú mladicku skusenost... Keď sa rozišli asi pol roka na to sme sa dali dokopy my dvaja.. a oni akože boli kamaráti, občas v kontakte.. ona mu potom začala vypisovať aj také veci že či si nepamätá ako brala lieky na svoju mykozu 🤮 on mi vždy aj povedal, že o čom si píšu a popravde, mne to ich kamarátstvo tak vadilo, že som sa s ním vtedy rozišla a povedala že to netolerujem, buď ja ako priateľka, alebo ona ako kamarátka.. on sa vtedy rozhodol premna a dali sme sa po čase znova dokopy.. čítala som správy o tom ako jej to napísal a ako ona odpísala, že ju sklamal chcela aby bol krstný pre jej deti.. 😒

Úprimne nemyslím že je zväčša v poriadku udržovať kamarátstvo s bývalými, je to pochybné (samozrejme existujú výnimky ako vo všetkom, nemusíte sa teraz urážať všetky čo máte bývalých za kamaratov, nie je to ale štandardne že nikdy o nič nejde)

Pre mňa sú moji ex len moji známy, mám ich na FB, vdim ako sa im darí a občas kedysi sme si napísali na národky, alebo nejakú taký zdvorilostnu frázu.. tým to haslo..

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
15. jan 2021

Neviem, ja zase vôbec nechápem, načo by som mala komunikovať s niekym, kto mi už do života nepatrí. Nepoviem, ak by tam bolo spoločne dieťa, tak samozrejme kvôli nemu, ale inak proste bývalý je bývalý, z lásky priateľstvo podľa mňa nemôže byť. Ešte sms k narodeninám, k Vianociam, pozdrav pri náhodnom stretnutí a podobne, pochopím, zo slušnosti, ale ani to nemusí byť. A také dristy, že ako sa ma, čo robí a podobne, mi príde úplne zbytočné, nezaujíma ma, čo robí bývalý a nemám ani záujem, aby on sa to pýtal mňa, jednoducho mi nestojí už reč, je to minulosť a nemáme si co povedať. Takže za mna je cielenakomunikácia s bývalým úplná blbosť

ajka0207
15. jan 2021

@jaskolka a kamaráti z detstva alebo vzdialení pribuzni? Tiež nepatria do bežného zivota. Napriek tomu je pekne vediet ako sa majú. Ja to tak dáko vnímam aj s bývalým.

panelacikova
15. jan 2021

@ajka0207 je pekné vedieť, ako sa majú..... také čudné slovné spojenie. ja osobne mám na to iný názor, ale to nie je témou diskusie.
@jaskolka súhlasím. ja som všetko odstrihla okamžite po rozchode, jediný, s kým musím, je otec mojej dcéry, aj to nevyhnutne kvôli dcére. nemám ho ani na FB, nikde, dokonca ani ona ho nemá, že nechce. Mám ten istý názor čo aj ty, už nepatria do môjho života. A mňa absolútne nezaujíma, čo robia, s kým, kde, kedy a ako. Nepotrebujem to o nich vedieť, ani nechcem, mám v paži.
Autorka: môj názor je, že to nie je normálne. ja osobne by som v takom vzťahu nemohla byť.
@jana_eyre_2 a ako to dopadlo, potom už prestala? ešte spolu robia či už nie?

jana_eyre_2
15. jan 2021

@panelacikova nie ona krátko.nato (alebo ešte aj predtým ako som to riesila, to.uz si nepamätám) z firmy odišla, muz tam stále pracuje, pokiaľ viem tak.sa naozaj prestali bavit.. bolo to už 15r.dozadu..

jaskolka
15. jan 2021

@ajka0207 joj, ale nemiesame hrušky s jablkami. Môj kamarát spred bytovky je niečo iné, ako človek s akým som žila, spavala a poznal ma intímne.Keď sa vzťah skončí, tak tam musí byť dôvod, prečo sa končí.. Teda je koniec, bodka, endeslus. Načo to donekonečna otvárať a byť v kontakte?

ajka0207
15. jan 2021

@jaskolka tak môj vzťah napr skončil lebo on nechcel deti. Inak si stále rozumieme, akurát žiť s ním nechcem, lebo načo.

jaskolka
15. jan 2021

@ajka0207 nuz taky jeden z dôvodov som mala, aj pre rozchod. A skutočne som nechápala, prečo by som s nim mala ešte rozprávať. Hoci on chcel kamarátstvo, vysmiala som ho. Z kamarátstva láska môže byť, naopak nemožné. Proste už sme boli viac, a vrátiť sa nedá. A s človekom, s akým sme boli obaja úplne inde, vôbec nemá význam sa teraz baviť o čomkoľvek. K čomu by mi to bolo, vedieť, čo robí, kde robí, a ako sa ma? Bol v mojom živote, určitú dobu, ale je minulosť. Nevymazem to, ale ani nepotrebujem sa k tomu vracať a debatovať. O čom? Co sme robili? Alebo co robíme teraz? Prečo vôbec? Vzťah už s ním nemám a kamarátka nebudem, tak prečo by sme sa mali spolu baviť?

