Je normálne nechcieť deti vo veku 24 rokov?
Dobry večer , je podla vás normálne že som žena , mám 24 rokov a neviem si predstaviť mať deti ? Už som aj bola tehotná a dala som si to zobrať aj keď hlavne ženy z okolia a príbuzné mi hovorili že taký ten materinský cit sa vo mne ukáže a na ten potrat nepôjdem ... Išla som a nič to pre mňa neznamenalo , ja som to takto cítila asi už v 14-15 a vtedy mi hovorili že som mladá že ako môžem hovoriť teraz že nebudem nikdy matkou , no už som dospelá a za tie roky sa vo mne nič nezmenilo , keď vidím moje kamarátky , spolužiačky zo strednej ako chodia s kočíkmi ich ľutujem a ja sa cítim dobre že niesom za nikoho zodpovedná ... Je to podľa mňa strašne divné že to takto cítim , keby som ešte chlap tak to pochopím ale aj mama mi vždy hovorila že každá žena to má nejak v sebe ...
@makodob Nie, nie tak to nie je.Ja som si asi 2krát poplakala kvôli tomu že to nejde, ale po roku som to prijala.Netrápilo ma to, že nebudem mať dieťa.Mňa trápilo to, že neviem ani len otehotnieť.Vlastné zlyhanie, sklamanie.Ale môj plač trval asi 5 sekúnd a potom som zase fungovala ďalej.Nezaoberám sa tým každý deň, plánujem si veci dopredu tak ako by som tehotná byť ani nemala.Môj život by sa okrem starostlivosti o dieťa až tak nezmenil, mám psa( ok viem, že je to iné) ale mám si koho pomojkať, starať sa, hrať sa takže som spokojná.
Kto mi to neustále pripomína, že je somnou niečo zle sú ľudia.Ja aj manžel žijeme šťastne aj vo dvojici len ostatní majú pocit, že šťastní byť nemôžeme.
V niečo verím, ale 100% tvrdiť, že existuje duchovno, duša.Je to nedokázateľné takže aj baviť sa o tom, že či je to už cítiaca bytosť je zbytočné.Nech si každý rozhoduje sám za seba za svoje telo pokiaľ to zákon povoľuje.Ľahko sa hovorí nám čo sme v takej situácií neboli.Ja osobne sa nestarám do rozhodnutia cudzích ľudí, nie je to moje svedomie.
AUTOR
•
Dnes o 08:22
@katastrofan och je mi luto ako som sa dotkla mamičiek zabitim dieťaťa , ale to nieje dieťa , iba plod ktorý nič necítil , zabitie by to bolo keby to bol tvor ktorému bije srdce , ma ruky nohy 🙂kľudne tuto tému nahlaste nech je vymazana , vlastne mi je jedno čo si myslia precitlivene matky 🙂
Ako ty si bola na upt v 7. tyzdni a zabila si iba plod???
Aj ty si bola u mamky v 7.t.len plod a hla, dnes si clovek.
Ked hladas kus empatie, ze si dobre zrobila, chod na dennikn, alebo sme.
Tam ti v pohode aj uverejnia tvoj pribeh, (ako uspesnej pravnicke IG, ktora v 17. tke na chate posexovala)) a co by robila, keby vymozenist upt neexistovala.... 🙆👿😛
@makodob A keď už sa takto staviame k embryám ako k cítiacej bytosti tak by som poprosila aby sa tak vnímali aj iné druhy života lebo inak je to strašne pokrytecké ak má pár týždňové embryo väčšiu hodnotu ako iný žijúci tvor a zakázalo sa IVF.
A teraz všetky ruku hore ktoré ste nevyužili všetky embryá a dali ste ich zlikvidovať ako biologický odpad.
Ja som si do 30tky nevedela predstaviť, že raz budem mať dieťa..potom sa všetko zlomilo 😊 neries..užívaj si život.. možno to príde časom.. a keď nie tak nie 😉
@makodob Ale 12-tyzdnovy fetus neciti, nevnima, nerozmysla. Nema viac vedomia, ako bakterie, ktore kazdy den utieras handrou z kuchynskej linky. Toto dokaze len bytost, ktora ma funkcny neocortex, ktory dozrieva priblizne v tretom trimestri, kedy sa interrupcie vykonavaju iba vtedy, ked preukazatelne existuju geneticke vady nezlucitelne so zivotom, alebo je ohrozeny zivot matky. Takze sa k tomu mozes staviat ty ako chces na zaklade svojej viery, ale nemozes plosne tvrdit, ze trava je modra a nebo je zelene, a podla toho moralne sudit inych. Ani netusis, kolko takychto "dokonalych bytosti" kazdy mesiac kazda zena vyluci s menstruaciou, pretoze priblizne 50% oplodnenych buniek, teda podla teba dokonalych bytosti, sa jednoducho v maternici neujme bez toho, aby o tom zena vobec vedela.
@medda_beda rozumiem, prajem ti, aby ste boli v živote sťastní s manželom, či už bez dieťatka alebo neskor aj s ním ❤️
@stanielka17 áno možem to tvrdiť, lebo je dokázané, že aj dieťa v takom štádiu sa dokonca bráni a bojuje o život! Neviem ako niekto sebaisto može tvrdiť, že dieťa v 12tt necíti bolesť, keď doteraz vedci uplne nerozumejú ako funguje ľudský mozog u dospelého človeka. Takže takéto predpoklady v rovine omylnosti nie sú určite žiadne dokazy. Za mňa sú potraty jeden nechutný biznis a tie ženy si za to ešte dobrovoľne zaplatia. A je sakra veľký rozdiel medzi spontánnym potratom a ukončením tehotenstva cieleným zabitím a ešte za asistencie lekára, kedy je to tehotenstvo ukončené násilne vzhľadom na bábatko. Vravím, kto si chce takto klamstvami zaplatať svoje svedomie, nech sa páči, každý je zodpovedný za svoje rozhodnutia a koniec koncov, vždy prídu aj následky, skor či neskor.
A ja tie ženy nesúdim, každá majú svoje dovody, sama poznám v okoli ženy, ktoré potrat podstúpili. Žijú s tým celý život a ver, že im to život pripomína. Ale nebudem tomu hovoriť ,,umelé prerušenie tehotenstva” (aj ten tento názov je čisté klamstvo, lebo je to ukončenie a nie prerušenie tehotenstva) ale je to zabitie živého človeka, ktoré ma srdce!
@medda_beda Tak toto je diskusné forum, čiže primárne je určené na diskutovanie a aj polemizovanie 😃
A určite ťa nepresviedčam o tom tom, že potrat v skorom štádiu ťa má zničiť. 😃😉 Neviem ako sa to dá z tej jednej vety vydedukovať, keď som ti dala aj 👍 navyše
Proste niektorým veciam v živote sa nevyhneme a všetko sa deje z nejalého dôvodu...
@medda_beda ja som proti ivf a k ivf som sa vobec nevyjadrovala. Pre mňa nie je morálne ani jedno, ani druhé a nikdy by som sa na to nedala.
@makodob Len som to spomenula kedže ani IVF nie je práve etické voči embryám a stále nie som úplne rozhodnutá, že či to podstúpiť.
@larinka552 Prepáč ak si to tak pochopila.Ja som to myslela všeobecne kedže sa nejak asi očakáva, že žena ktorá nemôže mať deti bude nešťastná, zronená.Žena ktorá potratí by mala byť tiež ľutovaná, nešťastná.
Tak som tu nejak odsledovala tieto vzorce tak isto ako keď som si tu prečítala, že ako sa asi cíti žena ktorá nemôže mať deti a prečíta si, že sa nejaká cudzia žena dobrovoľne vzdala dieťaťa.
To sú také emočné vzorce ktoré neplatia pri každej žene a ak je žena iná tak je považovaná za neempatickú, bezcitnú.
Veď nemaj deti naco o tom píšeš ,aj teba nemali mať a bolo by nám to jedno.zas jedna nezrela "žena "čo sexovať chce ale následky je pos..... prijať.a to vôbec nie som precitlivena mamička.ale treba sa naučiť úcte k životu aj keď je ešte len na začiatku.nikdy tie deti ani nemaj,je to úplne normálne v dnešnej dobe detto ,len tej úcte sa nauč.
Nechápem niektoré ženy, asi ste nechodili na biológiu, rozhodnúť sa ísť na potrat je samo o sebe ťažké rozhodnutie, nikto to nerobí preto,lebo je to príjemné, potratom nezabiješ dieťa ale vyslovene zhluk buniek ktorý sa na dieťa ani nepodobá, je určite rozumné pokiaľ to tak daná žena cíti aby ten potrat podstúpila, keď vie že tomu dieťaťu nevie poskýtnúť čo by potrebovalo, predsa ona je ten žijúci človek, prečo by mal mať väčšie právo zhluk buniek ako reálny žijúci človek. Ziadne dieta nezabila. A tie kt komentujete ze vas to nezaujima tak na co to vobec komentujete. Toto má byť diskusia pre ženy, keď ťa to nezaujíma a nemáš čo k tomu, otvor si ďalšiu diskusiu a dovi dopo.
Je to tvoja volba. Nemusíš mat deti. V tvojom veku by ma prekvapilo, keby si už deti chcela. Może sa to zmeniť, napriklad keď si nájdeš zivotneho partnera. @medda_beda pre niektoré ženy je materstvo naozaj veľmi ťažké. Ale zas napríklad ja s manželom si to neskutočne uzivame a vďaka dieťaťu sme vsebe našli obrovsku vnutornu motiváciu počúvať sa. Dnes máme firmu a cestujeme po svete. Myslim, ze keby sme nemali dieťa, tak by nas nič tak "nenakoplo" energiou a chutou žiť 🙂 Nuż, ale dopredu človek nevie, ako mu rodičovstvo zmení život.
*posuvat sa dopredu
@medda_beda myslím, že poznáš odpoveď vo svojom srdci 🙂 verím, že Vám Pán Boh požehná bábatko prirodzene, aj keď to čakanie a neistota nie sú jednoduché ❤️
@adelamodrykonik Tak tak ako píšeš.Niekedy ťa to práveže posunie viac dopredu.Motivuje.
@makodob Asi máš pravdu.
A ďakujem ti veľmi pekne ❤️❤️
Aj keby nie, nič sa nedeje.Všetko bude tak ako má byť.
@cyberk neviem odkiaľ máš toto že matka 3-5deti .ja mám 2 máme celkom dobrý príjem a j to dosť o držky ich poriadne zabezpečiť .tiež mi stačia 2
V 24 rokoch som o dietati ani pocut nechcela a to uz som mala terajsieho priatela teraz mam 27 a ta tuzba prisla a mala som tiez rovnake pocity ako ty ale naozaj nelutuj zeny ktore maju deti ver mi ze tie zeny su stastne ze tie babetka maju teda vacsina z nich urcite ano
Ja som tiež nechcela mať deti, prišlo to v 29, mesiac pred 30tkou som porodila prvé, teraz mám 34rokov a dve deti... Myslím že si ešte veľmi mladá, teda ja som si v tvojom veku ešte užívala na výške, takto spätne keď sa na to pozrem tak som bola ešte ako puberťáčka.. Ešte sa veľa zmení, podľa mňa prejdeš do etapy keď ťa doterajší život omrzí a začneš o deťoch rozmýšlať, možno aj po 30tke. A keby aj nie tak to je ok, nieje povinnosť mať deti.
Tým potratom si sa prišla pochváliť? Nerozumiem že niekto je fakt taký blbý.....prepáč ale nahnevala si ma....ako môžeš k takej vážnej veci pristupovat tak.lahkomyselne? Vieš čo by iné dali za to aby.mohli.mat dieťa ktoré si ty zabila? Áno viem sú to tvrdé slová ale toto čo si napísala .je pre mňa strašné ..

@medda_beda mne zase príde, že si si v mysli vytvorila v tejto téme mať dieťa také ,,steny”, ochranný mechanizmus, aby ťa nezraňovalo to, že deti mať pre zatiaľ nemožeš, ale v skutočnosti po nich túžiš.
A žiaľ bábatko nie je len zhluk buniek, je to od počiatku stvorenia nová dokonalá bytosť, nie nejaký mechanizmus, že životaschopné dieťa prežije a pod. To by sa potom nerodili aj choré deti, ak by to takto fungovalo. V skutočnosti si tie bábatká nesú nielen telesný genetický materiál od rodičov, ale aj duchovný. A obe ovplyvňujú bábatko od počatia. A častokrát je pri potratoch aj duchovný problém, ktorý sa veľmi opomína, ale zohráva veľkú rolu. A dieťa je Boží dar už od počatia, to že je na to medicínsky pohľad iný, je len otupovanie svedomia, aby sa ženám a spoločnosti všeobecne, ľahšie ,,prijímalo robiť a zrealizovať rozhodnutie vedome zabiť”. Potraty nikdy neboli v poriadku a ani nikdy nebudú. Je to len hrozný morálny úpadok spoločnosti ak spoločnoť toleruje alebo to dokonca prijíma za normálne. A je to veľmi smutné.