icon

Je normálne mať zastaralé názory na rodinu?

27. júl 2025

Mám jednu sestru, má 2 deti, má manžela čo má zastaralé názory že o domácnosť sa má starať len žena a on ich zabezpečí finančne. Okrem toho berie ich na výlety stále, má takú úchylku že stále niekde musia ísť len aby neboli doma.
Problém vidím v tom že sestru za všetko sekiruje aby bolo vždy tip top upratané, aby mala vždy čerstvé jedlo navarené. Keď niečo neni po ňom tak nasledujú hádky a nadávky. Keď sestra je unavená a sadne si pred telku tak zase sekiruje ju že nič nerobí len na zadku sedí doma. Ďalšia vec čo mi vadí že stále musia byť vonku, keď sú doma vnútri tak nadáva na ňu že je hnila že nikam nechodí že deti sa doma len nudia a sú na mobiloch. Normálne ich vyháňa von aby išli von alebo on ich berie aj sám. Sestra často chodí ku mne s deťmi keď zas ich vyháňa von len aby neboli doma tak dôjdu ku mne. Deti sú občas vyčerpané občas je to pre ne veľa stále niekam chodiť. Ony potrebujú aj oddych byť deťmi hrať sa s inými deťmi.
No neviem ako im pomôcť, sestra aj keď si poplace povie že aspoň sa o nich postará finančne že kde by našla ešte takého chlapa keď skoro každý má nejakú vadu.
Ja neviem toto je normálne správanie v dnešnej dobe?

Strana
z2
mikadooo
27. júl 2025

@anonym_autor stačí, aby sestra povedala nie nemusíme. A že chlap jej nadáva a berie deti preč? Tiež sa treba ohradiť, nie nie som hnilá,len si potrebujem oddýchnuť. Nie je každý perpetum mobile ako ty. Ale ty to nevyriešiš, musí sestra. Je fajn, že sa môže prísť k tebe vyplakať. Možno jej to aj stačí a nič viac od teba nechce, len tú bútľavú vŕbu... Najlepšie nestarať sa do toho, každé manželstvo má niečo a rodiť si to musia ti dvaja (ak chcú). Ak nechcú, tak niekde vypustia ventil (napríklad u sestry) a potom zas idú ďalej.

hopsas
27. júl 2025

@anonym_autor kým to nevadí sestre, teba do toho nič. Môžeš si ju akurát tak vypočuť. Veď vidíš čo ti povedala, o rodinu sa pánko stará..... Ale zas čo je zataraly názor na rodinu? Ja čím som staršia tým menej sa mi chce robiť a tiež by som radšej bola doma a nech sa o mňa stará muž. Je to zastaralé? Môj muž by s tým problém nemal.

zmrzlinka2021
27. júl 2025
@anonym_a792af

@zmrzlinka2021 Nezhovaďuj tu zasa celé Slovensko, máme veľa šikovných, vzdelaných žien, ktoré sú v práci úspešné a nepotrebujú takéhoto muža. Toto sa týka jednotlivcov. Mnohé ženy tu predsa hrdo píšu, že sa našli v starostlivosti o rodinu a od života nechcú nič, len celý život opakovane rodiť, variť, upratovať... O ostatné sa má starať chlap, bez ohľadu na to, či s tým on súhlasí a či to funguje. A ďalšie im to nadšene lajkujú a glorifikujú. Mnohé ženy jednoducho nemajú záujem prevziať zodpovednosť za svoj život, chodiť do práce a už vôbec nie o nejaký intelektuálny rast, nestíhajú tejto dobe, pretože majú schopnosti vhodné maximálne na 18-19. storočie.
Keby si raz môj syn v pominutí zmyslov takúto priviedol domov a takto sa k nej správal, priznám sa, nevadilo by mi to. Vadilo by mi akurát to, keby bola pomalá, furt unavená, hnilá a urevaná. Veď, nech aspoň doma kmitá, varí, upratuje a chodí s deťmi von, keď iného nie je schopná. Proste, toto nie je rovnocenná partnerka.

@anonym_a792af ešte raz, čítaj môj príspevok a nerozmýšľaj si

autor
27. júl 2025
@vakatko

@anonym_autor toto nie sú zastaralé názory, ale šikana a ponižovanie narcisom.
Žena pracuje, doma ju čaká druhá šichta, večer padne na hubu a tyranovi vadí, že si sadne na pár minút pred TV oddýchnuť, alebo nemá energiu sa ťahať po výletoch.
Hrôza to len čítať nie prežívať.

@vakatko Áno presne takto to u nich vyzerá.

autor
27. júl 2025

Sestra pracuje, síce na skrátený úväzok ale pracuje.
Bohužiaľ z výplaty nič nevie ušetriť a tým pádom nemá možnosť ani odísť od neho. Sama mi povedala neraz že kam by odišla s deťmi do azylového domu, to im nechce spraviť. A ona by im nikdy nevedela dať finančne to čo im dáva manžel. Chodia vselikade na výlety aj do zahraničia, do aquaparkov do reštaurácii. Majú najnovšie oblečenie vychytávky technológii. Ona by im sama nevedela zabezpečiť nič z tohto.

lion777
27. júl 2025
@anonym_autor

Bohužiaľ z výplaty nič nevie ušetriť a tým pádom nemá možnosť ani odísť od neho. Sama mi povedala neraz že kam by odišla s deťmi do azylového domu, to im nechce spraviť. A ona by im nikdy nevedela dať finančne to čo im dáva manžel. Chodia vselikade na výlety aj do zahraničia, do aquaparkov do reštaurácii. Majú najnovšie oblečenie vychytávky technológii. Ona by im sama nevedela zabezpečiť nič z tohto.

@anonym_autor no Bože, ale žila by hrdo ako žena, lebo by sa zbavila debila. Veď je aj výživné na deti a manželku. Dala by toľko, koľko by mala. A deti im netreba veľa, keď není, pôjdu na brigády neskôr.

anonym_a792af
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Všetko je vlastne v poriadku. Napíš rovno, že sestra je málo kvalifikovaná, zrejme aj lenivá a robí na nejakom podradnom mieste za pár eur. Iné robiť nevie, ani nechce, ale zároveň chce žiť aj s deťmi na nejakej úrovni, tak čo s ňou? Buď rada, že ju švagor živí a nemáš ju na krku napríklad Ty.
Osobne by som jej sťažnosti ignorovala a domov si ju veľmi nepúšťala.

anonym_5b30d7
27. júl 2025
@anonym_a792af

@anonym_autor Všetko je vlastne v poriadku. Napíš rovno, že sestra je málo kvalifikovaná, zrejme aj lenivá a robí na nejakom podradnom mieste za pár eur. Iné robiť nevie, ani nechce, ale zároveň chce žiť aj s deťmi na nejakej úrovni, tak čo s ňou? Buď rada, že ju švagor živí a nemáš ju na krku napríklad Ty.

@anonym_a792af to je príklad rodinnej súdržnosti a sesterskej pomoci. Dievča neplač, aspoň máš peniaze, ale za akú cenu. Ako posledná handra .

anonym_bebb57
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor toto je strašne slabučký argument. deti síce budú finančne mať všetko, ale psychicky si to odnesú. tak nech nerobí nič, no.

vakatko
27. júl 2025
@anonym_a792af

@anonym_a792af ešteže nie si moja sestra. Nesúhlasím s tým, aby sestra ostávala pri manželovi, ale nebudem sa tu vyvršovať na autorke a kopať do jej sestry.
Podľa príspevku budeš asi rovnakej povahy ako narcis manžel. Podradný je tu akurát tvoj príspevok milý anonym.

autor
28. júl 2025
@anonym_a792af

@anonym_a792af Áno robí takú prácu a čo má robiť. Mimochodom žiadna práca není podradna každá práca je potrebná len bohužiaľ málo zaplatená.

nelka93
28. júl 2025
@anonym_a792af

@anonym_a792af ty budeš jedna z tých, ktoré tu zarábajú tisíce eur a myslia si ze sú niečo viac však? Hlavne, že to píšeš ako anonym.

princezna_bosorka
28. júl 2025

@anonym_autor nie, nie je to normalne, je to arogantny debil a hnup. Ved nech sa sestra rozvedie a ziada vyzivne. Nevidim problem...

lauricka
29. júl 2025

@anonym_autor to je nádherná ukážka chorej výchovy slovenských mamičiek s ich prístup k chlapom. Toto je výsledok, že žena má byť slúžka, ženské práce, on nič, že ani tanier po sebe neodnesie po jedle, prípadne si sám jedlo ani nenalozi. Prvé matky, ktoré toto vychovávajú, druhé ženy, ktoré toto tolerujú vedla seba. Jednoducho, ženy, ako ste si spravili, tak máte. Jednoducho, to treba prestať podporovať a tolerovať. Bodka.

sss777
29. júl 2025

@anonym_autor
No zdá sa, že si doma úlohy podelili. On ich nadštandardne zabezpečí, ona sa postará o domácnosť. Podľa všetkého si on plní svoju úlohu výborne, keďže majú dosť peňazí, tak to asi očakáva aj od nej. Na tom nevidím nič zlé, veď keď si to takto podelili, tak asi na to mali nejaký dôvod.
Sestrin muž bude asi aktívny typ, keď deti stále niekam berie, to mi tiež nepríde ako problém, veď asi lepšie vonku ako pred počítačom.
Nepíšeš, či to sestra chce nejako radikálne riešiť - myslím rozvod. V tom prípade asi zvýšiť kvalifikáciu/nájsť si lepšiu prácu.

ghoul_
1. aug 2025

@anonym_autor nak ho opustí a zoberie deti so sebou preč

Strana
z2