thoughtfulweirdo
15. jan 2021

Je úplne jedno, či je to pre iných normálne. Akonáhle sa vo vzťahu vyskytne niečo, čo ti prekáža, nepáči sa ti, alebo len nevieš, čo si o tom myslieť, je na rade rozhovor s partnerom. V kľude, bez akéhokoľvek podozrievania alebo narážok, len sa spýtať, prečo cíti potrebu s ňou komunikovať, ako to na neho pôsobí, a teda vyjadriť svoj pocit, ktorý z toho máš.

jana_eyre_2
15. jan 2021

@ajka0207 vedieť ako sa niekto ma úplne stačí na jednu správu, nie na x správ kde si píšu čo.kde a kedy robili.. úprimne aj so vzdialenou rodinou a kamarátmi z detstva si nepíšem a ak, tak je to výnimočné.. obsiahle správy o mojom živote zdieľam s kamarátkami a mužom, alebo súrodencami, nepotrebujem nikoho viac na rozoberanie a už vôbec nie bývalých priateľov.. úplne mi stačí že vidím fotku na FB, vidím že sa oženili, odsťahovali, sú šťastní so svojimi polovičkami ku ktorým patria a nepotrebujem vedieť nič viac..

Mne raz asi pred 3rokmi napísal môj bývalý, niečo v zmysle že starnem do.krasy a bla bla.. vždy mal rád také reči.. moje strohe ďakujem mu asi napovedalo, že také veci sa nepíšu a nepotrebujem ich od neho už počúvať.. má svoju ženu, tej môže písať také veci..

sonnenshein
15. jan 2021

Ja sa tiez so vsetkymi svojimi ex normalne bavim, normalne udrziavame priatelske vztahy, aj s muzom si rozumeju, aj si napiseme. Nevidim na tom vobec nic zle.

vroni
15. jan 2021

No, ja si s bývalými píšem. Teda, s dvoma. Fakt je, že s frekvenciou tak dvakrát do roka, to niečo pokecame a zase je dlhý čas ticho. Ani na jedného nie som upnuta, ani po nich nič nechcem, proste občas sa objaví nejaký stycny bod z minulosti a kontakt na chvíľu ožije.... Muž o tom vie, nevidím dôvod mu to zatajovat. Ani si pýtať jeho povolenie. Ale zase by mi určite vadilo, keby si s niekym vypisoval denno denne a veľa. A vobec by to nemusela byť bývalá frajerka.

ajka0207
15. jan 2021

@jana_eyre_2 tak to už asi bude aj o povahe, ja píšem kde komu, je fakt že niektorym raz ročne, niektorým aj raz mesačne :D

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janeninka
15. jan 2021

S niektorymi byvalymi si pisem. S tym najvaznejsim poslednym neudrziavame kamaratsky vztah lebo myslim ze on na to nie je pripraveny. Komunikovala som s nim skor vtedy ak mal on potrebu este nieco doriesit a pod. S dalsim kedze to ani nebol
poriadny vztah si piseme napr obcas a obcas aj take osobnejsie veci ale napr ja plne respektujem ze ma uz rodinu - dokonca sa casto pytam ani nie ako sa ma on ale ako sa maju, potesim sa spolocnym fotkam a tak.. cize to zatajovanie teba mi napr pride zvlastne..
Ale ako tu uz bolo spomenute je jedno ako to mame my- dolezite je to odkomunikovat vhodne partnerovi a dohodnut sa tak aby ste boli obaja ok.

1mimka18
9. dec 2021

@ajka0207 ako si na to prisla ze na komunikacii a byvalim neje nic zle? Zazila som to a teda nebolo prijemne ked som vedela ze frajer si pise s byvalkou ktora napr sem tam mala chvilu ze sa mi stazovala na frajera noveho (kazdy tyzden ineho) a nekedy chvilku ze si ho chcela ziskat. Byvali je byvali je to minulost a ak ti zalezi na novom vztahu nema tam co hladat bývalka.

ajka0207
10. dec 2021

@1mimka18 tak ale to čo píšeš je individuálny problém človeka, nie všeobecné pravidlo správania sa bývalého. My normalne komunikujeme a nikomu to nevadí.

mimi8383
27. jún 2022

Nie je to normálne podľa mňa ,😒aj mne to robí

mimi8383
27. jún 2022

@mimi8383 to ho asi nechaj ak s tým nemieni skončiť.

mqkm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz